Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Enkelt för Atlanta – Fin dag för Burke

Atlanta var ett tag aktuell för Elitloppet men valde att avstå och insjuknade kort där efter. Inatt var dock fjolårets Hambletonian-vinnare tillbaka i hetluften och det blev seger direkt.

Yannick Gingras hade knappt hunnit hämta sig från äventyret Kusk-VM innan det var dags att hoppa upp i sulkyn bakom Atlanta på andra sidan atlanten. Ekipaget var bra med på det redan från start i Graduate Series (C$99 000) på Mohawk Raceway och kunde köra sig till täten efter drygt halva loppet.

Ron Burkes sto kunde enkelt kliva under över upploppet och hade ett par längder ner till tvåan i mål efter sista 400 på ca 08,7. Segertiden skrevs till 1.10,2a/1609 meter och den var värd 50 000 C$. Femma i mål blev årsdebuterande Manchego som numera tränas av Nancy Johansson.

Burke kunde även se ett annat av sina toppston prestera på banan. I ett kvallopp på Meadowlands vann nämligen Hannelore Hanover med halva upploppet på 1.09,8a/1609 meter. Körde gjorde Matt Kakaley och i samma lopp kom Åke Svanstedt fyra tillsammans med Darling Mearas på 1.11,0a/1609 meter.

redaktionen@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ferrari B.R. vann i comebacken

Ferrari B.R. vann i comebacken

Norska vidundret Ferrari B.R. gjorde comeback på tävlingsbanan under lördagen och det blev seger direkt. 

Per Oleg Midfjeldt kan pusta ut nu när hans skadedrabbade adept äntligen verkar vara på rätt väg. Muscles Yankee-sonen hade inte startat sedan i november men igår på Bergen var det dags inleda ett nytt kapitel i en brokig historia som började 2017 med ett världsrekord på 1.09,9a/2100 meter.

Efter ett lopp i tredje ytter kunde Ferrari B.R. ta sats i spåren 600 kvar men hade en bit fram till ledande Always On Time i sista sväng. Men via 10,5/500 kunde sexåringen slugga sig förbi sista biten och vinna på 1.11,8a/1600 meter.

 

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Racing Mange hann undan - Kihlström ändå historisk
Nästa nyhet
Racing Mange hann undan – Kihlström ändå historisk

Racing Mange hann undan – Kihlström ändå historisk

Örjan Kihlströms styrning i Östgötaloppet Who’s Who kunde aldrig komma ifatt Racing Mange. Men då hade Kihlström redan hunnit blir historisk.

1007 rikstotosegrar och fler lär komma. Örjan Kihlström skrev historia under lördagseftermiddagen när han passerade Stig H Johanssons tidigare rekord. Passande gjorde han det bakom en Stefan Melander-tränad häst när Digital Track kunde enkelt ta hand om ledningen från innerspåret i volten och sen var det spel mot ett mål.

-Det här känns stort för mig och är roligt att lyckas med något som ingen gjort tidigare. Jag har haft tur att få köra många fina hästar och varit frisk, sa en glad jubilar efteråt.

Kihlströms bästa chans på förhand var annars Derbyvinnaren Who’s Who i Östgötaloppet över 2640 meter. Maharajah-sonen mötte äldre eliten för första gången men showen stals istället av Racing Mange och Joakim Lövgren.

Racing Mange – Foto: ALN

 
Lövgren satt i tredje ytter, men lämnade den positionen mitt i loppet och kunde köra sig till front varvet från mål. Who’s Who gick med i ryggar på sista bortre långsidan, och avslutade starkt i spåren men ledaren ökade på takten och sprintade undan på lätta ben.

”Det här är en speciell häst som fått många tuffa lopp”

Han krigar alltid på och gör sitt, sa Joakim Lövgren efteråt.

Sexåringen vann på 1.12,8a/2640 meter och 200 000 kronor i förstapris. Who’s Who spurtade in som tvåa medan tredjepriset gick till outtröttlige On Track Piraten.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Favoriten höll för trycket i Ina Scots Ära
Nästa nyhet
Favoriten höll för trycket i Ina Scots Ära

Favoriten höll för trycket i Ina Scots Ära

Fyraåringsloppet Ina Scots Ära var en av behållningarna på Mantorptravet denna lördag och precis som i fjol blev det Stefan Melander-tränat i topp.

I fjol var det Zack’s Zoomer som plockade hem Ina Scots Ära och i årets upplaga stod det klart redan i slutsvängen att det skulle bli Stefan Melander som tränade vinnaren. Då hade hans duo Thrust Control och Brothers N.Arms lämnat övriga konkurrenter och frågan var bara vem av dem som skulle vinna.

Loppet inleddes med att Riptide R.D. pep till spets för Pierre Nyström, men Kevin Oscarsson var fort framme med Brothers N.Arms för att överta. Efter 600 meter tryckte sig Oscarsson till täten men det kostade 09,1/500 medan varvet travades på 12,6.

Fram i dödens kom stallkamraten Thrust Control tillsammans med Björn Goop och detta utvecklade sig till en tvåhästarsduell. In på upploppet var ledaren märkt av tempot medan den blivande vinnaren såg urstark ut. Segergreppet kopplades enkelt, Goop satt still sista biten och ekipaget gled undan med en säker längd.

-Jag hade kanske bästa hästen på förhand och försökte köra ett rent säkerhetslopp. Det driver bra för honom, och han är lite flegmatisk men när man begär det där lilla extra lägger han i två växlar till. Det blev väldigt enkelt, sa segerkusken efter loppet.

Cantab Hall-sonen vann Ina Scots Ära på 1.12,9a/2140 meter och på segerchecken stod det 300 000 kronor. Brothers N.Arms var tapper i nederlaget och slutade tvåa medan sista pallplatsen kneps av Robert Berghs Elcamino Dimanche för dagen körd av Christoffer Eriksson.

Björn Goop befäste sig senare ännu mer som en av dagens män på Mantorp. I Klass II fick han låna Johan Untersteiners Sandsjöns Enzo medan Johan själv satt bakom Global Warrior. Dessa två var också först in på upploppet, men trots ett lopp i dödens kunde Brioni-sonen slå klorna i stallkamraten mitt på upploppet. Segertid 1.15,8a/2640 meter.

Goop tränade även segraren i Klass I även om det kanske var ”fel” vinnare. För själv körde han galopp med favoriten Short In Cash, men fick istället se Peter Ingves leda runt om med stallets Grandfather Bill som vann på 1.14,2/2140 meter.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Startfältet till Oslo Grand Prix är klart
Nästa nyhet
Startfältet till Oslo Grand Prix är klart

Startfältet till Oslo Grand Prix är klart

Fram till lördagsförmiddagen var inte startfältet klart till Norges största travlopp men under lördagsförmiddagen avslöjades de två sista namnen.

Sist in i söndagens miljonlopp blir Flemming Jensens Slide So Easy samt Alessandro Gocciadorotränade Vitruvio. Det säger Andre Ringlien till tgn.no.

Det är också klart att Jean-Michel Bazires norskägde Looking Superb kommer till start vilket det varit tveksamheter kring under veckan eftersom Elitloppet slet på PdA-tvåans hovar.

Bland de svenska deltagarna märks Nadal Broline och Björn Goop, Daniel Redéns jänkare Perfect Spirit samt Jerry Riordan-tränade Ringostarr Treb.

Oslo Grand Prix
2100 meter autostart
Förstapris: 1,5 miljoner norska kronor

Nadal Broline – Björn Goop
Perfect Spirit – Daniel Redén
Ringostarr Treb – Jerry Riordan
Looking Superb – Jean-Michel Bazire
Valokaja Hindö  – Jean-Michel Bazire
Gretzky B.R. – Geir Vegard Gundersen
Vitruvio – Alessandro Gocciadoro
Bahia Quesnot – Junior Guelpa
Uza Josselyn – René Aebischer
Slide So Easy – Flemming Jensen

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Greenshoe grym på 1.08,6

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson