Just nu:
23.27 Promenad i Boden för Propulsion
17.14 Mäktig Racing Mange i Kymi Grand Prix
14.14 Svenska laget klart för Nordic King
13.58 På väg mot Kymi Grand Prix – fick opereras akut
15.47 Tips Romme 14 juni: ”Östre har fina chanser”
15.05 Månprinsen A.M. startar inte förrän till våren
14.24 Tips Boden 15 juni: Propulsion tar revansch i sitt favoritlopp!
09.18 Djuses nästa steg – filial i Frankrike
09.00 Efter succén: Kan bli VM-loppet för Handsome Brad
08.35 Lannem Silje – blev mamma för andra gången

Enkel seger för Six Pack i årsdebuten

”Six Pack is back”. Sedan Atlanta fått lämna återbud blev det en enkel match för Six Pack att ta hem årsdebuten på Meadowlands.

Då försök till Graduate Series kördes på Meadowlands under lördagen gjorde också Åke Svanstedts stora stjärna Six Pack sin årsdebut. Meningen var att han direkt skulle ställas mot fjolårets vinnare i Hambletonian, Atlanta, men hon fick strykas.

Därmed blev vägen mot segern en aning enklare för Six Pack. Svanstedts fyraåring kom att anföra loppet efter tidig ledning och till mål före Fiftydallarbill som var tvåa från vinnarhålet. 1.10,4a över engelska milen travade vinnaren.

Svanstedt vann även det andra försöket med Muscle M Up – och här gick det betydligt fortare. Muscle Hill-sonen som nu tog tredje raka för sin nya tränare vann på 1.09,2a/1609 i en duell mot Crystal Fashion och Mission Accepted.

Här kan du se Six Packs seger.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
fredag 09:00, 14 juni

Efter succén: Kan bli VM-loppet för Handsome Brad

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:35, 14 juni

Lannem Silje – blev mamma för andra gången

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:06, 14 juni

Stefan Persson slutar – för att bli privattränare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 16:42, 13 juni

Klart för start i Prix Readly Express

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
torsdag 11:11, 13 juni

Miljonärer jagar 16 000 kronor

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
torsdag 08:21, 13 juni

Greenshoe kvalade på 1.09,6

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
onsdag 13:25, 12 juni

Who’s Who laddas mot Jubileumspokalen

Spelredaktör Redaktionen Travnet

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
ELITLOPPET: Försöken lottade – info om hästarna!

ELITLOPPET: Försöken lottade – info om hästarna!

Ska Propulsion få sin revansch? Blir det ett perfekt avslut på karriären för Readly Express? Eller kanske är det den franska ångvälten Aubrion du Gers som står som vinnare på Solvalla nästa söndag. Det är klart för Elitloppet – så här avgörs försöken.


HEAT 1, Söndag 26 Maj, 14:55


1 MAKETHEMARK (Sverige)
Hingst, 6 år e. Maharajah – Global Naughty
Kusk: Ulf Ohlsson. Tränare: Petri Salmela

Maharajah-sonen Makethemark utmärkte sig tidigt som en i toppen av årgången. Efter att under förra året vunnit Jubileumspokalen har sexåringen till den här säsongen till fullo växt in i kostymen. Bodens stolthet genrepade senast i Copenhagen Cup, men Elitloppet blir hästens första stora möte med den yttersta eliten. I sulkyn sitter Ulf Ohlsson, landets segerrikaste driver de senaste åren.


2 DISCO VOLANTE (Sverige)
Valack, 6 år e. Scarlet Knight – Glorify
Kusk: Jorma Kontio. Tränare: Stefan Melander

Disco Volante är hästen som gjort en riktig klassresa. Valacken har aldrig varit med i de stora årgångsloppen utan i stället arbetat sig uppåt i rikstoton. För ett år sedan fanns han med i Bronsdivisionen, i år deltar han i den stora showen. Att Disco Volante hävdar sig mot de bästa visade han senast, när han tog silvret i italienska Gran Premio della Lotteria.


3 DOUBLE EXPOSURE (Sverige)
Sto, 6 år e. Donato Hanover – K.D. Girl
Kusk: Erik Adielsson. Tränare: Daniel Redén

Nätta amerikanskan Double Exposure har utvecklats enormt sedan hon kom till Sverige och Daniel Redén. Efter att i huvudsak tampats i stoeliten tidigare har hon i visat med besked att hon inte räds någon i toppen. Inför Elitloppet ståtar mercan med sex raka segrar och den senast i Rättvik på 1.09,8 togs med gott om luft under vingarna. Erik Adielsson kör hästen för första gången.


4 NEXT DIRECTION (Finland)
Valack, 6 år e. Orlando Vici – Be my Luxx
Kusk: Iikka Nurmonen. Tränare: Timo Hulkkonen

Next Direction blir det finska hoppet i årets Elitloppet. Han har tidigare varit runner-up i det finska Derbyt och har i år som sexåringen klivit fram som landets kanske främsta vapen i eliten. Platsen i Elitloppet blev gjuten efter den berömvärda insatsen som tvåa efter Readly Express i Finlandia-Ajo senast. Unge Iikka Nurmonen i sulkyn har vi sett vinna Åby Stora Pris med Midnight Hour 2017.


5 LOOKING SUPERB (Norge)
Hingst, 6 år e. Orlando Vici – Classical Pine
Kusk: Åke Svanstedt. Tränare: Jean-Michel Bazire

Det norska hoppet Looking Superb har gjort remarkabel kometkarriär hos Jean-Michel Bazire i vinter. Efter segern i Prix Ténor de Baune fick hästen sitt stora genombrott då han helt otippad slutade tvåa i Prix d’Amérique. Det följdes senare upp med seger i Prix de l’Atlantique och platsen i Elitloppet blev definitiv. I sulkyn tar Åke Svanstedt plats – som åker från USA för uppgiften.


6 UZA JOSSELYN (Schweiz)
Sto, 8 år e. Love You – Teza Josselyn
Kusk: Gabriele Gelormini. Tränare: René Aebischer

Uza Josselyn, danskfödd på pappret, men ägd i Schweiz har Frankrike som hemmaplan. Stoet är en ofta sedd gäst i de största loppen i fransk konkurrens men har också gästat nordisk mark tidigare. I fjol var hon nära att nå final i Elitloppet, förhoppningarna är att lyckas i år. Den här säsongen har hon bland annat silver från Prix de France och Prix de l’Atlantique.


7 READLY EXPRESS (Sverige)
Hingst, 7 år e. Ready Cash – Caddie Dream
Kusk: Björn Goop. Tränare: Timo Nurmos

Readly Express är kanske den bästa svenskfödda häst vi sett någonsin. En seger i Elitloppet skulle bli det perfekta slutet på sagan – det här blir nämligen hästens sista start. Förra årets Prix d’Amérique-vinnare var tapper tvåa i Paris i år och har därefter bara radat segrarna. I sina två senaste har han visat att sprinterdistans heller inte är några problem, han kommer från seger i Finlandia-Ajo. Björn Goop är kusken, som här kan ta sin fjärde titel i Elitloppet.


8 SORBET (Sverige)
Hingst, 8 år e. Super Photo Kosmos
Kusk: Carl Johan Jepson. Tränare: Daniel Redén

Förra året slutade han som runner-up i Sweden Cup, utvecklingen har därefter pekat spikrakt uppåt. Efter flera raka segrar under vinter och våren, blev Sorbet fyra i Finlandia-Ajo och säkrade definitivt sin plats i Elitloppet efter vinst i Prins Daniels lopp. Därmed blev det klart att tränaren Daniel Redén fått fyra hästar med i loppet. I sulkyn tar den allt mer framgångsrike Carl Johan Jepson plats.

 


HEAT 2, Söndag 26 Maj, 15:22


1 AUBRION DU GERS (Frankrike)
Valack, 9 år e. Memphis du Rib – J’Arrive du Gers
Kusk: Jos Verbeeck. Tränare: Jean-Michel Bazire

Fler än en gång har Aubrion du Gers fått bära epitetet ”världens bäste valack”, sedan han närmast gjort rent hus i Frankrike i de lopp han fått starta de senaste säsongerna. Efter att tidigare gjort korta visiter i Oslo Grand Prix för två år sedan och Kymi Grand Prix i fjol, får vi äntligen se Jean-Michel Bazires tanks i Elitloppet där han räknas som en av favoriterna – han kommer med 15 raka. I sulkyn tar legendaren Jos Verbeeck plats.


2 MILLIGAN’S SCHOOL (Sverige)
Hingst, 6 år e. Yankee Glide – Tori Ann
Kusk: Ulf Eriksson. Tränare: Stefan Melander

Jänkaren Milligan’s School kom till Stefan Melander inför 2017 och fick i fjol sitt stora genombrott när han följde upp silvret i Jubileumspokalen med att vinna Sundsvall Open Trot och som grädde på moset bli tvåa bakom Propulsion i Trotting Masters. Senast var sexåringen med nästan nio miljoner kronor ute i Olympiatravet, men då blev det galopp. Hästens numera ständige partner Ulf Eriksson kör också i Elitloppet.


3 BAHIA QUESNOT (Frankrike)
Sto, 8 år e. Scipion du Goutier – Queen Ines
Kusk: Junior Guelpa. Tränare: Junior Guelpa

Årets franska bubblare är Bahia Quesnot. Stoet har som åttaåring gjort ett extra lyft och under vintern deltagit i de allra största loppen i hemlandet. Hon slutade tidigare i våras trea i Critérium de Vitesse, följde upp med samma plats i Olympiatravet och slog senast till med en fullträff i Algot Scotts Minne. Kort senare blev stoet med sin färgstarke kusk och tränare Junior Guelpa ett givet namn i Elitloppet.


4 DAY OR NIGHT IN (Sverige)
Hingst, 7 år e. Muscle Hill – Ellie America
Kusk: Johan Untersteiner. Tränare: Johan Untersteiner

Day or Night In har gått från unghäststjärna till etablerade i eliten. Som fyraåring slutade han trea i Derbyt och rönte sedan framgångar även i Frankrike med silver i prestigefyllda Critérium Continental. I vår har han visat formen genom att bli fyra i Olympiatravet och senast trea i Algot Scotts Minne efter ett tufft lopp. Johan Untersteiner har en häst med i Elitloppet även i år.


5 PROPULSION (Sverige)
Hingst, 8 år e. Muscle Hill – Danae
Kusk: Örjan Kihlström. Tränare: Daniel Redén

Få hästar är nog så sugna på revansch som Propulsion. Efter en nästan osannolik säsong i fjol som betydde elva miljoner kronor på kontot, har han fortsatt att leverera monsterinsatser i år; segern i Olympiatravet senast var i den högre skolan. Segern i Elitloppet saknas dock och efter två raka silver vore det pricken över i:et i en lysande karriär att få kröna den med en sådan. Kusken Örjan Kihlström vet hur man vinner Elitloppet – det har han gjort tre gånger tidigare.


6 MILLIONDOLLARRHYME (Sverige)
Valack, 5 år e. Ready Cash – Nursery Rhyme
Kusk: Fredrik B Larsson. Tränare: Fredrik B Larsson

Årets stora uppstickare i Elitloppet är femårige Milliondollarrhyme. Med bara lite över miljonen på kontot ger han sig i kast i sitt första möte med världseliten. Valacken har gjort kometkarriär den senaste tiden och fick sin plats efter sin lysande insats som tvåa på 1.09,2 i Meadow Road lopp. Tränaren Fredrik B Larsson har varit tvåa i Elitloppet tidigare – med Giant Superman 2005.


7 HEAVY SOUND (Sverige)
Valack, 7 år e. Ken Warkentin – Illustre November
Kusk: Kenneth Haugstad. Tränare: Daniel Redén

Heavy Sound var för tre år sedan tvåa i Derbyt bakom Readly Express. Efter en mellansäsong var valacken tillbaka med besked i fjol och hade redan då en inbjudan till Elitloppet, men valde att avstå. I år är det dock grönt ljus och den vindsnabbe sjuåringen blev klar för Elitloppet efter att han öppnat säsongen i bländande stil med 1.09,6 i The Onions lopp.


8 DIJON (Frankrike)
Hingst, 6 år e. Ganymede – Sonate d’Aunou
Kusk: Romain Derieux. Tränare: Romain Derieux

Fransosen Dijon blev tidigt klar för Elitloppet, efter sin toppinsats som tvåa efter Readly Express i Critérium de Vitesse. Karriärens hittills största seger kom när han bärgade titeln i EM för femåringar i fjol. Dijon, som tränas och körs av Romain Derieux, är blixtsnabb från start och trivs över den korta distansen som Elitloppet erbjuder, ett race som han kan sätta färg på.


Läs även: Kusk-VM: Tar Ulf Ohlsson Sveriges första guld?
Läs även: Här är höjdpunkterna under Elitlopps-dagen
Läs även: Cyber Lane – en av hästarna i Sweden Cup
Läs även: I stället för Elitloppet – Handsome Brad i Harpers

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Day or Night In - näst sist in i Elitloppet
Nästa nyhet
Day or Night In – näst sist in i Elitloppet

Day or Night In – näst sist in i Elitloppet

Johan Untersteiner har häst med i Elitloppet också i år. Efter en stark vår har Day Or Night In fått den näst sista rosa biljetten.

Han var trea i Derbyt och senare tvåa i Critérium Continental som fyraåring. Därefter har Day or Night In fortsatt att växa in i eliten. I år har det blivit ett fjärdepris i Olympiatravet och senast befästes formen som trea i Algot Scotts Minne – nu blir det Elitloppet nästa för Johan Untersteiners sjuåring.

– I årets tre starter har han svarat för mycket starka prestationer och särskilt imponerade han på mig i Olympiatravet, säger Elitloppsgeneralen Anders Malmrot på elitloppet.se.

Day or Night In har på sin meritlista 17 fullträffar på 54 starter och på kontot lite över fem miljoner kronor. Den sista hästen i Elitloppet kommer presenteras vid lottningen klockan 17.30 under söndagen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sorbet klar för Elitloppet - Redén med en kvartett
Nästa nyhet
Sorbet klar för Elitloppet – Redén med en kvartett

Sorbet klar för Elitloppet – Redén med en kvartett

Efter segern i Prins Daniels lopp fick Sorbet en inbjudan – nu är det klart att han också är med. Daniel Redén blir den förste tränaren med fyra hästar i Elitloppet.

Sorbet spårade runt om i lördagens Prins Daniels lopp, en seger som direktkvalificerade för en plats i Elitloppet. På söndagsförmiddagen lämnade man beskedet – det blir start. Därmed står det klart att Daniel Redén får en kvartett med i Elitloppet, han tränar också redan klara Propulsion, Heavy Sound och Double Exposure.

– Det är ingen tvekan om att Sorbet hör hemma i Elitloppet efter gårdagens lopp. Jag välkomnar med glädje Sorbet till Elitloppet och vill gratulera Daniel Redén till att bli den förste travtränaren som har fyra hästar med i loppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot på elitloppet.se.

I Elitloppet blir det Carl Johan Jepson som kör Sorbet. Åttaåringen har i sin karriär vunnit 14 av 48 lopp och tjänat drygt 5,5 miljoner kronor.

Läs även: Spets hela vägen för Sorbet – Elitloppet nästa

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Spets hela vägen för Sorbet - Elitloppet nästa!
Nästa nyhet
Spets hela vägen för Sorbet – Elitloppet nästa!

Spets hela vägen för Sorbet – Elitloppet nästa!

Idag fällde körande Örjan Kihlström ner det norska huvudlaget strax före start på Sorbet som då öppnade ovanligt rappt och lyckades hålla ut både Ringostarr Treb samt Pastore Bob i spetskörningen.

Väl i spets var Sorbet mycket löpvillig, i sista kurvan låg Örjan med ett rejält tag om bettet. När Kihlström till slut lättade på tömmarna in på upploppet fanns det av förklarliga skäl inte lika mycket krafter kvar i hästen, dock tillräckligt för att säkert hålla undan övriga fältet.

Segertiden landade på 1.10,2a/1609m. Tvåa var en duktig Mindyourvalue W.F. som höll berömvärt från dödens efter att ha avancerat framåt när startrusningen lagt sig. Trea inkom Ringostarr Treb utan att ha fått lucka från vinnarhålet.

Daniel Redén säger till TV4 att han är positiv till Elitloppet men vill avvakta och se hur Sorbet tagit dagens lopp. Tilltänkt kusk vid en elitloppsstart är Carl-Johan Jepson.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Blekkan kusk på Looking Superb - i Oslo Grand Prix

Travtips

Tips Romme 14 juni: ”Östre har fina chanser”

Travtips
fredag 15.47, 14 juni
Våra kära kalla vänner dominerar kvällens tävlingar som avgörs på Romme. Fin kallblodssport får vi ta del av med fyra sådana lopp och det finns även ett par intressanta spelobjekt att investera i. Som man vill ha det. Östre gästar från Norge med fina chans...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 14.24, 14 juni

Tips Boden 15 juni: Propulsion tar revansch i sitt favoritlopp!

Spelredaktör Daniel Berglund
Travtips
torsdag 15.57, 13 juni

Tips Åby 13 juni – Dante Kolgjini tar ny seger ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 14.33, 12 juni

Tips Vaggeryd 12 juni – Untersteiners val är också mitt val

Spelredaktör Daniel Berglund
Travtips
tisdag 15.37, 11 juni

Tips Solvalla 11 juni – Aikio har två fina chanser

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.42, 10 juni

Tips 10 juni Färjestad – Redén gästar med fina chanser

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 14:24, 14 juni 2019

Tips Boden 15 juni: Propulsion tar revansch i sitt favoritlopp!

Den här lördagen är det traditionsenligt midnattstrav i Boden, en tävlingsdag som snabbt rotat sig bland travfansen och som bjuder på en trevlig variation jämfört med det 16.20-koncept som Lord Skarplöth och gänget på ATG fortfarande kämpar på med på lörda...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
Björn Hammarström
onsdag 07:52, 12 juni 2019

Många slitna topphästar

KOLDING: Några arbetsdagar i Danmark denna vecka står på schemat. Det ser ut som hö/ensilage-skördarna denna sommar är och kommer bli goda. Skönt för alla djurägare som ifjol hade det oerhört tufft med att hitta vettigt hö till sina djur. Norge Tittade på ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Spelkrönika Berglund
Björn Hammarström
Daniel Olsson
Ulf Nilsson