Travnet
ANNONS
Artikelbild

Foto: ALN

Elitloppshelgen – Travnets profiler om toppar och floppar

Skribent

Publicerad kl 11.59, 27 maj 2024

av Redaktionen Travnet

Elitloppshelgen är som alltid magisk och det bjuds på massor av topprestationer. Vi har låtit Emil Berglund och Niklas Robertsson sammanfatta det kort i tre punkter.

Niklas Robertsson

Helgens topp

"Välja ut en topp en sån här helg är som klassikern nål i höstack. Men går ändå inte frångå Horsy Dreams svepningen i finalen där man trodde Örjan stulit loppet, det är bland det största whow man känt inom travet".

Helgens flopp

"Det känns väldigt hårt men jag hade byggt upp enorma förväntningar på Francesco Zet och tänkte efter försöket att det var en klassisk Örjan att spara på tussar och krafter. Räckte inte sen i finalen och luften gick ur en lite, kanske bara var så enkelt att han behövde detta för hårdheten. Vad får vi för odds på hästen som vinnare 2025?".

Helgens aha

"Den kom redan under fredagen där jag hade spelat lite bror duktig och garderat favoriten 3 Fine Manners. När Magnus kastade loss ställde jag mig upp och jobbade trots garderingen. Galet intryck och jag förstår att tränare Djuse fällde en tår. Får vi 10 ggr förtid derbyt?".

Emil Berglund

Helgens topp

''Att få se Eric Raffin lägga lasset från 600 kvar och bara svepa min förtidsvinnare med Horsy Dream var overkligt. Vilken häst och vilken prestation! Vill också nämna Izoard Vedaquais som fick springa näramre 6000 meter i 11 fart. Ryslig häst''

Helgens flopp

''Jag väljer att floppa Idao De Tillard. Verkligen inte hästen utan utfallet av försöket. Hade väldigt gärna sett han maxprestera och få den upplevelsen på plats. Prestationen hästen gör efter galoppen är otrolig och visst är känslan att ekipaget hade gett Horsy Dream en rejäl match i en final''.

Helgens oj

''Detta kom för mig när kallbloden inledde första 500m på 13.6. Då pratar vi alltså om klassen under dem bästa. Helt otrolig inledning på det loppet''.

ANNONS
Nästa artikel