Travnet
ANNONS

Elitkampen: Lannem Silje är bäst i världen

Skribent

Publicerad kl 16.20, 31 maj 2015

av Daniel Olsson

Lannem Silje är världens bästa kallblodstravare. Hon avfärdade utan problem sitt motstånd i Elitkampen och gick i mål på suveräna 1.18,8.

Elitkampen såg ett sällsynt starkt möte mellan svenska hjälten Månprinsen A.M. och de båda norska superstjärnorna Tekno Odin och Lannem Silje. Men det var det femåriga stoet som var bäst på plan. Omutbara ”Super-Silje” gjorde det igen.

– Det var en helt enorm prestation, det känns extra starkt för mig att ta emot priset av Jim Frick. Jag hade inte varit överraskad om vi hade förlorat i dag, det var tre fantastiska hästar. Nu har vi sprängt gränsen, hon är det första stoet som går under 1.20, sa en rörd Tor Wollebäk i segerintervjun.

[caption id="attachment_42513" align="alignright" width="175" caption="Lannem Silje är världens snabbaste kallblodssto. Foto: ALN"][/caption]

Lannem Silje, som inför dagens lopp bara förlorat vid två av sina 36 starter, tog det säkert från start. Tin Tveiten höll upp ledningen i kamp mot Bork Odin. Men när varvet kvarstod styrde Tor Wollebäk fram och fick överta ledningen.

Månprinsen A.M. lämnades nu i dödens och hade Tekno Odin bakom sig. Efter 18,6 första 500 varvade Silje på 19,8. Över sista bortre långsidan var farten enorm. Bara Månprinsen och Tekno Odin förmådde haka på när ledarinnan stod på gasen.

Månprinsen försökte för allt vad som gick att komma i närkamp med Lannem Silje och Tekno Odin provade via tredjespår – men det var förgäves. Ingen rubbar på Lannem Silje. Segern blev säker.

Vinnartiden skrevs till 1.18,8a över den engelska milen. Segrarinnan blev därmed det första kallblodsstoet i historien som klev under 1.20 – och det med god marginal.

Månprinsen A.M. ordnade andrapriset efter ett väldigt starkt lopp och klockades till 1.19 blankt. Tekno Odin var tiondelen efter som trea.

Läs även: V75: Överlägsen Al Dente hedrade Hanné

ANNONS
Nästa artikel