Just nu:
14.56 De franska hästarna dominerade fullständigt
13.54 Svenska laget på Vincennes är klart
12.24 Färdigtävlat för Shadow Gar
12.05 Revanschmöte i Prix de France?
11.06 Europeisk databas – snart verklighet
11.05 Lunch-draget Jägersro: Högre odds än förväntat
09.55 Goop på Vincennes – igen
15.41 Färjestad 27 januari: Kalle på Trappa – still going strong
11.01 Lunchdraget Mantorp: Oskar flyger lågt
10.55 Bazire nöjd trots allt

Krossen i Prix de l’Atlantique innebar en rosa biljett på studs. Norske fenomenet Looking Superb anslöt till de för Elitloppet klara hästarna under påskaftonen.

Solvallas sportchef Anders Malmrot befann sig på plats i Paris för att se Prix de l’Atlantique på lördagen – och var riktigt nöjd med vad han fick bevittna. Looking Superb imponerade stort när han lämnade fältet på nya löpnings-rekordet 1.10,6 och fick kort senare den sjätte inbjudan till Elitloppet.

Tränaren till den norske sexåringen, som tidigare i vinter slutat tvåa i Prix d’Amérique och vunnit Prix Ténor de Baune, Jean-Michel Bazire har tackat ja till invitationen och kommer därför att ha två hästar med i årets Elitloppet. Sedan tidigare är Aubrion du Gers inbjuden.

– Bazire har tackat ja och det känns fantastiskt att få en norskägd häst med i årets startfält, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot på elitloppet.se.

Klara för Elitloppet är:

Aubrion du Gers
Dijon
Double Exposure
Looking Superb
Propulsion
Readly Express

Läs även: Looking Superb strålande i Prix de l’Atlantique

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
tisdag 13:54, 28 januari

Svenska laget på Vincennes är klart

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:24, 28 januari

Färdigtävlat för Shadow Gar

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:05, 28 januari

Revanschmöte i Prix de France?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 11:06, 28 januari

Europeisk databas – snart verklighet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:55, 28 januari

Goop på Vincennes – igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:55, 27 januari

Bazire nöjd trots allt

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 07:19, 27 januari

Ängsborken överlägsen

Spelredaktör Redaktionen Travnet

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Goop vann med Face Time Bourbon – trots galopp

Goop vann med Face Time Bourbon – trots galopp

Inget verkar kunna stoppa Face Time Bourbon. Trots en inledande galopp kunde Sébastien Guaratos fyraårige kullregent avgöra till seger på Enghien för Björn Goop.

Fyraårige Face Time Bourbon laddas mot Criteríum des 4 Ans om två veckor. Dit kommer hästen med tretton segrar på femton starter. Den senaste togs på lördagens i förberedande Prix Gaston Brunet på Enghien. Det trots att det från början såg allt annat än ljust ut.

Face Time Bourbon kastade sig i galopp kort efter start, tappade värdefull mark men Björn Goop lyckades få hästen i trav igen och undvika en diskning. Det fyraåriga monstret arbetade sig ikapp och kom fram som andra häst i andra-spår. Mitt sista sväng blev det så attack och Face Time Bourbon svarade med en ursinnig avslutning som säkert avväpnade ledande Falcao de Laurma kort före mål. Vinnaren kom i mål på 1.13,5 över 2875 meter och tjänade här 45 000 euro.

Tredje raka för Freyja du Pont

Bland Jean-Michel Bazire många kanoner i stallet kan vi nog börja räkna in Freyja du Pont. I Prix Gaston de Wazières noterades hon med sin tränare i vagnen för den tredje raka seger. Efter en lugn inledning av loppet tog Bazire rejäl sats och körde stoet till ledningen med varvet kvar att trava. Efter det hade Freyja du Pont (e. Quinoa du Gers) full kontroll och kunde behärskat gå undan till seger på 1.16,0 över 2875 meter. En seger värd 45 000 euro.

Bazire-dominans när Valokaja vann

Total Bazire-dominans var det för övrigt i Prix de la Porte  d’Auteuil med 25 200 euro till vinnaren. Här lotsade Alexandre Abrivard in danskfödde Valokaja Hindö till seger före stallkamraten Dreambreaker i vars ledarrygg han gjort merparten av loppet. Tvåa i mål var samma stalls Colonel, som dock blev nedflyttad till fjärdeplatsen. Tvåa i stället därför Dreambreaker. Vinnaren noterade 1.11,4a/2150.

Läs även: Looking Superb strålande i Prix de l’Atlantique

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lekstuga för Lome Brage på Klosterskogen
Nästa nyhet
Lekstuga för Lome Brage på Klosterskogen

Lekstuga för Lome Brage på Klosterskogen

Lome Brage fortsätter sin matchning mot Elitkampen. På påskaftonen blev det en mycket enkel match från spets i Moe Odins Äreslopp.

Norske toppkallblodet Lome Brage laddas för att försvara sin titel i Elitkampen under Elitlopps-helgen och har börjat säsongen klanderfritt. Efter segern i Jacob Meyers senast gällde det på lördagen Moe Odins Äreslopp under Klosterskogens traditionsenliga påsktävlingar – en uppgift som tolvåringen mer eller mindre lekte hem.

Odd Herakles provade att hålla emot från början, men var chanslös när Erlend Rennesvik tryckte på gasen bakom den hypersnabbe Lome Brage. När favoriten väl fått ledningen – var loppet över. Efter att ha varvat i ”lusetempo”, 28,5 första 1000, fanns det ingen som kunde komma i närheten. Lome Brage sprintade undan lätt till seger på 1.25,2a/2100 meter, en seger värd 200 000 norska kronor. Odd Herkales tvåa från rygg ledaren, Roli Eld nöp tredjepriset. Galopp i starten blev det för Ulsrud Tea.

– Elitkampen är det stora målet för oss i år och nu ska han gå tillbaka till Jan-Olov Persson i veckan för att fortsätta laddas dit. Jag tror att det enda Persson är rädd för att Järvsöfaks världsrekord är i fara…, sa tränaren Anders Lundström Wolden i vinnarcirkeln.

Gigant Invalley i Klosterskogen GP

Påskaftonens huvudrace Klosterskogen Grand Prix såg en fin vinnare i Gigant Invalley. Hästen som senast besegrade Lionel fixade förstapriset på en kvarts miljon norska, genom att offensivt köra sig till ledningen efter 400 meter avverkade. Ett ryck över sista bortre långsidan blev sedan det vinstgivande draget. Robert Berghs Montdore kämpade väl utvändigt om ledaren, men var utan makt att ta sig förbi. Gigant Invalley, styrd av Gunnar Austevoll vann på 1.14,0a/2100 över 800-metersbanan.

Gretzky B.R. fortsätter övertyga

Förra årets Derby-vinnare Gretzky B.R. var klar favorit i Habibs Minneslopp och hade för Magnus Teien Gundersen inga problem att hemföra årets andra raka seger. Gretzky B.R. stack till ledningen, fick lugna ned tempot en bit och satte gasen i botten över sista bortre. Transcendence och Robert Bergh klev fram i dödens efter en tappstart, gjorde ett rejält race, men var utan chans att utmana den fine femåringen i spets som vann loppet på 1.13,4a/2100.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Looking Superb strålande i Prix de l'Atlantique
Nästa nyhet
Looking Superb strålande i Prix de l’Atlantique

Looking Superb strålande i Prix de l’Atlantique

Framgångarna fortsätter Jean-Michel Bazires norrman Looking Superb. Prix d’Amérique-tvåan var formidabel när han över upploppet bara lämnade fältet i storloppet Prix de l’Atlantique på toppfina 1.10,6.

Meningen var att Bold Eagle skulle göra comeback i lördagens Prix de l’Atlantique och försöka ta sin tredje raka i Enghiens största lopp, men stjärnan fick strykas på grund av dåliga blodvärden kvällen före. Nu lämnades i stället dörren öppen för Looking Superb. Årets överraskande PdA-tvåa visade att han är i eliten för att stanna – norrmannen hade uppvisning i det franska storloppet.

Den för Elitloppet redan klare Dijon tog sig till ledningen efter en liten dust mot Uza Josselyn och kom att göra loppet i sin favoritposition. Första 1150 meterna klockades efter strax över 1.12 och i det läget satt Looking Superb placerad i tredje utvändigt. Bazire sände iväg sexåringen vid ingången av sista sväng, men kunde komma ned i andraspår och hämta andan en bit i kurvan.

Krossade löpningsrekordet

In på det långa upploppet som Enghien erbjuder blev det förnyad attack – och Looking Superb hade avgjort på några få steg. Den norska succéhästen blåste bara undan den sista biten och utökade segermarginalen med flera längder med Jean-Michel Bazire kastade slängkyssar över mållinjen. Looking Superb tog segern, värd 76 500 euro, genom att ta sig över mål 1.10,6a/2150 meter på 1300-metersbanan. Tiden är en förbättring av löpningsrekordet med hela sju tiondelar.

Bakom var det Uza Josselyn som knep andrapriset efter att ha fått fritt från rygg på den tröttnande Dijon och avslutat snabbast i klungspurten. Franck Nivard-körde Tessy d’Eté slutade på bronsplats efter en resa som trea på innerspår. Traders klev tidigt fram i dödens och såg till att hålla tempot uppe, men var själv ett slaget byte när upploppet nalkades. Cash Gamble slutade här sjua.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ställer in comebacken - Bold Eagle blir struken
Nästa nyhet
Ställer in comebacken – Bold Eagle blir struken

Ställer in comebacken – Bold Eagle blir struken

Nytt bakslag för Bold Eagle. Fransmannen kommer inte till titelförsvar i Prix de l’Atlantique på lördagen sedan man strukit på grund av höga blodvärden.

Bold Eagle, med Björn Goop i sulkyn, var tänkt att göra comeback i lördagens Prix de l’Atlantique på Enghien, ett lopp som hästen vunnit de två senaste åren. Men det blir ingen start. Hästen fick under fredagskvällen strykas sedan man upptäckt höga blodvärden i de senaste proverna.

– De senaste blodproverna visar hög halter av vita blod-kroppar. Hästen har varit perfekt i jobben, men det kommer inte på tal att vi tar några risker med honom om allt inte är hundra procent. Förra veckans prover var perfekta men inte nu, det kan handla om ett virus, säger delägaren Thomas Bernereau enligt Paris-Turf.

Den närmaste veckans utveckling får avgöra vad som händer härnäst med Bold Eagle. Ursprungligen var tanken att nästa gång starta i Prix René Ballière den 23 juni, men enligt ägaren kan det nu innan det också bli en start i Prix des Ducs de Normandie i Caen den 15 maj – för övrigt ett lopp som också Aubrion du Gers siktas mot.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt för Perfect Spirit på Färjestad - vann på 10,1

Travtips

Lunch-draget Jägersro: Högre odds än förväntat

Travtips
tisdag 11.05, 28 januari
Tisdag, Jägersro Lopp: 1 Jägersro rattar lunchen och i lopp ett tycker jag att oddset på 2 Run And Repeat blev något högre än förväntat. Hästen gjorde debut i ny regi Lähdekorpi senast och såg klart bra ut i en fin avslutning. Bra läge och lopp i kroppen o...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.41, 27 januari

Färjestad 27 januari: Kalle på Trappa – still going strong

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.01, 27 januari

Lunchdraget Mantorp: Oskar flyger lågt

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.21, 26 januari

Bollnäs 26 januari: Blått, vitt och rött är färgerna

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Travtips
lördag 19.00, 25 januari

PdA speltips: Davidson hetaste namnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.45, 24 januari

Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
tisdag 14:56, 28 januari 2020

De franska hästarna dominerade fullständigt

STRÄNGNÄS: Regnet strilar ner i här hemma denna tisdag eftermiddag. Fortfarande ingen vinter i Mälardalen. Prix d’Amérique Jisses, vilket lopp det blev i söndags när Face Time Bourbon spurtvann årets upplaga av Frankrikes största lopp. Kort sammanfat...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson