Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen

En av dansk travsports bästa hästar och största kämpar plockar slutligen av tävlingsskorna för gott. Nu har O’Grady gjort sin sista start.

Med 49 segrar på 141 starter och nästan 4 miljoner danska kronor på segerkontot slutar nu O’Grady som tävlingshäst. Fajtern som tävlat varje säsong sedan debuten som treåring gjorde sitt sista lopp på Billund förra veckan. Den numera fjortonårige hedersmannen kommer i fortsättningen helt att ägna sig åt avelskarriären, skriver Travservice. O’Grady har de senaste säsongerna tränats av Torben Hovgård.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 23:16, 08 augusti

Ramona Hill gjorde det

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:15, 08 augusti

Mäktigt, Moni Viking!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:35, 08 augusti

Tredje raka för Svanstedts löfte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:18, 08 augusti

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:59, 07 augusti

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:23, 07 augusti

Gotland tillbaka som vinnare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:45, 07 augusti

Inför: Hambletonian

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Propulsion-utredning klar tidigast i augusti

Propulsion-utredning klar tidigast i augusti

Propulsion vann Elitloppet men bara dagarna senare framkom uppgifter om att världsstjärnan nervsnittats som unghäst i USA. Svensk Travsport utreder fallet – och den utredningen kommer att pågå ytterligare några veckor.

Det vara bara två dagar efter det att Propulsion fått sin efterlängtade seger i Elitloppet som det kom fram uppgifter om att hästen genomgått en nervsnittning som unghäst i USA. Ett ingrepp som inte är tillåtet att tävla med, eller att fungerar inom aveln med, i Sverige.

Tidigast i mitten av augusti

Svensk Travsport startade skyndsamt en utredning vilken ska besvara många frågor i fallet, men något resultat från den är inte att vänta den närmaste tiden. I en intervju med Travronden berättar Maria Croon, som är vd för Svensk Travsport, att utredningen tidigast är klar i mitten av augusti.

– Det kommer att ta ytterligare ett antal veckor till med utredningen, så min prognos är att det inte blir förrän i mitten, eller eventuellt slutet, av augusti, säger Maria Croon till Travronden.


Läs även: Chock efter uppgifterna om Propulsion
Läs även: Startförbud för Propulsion
Läs även: USTA:s bevis: Propulsion har nervsnittats
Läs även: Propulsions avkommor påverkas inte av beslutet
Läs även: Redéns ord om Propulsion
Läs även: ASVT:s krav – efter Propulsion-skandalen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Seismic Wave siktar mot sjätte raka segern
Nästa nyhet
Seismic Wave siktar mot sjätte raka segern

Seismic Wave siktar mot sjätte raka segern

Timo Nurmos-jänkaren Seismic Wave är fortfarande obesegrad på svensk mark. Kommande måndag är siktet inställt på sjätte raka segern när han ställer upp i Henning Mårthans Minne.

100 000 kronor är förstapriset i Henning Mårthans Minne som avgörs på måndag i Rättvik. I den nu spikade startlistan hittas Timo Nurmos spännande femåring Seismic Wave. Hästen som i sex starter på svensk mark fortsatt är obesegrad tog senast en mycket imponerade vinst i Bronsdivisionens final under Elitlopps-helgen och ska den här gången bekanta sig med Björn Goop. Daniel Redéns båda jänkare Zephyr Kronos och Maxus är två av motståndarna.

Henning Mårthans Minne, 2140 auto:

1 Zephyr Kronos – Rikard N Skoglund
2 Quarcia – Emilia Leo
3 Lawmaker – Hans G Eriksson
4 Evaluate – Torbjörn Jansson
5 Seismic Wave – Björn Goop
6 Brothers N. Arms – Kajsa Frick
7 Zeus Bi – Fredrik Linder
8 Maxus – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Gu d'Héripré övertygade direkt
Nästa nyhet
Vincennes: Gu d’Héripré övertygade direkt

Vincennes: Gu d’Héripré övertygade direkt

Philippe Billard-tränade Gu d’Héripré seglar upp mot den absoluta toppen av de franska fyraåringskullen. Trots en frånvaro på nästan fem månader blev det övertygande segern i Prix Phaeton på Vincennes.

Gu d’Héripré (e. Coktail Jet) var knappt slagen av Gunilla d’Atout i Critérium des 3 Ans i december och avslutade sedan vintern med två raka Grupp 2-segrar. Vid tisdagens tävlingar på Vincennes var så den Philippe Billard-tränade fyraåringstoppen tillbaka i tävlingsselen och tog för Franck Nivard direkt en övertygande seger.

Gu d’Héripré spetsade, släppte och synade dödens i Grupp 2-loppet Prix Phaeton och kom sedan att göra hela återstoden av loppet utvändigt om ledande Gamble River som hade Björn Goop som driver. Ledaren gav dock slaget vika in på upploppet, medan Gu d’Héripré enkelt tog greppet och förvisade den fint avslutande Gelati Cut i spurten. För kulltoppen Gotland blev det galopp vid upploppets början men då i ett läge utan chans på segern. Vinnaren noterade sin tredje raka seger på 1.13,4/2700.

Green Grass på hugget direkt

En lika lång frånvaro från tävlingsbanan hade Sébastien Guaratos Green Grass (e. Bold Eagle) haft men det hindrade inte fjolårets Critérium des Jeunes-vinnare från att säkert hemföra bucklan i Prix Paul Leguerney för Mathieu Mottier. Green Grass kom efter en vid första kurva till ledningen och stack lätt undan över upploppet före fint avslutande Gemme de Busset. Jean-Michel Bazires Galiela Money fick lång väg fram efter en inledande kort galopp, men avslutade snyggt för att bli fyra. Vinnaren kom i mål på 1.13,1/2700 meter.


Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Succé för Hell Bent For Am
Nästa nyhet
Succé för Hell Bent For Am

Succé för Hell Bent For Am

Treåringssäsongen i Sverige har inletts som en riktig succé för Hell Bent For Am. När Margaretas Tidiga Unghästserie kördes på Solvalla kammade den stora talangen hem ytterligare en seger – och är nu obesegrad i år efter fyra starter.

Efter en något mer blygsam tvååringssäsong i USA vände Hell Bent For Am (e. Muscle Hill) hem till Sverige för den här säsongen och i regi Stefan Melander har hästen formats till en riktig vinstmaskin. När Solvalla på tisdagen avverkade ett nytt Maragretas Tidiga Unghästserie-pass blev det en ny, lätt seger för treåringslöftet. Hästen är alltjämt obesegrad i fyra Sverige-starter.

Hell Bent For Am, som senast vann Breeders Course med en miljon i förstapris, inledde loppet från ett bakspår samtidigt som Hector Sisu snabbstartade till spets och öppnade första 500 efter 09,4. Örjan Kihlström i vagnen sände fram favoriten till en snabb attack för att överta efter ett varv. Från ledning spelade sedan Hell Bent For Am i sin egen klass. Mycket enkelt undan efter 1.11 sista 500 och med en hel del krafter kvar till seger på 1.14,3a/2140 på den något tunga banan.


En Perfect avslutning från Jim

Jim Oscarsson har en fin variant i Aperfecttric (e. Aperfectyankee) som till slut väldigt lätt tog hem MTU för treåriga ston. Här fick favoriten Hill’s Angel finna sig i dödens efter att ha blivit utsvarad av den ledande You Could Be Mine, något som fick till resultat att båda var trötta när upploppet nåddes. Det var emellertid inte Aperfecttric som lämnade tredje utvändigt 600 kvar, kopplade greppet redan vid utgången av sista böjen – och stack undan med flera längder på 1.14,5a/2140.


American Hill läcker i ledningen

En annan häst som verkligen kan röra på sig är American Hill (e. Muscle Hill) som är lillasyster till den inte helt obekante Campo Bahia. För sin tränare Conrad Lugauer spelade hon en division högre än sina motståndare i MTU för fyraåriga ston. American Hill kördes till och fick överta ledningen efter första halvvarvet och stack väldigt lätt undan med fyra längders segermarginal på 1.13,2a/2140. Stoets femte seger i årets åttonde start.


Go West tog sig förbi invändigt

Stefan P Pettersson presenterade en fin vinnare i Courant-ägde Go West Young Man (e. Jocose) som för Örjan Kihlström plockade hem MTU för fyraåriga hingstar och valacker. Vinnaren inledde i rygg på ledande Easy Cash som fick press av Rackham över sista bortre. Go West Young Man klev ut i andra spår men valde slutligen innern när det blev fritt över upploppet. En kvick avslutning avgjorde till segern och sedan Rackham fallit över i fel gångart kort före linjen, blev det också säkert. 1.12,9a på 2140 var vinnartiden i hästen femte fullträff i åttonde starten.


Hill Street efter uppskruvat tempo

Hästägarnas Sommarpris till Hill Street körd av sin tränare Daniel Redén. Tempot hölls stenhårt i tät av Dragster som varvade på 1.09 och fick trötta ben in på upploppet. Hill Street, som travat som trea på innerspår, lotsades ut till attack mitt sista sväng, kopplade segergreppet och höll ifrån sig Alone som gick en stark årsdebut. 1.10,9a/1640 visade klockorna.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elian Web jagar revansch i Suur-Hollola

Travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson