Just nu:
13.27 Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”
11.15 Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år
11.06 Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25
16.55 Bold Eagle vill till Elitloppet
15.41 Axevalla 21 januari: Fiore får blomster
11.02 Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare
10.16 Kallbloden som slåss om Paris-biljetter
08.23 Förvarade förbjudna preparat – döms till böter
08.00 ”Lunch-draget” – ny tipssatsning
12.44 Propulsion till Paris

E3-uttagningar: Trio för Båth – Belker snabbast

Svante Båth har en bra möjlighet till en ny E3-seger efter att både Global Adventure och Bythebook vunnit sina uttagningar. Snabbast var dock Belker.

Med Coin Perdu och Attraversiamo har Svante Båth plockat segern i den långa E3-finalen de två senaste åren och även inför årets final ser det väl förspänt ut för Solvalla-tränaren som får tre hästar i finalen för hingstarna och valackerna.

Det står klart sedan söndagens uttagningar på Gävletravet. Global Adventure som bara har en plump i protokollet på karriärens tio starter tog en säker seger från ledningen och senare svarade Byhthebook med att använda samma segerrecept. Efter ett ryck ur sista sväng avgjorde han säkert duellen mot den dittills obesegrade Fort Knox.

Uttagningarnas snabbaste vinnare hittas dock i Sten O Janssons stall. Belker, som ju delade segern med just Byhtebook i Uppfödningslöpning, övertygade efter att ha spårat varje meter till vinst på 1.12,5a över 2140 meter.

E3-finalen för ston får också se en stark startlista. En av favoriterna blir Mattias Djuses högst lovande Zolly som kommer dit med fem segrar på lika många starter i år, hon avgjorde enkelt efter attack 600 kvar i sin uttagning på fina 1.13,2a.

Snabbare än så gick emellertid Grande Diva Sisu som för Per Nordström kom i mål på banrekordet 1.13,0a efter att övertagit ledningen ur den första svängen. I finalen ska dock också besegras Daniel Redéns stjärnskott Award Kronos som tog tredje raka segern efter att ha avgjort trots dödens. En tuff motståndare blir givetvis också finländska Mascate Match som vann sitt försök överlägset från spets.

De långa E3-finalerna körs i Eskilstuna den 29 juni och på vinnarna av respektive final väntar då förstapris på en miljon kronor.


Här är startlistorna i finalen, efter lottning och spårval (häst-tränare). Startlistorna blir kompletta på söndag kväll.

E3, hingstar och valacker, 2140 auto:

1 Belker – Sten O Jansson
2 Bythebook – Svante Båth
3 Global Adventure – Svante Båth
4 Guzz Mearas – Johan Untersteiner
5 Ubiquarian Face – Adrian Kolgjini
6 Criterion – Fredrik Wallin
7 Dontloosememate – Jim Oscarsson
8 I’m A Keeper – Leif Witasp
9 Fort Knox – Pasi Aikio
10 Aetos Kronos – Jerry Riordan
11 Zola Key – Björn Goop
12 Alien Kronos – Svante Båth

E3, ston, 2140 auto:

1 Award Kronos – Daniel Redén
2 Grande Diva Sisu – Per Nordström
3 Mascate Match – Pekka Korpi
4 Global Anarchy – Joakim Lövgren
5 Scarlet Hello – Jörgen Westholm
6 Boxer Shrimp – Robert Bergh
7 Ies Elisabet – Fredrik Wallin
8 Global Amazone – Jörgen Westholm
9 Zolly – Mattias Djuse
10 Darling Godiva – Lars I Nilsson
11 Visual Condition – Stefan Melander
12 Dontlooseallmoney – Jim Oscarsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
tisdag 16:55, 21 januari

Bold Eagle vill till Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:16, 21 januari

Kallbloden som slåss om Paris-biljetter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:23, 21 januari

Förvarade förbjudna preparat – döms till böter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:00, 21 januari

”Lunch-draget” – ny tipssatsning

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 12:44, 20 januari

Propulsion till Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:03, 20 januari

Anmält till PdA

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:52, 20 januari

Månprinsen snart redo – men inte Elitkampen

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Atlanta i Armbro Flight – på 1.08,6

Atlanta i Armbro Flight – på 1.08,6

Förra årets Hambletonian-vinnare Atlanta bjöd på en prestation av toppklass när hon vann finalen av Armbro Flight på skarpa 1.08,6.

Yannick Gingras hade suttit i segersulkyn vid de tre senaste upplagorna av Armbro Flight Stakes på Mohawk Raceway bakom Hannelore Hanover. I år hade han dock bytt ut sin styrning mot stallkamraten Atlanta – ett helt korrekt val visade det sig.

Det var annars den regerande mästarinnan Hannelore Hanover, körd av Matt Kakaley, som tog sig fram till ledningen efter knappt halva distansen avverkad. Strax senare letade Gingras ut Atlanta först i andraspår och det dröjde inte länge förrän det fyraåriga stoet klev in i huvudrollen.

Efter en kraftfull forcering svepte Atlanta fram och övertog kommandot genom sista svängen. Jätteskrällen Weslynn Dancer närmade sig över upploppet, men segern var aldrig hotad för Atlanta som gick över mål på 1.08,6a/1609. En notering som betydde nytt kanadensiskt rekord. Den totala segersumman i loppet var 256 000 kanadensiska dollar.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Promenad i Boden för Propulsion
Nästa nyhet
Promenad i Boden för Propulsion

Promenad i Boden för Propulsion

I Boden är det ingen som kan rubba Propulsion från tronen. Efter att tidigt kommit till spets var superstjärnan helt ohotad på sin väg mot fjärde raka titeln i Norrbottens Stora Pris.

I Elitloppet funkade det inte för Propulsion, som där fick nöja sig med ett fjärdepris i finalen. Fast Norrbottens Stora Pris är ”Proppens” lopp – under lördagskvällen återkom Daniel Redéns flaggskepp till vinnarcirkeln när han för fjärde året i rad fixade en miljon kronor i förstapris i Bodentravets stormöte under midnattssolen.

”Han var riktigt på hugget i dag”
Örjan Kihlström i vinnarcirkeln

– Det kändes redan i provstarten att han var riktigt på hugget i dag så jag förstod att han skulle göra en bra prestation. För en gångs skull fick han ett bra lopp också och det var honom välförtjänt. Man är tacksam att få köra den här hästen, det har varit en otrolig resa, sa segerkusken Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Loppet blev tämligen odramatiskt. Muscle Hustle stack till ledningen men när rusningen bedarrat tog Örjan Kihlström sats och körde fram Propulsion för att överta efter 600 meter avverkade. Det betydde att det stora hemmahoppet Makethemark, senast trea i Elitloppet, fick vandra loppet i dödens och efter 13,8 första kilometern stod det snart klart att det var en omöjlig uppgift.

Propulsion hade händelserna fullständigt under kontroll och efter en snabb avslutning var det upp till övriga ekipage att göra upp om andrapriset. Med som det såg ut mycket krafter kvar passerade Propulsion mållinjen på segertiden 1.11,7a/2140 meter efter sista 500 under 1.08.

Makethemark stod för en stark insats, den tuffa resan till trots och höll säkert till silvret. Bakom var det Muscle Hustle som grejade tredjepriset när han höll undan för Milliondollarrhyme som avslutade kvickt från tredje par invändigt efter en sen lucka.

Här kan du se loppet.


Dubbelseger för Robert Bergh blev det i Klass 2. Ove A Lindqvist höll upp spets från innerspår med Quito Lane som därifrån såg till att hålla stallkamraten Macelleria utvändigt om sig hela vägen till en tät avslutning över mål. Vinnaren noterade 1.14,7/2140.

Oscar Berglunds Hope And Dreams hade långt fram med dubbla tillägg i stoloppet, men grejade ändå seger för Emilia Leo. 1200 kvar följde man i rygg på Millie Millionarie och avväpnade den samma (som tappade travet sista biten) och ledande Lady Zappa till seger på 1.13,7/2180.

Stayerdistans gällde i Bronsdivisionen – och det passade Timo Nurmos tuffe Mellby Club som hand i handske. Jorma Kontio körde valacken till ledningen efter 600 meter, växlade upp över den sista bortre långsidan och kunde vinna helt ohotad på vassa 1.13,6/3140 meter.

Rejäl vinnare i kallblodsloppet. Ove A Lindqvist tog kvällens andra seger sedan han landat i dödens varvet kvar med Pave Faks som därifrån arbetade ned ledande Guli Rubin. När den senare slog över i galopp 100 meter kvar, blev segern säker. Norges John Mogset tränar vinnaren som klockades till 1.23,7/2160.

Robert Bergh även i Silverdivisionen. Nobel Amok stack iväg snabbt till ledningen och skulle stanna där hela vägen. När ledaren ryckte genom sista sväng kom Eder Bob loss från vinnarhålet och den senare blev närgången till slut, men mållinjen frälste Nobel Amok som tog segern på 1.12,3a/2140.

Littleredcorvette kom med fem raka från Norge, men var inte särskilt betrodd i Klass 1. Fast efter en resa som fjärde på innerspår letade sig John Östman loss ur sista sväng för att hinna fram och förbi favoriten Fleet Admiral på linjen. 1.12,8/2140 visade vinnaren, tränad av Trine Hansen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mäktig Racing Mange i Kymi Grand Prix
Nästa nyhet
Mäktig Racing Mange i Kymi Grand Prix

Mäktig Racing Mange i Kymi Grand Prix

Äntligen fick Racing Mange visa sin stora kapacitet. Trots den tuffaste resan visade han motståndet ryggen vid en imponerande seger i Kymi Grand Prix.

Som tvåa i Uppfödningslöpning som tvååring har Racing Mange alltid smugit bakom kullens allra bästa, men i år verkar det som att sexåringen tagit klivet upp i eliten. Trots en blytung inledning och resten av loppet i dödens, fixade han segern värd en dryg miljon kronor i Kymi Grand Prix som kördes på Kouvola-banan under lördagen.

Elitlopps-finalisten Next Direction visslade till spets trots spåret längst ut bakom bilen. Fram i dödens kom Björn Goop med Chief Orlando som såg till att svara ut Racing Mange i tredjespår första 600 meterna innan Joakim Lövgren kunde komma ned i dödens. Därifrån skulle alltså ändå Orlando Vici-sonen avgöra.

Efter 1.10 på första varvet dämpades farten en bit, för att vridas upp igen in mot sista sväng när Chief Orlando lyftes ut först i tredjespår. Samtidigt började Racing Mange koppla greppet om ledande Next Direction som var slagen ur sista kurvan.

Med bara upploppet kvar förväntade sig nog publiken en rafflande uppgörelse – men Racing Mange ville annat. Sexåringen skaffade sig greppet och gick mycket enkelt undan med ett par längder över upploppet. Körande tränaren Joakim Lövgren kunde unna sig segergest vid målgång.

”Gjorde karriärens bästa lopp”
Joakim Lövgren i vinnarcirkeln

– Han gjorde sin karriärs bästa lopp i dag, han var riktigt tuff. Jag hade tänkt köra i dödens hela veckan, jag visste vi inte skulle nå ledningen och det är svårt att vinna bakifrån här. Hästen har aldrig varit så här bra, men jag var inte riktigt beredd att vi skulle vinna och var nästan överraskad när vi inte blev utmanade över upploppet, sa Joakim Lövgren i vinnarcirkeln.

Racing Mange klev över mållinjen på segertiden 1.11,7a över 2100 meter. Bakom kontrade sig Next Direction starkt tillbaka för att greja andrapriset före favoritspelade Handsome Brad som gjort loppet i rygg på ledaren. Handsome Brad gick ut i andraspår i sista sväng och fick fritt spelrum över upploppet, men fick således nöja sig med bronsplatsen i en jämn kamp där flera hästar slogs om platserna bakom den imponerande segraren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenska laget klart för Nordic King
Nästa nyhet
Svenska laget klart för Nordic King

Svenska laget klart för Nordic King

Vinnaren av Elitkampen, Tangen Haap, får sällskap av Art Kjarvald och Tand Kraft till finländska storloppet Nordic King nästa helg.

50 000 euro väntar på vinnaren då kallblodens storlopp Nordic King körs på Power Park-banan i Härmä nästa lördag, midsommardagen. Sedan tidigare har det varit klart att det blir nästa uppgift för Björn Karlssons vinnare av Elitkampen, Tangen Haap.

Via Facebook meddelar banan nu att även de övriga svenska och norska representanterna är klara. Tangen Haap får sällskap av Art Kjarvald och Tand Kraft som tävlar för Sverige. Den norska flaggan bärs av Smedheim Solan (som tränas av Jan-Olov Persson) samt Odd Herakles och Valle Mattis.

De finländska hästarna avgörs på måndag då även startlistan till Nordic King blir klara.

Klara hästar är:

Art Kjarvald
Odd Herkales
Smedheim Solan
Tand Kraft
Tangen Haap
Valle Mattis

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
På väg mot Kymi Grand Prix - fick opereras akut

Travtips

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Travtips
onsdag 13.27, 22 januari
Det var svårspelat i lördags med en del konstiga prestationer och det blev ingen bra lördag för min del. Enda träffen var Franklin Face till fint platsodds, men klart jag borde vågat spänna bågen och ”reka” vinnare. Storfavoriten Man At Work vann inte nu h...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 11.06, 22 januari

Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.41, 21 januari

Axevalla 21 januari: Fiore får blomster

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 21 januari

Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.02, 20 januari

Färjestad 20 januari: Inga gränser för deras fräckhet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 19 januari

Boden 19 januari: Fin söndag för Finland

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson