Mamma heter Viola Silas, pappa Going Kronos och farfar är Viking Kronos. Samtliga inte bara extraordinära hästar på sin tid, utan också E3-vinnare. Nu har Betting Gangster följt upp familjetraditionen.

Jerry Riordan har plockat fram en ny talang. Välstammade treåringen Betting Gangster visade sig vara bästa hästen när den korta E3-finalen kördes på Gävletravet. Fuxen avgjorde i ett nafs över upploppet och skänkte sin kusk Carl Johan Jepson sin, hittills, främsta framgång i sulkyn.

– Det var en väldigt viktigt seger för mig. Under de här tre åren jag bara har kört har jag aldrig haft någon riktig chans i de här stora loppen, det här är det största jag vunnit. Hästen har gjort det helt perfekt de gånger jag kört, vi fick gå lite för tidigt i dag, jag ville inte ge ledaren för mycket, men han var ju bara bäst, helt enkelt…,sa Carl Johan Jepson i ATG Live.

Den på förhand svåraste motståndaren Devil Sound tog programenligt hand om ledningen, det medan Betting Gangster så småningom fann fjärde par utvändigt. Efter första varvet på 12,6 hade det dock börjat röra på sig från kön, Betting Gangster följde i ryggar för att mitt i den sista svängen vridas på för fullt via fjärdespår.

Kort senare stod det klart hur det skulle sluta; avslutningen från Betting Gangsters håll var magnifik och Going Kronos-hingsten hade avgjort i god tid före mål. Segertiden stannade vid 1.12,3 över 1640 meter. Förstapriset var 925 000 kronor. Vinnaren är uppfödd av Viola Silas HB, ägs av Stall Betting och tas om hand av Elina Matilainen.

– Det fanns en anledning att han kallades ”gangster” när han kom till oss först, men ju mer vi tränade honom desto mer kom hans fina stam fram. Det är en stor och stark häst, finns inga fel på honom, sa Jerry Riordan vid prisutdelningen.

Tvåa med stort plus i kanten slutade Jaguar Dream som för Claes Sjöström gjorde hela sista varvet i dödens men ändå kämpade emot storstilat. Tredjepriset till gott avslutande Baritone Arist medan ledande Devil Sound mattades över upploppet. (Foton: ALN).

Läs även: E3: Svante Båth igen – skräll i spets av No Matter
Läs även: V75: Vass Volstead tillbaka i vinnarcirkeln

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tekno Odin en vinnare direkt i comebacken

Tekno Odin en vinnare direkt i comebacken

Efter en frånvaro på tre månader gjorde Tekno Odin comeback och regidebut Jan-Olov Persson. Det slutade med att kallblodsstjärnan ledde varje meter.

Efter en säsong kantad av skador gjorde Tekno Odin på fredagen intressant comeback på Gävletravet. Tioåringen gjorde här också sin första start för sin nye tränare Jan-Olov Persson. Återkomsten blev en positiv sådan – den tiofaldige miljonären vann direkt i första starten på tre månader.

Jättemycket dramatik var inte involverat i loppet. Ulf Ohlsson lät Tekno Odin sprinta till ledningen när bilen lämnade fältet och den 18 för 10-spelade favoriten kom att stanna i den positionen resten av loppet. Smedheim Solan, som liftat i ryggen, utmanade på bra vis över upploppet, men ledaren höll utan problem undan till seger på 1.23,1a/2140 efter sista 500 i underkant 1.20. Förstapriset var 50 000.

*E3 Consolation (100 000 kronor) såg en högst väntad vinnare. Efter att för Erik Adielsson försvarat spets blev det sedan en mycket enkel historia för Global Withdrawl. Svante Båth-träningen stack undan med ett par längder på bra sätt över upploppet för att fastställa segertiden till 1.13,1a på 1640. Det här var hästens 10:e seger i 16:e starten. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Zweig: Met's Hall lurade Manchego och Six Pack
Nästa nyhet
Zweig: Met’s Hall lurade Manchego och Six Pack

Zweig: Met’s Hall lurade Manchego och Six Pack

För två veckor sedan slutade Met’s Hall tvåa i Hambletonian. Nu kom treåringens största triumf då han i en rafflande upplösning av Zweig Memorial betvingade såväl Manchego som Six Pack.

När Zweig Memorial (350 000$) på fredagen avgjordes på Vernon Downs, antog nog de flesta att loppet skulle stå mellan Six Pack och färske Hambletonian Oaks-vinnaren Manchego. Men i stället var det Julie och Andy Millers Met’s Hall som kom att ta huvudrollen.

Met’s Hall (e. Cantab Hall), som senast slutade tvåa efter Atlanta i Hambletonian, blixtrade till spets och fick efter en bit sakta ned farten. Men efter knappt halva distansen avverkad styrde Åke Svanstedt ut Six Pack mot dödens och såg till att tempot skärptes avsevärt. Perfekt placerad i rygg på Six Pack hade nu Yannick Gingras landat med Jimmy Takters sto Manchego.

När endast upploppet återstod såg för ett ögonblick Six Pack ut att ha få grepp om ledaren, samtidigt vreds Manchego ut till attack i tredjespår och stormade fram. Men Met’s Hall hade inte gett vika, utan kontrade i stället sig tillbaka. Manchego avslutade vindsnabbt men Met’s Hall vägrade att släppa stoet förbi sig.

Båda hästarna möttes på linjen på tiden 1.09,6a/1609 meter, men Met’s Hall hade fördel med en nos. Six Pack slutade därmed trea, på en tiondel långsammare tid. Marcus Melander-tränade Evaluate inkom i loppet som femma.

Du kan se Zweig Memorial här.

*Åke Svanstedt hade favoriten i form av Plunge Blue Chip i Zweig Memorial Fillies (180 000$) men fick se sig snuvad på seger så också här. Plunge Blue Chip gjorde loppet i ledningen men kunde sista biten inte stå emot starkt spurtade Supergirl Riley (e. Muscle Mass) tränad av Erv Miller och körd till seger av Marcus Miller. 1.11,2a/1609 slutade segrarinnan på. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Tingsryd
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Tingsryd

Söndag: Grand Slam 75-tips till Tingsryd

Omgången: Söndagssport med säsongsavslutning på milebanan i Tingsryd. Idel mile-lopp som sig bör och omgången ser på förhand ut att inte var särskilt svårlöst där vi lär få se flertalet rätt så stora favoriter. Jag tycker att Poplar Broline är dagens bästa förslag på singelstreck och lämnar denne ogarderad för att i stället använda två andra favoriter som utgångshästar. Vid ett par favoritfall kan det nog bli hyggligt betalt ändå.

Spiken:
Poplar Broline (GS75-5)

Utgångarna:
Com Milton (GS75-4)
Poet Broline (GS75-6)

DD-draget:
Bella Mont (DD-2)

Grand Slam 75 systemförslag (skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt):

GS75-1: 4,6,8 (5-2)
GS75-2: 1,2,7,8,12 (6-4)
GS75-3: 2,3,8,12 (10-4)
GS75-4: A: 4 B: 3,7 (2-5)
GS75-5: 6 Poplar Broline (1-2)
GS75-6: A: 1 B: 2,3,9 (7-4)
GS75-7: 2,6,7,11 (3-5)

Kupong 1: 3x5x4x1x1x4x4 = 960 rader
Kupong 2: 3x5x4x3x1x1x4 = 720 rader
Totalt: 1680 kronor

Dagens Dubbel spelförslag:

DD-1: 1
DD-2: 11
1 rad x 500 kr

DD-1: 2,3,9
DD-2: 11
3 rader x 150 kr = 450 kr

Totalt: 950 kronor

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

GS75-1:

Rank: A: 6-4-8. B: 5-2-10-12-7-3. C: 1-11-9.

Spetsanalys: Una Blessed är snabb ut och nog intresserad av att gå i ledningen här, gäller som spetsfavorit men kan tänkas utmanas av Dizzy River. Även Toddler kan öppna snabbt men borde inte komma före i ett initialt läge.

Loppanalys: 6 Toddler var grymt fin vid tre raka segrar i maj och början av juni. Vann då V75-lopp under Elitloppshelgen på 10,7 och var till och med tiondelen snabbare när han veckorna senare gjorde om sin bedrift på Bjerke. Återkommer efter en liten paus nu men lär vara väl förberedd och om han kan leva upp till en något så när liknade insats nu, blir han svårstoppad.

Med tanke på tipsettans två månaders frånvaro vill jag dock strecka två hästar till. 4 Una Blessed har varit ute i tuffa rikstotolopp under säsongen och sköt sig bra. Senast på Jägersro felade hon i rygg på ledaren med halvvarvet kvar och det var långt ifrån slutsålt i det läget. Una Blessed är riktigt kvick ut och jag tror inte Wim Paal vill släppa över den här distansen. Kan leda runt om.

8 Reigning Moni måste tas i tidig beaktan. Det är värt att understryka att det här är en häst som var med i Hambletonian för två år sedan och hans mormor är ingen mindre än Moni Maker… Med två lopp i kroppen nu visade han klar uppåtform senast då han trots dödens mötte formstarke Highspirit på linjen. Förvisso tråkigt läge, men jag har svårt att plocka bort en sådan här häst.

GS75-2:

Rank: A: 1-7-2-8-12. B: 6-4-9-3-5-10-11.

Spetsanalys: De startsnabbaste finns längst ut bakom vingen. Jag håller Peaky Gold som knapp favorit på spets men vid rejäl laddning kan Just Invincible bli anförare.

Loppanalys: Ett lite halvlurigt lopp där jag plockar ut en kvintett hästar som jag tror ska göra upp om det. Sätter första strecket på 1 Chuck Camto som har mycket galopper i raden och ännu på tolv starter inte vunnit. Det är klart missvisande statistik då han galopperat i slutskeden med framskjutna placeringar på gaffeln i båda sina senaste starter, senast på Jägersro utmanade han om segern när han föll över i fel gångart hundra kvar. Hade varit sämst tvåa då. Felfri ser det här ut som ett lämpligt läge att spräcka segernollan.

7 Just Invincible var riktigt positiv senast då hon gick hela loppet i ledningen, var ansatt över upploppet men kontrade sig snyggt tillbaka till segern. Stoet är snabbt ut och är nog ute efter spets här.

2 Loke Cash vann på Tingsryd för två starter sedan och det var en synnerligen rejäl insats. Gjorde hela loppet i dödens men kopplade enkelt greppet för att vinna på fina 12,4. Ska ha bra chans nu också.

8 Us Wise As vann sitt senaste lopp för fyra starter sedan, också på Tingsryd, och såg då helläcker ut efter att ha gasat i rejält tempo i spets hela vägen och ändå vann väldigt lätt. Har gjort det godkänt efter det, sköt till bra till slut senast och visade att formen fortsatt sitter där.

12 Kaiser Håleryd ska också med på kupongen, det trista utgångsläget till trots. En fint stammad häst som på kapacitet inte har någon överman i det här fältet och nu återkommer efter ett par månaders uppehåll. Behöver lite klaff och tempo, men blir giftig om så blir fallet.

GS75-3:

Rank: A: 3-2-12-8. B: 10-4-5-7. C: 11-9-1-6.

Spetsanalys: Love No Limit öppnade i 08,5-tempo för ett par starter sedan och är mycket kvick ut. Borde gå till ledningen här.

Loppanalys: Här tycker jag att Veijo Heiskanen har en bra chans med 3 Love No Limit som får tipset. Hästen har tre ”nollor” i raden, men det säger lite om verkligheten. Galopperna i de två senaste starterna har kommit i slutet av loppet där stoet båda gångerna haft chans på segern. Störd näst senast och gången efter föll hon oturligt över i galopp när kusken från vinnarhålet vred ut vid utgången av sista sväng. Love No Limit är mycket snabb ut och jag ser inte något annat scenario än att hon tar spets och sedan, troligen, leder runt om.

Helt stabil är dock inte tipsettan och vi tar med tre hästar ytterligare. 2 Twilight Bordda har varit ute mot V75-konkurrens flera gånger den senaste tiden och skött sig klart godkänt. Senast, i ett ”vanligt” lopp ledde hon och såg då ut att gå mot segern när hon plötsligt rumplade till 500 från mål. Läget är bra och motståndet ska inte avskräcka.

12 Dusted In Sugar har fått två race innanför västen och senaste svarade hon för en mycket rejäl insats efter att ha fått en dryg resa via tredjespår mot dödens. Fick sedan greppet men blev avslagen utifrån. Mycket positiv då och ska inte vara sämre nu, kan räcka trots spårnitlotten.

8 Blanche är en för klassen klart kapabel sort som är vann tufft motstånd. Var fullt godkänd senast som trea i en snabb avslutning. Kommer Untersteiner till från läget här är hon med i striden.

GS75-4:

Rank: A: 4-3-7. B. 2-5. C: 6-8-1.

Spetsanalys: Com Milton har varit väldigt snabb ut i sina senaste starter och jag har svårt se ett annat scenario än att han går i ledningen här.

Loppanalys: 4 Com Milton har blivit valack och gjort tre starter hos Johan Untersteiner. Det har sett klart bra ut. Var senast i Kalmar ute i ett försök och final-lopp där han i försöket glänste från spets men när han försökte samma devis i finalen fick massiv press trots en 09,5-öppning och förklarligt fick ge sig till slut. Hästen är kvick ut och det ser definitivt ut att bli spets igen. Måste ha en mycket bra chans till seger då. Blir dock tungt streckad och jag ser två hästar som absolut kan utmana. Vi kör Com Milton som utgångshäst.

3 Vincent As kommer från Magnus Dahléns formstall och fyraåringen har verkligen varit bra i sina senaste starter. Var grym vid dödensseger i Halmstad för tre starter sedan och höll bra från samma läge i en snabb avslutning senast. I det här lilla fältet är det nog kanske dödens som gäller igen och på form kan han knäppa favoriten på näsan.

7 Chapter N. Deo har mycket kapacitet i sig (vunnit 5 av 11) och avslutade fullgott när det blev fritt till slut senast. Har fått några lopp i sig nu och jag förmodar att toppformen börjar närma sig. Tror inte den här hästen är sämre än tidigare två nämnda och det kan bli en delikat resa på rulle bakom de två.

GS75-5:

Rank: A: 6. B: 1-2-9-8-5. C: 3-11-7-4-12-10.

Spetsanalys: Hästar som Nejlika Dag och Buick Brodde är snabba ut men jag gissar att ingen av dem vill svara ut Poplar Broline som lär laddas och borde ta täten.

Loppanalys: Det här ska vara en perfekt uppgift för 6 Poplar Broline. En för klassen trevlig variant som för tre starter sedan vann på Åby efter att från rygg ledaren utnyttjat open strech till fullo, Franck Nivard körde för övrigt. I sina två starter efter det har han varit ute mot betydligt tuffare gäng och var näst senast fyra mot bra hästar på V75. Poplar Broline är mycket rask från start, jag antar Untersteiner laddar för fullt och att ingen är sugen på att svara. Jag tycker hästen möter betydligt beskedligare motstånd nu än på sistone och tror det blir spets och slut. Min spik i omgången.

GS75-6, DD-1:

Rank: A: 1-9-2-3. B: 7-4. C: 8-6-5.

Spetsanalys: Poet Broline brukar vara stört omöjligt att ta en längd på från sådana här lägen.

Loppanalys: Ett riktigt trevligt snabblopp som är eftermiddagens höjdpunkt, det ska bli intressant att se. 1 Poet Broline är det naturliga förstavalet i loppet. Det handlar om en mycket effektiv häst som särskilt trivs i spets över kort distans. Glänste rejält för två starter sedan, då han efter vila frontade hela vägen i rejält uppskruvad fart och kom i mål på 10,5. Senast på Åby spetsade han igen men blev då utsatt för vansinnespress och det var inget att säga om att det sinade i tanken sista biten. Vi får gå på insatsen näst senast och en prestation i paritet med den nu, så får de andra köra om andrapriset. Den enkla lösningen är att spika Poet Broline men det finns motståndare av yppersta klass här och jag kör i stället med utgångshäst.

9 El Diablo B.R. vann norska Derbyt för två år sedan och har kapacitet för att vara en väldigt bra häst. Har dock brottats med svåra skador men har nu i regi Daniel Redén kommit igång på bra sätt. Jag tror han kommer bli bättre och bättre vad det lider. Vann på Bergsåker på fint vis och fick senast, i norskt mästerskap för övrigt, den otacksamma uppgiften att trava i dödens på Lionel. Höll med tanke på det klart godkänt som fyra.

2 Spartan Kronos är en elittravare i sina bästa dagar och det ska bli intressant att se vad han kan göra här när han begår årsdebut efter att ha varit ifrån länge efter skada. Conrad Lugauer brukar alltid ha sina hästar väl förberedda så man kan förvänta sig en bra insats redan i comebacken, men samtidigt får man tro att det här loppet i första hand blir lite av en värdemätare för framtiden. Att han kan vinna ändå, betvivlar jag inte för ett ögonblick.

Börjar med ändå gardera i det här loppet måste jag också ha med 3 Speedy Foxy Vicane som blir lågt streckad. Hon gick fasligt bra i höstas och när hon på Jägersro i förra veckan gjorde comeback gick hon en väldigt vass avslutning i spåren som tvåa. Det såg mycket positivt ut direkt och hon lär inte vara sämre nu. Lite klaff på tillställningen och hon kommer till slut igen.

GS75-7, DD-2:

Rank: A: 11-6-2-7. B: 3-5-9-8. C: 1-10-4-12.

Spetsanalys: Keycard och Foxy Brown är båda mycket kvicka ut och lär köra om ledningen, litet plus för den sistnämnda?

Loppanalys: Min första häst i den avslutande avdelningen, tillika ett försök till Diamantstoet, blir 11 Bella Mont, tvivels utan. Den dansktränade femåringen var faktiskt fyra i Derbystoet för ett år sedan, om någon nu skulle ha glömt det. Hon håller hög klass i det här sällskapet. Senast fick hon äntligen vinna och det gjorde hon på ett grymt stark sätt. Ken Ecce sände iväg henne 800 meter kvar och Bella Mont rusade förbi motståndet för att sedan vinna i utklassningsstil, det var en insats som verkligen lovade gott för fortsättningen. Okej att det är tråkigt med bakspår men på Tingsryd ska det nog kunna lösa sig och då blir hon tuff att stå emot när det drar ihop sig.

6 Foxy Brown, ännu en häst från formstall Dahlén, är främsta motbud. Inte minst därför att jag tror hon kan komma till ledningen här och i så fall är hästen att fånga. Varit jättebra i sina senast starter och höll fint från rygg ledaren, och stallkamraten, på V75 senast.

2 Keycard är spännande. Återkom efter ett mindre uppehåll senast och bombade då fram i ledningen långt före övriga. Krafterna tog slut den sista biten, vilket var förklarligt, men hon höll med tanke på omständigheterna mycket bra. Keycard är, bevisligen, mycket snabb ut och kan nog hålla ut Foxy Brown om man så önskar, det gäller i så fall att inte bli het på kuppen, i annat fall blir det oavsett en trevlig resa från andraspåret.

7 Quiz Töll tycker jag också måste med. Har varit ute i V75, försök och final, i sina två senaste starter och har avslutat väldigt bra i skymundan från väldigt otacksamma lägen. Är i toppform med andra ord och behöver inte ha mycket klaff för att sätta dit den nu.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kritiserade loppet inställt - inget The Showdown
Nästa nyhet
Kritiserade loppet inställt – inget The Showdown

Kritiserade loppet inställt – inget The Showdown

I våras lanserades Svensk Travsports nya stora projekt The Showdown, en tänkt duell mellan två av världens bästa hästar. Nu kommer beskedet att loppet inte blir av.

Det var i februari som nyheten kom att Svensk Travsport på Solvalla hade för avsikt att köra en duell mellan två hästar, kallad The Showdown, där vinnaren skulle erhålla två miljoner kronor. Den ursprungliga tanken var att loppet skulle ha körts i augusti, men senare flyttade man fram datum till Kriterie-helgen i slutet av september.

Diskussionen kring loppet har redan från början varit het och kritiken på sina håll påtaglig. När drygt en månad nu kvarstår till det tilltänkta loppet kommer beskedet – The Showdown blir inte av.

– Våra ambitioner med The Showdown var stora, kanske för stora. Vi underskattade projektets komplexitet. Det var svårare att få till det här loppet än vi trott, helt enkelt. Att ställa in känns därför som rätt beslut, säger Petter Johansson, sportchef vid Svensk Travsport i ett pressmeddelande.

Total 2,5 miljoner kronor var avsatta i prispengar för The Showdown. De pengarna skjuts nu med, största sannolikhet enligt pressmeddelandet, över till 2019. Men det slutliga beskedet om fördelandet av prispengarna fattas vid Svensk Travsports kommande styrelsemöte.

– Vi är medvetna om den kritik som kommit kring The Showdown. Bland annat att påverkan på andra storlopp skulle bli för stor. Det är bara att erkänna att vi gjorde en felbedömning med The Showdown, och borde förankrat idén bredare innan vi lanserade den, säger Petter Johansson. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Läge för Devil Sound att få en fullträff?

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson