Den italienska travsporten går inte mot en ljus framtid. Nu ser man ut att lägga ned två av de största banorna i landet.

Kring travbanan San Siro i Milano har beslut redan fattats; den kommer att stängas vid årsskiftet. Ett avtal är dock träffat med banan i Turin som tar över San Siros planerade tävlingar februari månad ut.

Nu är det troligt att Tor di Valle i Rom också går samma öde till mötes. Långt framskridna planer finns på att lägga ned travbanan och på samma plats i stället bygga en så kallad multi-arena med fotboll som huvudsport. Det bland annat för storklubben AS Roma. Ritningar finns redan på stadium som beräknas kunna få plats för 50 000 åskådare, skriver italienska gaet.it.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Färjestad

Torsdag: V4-tips till Färjestad

V4 Färjestad 27 december

Färjestad rundar av året med en V4-omgång och som så ofta förr är Björn Goop i en nyckelroll med vinstchanser i samtliga lopp. Jag väljer dock att gardera upp omgångens största favorit och hoppas därmed kunna lägga grunden till lite större slantar. Det är några minusgrader i Karlstad i dag och uppehåll.

Spiken

3 Monte Major (V4-2) är en riktigt habil travare för klassen. Här stöter han förvisso på ett förhållandevis mycket klassigt motstånd men på de värsta konkurrenterna är det ett flertal frågetecken och betydligt sämre utgångslägen. Monte Major å sin sida ser ut att kunna få glida till ledningen per omgående och stämmer allt kommer han spåra det här hela vägen.

Rysaren

13 Joulin Song (V4-4) visade åter formen senast och var faktiskt riktigt vass då hon gick runt motståndet. Här stöter hon på en storfavorit i form av Twitter men dennes orutin i kombination med den långa distansen kan göra att en häst som Joulin Song kan kliva in som en obehaglig överraskning för favoritspelarna.

V4-Systemet

Avd 1) 1-2-4-7-8-9-10-11-12-14 (5-6)
Avd 2) 3 Monte Major (8-2)
Avd 3) 1-2-3-5-8 (7-11)
Avd 4) 2-6-13 (7-14)

10x1x5x3 x 2 system = 600 kr

LD-Systemet

Förslag 1

3 Monte Major – 3,5
2 rader x 300 kr = 600 kr

Förslag 2

3 Monte Major – 1,2,8
3 rader x 100 kr = 300 kr

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Loppanalyser:

V4-1

Ranking: A: 4-2-8. B: 11-10-7-12-1-14-9. C: 5-6-3-15-13.

Spetsanalys: Kickan VOP har visat viss startsnabbhet och Björn Goop lär nog inte var helt ointresserad om Offside går felfritt men det mest sannolika scenariot är att From All Over håller upp från innerspåret och provar i spets.

Loppanalys: 4 Electric Kiss får tipsnicken i ett ganska så klurigt lopp. Det treåriga stoet stod för en väldigt fin insats på Axevalla för tre starter sedan då hon galopperade i början men kom tillbaka och spurtade strålande till segern. Gången efter felade hon också, då på väg fram i dödens, men återigen återkom hon i fin stil. Uppenbarligen rör det sig inte om en ännu helt stabil travare men behagar hon hålla sig i rätt gångart här måste det vara fina möjligheter om liknande prestation.

2 Offside är nog betydligt bättre i grunden än vad resultatraden indikerar. Den här hästen har när hon lever upp till sitt fulla kunnande potential som duger högre än det här och kanske har ett par månaders uppehåll fått henne på bättre tankar. Givet streck.

8 Tamila Pearl är stall Goops andra häst i loppet och hon bör inte ha direkt sämre möjligheter. Hästen var fin vid senaste segern i höstas och när hon startade på Färjestad nyligen gick hon i mål med gott om krafter kvar. Krafter som kan komma väl till pass här.

11 Tranemo Prinsessan var rejäl då hon gick ifrån från dödens och vann på Mantorp i november och hon ska duga långt även här. 10 Quantum Alexia inledde karriären väldigt lovande men har sedan inte visat samma takter. Kanske är hon taggad efter ett par månaders frånvaro nu, bevakas tidigt. En luring kan också vara 7 Catch The Indian som spurtade riktigt snyggt som tvåa senast och ser ut att ha uppåtgående form.

V4-2

Ranking: A: 3. B: 8-2-12-10-11. C: 9-1-4-6-7.

Spetsanalys: Monte Major är bevisligen riktigt kvick från början och lär med all säkerhet köras offensivt varför han bör räknas som det givna spetsbudet här.

Loppanalys: 3 Monte Major är en häst med hög inneboende kapacitet, något han exempelvis visade vid sin senaste seger, på Färjestad i september. Då körde han rejält om tät, hamnade i dödens, fick press under loppet men gick ändå ifrån till seger. Senast var han ute i ett klass 1-försök; då gick han i spets men sjabblade till med travet i sista sväng och rullade över i galopp. Motstånd saknas inte direkt denna gång men med ett par frågetecken kring de värsta konkurrenterna och ett avsevärt mycket gynnsammare läge på Monte Major gör att jag tror han spårar det här runt om.

8 Guardian Rose vann ett V75-lopp på Färjestad i november och är i grunden minst lika bra som tipsettan. Dock var han inte alls till sin fördel senast (infektion) och hästen har sedan inte startat på drygt två månader. Läget längst ut bakom vingen gör nog också att det troligen blir ett lite defensivare upplägg här.

2 Arabian Mystery är en som möjligen skulle kunna utmana Monte Major och han får loppet. Senast gick han en riktigt stabil avslutning och slutade tvåa som knappt slagen. Formen är tydligt uppåt och läget här går knappast att klaga på.

12 Identico Corner måste såklart också nämnas. Tysken som här gör debut för Erik Berglöf har hela 20 segrar på 28 starter och är obesegrad i årets 6 starter. Dock har han haft lite problem sedan senaste starten i slutet av augusti och det är inte osannolikt att valacken behöver det här loppet för att komma i form, särskilt som läget inte är jätteupphetsande.

V4-3

Ranking: A: 3-5-8-2-1. B: 7-11-12-10-9-6-4.

Spetsanalys: Både Midnight Bråten och Spark Rick är snabba från början och båda vann från ledningen senast. Jämn kamp dessa mellan men kanske är Lars Erixon lite mer laddad bakom Spark Rick och har en litet övertag att ta hand om täten.

Loppanalys: 3 Spark Rick kommer med två raka viktorior. Båda segrarna har tagit på fint vis; näst senast kom han bakifrån och övertog täten in i sista sväng och höll sedan strongt. Nu senast blev det ledningen direkt och höll sedan med lätthet undan till synes med krafter i behåll. Tipset bygger på att han når spets igen här och lyckas det torde det vara en klart bra chans till tredje raka.

5 Lookh Magic är inte alls någon dum sort som nu börjar också prestera i loppen. Då han vann på Bjerke i november var han förkrossande överlägsen och lämnade konkurrenterna från dödens. Senast hängde han med klart godkänt som fyra i en lite tuffare omgivning. En allvarlig segerkandidat här.

8 Key To Surprise var ute i ett lärlingslopp på Eskilstuna vid sin senaste start och vann på mersmakande sätt från ledningen. Han är inte sämre än någon annan i fältet och Björn Goop ser nog till att få en så bra position som tänkbart det dåliga läget till trots. Streckas.

2 Midnight Bråten fick årets första seger senast och såg faktiskt riktigt formstark ut då han gick undan från ledningen till slut. Hästen är med och slåss om täten igen här men kanske är en resa i vinnarhålet på tipsettan minst lika rolig? Ska räknas tidigt.

1 You Talking To Me ska heller inte avskrivas. Det är en häst med kapacitet som inte står någon efter men prestationen senast lämnade en del i övrigt att önska. Måhända var det en tillfällighet och det kan vara dumt att glömma Goop-travaren här.

V4-4

Ranking: A: 6-2-13. B: 7-14-15. C: 10-8-12-11-9-5-1-4-3.

Spetsanalys: Möjligen kan Diezel Rand försöka att utmana Twitter om ledningen om det klaffar från början men med tanke på springspåret måste den senare gälla som given spetsfavorit.

Loppanalys: 6 Twitter är en riktigt lovande treåring som inledde med två raka segrar innan det blev startgunga senast på Solvalla. Twitter är kvick ut, har spetsat vid båda sina segrar, men släppte näst senast på Åby för att avgöra med en rapp avslutning över open stretch. Det känns nästan upplagt för ledningen här och visst bör talangen vara svårslagen då men, trots allt, det är bara hästens fjärde start och det står också lång distans på schemat.

Så jag garderar även med 2 Diezel Rand som är det givna motbudet då övriga på start stående hästar inte känns jätteheta. Diezel Rand är med och tampas där framme mest varje gång och senast kom luckan från rygg ledaren för sent för att kunna utnyttjas; hästen gick dock över mål med vad som såg ut att vara gott om krafter. Kanske kan snuva favoriten här?

13 Joulin Song kan också bli riktigt värdefull att ha med på en V4-kupong. Efter ett par mediokrare insatser var stoet smäktande fint då hon formligen svepte runt fältet över sista bortre senast och höll ifrån till säker seger. Nu är det springspår på tillägg vilket gör att hon kanske kan skaffa sig ett fint slagläge för att blanda sig i striden till slut.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Färjestad: "Det är stallets bästa segerchans"
Nästa nyhet
V4 Färjestad: ”Det är stallets bästa segerchans”

V4 Färjestad: ”Det är stallets bästa segerchans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–   Han har väldigt lite pengar på sig i förhållande till kapacitet den här hästen, han kan väldigt lätt stressa upp sig från start och därför är han alltid lite svårbedömd, håller han sig dock bara lugn tycker jag att han ska ses med bra segerchans för den låga klass som han befinner sig i och det är stallets bästa segerchans på V4 idag. Han gjorde det väldigt bra senast vid seger och det finns ingenting att anmärka på efter det loppet. Inga ändringar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall om Key To Surprise i V4-3.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Färjestad. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

1 From All Over – Hon tränar väldigt fint här hemma och det har hon gjort en längre period, däremot får hon aldrig riktigt till det i lopp och jag vill gärna se henne leverera det hon gör i träningen i lopp innan jag vågar tro på henne. Hon är inte alls så tokig den här hästen, däremot känns hon något svårbedömd. Inga ändringar, säger Stig Sjögren.

2 Offside – Hon har inte startat på ett tag inför det här loppet då hon har fått en träningsperiod, hon startade ganska tätt och tufft och den här träningsperioden har gjort henne gott. Hon har inför den här starten inte gått några snabbare jobb, hon har mest fått tagit det lugnt men hon ser väldigt fin ut. Hon kommer säkert göra ett bra lopp redan idag, däremot är det nog platschans i första hand då hon högst troligtvis behöver lopp i kroppen, samtidigt som vi vill se att hon visar lite mer i loppen än vad hon hittills gjort. Skor och brodd runt om, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

4 Electric Kiss – Hon har bra form, tycker jag. Senast på Åby fick hon gå med brodd för första gången och det gillade hon inte; hon bara sprang och sprang men kom ingen vart och blev trött helt enkelt. Risken är väl att det blir brodd nu igen och det är ju ingen fördel, men skulle hon slippa det så är det en bra chans. Hon kan vara lite osäker första hundra meterna om det är något som stör men annars är hon ganska stabil; fjärdespåret ska därför inte vara något problem. När hon galopperade näst senast på Åby var det i och för sig på väg fram mot ledningen men då trampade hon i ett hål i banan så det var mest otur. Vi ändrar inget i utrustningen förutom att vi hoppas att hon ska kunna gå utan broddskor i alla fall fram, men det får vi ta när vi ser hur banan ser ut, säger John Ö Jensen.

8 Tamila Pearl – Hon satt fast med krafter kvar senast och kändes fin enligt Björn, det här är en häst som gör det bra mest varje gång och hon ska dessutom bibehålla sin form. Hon är helt klart bäst barfota fram och då hon tvingas tävla med skor och brodd runt om idag är det ett litet minus för henne. Hon har dock gjort ganska bra lopp med skor tidigare också så får hon bara lite hjälp under vägen spurtar hon säkert bra till slut och med tanke på visad form känns hon som den hetaste av våra två i loppet, bland dom tre främsta tycker jag att hon ska räknas, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

9 Schakita – Hon har gjort två starter för mig och gått bra i bägge, jag har varit väldigt nöjd med henne och hon ser fortsatt fin ut i träningen efter senast. Idag kommer hon dock tvingas tävla med skor och brodd runt om och det är ett minus för henne, med tanke på det är jag nöjd om hon är med och slåss om en plats. Jag tror på en bra insats men känslan säger att hon inte vinner det här loppet med skor, säger Carl Johan Jepson.

10 Quantum Alexia – Hon har haft en skada på en böjsena men återkommer nu och känns mer än laddad faktiskt. Jag körde henne i ett provlopp där hon skötte sig fint i 19-fart. Det här är en bra häst som mött tuffare motstånd än vad hon möter idag och bland de tre främsta ska hon kunna vara. Vi får se hur banan ser ut och hur Tony tänker men det kan bli barfota fram, säger Karin Hedström.

12 Soda – Hon gjorde det väl helt okej senast efter en tids vila men hade heller inget större flyt med löpningsförloppet. Formen är fin men vi har vingelläge och det gäller att vi kommer till härifrån. Loppet såg väl annars inte ut som det allra värsta men och ska man gardera så kan hon vara värd ett streck. Inga ändringar, säger Mikael J Andersson.

14 Dream of Dupa – Hon är ny i min regi och fick tyvärr strykas i en tilltänkt start för ett tag sedan. Det ska vara en duglig häst i grund och botten men hon har ju inte visat så mycket hos sin förre tränare som är erkänt duktig. Jag hoppas att miljöombytet kan ge henne ny energi men så här i första starten för jag nog ligga lågt. Vi kommer köra snällt och jag tror inte att hon kommer ha med segerstriden att göra. Skor runt om, säger Stefan P Pettersson.

Lopp 2, V4-2

1 Princess Zoot – Hon är ny i min regi och fick tyvärr strykas i en tilltänkt start för ett tag sedan. Det ska vara en duglig häst i grund och botten men hon har ju inte visat så mycket hos sin förre tränare som är erkänt duktig. Jag hoppas att miljöombytet kan ge henne ny energi men så här i första starten för jag nog ligga lågt. Vi kommer köra snällt och jag tror inte att hon kommer ha med segerstriden att göra. Skor runt om, säger Stefan P Pettersson.

2 Arabian Mystery – Han svarade för ett bra lopp senast i Mantorp då han avslutade piggt och hästen håller fin form för dagen. Han är dock inget att lita på, han kan göra bort sig egentligen när som helst i loppen och i första hand ska han fungera. Fungerar han ska han räknas bland dom tre främsta, framför allt om det blir tempo på loppet då han är mer stark än snabb. Utgångsläget den här gången blev passande och han tävlar med skor och brodd som senast, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

3 Monte Major – Han var inte som bäst senast på Solvalla, han hade problem med framknäna den gången och han har behandlats för det. Nu ska allting vara bra med honom igen och han var inne och gick ett banjobb förra veckan efter 1.22 full väg och han kändes fin på det. Han lottades den här gången till bra utgångsläge och jag kommer prova framåt från start, sedan är han normalt med och gör upp om segern i ett sådant här lopp. Skor och brodd runt om, säger Jonas Moberg.

8 Guardian Rose – Han fick ett för tufft lopp senast samtidigt som han var sjuk så den starten är det bara att stryka ett stort streck över. Han fungerade dock i benen vilket inte alltid varit fallet men nu efter vila vill jag mest se honom göra ett bra lopp. Bakspår och tufft motstånd gör det inte lättare heller. Aluminumskor runt om är tanken och allra helst rycker vi framskorna om det går, säger Stefan P Pettersson.

11 Passion – Hon har fått ett iskallt läge och har heller ingen riktig toppform. Annars tycker jag att hon känns fin men utan att det är det där rätta trycket. Vi ska prova henne med ett helstängt huvudlag nu och vi hoppas det ska kunna ge henne en liten extra kick. Vi får hoppas komma ner i banan så långt fram som möjligt men det blir svårt från det här läget, säger John Ö Jensen.

Lopp 3, V4-3

1 You Talking To Me – Han var väldigt fin vid seger näst senast då han bara krossade dom från dödens, senast i Örebro var han dock utan förklaring bara dålig och vi har inte hittat några fel på honom efter det loppet. Han känns som han ska göra i jobb och vi hittar som sagt inga fel på honom, det är bara att hoppas att insatsen senast var en engångsförteelse. Utgångsläget den här gången blev bra och han är rätt fin i grunden den här hästen. Inga ändringar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

2 Midnight Bråten – Han var duktig senast och vann faktiskt med en hel dek krafter kvar i mål. Jag räknar med att formen är minst lika bra den här gången och han borde till och med kunna vara ännu vassare. Spåret är bra men skulle vi komma till ledningen så släpper vi nog då motståndet såg aningen tuffare ut. Jag tror inte vi får vara ifred om vi försöker i täten men från rygg ledaren kanske han kan vara bland de tre främsta. Inga ändringar, säger kusken Niclas Benzon.

3 Spark Rick – Han har gjort det väldigt bra i två raka segrar och det finns ingenting att anmärka på efter senast, hästen tränar som han ska. Utgångsläget den här gången blev passande och jag kommer att prova framåt från start, över en passande distans och på visad form tycker jag sedan att han ska räknas tidigt. Han tävlade med skor och brodd runt om senast och visade den gången att det inte är något problem för honom, säger Lars Erixon.

5 Lookh Magic – Han har gjort det bra varje gång i de senaste starterna och jag har varit nöjd med honom, vid seger för tre starter sedan var han riktigt bra. Han är inget att lita på och han kan dumma sig och göra bort sig med galopp, sköter han sig dock bara kan han en hel del och då tycker jag att han ska räknas i det här loppet. Inga ändringar, säger Stig Sjögren.

7 Tanja East – Hon var duktig vid segern i Norge men det löste sig också perfekt. Vi lyckades turligt ta oss till ledningen för att sedan släppa och sen kom luckan som på beställning. Hon borde vara vassare med det loppet i kroppen men samtidigt är det sämre utgångsläge och tuffare motstånd nu. Annars är hon väl bra för klassen och kanske kan hon vara ett platsbud. Inga ändringar, säger kusken Paw Mahony.

8 Key To Surprise – Han har väldigt lite pengar på sig i förhållande till kapacitet den här hästen, han kan väldigt lätt stressa upp sig från start och därför är han alltid lite svårbedömd, håller han sig dock bara lugn tycker jag att han ska ses med bra segerchans för den låga klass som han befinner sig i och det är stallets bästa segerchans på V4 idag. Han gjorde det väldigt bra senast vid seger och det finns ingenting att anmärka på efter det loppet. Inga ändringar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

11 Aretha Boko – Hon har bra form och gick hyggligt senast. Det är en ganska bra sort som går lika bra över alla distanser men har ju fått ett dåligt läge denna gång. Vi får hoppas på bra fart och att kunna smyga med så länge det går, säger Karl O Johansson.

Lopp 4, V4-4

2 Diezel Rand – Han har gjort det bra i de senaste starterna och jag har varit nöjd med honom, näst senast var han sjuk så han var väldigt tunt jobbad inför senast och därför bör han med det loppet i kroppen gå framåt till den här starten. Spår två som han lottades till i volt är dock sämsta tänkbara för honom, han är ivrig i volten och galopprisken är relativt stor. Sköter han sig ska han räknas bland dom tre främsta, men som sagt, utgångsläget blev sämsta tänkbara. Inga ändringar, säger Carl Johan Jepson.

6 Twitter – Han galopperade bort sig tidigt senast på Solvalla då Björn laddade lite för tufft med honom, det är inte mycket att säga om. Efter det loppet har hästen tränat på som han ska, han har inte gått några snabbare jobb men han ser faktiskt riktigt, riktigt fin ut i de lugna jobb som han gått och så långt är vi jättenöjda med honom. Då han inte startat på ett tag lär han säkert behöva loppet i kroppen innan han är som bäst, med tanke på hur han ser ut i jobb för dagen och med tanke på att det finns mycket att hämta i den här hästen tycker jag dock att han ska ses med vettig segerchans ändå. Tillsammans med Key to Surprise är det stallets bästa möjlighet på V4-spelet idag. Skor och brodd runt om, det bör inte vara några problem för honom, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

7 Piercing – Han fick pausa ett tag men det har inte varit något allvarligare och han har tränat på hela tiden, Han gjorde fina insatser där i höstas och ända sedan vi ändrade på utrustniningen så att han inte slog i sulkyn så mycket har han agerat bättre och bättre. Distansen ser jag som ett plus och jag tycker heller inte att motståndet var det blodigaste. Min förhoppning är att han ska dyka upp där framme. Det blir broddskor fram denna gång, säger Roger Anderberg.

13 Joulin Song – Hon var duktig senast vid segern och avgjorde lätt. Hon är bra i sina bästa stunder men jag tycker också att hon agerar väldigt mycket upp och ner. Tills dess att hon visat mer jämnhet får jag nog ligga lågt men helt borta behöver hon inte vara. Inga ändringar, säger Mikael J Andersson.

15 Pieceinthepuzzle – Formen är väl bra för dagen även om jag kanske tycker att han borde ha vunnit senast för att få fullt godkänt. Lång distans är en fördel för den här hästen men nu är det bakspår på tillägg och därför får vi nog ligga lågt. Med klaff kan han nog vara trea, fyra i alla fall. Inga ändringar, säger Morgan Ivarsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Här kommer Kihlström!
Nästa nyhet
V75: Här kommer Kihlström!

V75: Här kommer Kihlström!

Annandag Jul och en ny V75-omgång som inte var särskilt svårfunnen. Det på huvudstadsbanan Solvalla där Örjan Kihlström åter höll sig väl framme och såg till att det blir kamp om championatet ända in i kaklet.

Det har hårdnat till riktigt rejält i striden om kuskchampionatet på Solvalla. Örjan Kihlström noterades för fyra segrar och har jagat i kapp Jorma Kontio inför den avslutande tävlingsdagen på lördag. Ställningen efter onsdagens sport är 89-88 till Kontios favör (men Kihlström har fler andraplatser). Örjan tog två segrar utanför V75-kupongen, det med de båda Roger Walmann-tränade Made of Honor Ås och Passion Ås.

Örjan Kihlström var ordentligt på hugget direkt då V75 sparkade igång. I den första avdelningen blev det rejält åka av från början då Stefan Melander drog iväg i ledningen bakom Inhibited. Men en bit bakom, som trea, lurade Örjan med stallkamraten och storfavoriten Tidied Accelerator och efter att ledarens krafter trutit ur sista sväng kunde den sistnämnde sticka ifrån till lekande lätt seger över upploppet.

Kihlström igen i V75-2. Nu bakom Stefan Hultmans Poobong. Även den favorit. Poobong fick överta spets efter ett halvvarv men blev ordentligt ansatt av Mr Turbo Trizz (Kontio) genom sista sväng. Poobong tappade dessutom aktionen en kort bit och såg ut att få ge slaget förlorat men över upploppet hämtade sig Viking Kronos-sonen igen och kontrade tillbaka till seger.

***

Ett fyraåringslopp utgjorde V75-3. Här kunde Banker Brodde och Tomas Pettersson triumfera efter att ha klivit med i tredjespår i sista sväng och spurtat starkt över slutrakan till knapp seger.

***

Lärlingslopp i V75-4. Sandra Luomala satte dit Stig H:s Baroness Boko efter en härlig avslutning. Baroness Boko låg i tredje ytter, följde i ryggar och vreds på i fjärdespår 300 kvar. Greppet kopplades in mot upploppet och trots att Yaw Damper spurtade fint blev seger säker.

***

I femte avdelningen visade Stefan ”Tarzan” Melander upp en vass travare. Igen. Med treårige New York U.S. klev han fram utvändigt om ledande Acriter och kunde sedan kontrollera fältet. Över upploppet tuggade New York U.S. ner ledaren och kunde vinna i riktigt fin stil.

***

Dagens starkaste prestation stod Timo Nurmos-tränade Twigs Tarzan för i V75-6. Efter att först galopperat och orsakat en omstart bakom bilen gick han i väg i andra försöket men hamnade då illa på det i tredjespår. Först med 1300 meter kvar kom Twigs Tarzan ner i dödens för Björn Goop men greppet fick han ändå in mot upploppet och femåringen höll sedan ifrån sig övriga i mycket stark stil.

***

V75-epilogen kördes för ston och det blev seger för Divine Razz, körd av Kaj Widell och tränad av Ronny Gustafsson. Divine Razz kom fram utvändigt ledande Jitanes in mot sista sväng och visade sig sedan starkast hela vägen hem.

Rätt V75-rad:

2 Tidied Accelerator – Örjan Kihlström 1,41
6 Poobong – Örjan Kihlström 1,44
4 Banker Brodde – Tomas Pettersson 3,57
11 Baroness Boko – Sandra Luomala 5,65
1 New York US – Stefan Melander 2,57
7 Twigs Tarzan – Björn Goop 2,01
2 Divine Razz – Kaj Widell 4,25

7 rätt: 205 kr (61 840 system)
6 rätt: Jackpot
5 rätt: Jackpot

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Rafflande då Lennartsson blev champion
Nästa nyhet
Rafflande då Lennartsson blev champion

Rafflande då Lennartsson blev champion

Det blev stor dramatik då Per Lennartsson tog hem kuskchampionatet på Sundbyholm under Juldagen. Genom att ta fyra segrar den avslutande tävlingsdagen hann han förbi Jorma Kontio.

Jorma Kontio hade ett ganska stadigt grepp om championtiteln på Sundbyholm och ledde med två segrar på Per Lennartsson inför årets sista tävlingsdag under Juldagen. Och det kändes än mer stabilt då Jorma segrade direkt i dagens första lopp.

Men Lennartsson gav inte upp för det. Han kontrade direkt med Merci Merci och Donttellmewhattodo och var nu bara en seger från. Då vann Kontio igen. Fast Lennartsson hade mer att ge; ytterligare två segrar fixades (med Mellby Vagabond och Scoot to Score) och då båda sköt blankt i det allra sista loppet fastställdes ställningen till 35-35.

Men då Lennartsson hade betydligt fler andraplatser under året i Eskilstuna räckte det till att hemföra kuskchampionatet. Det var Solvallatränarens andra championtitel på banan, den första kom 1987.

Även Jägersro och Östersund körde sina säsongsavslutningar under Juldagen. Men där var championaten sedan länge redan i hamn för Johnny Takter och Ulf Ohlsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt för Levesques Titan

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson