Duo till Paralympiatravet

Nio av tio hästar är nu spikade till Paralympiatravet. Det sedan Milliondollarryhme och Sorbet förärats platser. Därmed står det också definitivt klart att Propulsion inte försvarar sin titel.

Nästa lördag avgörs årets första stora elitmöte när Paralympiatravet med ett förstapris på en miljon kronor körs på Åby. Startfältet är nu också, till nio tiondelar, fastställt. Under torsdagen delade Åby ut ytterligare två wild card till finalen.

Var tvåa och trea i lördags

Millionddollarryhme, som gjorde succé i eliten i fjol och som bland annat blev korad till svensk mästare på värdbanan, är klar. Fredrik B Larsson-träningen gjorde årsdebut i deltävlingen på Romme förra helgen och slutade där trea. Med sig från samma försök får han Sorbet som i det loppet var tvåa. Det efter att i sin comeback i föregående start segrat på 1.09,8 – vilket är landets snabbaste segertid hittills i år.

– Båda hästarna gjorde starka insatser i kvalet på Romme och känns spännande i finalen, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Därmed står det också definitivt klart att fjolårsvinnaren Propulsion inte kommer att försvara sin titel i Paralympiatravet. Den återstående och sista platsen erbjuds vinnaren av den sista deltävlingen som avgörs på Umåker på lördag.

Klara för Paralympiatravet är:

Billie de Montfort (wild card)
Cyber Lane (inkvalad)
Disco Volante (inkvalad)
Elian Web (inkvalad)
Gareth Boko (wild card)
Looking Superb (wild card)
Milliondollarryhme (wild card)
Sorbet (wild card)
Velvet Gio (wild card)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Norsk trippelmiljonär till Goop

Norsk trippelmiljonär till Goop

Ett mycket spännande nyförvärv från norskt håll har ankommit Björn Goop. Moni Viking ståtar med tre raka segrar i Frankrike – och siktas mot nästa helg på Åby.

Norskfödde Moni Viking hade en toppensäsong på fransk mark i vinter och vann fyra av sina fem lopp – de tre senaste i rad. Nu har sjuåringen, som inte startat sedan vinsten på Enghien den 13 mars, kommit till Sverige och Björn Goop. Det rapporterar stallet på sin hemsida.

Moni Viking laddas närmast för en start under Paralmypiatravs-helgen på Åby nästa helg. Hingsten har hittills i sin karriär 10 segrar på 38 starter och tre miljoner kronor på kontot.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
De ska säljas på Elitauktionen
Nästa nyhet
De ska säljas på Elitauktionen

De ska säljas på Elitauktionen

Exakt när och hur årets Elitauktionen ska hållas är i dagsläget inte avgjort. Men nu står det i vilket fall klart vilka hästar som ska gå under klubban.

Avelsföreningen och Trottex meddelade i slutet av mars att Elitautkionen inte kommer kunna hållas som tänkt den 29 maj. Det som en följd av corona-pandemins effekter. Auktionen har flyttats framåt i tiden och något nytt datum och upplägg är ännu inte avgjord – men nu kan du åtminstone ta del av vilka toppstammade ettåringar som blivit uttagna.

Flera ettåriga godbitar

Bland de hundra ettåringar som ska säljas på auktionen hittas en rad godbitar. Så som Peter Pan (e. S.J.’s Caviar) som är en helbror till Conrads Rödluva. Ers Excellence (e. Villiam) är den förstfödda avkomman undan Your Highness. El Cheapo (e. Zola Boko) en bror till Panne de Moteur och Steady Roger (e. Maharajah) som är förstfödda avkomman undan Jetset. Totalt finns 41 hingstar representerade, flitigast av dem är Maharajah med 11.

Här kan du läsa katalogen till Elitauktionen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vivid Wise As mot Solvalla
Nästa nyhet
Vivid Wise As mot Solvalla

Vivid Wise As mot Solvalla

Italienske Vivid Wise As är i dagsläget den till Elitloppet enda inbjudna hästen. Och som det verkar har tränaren Alessandro Gocciadoro fortsatt Solvalla som målet. Både Vivid Wise As och stallkamraten Vitruvio laddas mot – Meadow Roads lopp.

Vivid Wise As passerade mållinjen som fin vinnare i Grand Critérium de Vitesse den 8 mars. Solvallas sportchef Anders Malmrot befann sig på plats i Cagnes-sur-Mer och delade ut den första rosa biljetten. Men sedan slog coronakrisen till på allvar och några fler hästar har ännu inte blivit inbjudna till Elitloppet – som, trots allt, ska köras som planerat den 31 maj.

Tar också med sig Vitruvio

Tränaren Alessandro Gocciadoro har dock fortsatt Elitloppet som målsättning för Vivid Wise As. Då det i såväl Italien som i Frankrike inte tävlats de senaste veckorna, tar italienaren nu sikte mot en matchning på svensk mark. Det är franska Equidia som skriver att Vivid Wise As laddas mot en start i Meadow Roads lopp på Solvalla den 13 maj. Ett lopp som för övrigt också numera ger sin vinnare en Elitlopps-biljett. Equidia skriver att kretsen kring hästen önskar att Björn Goop ska köra i Elitloppet.

Vivid Wise As är heller inte den enda hästen som Gocciadoro har Meadow Roads lopp i siktet med – utan även stallets andra stora stjärna Vitruvio. Den senare har i vinter varit femma i Prix d’Amérique och slutade, vid sin senaste start, också femma i Prix de France.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Utan dramatik för Ecurie D
Nästa nyhet
Utan dramatik för Ecurie D

Utan dramatik för Ecurie D

Utan någon som helst dramatik. Högoktanige Ecurie D. gjorde comeback och första starten på ett halvår – och vann i mycket läcker stil. Fyraåringen är alltjämt obesegrad efter åtta starter.

Frode Hamre-tränade Ecurie D. går en hyperintressant säsong till mötes. Infinitif-sonen gick genom förra säsongen som oslagbar och avslutade året med guldet i EM för treåringar. När han på Solvalla under onsdagen åter stod på startlinjen, var det i första starten på ett halvår. Ecurie D. löste den uppgiften med bravur.

Det lilla fyraåringsfältet var ingen match för Ecurie D., som vanligt framförd av Björn Goop. Den stora favoriten tog sats från sitt tillägg och tog över täten efter ett halvvarv. Resten av loppet förvandlades till en formalitet. Efter 1.10 sista 500, på mycket lätta hovar, passerade vinnaren mål på 1.13,4/2140.

Urstarkt av Cyrius d’Ariane

Katja Melkko har flera fina hästar i stallet. En av dem är franske fuxen Cyrius d’Ariane som tog hem stayerloppet i mycket rejäl stil. Efter hård körning framme i täten styrde Jorma Kontio fram valacken mot ledande Athos Race in på slutvarvet, knäckte ledaren och försvann med många längder. Ontrack He’s Black kom med en stark avslutning – men kunde inte rubba vinnaren.

…Stefan Melander-stoet Digital Class stod för en stark insats för Örjan Kihlström. Tågade förbi hela fältet för att syna dödens med varvet från mål, tog ned ledaren och höll säkert undan för La Norna.

…Tränarseger för Kenneth Haugstad. Med ett lopp i kroppen var Manuzio Hanover redo för seger. Jänkaren tågade fram mot utvändigt ledaren med ett varv kvar – och måttades in precis på linjen.

…Fjärde raka segern för Harley. Tysken i träning hos Frode Hamre har haft en stark upptakt på sin säsong och noterade en ny seger i raden för Calle Jepson. Till ledningen efter ett halvvarv och höll sedan hela vägen på fina 1.12,7a/2140.

Randemar R.D. kvällens snackis

Peter Untersteiners Randemar R.D. blev kvällens snackis på Jägersro. Och inte enbart på grund av sexåringens sylvassa prestation. Randemar R.D. smackade till ledningen, öppnade underkant 1.09 första 500 och fortsatte i stenhård fart. Hästen gick mot en överlägsen seger – men taktade ur den allra sista biten. Var det galopp över mål? Inte, menade domarna. Randemar fick behålla segern på skarpa 1.10,7a/1640 meter.

…Lugauer-seger i maratonloppet. Dock inte genom stallets mest betrodde. Förra årets Derby-tvåa Ferrari Sisu gjorde årsdebut och såg ut att gå mot segern från ledningen – då han föll över i galopp in på upploppet. Stallkamraten Quite E. Wood fick fritt från vinnarhålet och snodde nu åt sig segern före Onceforall Face.

…Hans Crebas satte dit sin Inez Alki som fick stort plus för sin prestation. Mot dödens trots en 1.10-öppning, tog ned ledaren och höll helhjärtat undan för attackerande Sunday Sonata.

…Jätteknall från Fredrik Persson-tränade Xlnt Chili Tripel. Peter Ingves bjöd sin häst en delikat resa i andra utvändigt, väntade till upploppets början med attack – och fångade på fotot in Madelen L.T.C. Första segern på över två och ett halvt år var ett faktum för nioåringen.

…Uppfödningsvinnaren Revelation gjorde första starten som treåring. Något som resulterade i en enkel seger för tränaren Per Nordström. Kulltoppen tog sig snart fram utvändigt ledaren, satte gasen i botten i sista sväng och avgjorde enkelt då ledande Philosopher felade. Seger på 1.15,4a/2140 efter 12,5-fart sista 500.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Amerikanska storloppet inställt

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson