Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Dubbel glädje för Svanstedt

En bättre måndag för Åke Svanstedt. Själv segrade han på Saratoga med Ambassador Hanover. Samtidigt lotsade Andrew McCarthy in Flawless Country till guldet på The Meadows.

Åke Svanstedt har ett gäng med spännande tvååringar i stallet och under måndagen blev det fina segrar för två av dem – på två olika banor. Tränaren själv begav sig till Saratoga där han i en division av New York Sire Stakes ($70 300) för hingstar och valacker mycket enkelt rattade Ambassador Hanover (e. Chapter Seven) till segern efter att ha haft ledningen från start till mål. Tvååringen, som här tog sin tredje seger på lika antal starter, klockades på 800-metersbanan till 1.14,1a/1609.

Flawless på The Meadows

Andrew McCarthy, killen som i lördags vann Hambletonian med Ramona Hill, fick uppdraget att köra Svanstedts Flawless Country (e. Southwind Frank) på The Meadows i en division av Pennsylvania Sire Stakes ($102 516) för tvååriga ston. Också det slutade i lekande lätt seger efter det att Flawless Country spetsat i den första kurvan. Vinnar-tiden var 1.11,5a/1609 på 1000-metersbanan.

Det blev för övrigt full pott för McCarthy som också tog hem den andra divisionen. Här användes Noel Daley-tränade Anoka Hanover (e. Donato Hanover) som segervapen på 1.11,5a.


Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
söndag 17:37, 27 september

Dubbelt Redén i STL Open

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 17:34, 27 september

Ecurie D. utan problem

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 10:44, 27 september

Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 09:55, 27 september

Venerate vass vinnare i Mohawk Million

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:09, 26 september

Brambling Kriterie-kung

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:03, 26 september

Knall av Eagle Eye

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:10, 26 september

Omöjligt stoppa Mascate Match

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Robert Bergh missar Derby-kval

Robert Bergh missar Derby-kval

En förseelse på Dannero i helgen renderade Robert Bergh tre dagars avstängning – som gör att han inte kan medverka i Derby-uttagningarna på Jägersro.

Robert Bergh har genom Power och Hail Mary två av de mer betrodda inför kommande Derby-kval på Jägersro den 25 augusti – men han kommer inte att själv köra någon i uttagningarna. Det står klart efter Danneros tävlingar på söndagen. Robert Bergh ådrog sig där 2000 kronor i böter samt en tre dagar lång avstängning (23-25 augusti) på grund av felaktig nedtagning av galopperande häst, bakom Indra’s Secret tävlingsdagens tionde lopp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Galopp i genrepet
Nästa nyhet
Galopp i genrepet

Galopp i genrepet

Don Fanucci Zet genrepade inför Derby-kvalen – men fick sin imponerande segerrad bruten. För första gången ägnade sig fyraåringsstjärnan åt galopp. Segern gick till Click Bait.

Efter en snabb färd mot stjärnorna och senast seger i Sprintermästaren hålls Don Fanucci Zet som en av de stora favoriterna inför Derby-uttagningarna som körs den 25 augusti. Vid Solvallas tävlingar på måndagen finputsade Daniel Redén-travaren formen genom en start i ett fyraåringslopp. Men det slutade kanske inte som man hoppats – Don Fanucci tog karriärens första galopp.

Testades i första barfota-starten

Loppet, som var stängt för spel då sex av åtta deltagare kom från Stefan Melanders stall, såg Don Fanucci Zet gå till ledningen i en snabb öppning men hästen slog över i galopp i den första kurvan och försvann därmed ur bilden. I Vinnare V64 meddelade kusken Örjan Kihlström efteråt att galoppen hade sin orsak i den snabba inledningen i kombination med att Don Fanucci Zet för första gången gick barfota runt om – i övrigt var man nöjda med stjärnan. Segern i loppet gick nu i stället till Click Bait, tidigare i år trea i Kungapokalen, som enkelt vann från spets för Björn Goop på 1.11,8a/1640.

Golden Tricks en ur Redéns fyrling

Stall Daniel Redén hade ändå en lyckad Solvalla-kväll med fyra segrar. En av dem togs genom Golden Tricks. Den vassa fyraårings-märren pressade sig till ledningen efter ett halvvarv och kunde för Örjan Kihlström kontrollerat gå undan hela vägen i ett lopp för jämnåriga ston. Segertiden landade på 1.12,1a över 2140 meter.

San Moteur fortfarande obesegrad

Fortsatt obesegrad efter fyra starter är Björn Goops intressanta treåring San Moteur (e. Panne de Moteur) som tidigare under kvällen vann ett bonuslopp i Breeders Course. San Moteur ledde varje meter och kom efter en mycket snabb avslutning på nedåt 1.08 sista 500, i mål på 1.13,6a/2140 före en skarpt avslutande Fabulous Pellini.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dags för korta E3-finaler
Nästa nyhet
Dags för korta E3-finaler

Dags för korta E3-finaler

Med förstapriser på strax under en miljon kronor blir E3-finalerna över sprinterdistans helgens stora begivenheter på Romme. Kan kullstjärnan Hell Bent For Am reda ut det – trots dramatiken som höll på att kosta honom en finalplats?

Inför uttagningarna var den dittills obesegrade Hell Bent For Am den givna favoriten till den korta E3-finalen. Men efter att ha trasslat in sig i ett bandage, var det med nödd och näppe som treåringen från Stefan Melanders stall tog sig till final. När den avgörs på Romme den här lördagen får Hell Bent For Am därför börja från ett bakspår – och motståndet kommer inte göra det lätt för honom.

No Doubt gick svenskt rekord

Den som imponerade allra mest i uttagningarna var No Doubt. Hästen som både tränas och körs av Emilia Leo segrade, från dödens, på det nya svenska rekordet 1.10,5. Bland segerspekulanterna hittar vi förstås också de båda övriga försöksvinnarna Hennessy Am och Bombus Jet.

Stofinalen av sprinter-E3 är en öppen historia på förhand. Markus B Svedbergs Malva Ha var tvåa i den långa finalen och har nu möjlighet till skön revansch. För att lyckas med det måste hon emellertid besegra M.T. Perette från Mattias Djuses stall som var kvalsnabbast med fina 1.11,3. Andra utmanare är övriga två uttagningsvinnare Chabils Ribb körd och tränad av Leif Witasp, samt Adrian Kolgjinis Hilarious Am där Erik Adielsson i sulkyn ersätter den avstängde tränaren.

Förstapriserna i finalerna är 950 000 kronor. Här är startlistorna:

E3 final, hingstar och valacker, 1640 auto:

1 Bombus Jet – Björn Goop
2 No Doubt – Emilia Leo
3 Hennessy Am – Erik Adielsson (Kim Pedersen)
4 Vegan Face – Conrad Lugauer
5 Fire Piston – Stefan Persson (Admir Zukanovic)
6 Climber – Carl Johan Jepson (Patricia van der Mer)
7 Marre’s Dreamboy – Jörgen Westholm
8 Global Bookmaker – Mattias Djuse
9 Load Master – Jorma Kontio (Stefan Melander)
10 Hell Bent For Am – Örjan Kihlström (Stefan Melander)
11 Hombre D. – Oskar Kylin-Blom
12 Super Class C.H. – Magnus A Djuse (Dennis Palmqvist)


E3 final, ston, 1640 auto:

1 Chablis Ribb – Leif Witasp
2 Hilarious Am – Erik Adielsson (Adrian Kolgjini)
3 Malva Ha – Örjan Kihlström (Markus B Svedberg)
4 M.T. Perette – Mattias Djuse
5 Nikita Sunrise – Claes Sjöström
6 Wallawalla Broline – Torbjörn Jansson (Björn Goop)
7 Jes Angel – Fredrik Linder
8 Florist – Kevin Oscarsson (Jim Oscarsson)
9 Eagle Eye Cherry – Björn Goop
10 Philomenia – Jorma Kontio (Joakim Lövgren)
11 Namanga Bo – struken
12 Globalizer – Stefan Persson (Jerry Riordan)

Läs även: E3-kval: No Doubt på svenskt rekord

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cleangame siktar mot ny seger
Nästa nyhet
Cleangame siktar mot ny seger

Cleangame siktar mot ny seger

Efter ett par förluster var Cleangame senast tillbaka i stor stil. På onsdag tar den franske stridsvagnen sats mot en ny seger när han på Enghien ska tampas i Prix Jean-Luc Lagardère.

Jean-Michel Bazires monstervalack Cleangame hade tre raka förluster före han senast i Grand Prix du Conseil Municipal i Vichy slog till med seger på topptid. Nu på onsdag kan det blir en ny storseger för åttaåringen som lär få favorittrycket på sig i Grupp 2-loppet Prix Jean-Luc Lagardère som körs på Enghien. Vinnaren belönas med 49 500 euro.

Feliciano är huvudmotståndaren

Det är fina hästar bland motståndet. Femårige Feliciano har haft en stark sommar och utmanar, liksom Carat Williams som senast bröt sin långa segertorka. Med i loppet finns också Tony Gio, Violetto Jet och förra årets Critérium des 5 Ans-vinnare Eugenito du Noyer.

Prix Jean-Luc Lagardère, 2875 volt:

1 Eclair du Mirel – Jean-Charles Piton
2 Désir Castelets – Gabriele Gelormini
3 Divinie Mesloise – Paul Belloche
4 Eguenito du Noyer – Jean-Michel Baudouin
5 Violetto Jet – Franck Nivard
6 Blues d’Ourville – Pierre Houel
7 Feliciano – David Thomain
8 Tony Gio – Eric Raffin
9 Carat Williams – Matthieu Abrivard
10 Bel Avis – Nicolas Bazire
11 Cleangame – Jean-Michel Bazire

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitloppshästar i möte på Romme

Travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson