Omstart-debacle skedde innan Finlandia-Ajo kunde komma iväg. Flera av kuskarna drog på sig saftiga böter.

Propulsion stod för en enastående insats när han vann Finlandia-Ajo från dödens och därmed tog en av platserna i Elitloppet.

Vercruysse. Foto: ALN

Men det finländska storloppet kom också att handla mycket om de omstarter som skedde inför loppet. Domarna på Vermo delade efteråt ut dryga böter till några av kuskarna.

Hela tre ekipage bedömdes ha orsakat den första omstarten genom att vara dåligt anslutna bakom bilen. Pierre Vercruysse (Anna Mix), Ari Molianen (Bret Boko) samt Peter Untersteiner (Nothing But Class) fick samtliga en bot på 1100 euro (drygt 10 000 kronor).

En andra omstart inträffade då Twigs Voici befann sig på fel sida om startbilen. Kusken Pekka Korpi klarade sig dock med en mindre bot: 40 euro.

Läs även: Uppvisning när Propulsion tog hem Finlandia-Ajo

Du kan se loppet här. 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
On Track Piraten vill säkra en Elitlopps-plats

On Track Piraten vill säkra en Elitlopps-plats

Förutom Pokalfinalerna ska även en biljett till Elitloppet delas ut på Åby denna lördag. On Track Piraten är en som hoppas säkra en plats genom seger i Algot Scotts Minne.

Platserna i Elitloppet fortsätter att delas ut. På lördag går en säker rosa biljett till vinnaren av Algot Scotts Minne, som är Gulddivisionen på Åby.

De senaste månadernas gigant på hemmaplan, On Track Piraten, orkade inte hela vägen som femma i Olympiatravet senast och hoppas här på revansch efter att ha fått sin segerrad bruten. Det lär dock bli en tuff väg fram då man inleder från bricka elva.

Nahar vill till Elitloppet igen. Foto: ALN

En som heller inte hade tur med spårlottningen är norske världsmästaren Papagayo E. Han börjar från åttonde. Norrmannen var ju klar för Olympia-travet men fick strykas efter sjukdom. Nu är förhoppningen att säkra en plats i Elitloppet i stället.

En annan som vet vad som gäller sista söndagen i maj är Nahar. Även han tar sig an Algot Scotts Minne från bakspår, efter att senast galopperat i Olympiatravet.

Uncle Lasse lär bli favorit i Kungapokalen. Foto: ALN

En intressant start gör även femårige Al Dente som här får sitt första möte med den äldre eliten.

Senare under en fullspäckad V75-omgång avgörs såklart även finalerna i Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal. Vinnarna i de båda finalerna åker hem med 928 830 kronor.

Här är startlistorna:

Algot Scotts Minne, 1609 auto

1 Arazi Boko – Christoffer Eriksson
2 Hillustrious – Erik Adielsson
3 Al Dente – Peter Ingves
4 Highspeed Call – Stefan Söderkvist
5 Exodus Hanover – Örjan Kihlström
6 Smilin Eli – Kenneth Haugstad
7 O’Grady – Flemming Jensen
8 Papagayo E. – Ulf Ohlsson
9 Repay Merci – Knud Mönster
10 Nahar – Robert Bergh
11 On Track Piraten – Johnny Takter
12 Reven d’Amour – Björn Goop

Drottning Silvias Pokal, 2140 auto

1 Treasure Kronos – Christoffer Eriksson
2 Angel Rain – Robert Bergh
3 Natalie de Vie – Erik Adielsson
4 In Toto Sund – Örjan Kihlström
5 Pioneer Face – Johnny Takter
6 Princess Face – Björn Goop
7 Digital History – Per Lennartsson
8 Amity – Torbjörn Jansson
9 Touch of Elegance – Kenneth Haugstad
10 Swiss Account – Ulf Ohlsson
11 Otrobanda – Peter Untersteiner
12 Kryssa Futura – Stefan Söderkvist

Kungapokalen, 2140 auto

1 Farzad Boko – Roger Malmqvist
2 Poet Broline – Peter Untersteiner
3 Heavy Sound – Kenneth Haugstad
4 Uncle Lasse – Örjan Kihlström
5 Telecomando Ok – Enrico Bellei
6 Nobel Southwind – Johan Untersteiner
7 Pajas Face – Johnny Takter
8 D.D’s Perseverance – Per Lennartsson
9 Clemenza Am – Adrian Kolgjini
10 Pampalo – Ulf Ohlsson
11 Cruzado dela Noche – Björn Goop
12 Pythagoras Face – Erik Adielsson

Läs även: Pokalkvalen: Inga problem för Uncle Lasse 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad

Måndag: V64-tips till Halmstad

V64 Halmstad 9 maj

Omgången: Få hästar i flera lopp och det ser väl inte så spelintressant ut på förhand och jag spelar ett mindre kostsamt förslag. Spiken är inte ens favorit och det är inte utgångarna heller så jag har inte givit upp helt!  

Spiken: 1 Ewaso Boko (V64-3) har en fin uppgift med spetsläge och ljummet motstånd och jag tror att hon rinner undan utan problem från ledningen!

V64-förslaget är på 1050 kronor (enbart för alla rätt):

7/ 10-6-2-3-9 (1-5)
1-4-8-3-5-2-12 (10-6)
1 Ewaso Boko (2-6)
2-1-5-3-4 (2-1)
8/ 3-5-1-2-6-7-9-11 (10-4)
4-1 (2-11)

1x7x1x5x9x2 = 630 kr
6x7x1x5x1x2 = 420 kr

DD-förslag på 800 kronor:

8 – 1,4 x 400

Spela till Halmstad hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 7 B: 10-6-2-3-9 C: 1-5-4

Spetsanalys: Silpinge Igor ökade på bra efter ett par steg då han hade spår 2 för Clara, och med Christoffer från springspår tror jag att han körs till ledningen. Smooth Streamline har varit snabb varje gång med volt men det från bättre spår men håller han ut så brukar det bli gasa där framme och inte släppa. Global Rising kan ta sig förbi och den brukar däremot släppa.

Loppanalys: Ingen högre klass på detta där jag tippar min spetsfavorit 7 Silpinge Igor som inte var bra senast, men spetsvann före det på bättre vis. Christoffer upp är plus då han är obesegrad bakom hästen efter två försök och från ledningen borde det vara bra chans mot dessa och jag använder mig av hästen som utgång över passande 1600 meter!

Favorit är 10 Sylvester D.K. som gjort två lopp efter att mer eller mindre varit utdömd och borta nästan ett år. Han spurtade till seger via vida spår sista 300 och senast gick han positivt till slut med rapp stil i snabbare avslutning. Samma kusk som nu har det varit och han har chans, men jag hoppas det blir taktiklopp då jag tror att Peter gärna kör till slut med hästen.

6 Global Rising har svårt att fungera och nu kommer han från två galopper där han pullade sig i galopp första gången och hoppade direkt senast. Nu bra spår och det finns chans till spets och släpp.

2 Speedy Sallöv är väl mycket medhängare och den blir för mycket spelad på kusken.

V64-2:

Ranking: A: 1-4-8 B: 3-5-2-12 C: 10-6-11-7-9

Spetsanalys: Gideon Boy höll upp ledningen enkelt senast då han hade just innerspår och visst är det risk att han gör det igen. Dock snabbare hästar nu och innerspår med stor och lite tung häst kan ställa till det. Flera kan öppna, Flirtin Boy spetsade efter 100 meter i 11-öppning och även 4 och 5 är bra från start.

Loppanalys: 1 Gideon Boy är spelad till nästan 80% och det måste jag ifrågasätta, trots att han är bäst och en jättefin och lovande häst som vunnit 3/4. Senast höll han upp ledningen enkelt och lufsade undan i ett par längders ledning i okörd stil och såg härligt stark ut. Håller han spets och är lika bra så blir det inte lätt att slå honom, men innerspår har fällt bättre hästar och nu är det lärling i vagnen och jag måste gardera på då han är gigantisk favorit och orutinerad.

4 Teddy Boy O.K. får sällan till det men han kan springa fort de dagar det faller på plats. Han fick lägga för mycket krafter i speeder under loppet senast och var en slagen häst i slutsvängen. Skulle han ta sig förbi favoriten och denne kommer bort så känns han rolig.

8 Lordspirit var jättebra vid segrarna och han bara ökade farten hela vägen från ledningen. Kommer från galoppmiss, och blir helt bortglömd nu tack vare det och det känns fel. Jag streckar sju hästar matematiskt och jobbar in en storskräll!

V64-3:

Ranking: A: 1 B: 2-6-7-8-4-9 C: 5-3

Spetsanalys: Ewaso Boko har rätt läge, och även om det inte blivit spets tidigare från innern (två gånger ledarryggen) så var hon snabb från tredjespår och jag tror på bra spetschans.

Loppanalys: 1 Ewaso Boko tror jag har bra chans att spetsa hem detta och jag spikar henne då hon inte ens är favorit. Hon har höjt sig ett par hack på sistone och avgjorde på bra vis vid segern (efter snygg styrning av kusken) och senast sköt hon till bra på dubbla open-spåret. Hon har gått i spets tre gånger utan att vara bra, men hon känns bättre nu och nu tror jag hon rinner undan på en sommarsnabb bana i värmen!

6 Counsellor Ås är en amerikanska som inte kom i ordning till Drottningkvalet då hon fick problem med hovböld. Hon har gått 17/2100 meter som snabbast och det är debut över distansen och med volt, samt det blir skor och öppet huvudlag. Det låter inte jättehett som favorit.

Jag lägger 2 Pandora Face tvåa även om hon visat dålig moral och är segerlös efter 18 starter. Senast kanske hon borde ha runnit undan från spets, men hon öppnade bra från tillägg och kan komma ner bakom 1 och då blir hon giftig med fritt sista 300.

4 Miss Jägers är ojämn och hon var direkt klen senast. Hon har startat på ganska mycket, och kanske till och med väl mycket då hon varit lite rucklig tidigare. Väl mycket betrodd på Bergh, med snävt spår och klen insats senast.

V64-4:

Ranking: A: 2-1 B: 5-3-4 C: –

Spetsanalys: Wingait C.H. har spetsat tre senaste gångerna med spår långt in på vingen, och han höll upp innerspåret förra sommaren. Jag tror dock att Colbert kommer vara riktigt snabb ikväll med bike bakom sig och även om det är 1609 meter och gynnsamt för innerspåret så kan han blåsa förbi för han var riktigt snabb hos Åke i Nordamerika.

Loppanalys: Bara fem hästar, men riktigt bra hästar och jag krånglar inte till det utan tar alla fem. Storfavorit är 1 Wingait C.H. som utvecklades hastigt under hösten och närmade sig kulltoppen med stormsteg. Han spetsade hem årsdebuten och visade att han övervintrat bra, och han har varit snabb med både spår 1 och 2 tidigare. Håller han spets lär det bli fem hästar på rad och kan bli promenad i parken, men 1609 meter bäddar för att man kanske vill kasta iväg snabba hästar!

5 Colbert var mycket snabb i Nordamerika då han var hos Svanstedt och brukade spets i snabba öppningar. Nu är det 1609 meter och han kommer gå med Spydervagn och med annan balans mot debuten senast då han inte alls fungerade med banan. Han kan blåsa förbi favoriten och då blir det helt annat lopp.

 2 Twister Bi är bra och då han lugnat ner sig kommer framgångarna. Höll bra bakom Timbal näst senast och senast var det bara Jairo han fick släppa före efter att ha gått i dödens.

4 Aron the Baron gör intressant start för Tomas Malmqvist och han har visat fart i Danmark och 3 Flash Håleryd är inte långt efter de bästa i kullen en bra dag.

V64-5:

Ranking: A: 8 B: 3-5-1-2-6-7-9-11 C: 10-4

Spetsanalys: Många snabba från start och det borde bli bra fart och ska favoriten Canappealformore komma till spets så blir det knappast gratis. 2,3,6 kan alla öppna och det är även lite varmt i dem så jag hoppas på högt tempo!

Loppanalys: 5 Canappealformore är storfavorit, och det tycker jag är fel! Han var hetshäst på V86 senast efter vila då han hade tränat bra, men var mer godkänd än bra då han hängde med på innerspår utan chans. Han har det loppet i kroppen och kan vara bättre nu, men de är snabba runt honom och det kommer kosta att nå spets om han ska dit. Han känns inte spelintressant!

Det gör däremot 8 Broadway Apollo som jag vet att Johan har snackat gott om, och jag tar inte så hårt på senaste starten då han mest fick kasa med på innerspår bakom riktigt bra kullhästar. Breidabliks Nubbe vann före Tellmeastory och Nobel Southwind. Han har varit ifrån sedan dess då det var 28/3 och det är inte optimalt så kanske har det varit strul, men jag hoppas på lätting i balansen nu och kanske till och med barfota och med bra fart på loppet som jag tror det blir känns han mycket intressant om han hittar ner i slagläge. Utgång och DD-spik får det bli!

3 New Star Power med offensive Paal har chans, inte minst om det lyckas bli ledningen. Hästen har hängt med bra två senaste loppen utan att gå tom.

1 Dencos Nemo Kilab var stark i kvalet där han vann från ledningen på 15-tid, men han har blivit över från innern tidigare och bör bli det igen och kanske vill man ha honom lugn och inte ens maxar från start?

V64-6:

Ranking: A: 4-1 B: 2-11-3-5-8-7 C: 6-10-9-12

Spetsanalys: Amphibian Madness var snabb senast och har chans att hålla spets, men det är inte någon spetsgaranti. Beauty Cash är klart snabb och har tagit spets flera gånger och laddas Tequila F. så är hon snabb.

Loppanalys: Kvällens skrikhäst heter 1 Amphibian Madness och här kommer det bli speldrag! Hon är favorit redan nu och det var ett duktigt spets-nästa-gång-intryck senast i kvalet till Drottningens då hon flög fram på open stretch efter att ha suttit i en kall rygg runt svängen. Det var ett par steg ifrån en finalplats, och klart hon möter enklare hästar nu. Dock en kusk som inte vinner ofta med en häst som inte vinner ofta och dessutom klar favorit… Hon har bra chans att vinna och är ett av två streck för mig.

Jag spelar lika mycket på DD med 4 Tequila F. som det är mycket intressanta ändringar på. Första med norskt huvudlag och barfota runt om dessutom! Det har varit skor i fem starter i rad och före det som mest barfota fram och det är första gången utan skor. Hon kan öppna men med dessa ändringar är hon klart intressant nästan oavsett position! Hon har gått bra varje gång utan att visa det lilla extra, men kanske plockar hon fram det nu.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Lindesberg
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Lindesberg

Måndag: V4-tips till Lindesberg

Omgången
En av Bergslagens pärlor, Fornaboda, välkomnar Travsverige till ett nytt tävlingsår och det är en helt okej omgång man inleder med. För ibland är omgivningen och atmosfären bättre än sporten på Lindesberg då klassen på hästarna kan vara sisådär. Fälten brukar kunna spricka upp lite här och var och känslan är att man inte är borta efter invändiga smygresor. Sen har man ett 192 meter långt upplopp att hinna fram till linjen på och detta är en skrällbana.

Färska V75-vinnarna Jorma Kontio och Magnus Jakobsson är på plats och vi rider med den sistnämnda på framgångsvågen. 9 Beppen Palema (V4-2) har en värdig motståndare i Ebony Boko men vi tror det kan bli en duell häst mot häst och när krutröken lagt sig både hoppas och tror vi mest på Magnus Jakobsson!

Spiken
9 Beppen Palema (V4-2)

Skrällarna
5 Occasione Font (V4-1)
15 G.G.’s Secretdream (V4-4)

V4-systemet
V4-1: 3,4,5,7,8 (res 9-10)
V4-2: 9 Beppen Palema (res 5-10)
V4-3: Alla femton hästarna (res 5-13)
V4-4: 5,8,10,12,13,15 (res 14-2)

5x1x15x6 = 450 rader

900 kronor

Dubbelförslaget

9 – 1,3,5,7,13,15 x 150

950 kronor

V4-1

RANKING A: 5-4-7. B: 8-3-9-10-6. C: 1-11-2-12.

Spetsanalys:
Flertalet snabba hästar bakom bilen och bästa läget har 3 Danielle. Jim Oscarsson tar sig säkert först till sargen men släpper troligen när 4 Tore kommer ställer frågan. 7 Dream Trotter vill också ha ett ord med i diskussionen och detta kan gå undan. Jorma Kontio (stärkt av V75 segrarna i helgen) bakom Tore får tipset.

Loppanalys:
Jörgen Westholms hästar går bra för dagen och trots spår långt ute på vingen tippas 7 Dream Trotter. Sjuåringen kunde vinna senast efter fin smygresa serverad Oskar J Andersson och med liknade resa blir man farliga igen. Det kan till och med ledningen om man väljer att trycka av från start men då kan kosta. Motståndet ser inte lika tufft ut som han gjort sig van vid men vi tror det måste lösa sig rejält eftersom det kan vara upptaget i spets.

8 Pierre sprang 11,5 över korta häcken efter vila senast och det var riktigt starka papper. Jennifer Tillman hittade andra ytter och kunde sitta helt stilla till 300 kvar. Amerikaimporten spurtade bra över upploppet men var utan chans mot King City och chans till revansch kommer här. Spåret drar dock ner chanserna och därför känns Yankee Glide-sonen inte superhet.

Det kan som sagt både strula, vingla och kosta krafter för loppets mest betrodda och bakom dessa två är det jämnt. Inte särskilt många vinnartyper men 5 Occasione Font gör sällan ett dåligt lopp och spurtade bra senast. Stoet hade inte startat på ett par månader innan det och på sin jämnhet duger hon långt.

4 Tore var verkligen att räkna med för ett par år sedan och vann bland annat en Klass II-final på Solvalla före hästar som Linslusen A.U. och Vacqueyras. Den förre detta Svanstedt-adepten är nu tillbaka hos Håkan B Svensson där allting en gång började och årets två framträdanden har varit fullt godkända

3 Danielle kan var den som frontar initialt och sedan släpper. Stoet har skaplig form och Jim Oscarssons hästar verkar dessutom vara på gång. Outsider!

V4-2

RANKING A: 9. B: 5-10-11-1-7-4-3. C: 2-8-6-12.

Spetsanalys:
Det ser klippt och skuret ut för 5 Ebony Boko och väl i spets lär Oskar J Andersson så länge lampan lyser.

Loppanalys:
Oskar J Andersson och Jörgen Westholm i farten igen och denna gång blir stallet 5 Ebony Boko ganska klar favorit. Hingsten har gjort fina insatser hela året och var inte långt ifrån att vinna ett V86-lopp på Solvalla senast. Luckan kom aningen för sent men har man spetsläge och därifrån har  femåringen fin statistik. Fem av sex har slutat med seger och den enda gången han inte orkat stå hem var på V75 i höstas där öppningen kostade 09,5. Förutsättningarna ser bra ut denna gång men hästen står lite hårt inne i loppet samtidigt som vi ser annan annan häst som är aningen hårdare.

Därför väljer vi att singelstrecka 9 Beppen Palema som inte är någon dålig motståndare. Femåringen var chanslös från kön senast men visade ändå 15/1000 i tredje-fjärdespår och då var ändå inte tränaren helt nöjd med hur hästen fungerade på underlaget. Spurtade dessutom bra som tvåa två gånger om innan det och formen sitter där den ska. Magnus Jakobsson kör med pondus och måste kanske kliva fram utvändigt om ledaren för att göra lopp av detta. Vid segern på Romme i fjol plockade han Västerbo Grosbois regelrätt från dödens och vi tror Beppen Palema kan göra samma sak med Ebony Boko. Spik!

10 Snowman har inte startat på drygt en månad på ett tag men är van att möta tuffa hästar. 11 Daredevil N.L. har varit ifrån ännu längre men båda kan en hel del i grunden och känns tidiga om man streckar vidare.

V4-3

RANKING A: – B: 5-13-15-1-7-3-8-9-12-14. C: 4-2-10-6-11.

Spetsanalys:
1 Nellie Laday höll upp innerspåret senast på Axevalla men den gången släppte Micke J i första sväng. 7 Raiseyourglass öppnade något över medel från springspår 18/3 tillsammans med Roland Hjelm, som också kör denna gång, men vi håller ändå den förstnämnda som spetsfavorit.

Loppanalys:
Lågklassigt stolopp med voltstart och detta känns oerhört öppet. Vissa har tveksam form, andra är inte helt säkra på benen och tillsammans har samtliga av fältets femton hästar skrapat ihop en enda seger i år.

5 Concordia E.A. har felat i tre av tre starter men i de två senaste loppen har upphämtningarna varit av bästa märke. Båda gångerna har det blivit galopp i starten och spår fem är inte värre än något annat enligt kusken Sebastian Hedblom. Felfri är hon given i striden men statistiken talar ju emot.

13 Sachmet Carjan ledde till slutsvängen senast när hon fick se sig rundans men ”AIK” klev ut på upploppet och styrde på. Hästen spurtade bra men var utan chans och med två lopp i kroppen kan det vara dags för seger.

15 Global Reward har många att runda men det brukar bli många trötta hästar på Lindesberg och Torbjörn Jansson hittade inte loss senast på Solvalla men hästen såg fin ut.

1 Nellie Laday har läget och Mikael J Andersson brukar ha en förkärlek att köra i spets. Hästen har också gjort helt okej insatser utan att glänsa men i ett öppet lopp är man inte borta.

7 Raiseyourglass satt fast i debuten och knep sedan bronset i dimman på Gävle efter det. Nu sist på Solvalla slutade han också trea i ett lopp där halva fältet galopperade men insatsen var okej.

3 Höwings Tiffany gör första starten på svensk mark men utelämnas inte på systemet.

8 Nick Name har en årsseger på kontot och får dessutom Carl Johan Jepson i sulkyn.

Som sagt. Många om budet och vi väljer att strecka samtliga.

V4-4

RANKING A: 5-13-8. B: 15-10-12-14-2-3-11. C: 4-6-9-7.

Spetsanalys:
5 Cupidon Forever kan nog inte svara ut springspårets 6 Ridgehead Ice från start men Hans R Strömberg har fått bättre plats i volten efter strykningen av ettan och kanske kan överta i andra skedet av loppet.

Loppanalys:
Avslutningen är det högre klass på än föregående lopp och inte helt lättlöst detta heller. 2640 meter är det som gäller och bästa hästen är förmodligen 13 Swimming Pool men Revenue-sonen har inte tävlat sedan i slutet av februari. Femåringen har styrkan som vapen och har fint facit på distansen (3-1-3). Man tar inte 40 meter hur som helst på dagens snabba banor men Ulrika Wällstedts travare känns ändå som ett tidigt streck.

5 Cupidon For Ever spårade runt om näst senast på Solvalla och spelades sedan till favorit i ett V65-lopp på Rättvik. Där valde Hans R Strömberg rygg ledaren i ett tidigt skede av loppet och sen fick man inte se dagens ljus. Skulle den franskstammade donnan lyckas ta sig till front denna gång tror vi att hon blir svårtuggad och Hans R Strömberg funderar dessutom på någon form av skoryck för första gången! Tippas!

Björn Goop-tränade 8 Bad Story har nu fått två lopp i kroppen efter uppehåll och Conny Nobell-avkomman kommer allt närmare en fullträff. Galopperade tidigt senast men upphämtning var bra. Magnus Jakobsson sitter upp denna gång och ekipaget blir att räkna med när det drar ihop sig.

15 G.G.’s Secretdream är lite upp och ner i sina prestationer. Sexåringen har varit riktigt bra vid båda av årets andraplatser och han ska givetvis med på systemet.

Även 10 Mountain Smoke streckas. Övertygade så smått vid segern på Östersund men det var i ett billigare lopp. Har gått godkänt i starterna efter det och Jorma upp är intressant.

12 Pantin skötte sig senast och får ytterligare en chans att visa att han duger.

Redaktionen, travnet.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Lindesberg: "Han ska ses med chans"
Nästa nyhet
V4 Lindesberg: ”Han ska ses med chans”

V4 Lindesberg: ”Han ska ses med chans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Formen är bra och vi får prova från start. Han kan bli lite väl pigg men vi kör med norskt huvudlag istället för helstängt precis som senast. Han kanske tappar lite i startsnabbhet då men bör hålla sig lugnare. Han har hov för att tävla barfota runt om och vi anmäler så. Han ska ses med chans, säger Oskar J Andersson om Dream Trotter (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna i Lindesberg. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

5 OCCASIONE FONT – Hon gjorde ett bra lopp efter vila senast och gör väl egentligen aldrig mig besviken. Hon känns pigg som vanligt men är lite beroende av hur loppen blir körda. Vi får hoppas på tempo så plockar hon säkert många till slut. Inga ändringar, säger Inger Olsson.

7 DREAM TROTTER – Formen är bra och vi får prova från start. Han kan bli lite väl pigg men vi kör med norskt huvudlag istället för helstängt precis som senast. Han kanske tappar lite i startsnabbhet då men bör hålla sig lugnare. Han har hov för att tävla barfota runt om och vi anmäler så. Han ska ses med chans, säger Oskar J Andersson.

10 BROSLÄTTS RAPIDE – Han har inte startat på länge och behöver med alla säkerhet loppet i kroppen. Jag ligger långt med honom och får vi en slant med oss hem är jag nöjd. Minst barfota fram, säger Rauno Pöllänen.

Lopp 2, V4-2

5 EBONY BOKO – Han har styrkan och kunnandet för att vinna men är inte helt att lita på och senast var det nära galopp ett par gånger. Vi kör honom barfota fram nu. Banan på Lindesberg kanske inte är lika fin som på Solvalla så det kan oroa något. Felfri är det vettig chans, säger Oskar J Andersson.

9 BEPPEN PALEMA – Han fick det inte riktigt att bita senast men banan var lite slirig och jag tror det berodde på det. I starterna innan det har han varit riktigt bra och bakspår tycker jag är bra för den här hästen. Härifrån lär han i alla fall komma iväg felfritt jag tycker han ska duga långt. Det är väl Westholms häst som är värst emot men men tål att göra det själv. Taktiken får ges sig efter vägen men jag är inte främmande för att köra fram. Barfota runt om igen, säger Magnus Jakobsson.

10 SNOWMAN – Han är åtgärdad efter senaste loppet men känns pigg i jobben. Vi har kört 20/1600 med honom som snabbast och även han kan behöva en genomkörare. Dock är detta en rätt så bra häst och jag känner mig ändå inte helt avsågad. Barfota bak, säger Rauno Pöllänen.

11 DAREDEVIL N.L. – Han har inte startat på ett tag men är rejält förberedd och har varit med i tre provlopp. Formen bör ändå vara skaplig men vi är utlämnade från det här utgångsläget och behöver tur. Han har ändå visat visst kunnande och med rätt lopp är han säkert långt framme. Samma balans osm vanligt, säger Claes Eskilsson.

Lopp 3, V4-3

3 HÖWINGS TIFFANY – Hon är mycket svårbedömd. Hon klarar det förväntade intervallerna på utmärkt sätt men hon har inte gått något rundbanejobb hos oss. Hon är väldigt lite till vuxen så det är inget plus. Hon kan var lite i trippig och i passgång och jag hoppas och tror hon trampar iväg i volten. Det blir skor runt om och öppet huvudlag och urryckare och placeringen är svår att sia om, säger Sofia Aronsson.

5 CONCORDIA E.A. – Hon har ju inte gått felfritt någon gång hittills men upphämtningarna efter startgalopperna i de två senaste loppen är vi nöjda med. Det finns fin styrka i henne men först och främst måste hon ju sköta sig. Spår fem är inte värre än något annat och jag får försöka ta en lugn avgång. Håller hon sig bara till rätt gångart är hon säkert med i striden. Inga ändringar, säger kusken Sebastian Hedblom.

15 GLOBAL REWARD – Hon borde ha tjänat mer pengar men hon är ojämn av sig och gör inte alltid sitt bästa. Formen är nog annars rätt bra men det är svårt att veta hur hon ska prestera. Inga ändringar, säger Ari-Pekka Pakkanen.

Lopp 4, V4-4

5 CUPIDON FOR EVER – Han satt fast med krafter kvar senast men kändes faktiskt inte som bäst för dagen. Han var lite seg men allt verkar bra efter det och vid segern på Solvalla var han rejäl. Idag är tanken är att köra barfota runt för första gången eller åtminstone barfota fram. Jag siktar såklart mot ledningen men vi får se om jag kan komma dit. Han räknas med ett någorlunda vettigt lopp, säger Hans R Strömberg.

8 BAD STORY – Det är mycket fin kapacitet i honom men det har mest strulat. Näst senast var han för tungt balanserad och galoppen senast tog Björn på sig då det blev en rörig situation. Hästen var mycket bra efter galoppen. Han var lättad i balansen då och det blir samma balans nu. Han är fin i jobben och felfri bör han lägga dessa på rygg, säger Håkan Arvidsson.

13 SWIMMING POOL – Vi hade skit i stallet och han var inte kurant och fick ta igen sig. Han fick ett jobb efter 16,5 kort väg på Solvalla för snart två veckor sedan utvändigt häst på bra sätt. Han brukar löpa bra direkt och hoppas han sköter sig. Inga ändringar, säger Ulrika Wällstedt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bee A Magician i "Playoff" - efter jättedramatik

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson