Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Don Fanucci i genrep

Efter segern i Sprintermästaren siktar Don Fanucci Zet mot än högre höjder. Med två veckor kvar till Derby-uttagningarna genrepar fyraåringsstjärnan på Solvalla.

När Solvalla tävlar kommande måndag är det två lopp för fyraåringarna som tilldrar sig ett extra stort intresse. I den öppna klassen plockar nämligen Daniel Redén ut Don Fanucci Zet. Efter andrapriset i Kungapokalen har Hard Livin-sonen tagit klivet fram överst på kulltronen och kommer närmast från seger i Sprintermästaren. Det här blir sista testet inför Derby-uttagningarna.

Fyraåringsloppet för ston håller också hög klass. Jänkarstoet Golden Tricks, tvåa i Stosprintern, möter bland andra Stochampionats-finalisten No Limit Queen och miljonärerna Global Allegiance och Amelie Grif.

Fyraåringslopp, 2140 auto:

1 Don Fanucci Zet – Örjan Kihlström
2 Solo Flight – Emilia Leo
3 Brake Cooling – Jorma Kontio
4 Surf n’Turf – Ulf Ohlsson
5 Rally Hans – Mika Forss
6 Zolly – Mattias Djuse
7 Union Forces – Stefan Melander
8 Click Bait – Björn Goop


Fyraåringslopp ston, 2140 auto:

1 Sideslip – Ulf Ohlsson
2 Digital Pro – Torbjörn Jansson
3 No Limit Queen – Björn Goop
4 Fuel Burn – Emilia Leo
5 Visual Condition – Jorma Kontio
6 Global Amazone – Jörgen Westholm
7 Amelie Grif – Kenneth Haugstad
8 Golden Tricks – Örjan Kihlström
9 Global Allegiance – Rikard N Skoglun
10 Anita Roc – Mattias Djuse
11 Unique R.C. – Mika Forss
12 Matter of Fact – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
söndag 17:37, 27 september

Dubbelt Redén i STL Open

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 17:34, 27 september

Ecurie D. utan problem

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 10:44, 27 september

Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 09:55, 27 september

Venerate vass vinnare i Mohawk Million

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:09, 26 september

Brambling Kriterie-kung

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:03, 26 september

Knall av Eagle Eye

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:10, 26 september

Omöjligt stoppa Mascate Match

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
E3-kval: No Doubt på svenskt rekord

E3-kval: No Doubt på svenskt rekord

Emilia Leos No Doubt imponerade stort när han från dödens hemförde sin uttagning på nytt svenskt rekord. Kvalens tyngsta favorit Hell Bent For Am tog sig till final – men med en rejäl portion dramatik. Uttagningarna till korta E3 kördes på Färjestad.

No Doubt var tveklöst den stora snackisen efter uttagningarna till E3 för hingstarna och valackerna som kördes på Färjestad under måndagskvällen. Treåringen efter Make it Happen som tränas och körs av Emilia Leo fick göra merparten av loppet utvändigt om ledande Vegan Face men avgjorde ändå till segern i en tuff slutstrid.

Mest anmärkningsvärt var segertiden. No Doubt klockades till 1.10,5a/1640 vilket med fyra tiondelar slog ut det svenska rekordet för svenska treåringar. Noterbart är även att både tvåan Vegan Face och trean Marre’s Dreamboy också gick under det tidigare rekordet.

Hell Bent For Am till final – efter drama

Den dittills obesegrade Hell Bent For Am var kvalens största favorit, föll tungt – men fick ändå en bragdmedalj för att tagit sig till final som trea. Ett av hästens bandage lossnade och trasslade in sig i ett framben men tillsammans med Örjan Kihlström lyckades talangen ändå greja tredjeplatsen.

Segern i försöket gick nu till Björn Goop-tränade Bombus Jet (e. Pine Chip) som från en resa utvändigt om ledaren säkert tog segern, sedan ledande Axel Ruda snöpligt galopperat hundra från mål. Vinnaren noterade 1.12,1a/1640.

Björn Goop också i segersulkyn bakom Kim Pedersens löfte Hennessy Am (e. Muscle Hill) som tog en högst övertygande viktoria i det tredje försöket. Även den här vinnaren gjorde loppet utvändigt om ledaren, men säkrade greppet mitt på upploppet och gick ifrån på 1.11,7a/1640.

M.T. Perette snabbast av stona

Kvickaste försöksvinnaren i uttagningarna för ston var M.T. Perette (e. The Bank) som för sin tränare Mattias Djuse klockades till 1.11,3a/1640 – två tiondelar över det svenska rekordet. M.T. Perette gjorde loppet i dödens men stack på kraftfullt vis undan till smått överlägsen seger efter 1.10 sista 500.

Uttagningarna inleddes med Leif Witasps Chablis Ribb (e. Raja Mirchi) som tryckte sig till ledningen ur den första kurvan och sedan i mycket fin stil spårade till linjen. Hästen som var trea i den långa E3-finalen vann mycket lätt på 1.12,1a/1640.

Malva Ha kan få sin revansch

Malva Ha var tvåa i långa E3 och nu får Markus B Svedberg-stoet en chans till revansch i den korta versionen. För Örjan Kihlström snabbstartade Malva Ha (e. Maharajah) till ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Hon dansade undan lätt på 1.12,2a/1640.

Adrian Kolgjini har en intressant sort i Hilarious Am (e. Cantab Hall) som valde ett passande tillfälle för att ta karriärens första seger. Hilarious Am blixtrade till frontpositionen och var sedan faktiskt aldrig hotad och vann på 1.12,1a/1640.

Finalerna körs på Romme den 15 augusti och har 950 000 kronor i förstapriser. Startlistorna (med häst-tränare) utföll efter lottning och spårval enligt följande:

E3 hingstar och valacker, 1640 auto:

1 Bombus Jet – Björn Goop
2 No Doubt – Emilia Leo
3 Hennessy Am – Kim Pedersen
4 Vegan Face – Conrad Lugauer
5 Fire Piston – Admir Zukanovic
6 Climber – Patricia van der Mer
7 Marre’s Dreamboy – Jörgen Westholm
8 Global Bookmaker – Mattias Djuse
9 Load Master – Stefan Melander
10 Hell Bent For Am – Stefan Melander
11 Hombre D. – Oskar Kylin-Blom
12 Super Class C.H. – Dennis Palmqvist


E3 ston, 1640 auto:

1 Chablis Ribb – Leif Witasp
2 Hilarious Am – Adrian Kolgjini
3 Malva Ha – Markus B Svedberg
4 M.T. Perette – Mattias Djuse
5 Nikita Sunrise – Claes Sjöström
6 Wallawalla Broline – Björn Goop
7 Jes Angel – Fredrik Linder
8 Florist – Jim Oscarsson
9 Eagle Eye Sherry – Björn Goop
10 Philomenia – Joakim Lövgren
11 Namanga Bo – Patricia van der Mer
12 Globalizer – Jerry Riordan

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ingen SM-start för Månprinsen
Nästa nyhet
Ingen SM-start för Månprinsen

Ingen SM-start för Månprinsen

Månprinsen A.M. galopperade i sin senaste start vilket indikerade att allt inte stod rätt till. Någon större fara med kallblodsstjärnan är det inte – men Svenskt Mästerskap är inställt.

Månprinsen A.M. slutade tvåa i Elitkampen men i påföljande start blev det galopp. Efteråt visade det sig att kallblodskungen med mer än nio miljoner på segerkontot, ådragit sig en lindrigare skada i en kota på vänster framben. Därmed får hästen ta det fortsatt lugnt ett tag och planerna på en start i SM på Bergsåker den 29 augusti är inställda. Ett lopp som Månprinsen annars vunnit hela fem gånger.

Ska ha bra chans när vi startar

– Ambitionen är att han ska komma tillbaka i alla fall. Om det blir i höst kan jag inte svara på. Hästen är glad och full av liv som vanligt, så det är ingen fara så. Vi har fått tagit det lite lugnt ett tag bara. Men Månprinsen startar vi inte bara för att vara med – utan han som varit så duktig vill jag ju ska ha bra chans att vinna om vi startar, säger tränaren Gunnar Melander till Kanal 75.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svanstedt med fin tvåårings-vinnare
Nästa nyhet
Svanstedt med fin tvåårings-vinnare

Svanstedt med fin tvåårings-vinnare

Åke Svanstedt var på segerhumör igen. Tvååriga Broad Strokes vägrade ge sig från spets när hon plockade hem ett försök av New York Sire Stakes på Batvia Downs.

Det hittas flera spännande tvååringar i Åke Svanstedts stall. En av dem är Broad Strokes (e. Chapter Seven) som i karriärens andra start nu tog första segern. Det skedde i ett försök av New York Sire Stakes som under söndagen avgjordes på 800-metersbanan Batavia Downs.

Stenhårt över mållinjen

Broad Strokes tog sig tidigt till ledningen men fick utstå ordentlig massage det sista halvvarvet från Credit Income. Men utmanaren kunde aldrig ta sig före – Broad Strokes vägrade släppa någon förbi sig och vann med minsta marginal på 1.15,4a/1609 meter. Förstapriset var värt 26 000 dollar.

I det andra NYSS-försöket hade Svanstedt två hästar med men fick nöja sig med en fjärdeplats bakom Illuminata som bäst. Segern till John Butenschoen-tränade Destined to Dance på 1.14,1a/1609. Två avdelningar för ston avgjordes också för treåringarna: segrarna till Love A Good Story (Julie Miller) på nya banrekordet 1.11,6a/1609 samt Island Lily (Fred Grant) som vann på 1.13,0a/1609.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Slide So Easy dansk mästare - för tredje året
Nästa nyhet
Slide So Easy dansk mästare – för tredje året

Slide So Easy dansk mästare – för tredje året

Att segern i Danskt Mästerskap skulle gå till Flemming Jensen var inte särskilt långsökt – frågan var bara vilken häst? Svaret blev Slide So Easy som därmed tog sin tredje raka DM-titel.

Anrika Danskt Mästerskap var söndagens höjdpunkt på Charlottenlund och såg två Flemming Jensen-hästar i favoritrollerna. Mest spelad av duon var Tycoon Conway Hall, som hade Jeppe Juel i sulkyn, och som också enkelt tog hand om ledningen. Stallkamraten Slide So Easy med tränaren själv som sällskap, hade dock inte sagt sista ordet än.

Slide So Easy var den starkaste

Slide So Easy gick utvändigt om sin stallkamrat och då VM-tvåan gick i närkamp in i den sista svängen stod det snart klart vem som för dagen var starkast. Slide So Easy, som vunnit Danskt Mästerskap de båda föregående åren, stack hur lätt som helst undan över upploppet för att vinna på 1,14,1a/2000. En seger värd 100 000 danska kronor. Wonderboy och Birger Jörgensen snuvade, efter en resa i ryggen på ledaren, Tycoon Conway Hall på silvret. För Flemming Jensen var det här hans sjunde (!) raka tränar-seger i loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt för Evartti i Kungstravet

Travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson