Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Derbystoet: Triumf från spets för Run Chica Run

Peter Untersteiner hade hela fem hästar i finalen av Derbystoet och valde själv att ratta Run Chica Run. Ett alldeles korrekt val, visade det sig. Det blev ledningen från start till mål.

Peter Untersteiner har närmast blivit synonym med Derbystoet de senaste åren. Halmstadstränaren hade kvalat in en kvintett till årets final på Jägersro och därmed låg det på lut att det skulle kunna bli en ny triumf i loppet.

Med Run Chica Run ordnade han själv sin tredje seger de senaste fem åren i Derbystoet.

– Det är så att man får nypa sig i armen, det såg bra ut på förhand för oss men det gäller att det ska klaffa i loppet också. Det gick vägen, vi hade prickat formen och hela teamet har gjort jobbet, sa Peter Untersteiner efter segern som för Run Chica Run var värd två miljoner kronor.

Vägen mot segern var den närmaste för Run Chica Run. Scarlet Knight-stoet hade inga problem med att svara upp ledningen och kom till första 500 efter 08,6. Redan in i första sväng hade den enligt toton tuffaste motståndaren Dibaba försvunnit i en galopp och när kilometern passerades efter 13,1 landade Vamp Kronos i dödens.

Christoffer Eriksson försökte lägga press på ledaren över sista bortre, men när fältet klev in i den sista kurvan stod det klart att Vamp Kronos inte skulle kunna utmana om segern. I stället var det Run Chica Run som tog i och nådde upploppet med händelserna helt under kontroll.

– Hon är värd den här segern, för hon är så här bra. När de andra började smacka på sina hästar i sista sväng så började det knaka i selen och tog i, då är det gott att vara kusk…, sa Untersteiner.

Hela vägen i rygg på ledaren gick Europhile Am körd av Jorma Kontio och denna fick fritt de sista 100 meterna för att säkert knipa andrapriset för att därmed fastställa en dubbelseger för Untersteiner. Det var förresten nära att det blev en trippel; Global Upper Style gick en stark avslutning men fick ge sig på linjen i kampen om bronsmedaljen mot Mellby Free som spurtade sylvasst i vida spår för Björn Goop.

Segertiden för Run Chica Run noterades till 1.12,0a över 2140 meter. Den här segern var hästens åttonde i den artonde starten. Vinnarens skötare heter Linnéa Ragnarsson, Run Chica Run ägs av Pallexperten i Malmö AB som också är uppfödare. (Foton: ALN).

Läs även: Derbyt: Who’s Who i en klass för sig
Läs även: Derby-V75: Femstjärnig insats av Racing Mange

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Six Pack fick revansch – överlägsen i Yonkers Trot

Six Pack fick revansch – överlägsen i Yonkers Trot

Efter strulet i Hambletonian fick Six Pack upprättelse i Yonkers Trot. För Åke Svanstedt var treåringen helt överlägsen.

Six Pack var favoriten inför Hambletonian, men missade finalen i ett kaotiskt försök. På lördagen tog dock Åke Svanstedts kulltopp sin revansch när han i överlägsen stil tog segern värd en kvarts miljon dollar i Yonkers Trot på halvmilebanan Yonkers Raceway.

Six Pack var storfavorit och segern var heller aldrig i någon fara. Efter att ha inlett som första häst i andraspår körde Svanstedt sig till ledningen efter cirka 500 meter.

In mot sista sväng stack Six Pack undan och motståndet lämnades att slåss om övriga prisplatser. Muscle Mass-sonen var överlägsen på noteringen 1.10,9a över en engelsk mil.

Triumfen blev för Åke Svanstedt än större då han strax före också vunnit Hudson Trot för treåriga ston med vassa Plunge Blue Chip. Det efter att ha gjort loppet i ledningen och hållit undan för den ivrigt uppvaktande Supergirl Riley den sista biten. Klockorna visade på starka 1.10,3a/1609, en tangering av världsrekordet för treåriga ston på 800-metersbana. (Foto: ALN).

Du kan se Yonkers Trot här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp

Måndag: V64-tips till Mantorp

V64 Mantorp 3 september

Omgången: Ett gäng fina hästar i Mantorp och jag spikar direkt då jag tror spetskampen avgör och det är kul att koppla grepp direkt! Det kan smälla till mot slutet och vinner min helt bortglömda idé på DD kan det bli riktigt rolig måndagskväll!

Spiken: 1 Poplar Broline (V64-1) tror jag vinner spetskampen och därmed även loppet för duktiga Sandra Eriksson och jag spikar.

V6-förslaget är på 2300 kronor (V6).

1 Poplar Broline (5-3)
4-10-1-9-3 (8-6)
7/ 2-3-6-4-10-11-1-9-8-5 (9-7)
2-8 (1-4)
4-2/ 3-1-8-7-5-9-6 (4-2)
9-11-15-2-7-5-4-12-1-8 (14-3)

1x5x1x2x9x10 = 900 kr
1x5x7x2x2x10 = 1400 kr

DD-förslaget på 950 kronor:

4 – 9 x 500 kr
2 – 11 x 200 kr
2 – 15 x 100 kr
2 – 2,5,7 x 50 kr

V64-1

A: 1 B: 5-3-10-6-12 C: 4-8-11-9-7

Spetsstrid: Poplar Broline var mycket rask från innern på Åby och hade spetsat om inte han fått benen kapade i våldsam körning med snabbe Fidago U.R. och han har varit dryg att ta sig förbi. Han har startsnabbaste kusken och jag tror han håller upp och vinner loppet. Digital Yankee och Frisco Runner är snabba och de kommer utmana liksom snabbfotade Enclave.

Loppanalys: 1 Poplar Broline är bra frontrunner som var smällfin i Vaggeryd i våras från ledningen. Vann på speed för Nivard sedan, men har sedan inte kommit till riktigt och senast var han mest bara seg från andra ytter och visade ingen vilja alls. Nu är det spetsläge med vassa Sandra Eriksson i ett damlopp och normalt slår de inte Poplar då, hon är bra på att köra med bike Sandra dessutom och bra på att skicka från start. Jag spikar!

3 Digital Yankee var överlägsen i uppsamlingslopp senast och är mycket startsnabb, men vi tror inte att Isabella får alls samma snurr på hästen som farsan fått. Det är häst som har haft svårt att vara först över mål, men hittar man ner bakom ledaren kan man ju ramla förbi. 

Betrodd är 5 Frisco Runner som är snabb i benen, och han spetsade i rejäla första 200 senast även om det var långlopp och inte de snabbaste med. Vann kontrollerat sedan trots att han fick en del press av Fux de Lux på sista varvet. Hanna tillhör de bättre tjejerna (även om det mesta blev fel i Bertmarks igår) och har chans.

V64-2

A: 4-10 B: 1-9-3 C: 8-6-2-5-7

Spetsstrid: 2640 meter och inga startkanoner direkt. Niklas M.J. har spetsat och kört i tät i 10-öppning och det är överlägset snabbaste någon har lagt iväg. Taktik nu är frågan, för ledningen tar han.

Loppanalys: 1 Next Limit är favorit, mycket på spår och Jepson i ett öppet lopp. Han galopperade vid sex av nio första starterna, men har blivit mer stabil och senast höll han bra och var loppets moraliska vinnare. Innerspår känns väl sådär för det ökar galopprisken och det kan bli strul för speciellt startsnabb är han inte. Fem gånger har han haft framspår, och varit rent av osnabb varje gång.

Den som slog favoriten senast var 4 Veams Allegro och detta efter att ha slunkit loss mitt i sista kurvan. Det var faktiskt riktigt bra intryck på vinnaren som gick med härlig spänst över upploppet och var helt driven då han joggade förbi. Får tipset på det sköna formintrycket! 

Intressant att chansa upp är 10 Deux En Un som kommer från starter i Frankrike. Kvalade på Solvalla 21/8 och sprang runt helt ensam på de 18,0/2140 runt 50 meter före resten och det var bra kval med bra fart i mål. Jorma upp och bara nio konkurrenter så även han har bra spårtrappa. Vann ett lopp i Frankrike, hur lätt som helst i Amiens från ledningen, men det var billigt och ”bara” 15.000 euro i total prispott.

3 Niklas M.J. är lite av medhängare, men här tar han normalt sett hand om ledningen och sedan kan Petter välja taktik. Mtte bra hästar senast i Gävle i ramlopp till V75 och hängde med helt okej.

9 Tom C.Coger fick bra spår i denna Spårtrappa då loppet inte blev fullt och han är start så distansen plussar vi för. Han var inte frisk senast, men ska träna bra nu.

V64-3
A: 7 B: 2-3-6-4-9-10 C: 11-1-8-5

Spetsstrid: New Star Power tror jag svarar allt utom favoriten Pampalo som körs till tät i första kurvan.

Loppanalys: 7 Pampalo är spelad till 50% av insatserna, och det kanske är i överkant men man kan inte komma ifrån att det är mycket bra uppgift för honom. Han har haft stolpe ut, men sett mycket formstark ut. Det var som att skära i varmt smör då han kom farande näst senast och före det bra med grovjobb på V75 innan galopp 350 kvar. Det blev dödens på Mack Dragan senast, ingen kul uppgift det och han orkade inte då Pampalo. Nu finns ingen sådan skjutare i listan och det finns att han forceras till tät av offensiva Kaj Widell. Han borde vinna, men jag nöjer mig med utgång – bränner han kan hända lite vad som helst.

2 New Star Power är klart bättre på 1600 meter och har dessutom varit struken inför tilltänkt start så jag tror nog att Paal gärna ser att han får rygg på favoriten.

Betrodd bakom favoriten är 4 Legend Brodde, men han är svårbedömd. Stannade helt näst senast och galopperade efter vila senast.

V64-4

A: 2-8 B: 1-4-7 C: 6-9-5

Spetsstrid: Västerbo Calvados är den enda med bra spår som tagit ledningen med bilstart, men de har inte gjort många försök heller. Jag tror nog att Rudisha körs till ledningen tidigt, annars lär Jorma göra det med Global Vintage om Bergh somnar till. Den senare kördes tidigt till ledningen med spår 6 då man testade bilen. Var bra med då.

Loppanalys: Två ruggigt intressanta treåringar möts och det är svårt att inte gilla 8 Global Vintage som är obesegrad efter tre starter. Kördes till tidigt senast i enklare lunchlopp och övertog ledningen och bara joggade undan helt överlägset. Här har Nurmos ett nytt jättelöfte och hon är helt klart på väg in i kulltoppen systern till Global Satisfaction. Öppnade snabbt bakom bilen med spår långt ut och satt i spets tidigt, och trycks säkert av igen då Jorma sällan plockar upp dem första biten…

Nu möter hon minst sagt spännande 2 Rudisha som är otroligt välstammad! Vad sägs om Muscle Hill som pappa och Moonlight Kronos mamma, som lämnat Dibaba bland annat. Nu var hästen lite tveksam i de två starter han gjorde i april och gav sig efter att ha sett klar ut. Sedan dess finns han hos Robert Bergh och då lär det vara välslipat då han gör debut för honom, han vill glänsa inte minst med fina hästar. Vi tror på tidig ledning och sedan får i varje fall Nurmos löfte jobba, dessutom hingst mot sto.

Övriga gör sig knappast gällande när de två stora elefanterna dansar.

V64-5

A: 4-2 B: 3-1-8-7 C: 5-9-6

Spetsstrid: Announcement har varit snabb när det varit läge, och nu i ny regi med Söderkvist bör man ladda en bit. Thought Hanover var bra med senast utan att nå ledningen och han utmanar. Kommer sedan Alone och testar att få överta? Så kan bli fallet.

Loppanalys: 4 Alone är en riktig häst som från dödens utmanade finske löftet Lewis Ale hela vägen in i mål senast och föll med flaggan i topp. Det är Kriteriet som gäller och han är inte vässad nu menar Pasi, men ändå är det bra chans att han är starkast här.

Loppets fynd jag chansar och dubblar utgången med är 2 Announcement som visade fin talang i våras och som trea i ett av Margareta-loppen visade han 09,5 sista 700 i spåren. Det var hos Ehlers och det känns minst sagt intressant att han nu gör debut för Svante Båth och han har jobbat 16 full väg inför detta. Visst, det är ett test men en häst som sprungit så bra i den regi han kommer ifrån måste vara intressant hos Båth. Startsnabb är han dessutom och borde som sämst få ledarryggen. Vi snackar 3%! 

Betrodd är 3 Thought Hanover som ändå borde ha vunnit senast med det smörlopp han fick, men han var inte som bäst och har fått träningsperiod nu och Jim ligger aningen lågt. 7 Ferrari Sisu var inget extra i ny regi senast, och det är tränaren som kör och inte som planerat Jepson som det var i listan och då känns det inte så hett ändå.

V64-6:

A: 9-11-15 B: 2-7-5-4-12-1-8 C: 14-3-13

Spetsstrid: Joker Arriba bör hålla ledningen, spetsat två av tre senaste med framspår. Sedan får vi se om någon kommer och vill överta.

Loppanalys: 11 Caligula är favorit och har kommit igång bra som sexåring(!). Vann enkelt från ledningen näst senast men räckte inte riktigt senast bakifrån mot lite bättre hästar. Motståndet skrämmer inte och visst kan han runda dem men som favorit går jag emot, han har endast startat fem gånger hästen och det är ingen enkel häst.

Draget för mig är 9 Billy Muscles som höll emot bra från ledningen senast och svarade till kort före mål då Björn Goop skickade förbi en häst på open stretch. Det är en klart fin typ detta och minst lika bra i nuläget som favoriten tror jag och Stolt låter påställd. Jag tar chansen och går på honom på DD men loppet är minst sagt öppet.

Tänkbar skräll är vl lite spelade 15 Pelas Ethos som var helt överlägsen för Mats Gunnarsson i bike, och hästen gick bra till slut även senast utan att riktigt räcka ända fram.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Melanders Crazy Wow chockade i Maple Leaf Trot
Nästa nyhet
Melanders Crazy Wow chockade i Maple Leaf Trot

Melanders Crazy Wow chockade i Maple Leaf Trot

Han gjorde blott andra starten i regi Marcus Melander men var direkt redo för sin karriärs största seger. Crazy Wow chockade när han enkelt tog hem Maple Leaf Trot.

Marcus Melander tog en storseger på Mohawk i Kanada natten till söndagen när hans nyförvärv Crazy Wow till glada 32 gånger pengarna, enkelt vann Maple Leaf Trot för Jody Jamieson. Förstapriset i Kanadas största lopp för den äldre eliten motsvarar cirka 2,3 miljoner kronor.

Efter att tidigare ha tränats av Ron Burke gjorde Crazy Wow nu sin andra start för Marcus Melander och det hade knappast kunnat sluta bättre. Sexåringen tog spets men överlämnade efter en bit till betrodde Will Take Charge. Det blev en perfekt resa, för när fritt spår uppenbarade sig invändigt på upploppet avgjorde Crazy Wow i ett nafs. Hästen lämnade det meriterade motståndet med flera längder för att fastställa segertiden till 1.09,1a/1609 meter.

Favoriten Marion Marauder avslutade bra om än utan segerchans till andrapriset, före Ariana G., tränad av Jimmy Takter som ledde anfallet. Fjolårsvinnaren Hannelore Hanover kom aldrig på allvar in i segerstriden utan fick nöja sig med ett femtepris. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Arazi Bokos rekordkross i Campionato Europeo
Nästa nyhet
Arazi Bokos rekordkross i Campionato Europeo

Arazi Bokos rekordkross i Campionato Europeo

Elvaårige Arazi Boko är bättre än någonsin. Sent under lördagskvällen tog han segern i Campionato Europeo efter att på magnifika 1.10,3 utklassat Deimos Racing i skiljeheatet.

Svenske Arazi Boko har haft en lysande säsong som elva-åring i regi Alessandro Gocciadoro. När italienska klassikern Campionato Europeo avgjordes under lördagen på 800-metersbanan i Cesena tog kämpen en av sin karriärs största segrar.

Loppet såg Arazi Boko ta hem det första heatet på 1.11,3a/1660 meter, en tid som då innebar ett nytt banrekord med en tiondel. I det andra heatet, där Arazi Boko hade bakspår, gick segern i stället till Erik Bondo-tränade Deimos Racing. De båda svenskhästarna gjorde därmed upp i ett skiljeheat senare på kvällen.

Arazi Boko hade innerspåret och lämnade inget åt slumpen. Deimos Racing provade att utvändigt gå i närkamp under det första varvet, men när man styrde in över sista bortre långsidan fick ”ungdomen” ge sig. Arazi Boko, påhejad av Gocciadoro, lämnade sin duellant med många längder till överlägsen seger.

Klockorna stannade i mål på lysande 1.10,3a/1660 meter. Arazi Boko förbättrade därmed det banrekord som han själv satt bara timmarna tidigare, med en hel sekund. Vinnaren tjänade 60 000 euro.

Du kan se skiljeheatet här via Facebook.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Första i år för Dante Boko - spårade runt om

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson