Just nu:
13.27 Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”
11.15 Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år
11.06 Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25
16.55 Bold Eagle vill till Elitloppet
15.41 Axevalla 21 januari: Fiore får blomster
11.02 Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare
10.16 Kallbloden som slåss om Paris-biljetter
08.23 Förvarade förbjudna preparat – döms till böter
08.00 ”Lunch-draget” – ny tipssatsning
12.44 Propulsion till Paris

Derby-vinnaren i comeback – efter tre år

Conlight Ås vann Svenskt Travderby för fyra år sedan. Efter att inte ha fungerat som avelshingst i Danmark är han nu på väg tillbaka – efter en frånvaro på tre och ett halvt år.

I regi Svante Båth stod Conlight Ås som vinnare av Svenskt Travderby 2015. Men efter bara fyra starter som femåring stoppades den i dag åttaårige hästen av skador. Den senaste starten härrör sig från april 2016 på Vincennes. Fast nu kan Conlight Ås vara på väg tillbaka till tävlingsbanan igen.

Redo för kvallopp i Odense

Conlight Ås hemvist är numera i Danmark där tanken var att han skulle verka som avelshingst, men sedan det inte fungerat har hästen tränats för comeback sedan i somras. På fredag är han redo för ett kvallopp i Odense.

– Kan han hålla sig frisk och skadefri, så tror jag att han kan bli ett bra tillskott till högsta klassen i Danmark. Kvalloppet är litet av ett test för att se om allt funkar som det ska. Han har gått ett jobb efter 1.25/1600 men utöver det självklart fått mycket intervall-träning, säger tränaren Lillian Uglebjerg till travervice.dk.

Conlight Ås har hittills vunnit 7 av 25 lopp och tjänat 3,7 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
tisdag 16:55, 21 januari

Bold Eagle vill till Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:16, 21 januari

Kallbloden som slåss om Paris-biljetter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:23, 21 januari

Förvarade förbjudna preparat – döms till böter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:00, 21 januari

”Lunch-draget” – ny tipssatsning

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 12:44, 20 januari

Propulsion till Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:03, 20 januari

Anmält till PdA

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:52, 20 januari

Månprinsen snart redo – men inte Elitkampen

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Hoppet lever fortsatt för Who’s Who

Hoppet lever fortsatt för Who’s Who

Inte heller Prix du Bourbonnais blev någon framgång för Who’s Who. Men hoppet lever fortsatt om Prix d’Amérique. Närmast väntar det stora delmålet Prix Ténor de Baune.

När Who’s Who gjorde comeback i Prix de Bretagne 17 november, tröttnade det svenska PdA-hoppet i ledningen. I söndagens andra B-lopp, Prix du Bourbonnais, tog loppet slut efter bara några få hundra meter – sedan Who’s Who fallit över i galopp. Trots det är tränaren Pasi Aikio förhoppningsfull inför fortsättningen.

– Det löste sig jättebra från start och Örjan kom iväg strålande. Det första 200-300 meterna var smetiga och tyvärr slog han ihop och galopperade. Det var självklart olyckligt men jag är ändå nöjd med hur hästen kändes innan. Örjan sa att han var väldigt nöjd med hur han kändes så vi ger inte upp. Trots galoppen är jag fortsatt mycket hoppfull, säger Pasi Aikio till Trav365.

Prix Ténor de Baune blir nästa

Vinterns tredje start på Vincennes för Who’s Who blir Prix Ténor de Baune, ett lopp som är öppet för bara de femåriga travarna och som avgörs den 22 december. Vinnaren här får en direktplats till Prix d’Amérique.

Who’s Who lär i loppet få intressant konkurrens från en ny uppstickare från Jean-Michel Bazires stall. Det är norska stoet Calina som fått en bra start hos den franska tränaren och som så sent som i helgen vann på Vincennes. Bazire säger till Paris-Turf att man siktar på att ”göra en Looking Superb” – som ju i fjol vann Prix Ténor de Baune för att sedan bli tvåa i Prix d’Amérique.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Milligan's School i PdA? 50/50
Nästa nyhet
Milligan’s School i PdA? 50/50

Milligan’s School i PdA? 50/50

Kan det bli en start i Prix d’Amérique för Milligan’s School? Den frågan lär få ett avgörande efter finalen i Gulddivisionen på Solvalla under annandag jul.

Milligan’s School har gått fram som en ångvält i höst och vunnit fyra av sina fem senaste starter, tre av dem i Gulddivisionen. Efter hästens seger över stayerdistans i Gävle Stora Pris blev frågan om en presumtiv start i Prix d’Amérique aktuell. Det låter just nu som att det skulle vara ”fifty-fifty”.

Först final i Gulddivisionen

Det är i en intervju med franska Paris-Turf som tränaren Stefan Melander berättar om de närmaste planerna för Milligan’s School. Efter en möjlig start på Solvalla den 17 december matchas hästen mot Gulddivisionens final på samma bana under annandag jul. Efter det tas beslut om det blir en ny resa till Paris; Milligan’s School har gjort en start tidigare på Vincennes, då han slutade sexa i finalen av UET Trotting Masters i höstas.

– Han kommer att vara med på Solvalla den 26 december, det är säkert, sedan får vi bestämma oss. När han tävlade på Vincennes i Trotting Masters var inte förhållanden de bästa och hästen var heller inte samma form som nu. Det är möjligt att vi provar, det känns som 50/50 nu. Jag har alltid trott att hästen skulle göra bra ifrån sig på Vincennes, säger ”Tarzan” till Paris-Turf.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tim Tetrick mot Jorma Kontio - i Finland
Nästa nyhet
Tim Tetrick mot Jorma Kontio – i Finland

Tim Tetrick mot Jorma Kontio – i Finland

Den amerikanske stjärnkusken Tim Tetrick är den vinstrikaste i världen i år, men i helgen väntar en något annorlunda uppgift. Han tävlar mot bland andra Jorma Kontio – i finska Rovaniemi.

Det är det nystartade eventet Arctic Horse Race som lockat sulkygiganten från USA till norra Finland den här veckan. Tim Tetrick, som vunnit 11 425 lopp hittills i sin karriär deltar i tillställningen som pågår under hela veckan och som på lördag når sin kulmen då det ska tävlas på Mäntyvaara-banan i Rovaniemi.

Kuskarna gör upp i tre lopp

Tolv inbjudna kuskar ska då tävla i tre lopp, varav ett avgörs för kallbloden. En rad evenemang står på programmet dagarna före för de inviterade kuskarna, vilket bland annat innefattar slädtur med renar, snöskotersafari – och ett besök hos Jultomten (som ju officiellt bor i Rovaniemi).

Förutom Tim Tetrick deltar Jorma Kontio som en av nio finska kuskarna. Sveriges representant är Skellefteås Jens Eriksson medan Hans Christian Holm tävlar för Norge.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Världsmästaren slutar
Nästa nyhet
Världsmästaren slutar

Världsmästaren slutar

Med över elva miljoner kronor intjänat och segern i VM-loppet som karriärens självklara höjdpunkt är det färdigtävlat för Cruzado dela Noche. Nu blir det jobb som avelshingst i Sverige.

Totalt bestod tävlingskarriären av 16 segrar på 68 starter och strax över 11,6 miljoner kronor intjänat. Men nu slutar förra årets världsmästare Cruzado dela Noche att tävla. För sjuåringen väntar nästa säsong en framtid som avelshingst; han kommer stallas upp på Vomb och priserna är satta till 3000 plus 25 000 kronor. Det skriver ägarna Stall Courant på Twitter.

Blev världsmästare

Cruzado dela Noche tävlade som två- och treåring i USA hos Nancy Johansson och var då bland annat trea i Peter Haughton Memorial och med i försöken till Hambletonian. Inför fyraåringssäongen kom Cruzado dela Noche till Sverige och Stefan Melander i vars regi hästen var trea i Sprintermästaren, vann Grosser Preis von Deutschland och Copenhagen Cup samt deltog i Elitloppet.

Under förra året återkom Cruzado dela Noche till födelselandet och vann för Marcus Melander alltså VM-loppet värt en halv miljon dollar. I år märks bland annat segern i Cutler Memorial bland framgångarna.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Halmstad: Formen på topp för Eklundh

Travtips

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Travtips
onsdag 13.27, 22 januari
Det var svårspelat i lördags med en del konstiga prestationer och det blev ingen bra lördag för min del. Enda träffen var Franklin Face till fint platsodds, men klart jag borde vågat spänna bågen och ”reka” vinnare. Storfavoriten Man At Work vann inte nu h...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 11.06, 22 januari

Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.41, 21 januari

Axevalla 21 januari: Fiore får blomster

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 21 januari

Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.02, 20 januari

Färjestad 20 januari: Inga gränser för deras fräckhet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 19 januari

Boden 19 januari: Fin söndag för Finland

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson