Just nu:
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz
00.14 Bélina slutar på topp
13.41 Face Time Bourbon i fokus
13.24 Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!
11.28 Elitloppshästen mot comeback – efter snart tre år
10.41 Ustinof du Vivier trivs i belgisk konkurrens
08.58 Amatör-VM: Guld till Belgien – Svedin åtta
08.51 Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Derby-kvalen: Campo Bahia är hästen att slå

Den största favoriten Campo Bahia höll – och såg lysande ut. Men uttagningarna till Derbyt bjöd också på ett par skrällar. En av dem kom från stallkamraten Ferrari Sisu.

Conrad Lugauers mästerlige Campo Bahia lär bli favoriten i Derbyt nästa söndag. Vid uttagningarna på Jägersro under onsdagen, glänste han rejält vid lekande lätt seger. Men det finns förstås fler som vill säga sitt när det är finaldags.

Lugauer fick två hästar till final – sedan Ferrari Sisu regelrätt tagit ned ärkerivalen Attraversiamo. Tillbaka med besked var också Kriterie-vinnaren Inti Boko som tog en övertygande seger. Han var en av Timo Nurmos båda försöksvinnare – Global Wise Guy vann också ohotad.

Även om Attraversiamo blev snuvad på segern, fick Svante Båth ändå en vinnare; Global Welcome kunde vinna sin uttagning utan bekymmer. Kvällens stora skräll levererade Johan Untersteiner när hans Roofie passande tog årets första viktoria.

Finalfältet (efter lottning och spårval):

1 (3) Global Wise Guy – Timo Nurmos
2 (4) Roofie  – Johan Untersteiner
3 (2) Campo Bahia – Conrad Lugauer
4 (1) Inti Boko – Timo Nurmos
5 (6) Global Welcome – Svante Båth
6 (8) Attraversiamo – Svante Båth
7 (10) Flight Dynamics – Stefan Melander
8 (11) Smokin Joe – Adrian Kolgjini
9 (5) Ferrari Sisu – Conrad Lugauer
10 (7) Kennedy – Adrian Kolgjini
11 (9) Alone – Pasi Aikio
12 (12) Pinto Bob – Robert Bergh


En strålande fin Campo Bahia

Campo Bahia hade inte startat sedan segern i Kungapokalen, men att Conrad Lugauer förberett sin jättestjärna väl inför den här uppgiften, fanns det föga tvivel om. Det fanns bara en häst på banan. Campo Bahia kunde glida till ledningen efter ett halvvarv (på 10,7) och fortsatte i jämn, god fart. När upploppet nåddes fick favoriten sträcka ut och Muscle Hill-sonen stack undan i strålande stil med flera längder. Hårdare var det bakom, men Flight Dynamics fixade silvret.

– Det var som förväntat, han vara bra. Vi har alltid en bra känsla med honom och hästen var helt underbar i dag. Det blir inte lättare i finalen, men formen kommer mer och mer för varje vecka. Är han som han ska så tror jag han blir svårslagen, sa Conrad Lugauer.

Till final: Campo Bahia och Flight Dynamics. Segertid: 1.13,1a.


Global Wise Guy har hittat formen

Global Wise Guy var finalist i Kriteriet i fjol och visade nu att formen infunnit sig på nytt. Jorma Kontio körde Timo Nurmos-hästen som snabbt tog sig till ledningen – för att stanna där till mål. Ledaren satte upp farten ordentligt på sista bortre och var sedan aldrig hotad. Bakom kirrade Kennedy den andra biljetten för en bra avslutande Betting Gangster. Favoriten Ad Hoc kom bort i en tidig galopp.

– Han var jättefin och det tycker jag att han har känts hela tiden i träningen också. En liten häst men med ett stort löphuvud, sa Jorma Kontio.

Till final: Global Wise Guy och Kennedy. Segertid: 1.13,4a.


Global Welcome före fantomspurtande Alone

Global Welcome infriade favoritskapet i tredje uttagningen. Det här var 14:e segern i 18:e starten för Svante Båths ständige kulltopp. För Erik Adielsson blev det en ohotad seger, sedan man tagit sig till täten ur första svängen. Magic Cash såg till att ge lite massage över sista bortre, men ledaren skakade av sig sällskapet och vann mycket säkert. Tvåa och till final även Alone som avslutade formidabelt efter att ha hittat loss i sista kurvan.

Till final: Global Welcome och Alone. Segertid: 1.13,5a.


Segerjubel efter Ferrari-skräll

Attraversiamo var förstås en av kvällens största favoriter – men han fick se sig överraskande slagen. Skrällen stod Ferrari Sisu för, körd av Marc Elias. Tränaren Conrad Lugauer fick därmed sin andra häst till finalen. Attraversiamo avlöste vinnaren i dödens efter ett varv och slog lätt klorna i ledande Cab Lane in på upploppet, men Ferrari Sisu hade torrast spurtkrut och avgjorde väldigt lätt den sista biten. Marc Elias firade rejält vid målgång efter knallen.

– Det är ren och skär lycka. Jag tyckte det här var det tuffaste försöket, men han överraskar mig varje gång. Jag blir nog pappas värsta motståndare i finalen…,sa Marc Elias.

Till final: Ferrari Sisu och Attraversiamo. Segertid: 1.13,0a.


Inti Boko är tillbaka med besked

Kriterie-vinnaren Inti Boko behövde bara ett lopp i kroppen för att hitta storformen igen. Att Timo Nurmos kulltopp har att göra i Derbyt också, bevisade Chocolatier-valacken verkligen i uttagningen. Björn Goop skötte spakarna den här kvällen, körde Inti Boko till ledningen och såg där till att hålla farten uppe hela vägen. Över upploppet stack Inti Boko undan till en övertygande seger. Vidare till final även Smokin Joe efter en rejäl avslutning.

– Han var mycket bra. Vi hade förhoppningar, han har känts väldigt fin i träning. Jag tycker han hör hemma i de här finalerna; han blir inte favorit men det var han inte i Kriteriet heller, sa Timo Nurmos.

Till final: Inti Boko och Smokin Joe. Segertid: 1.12,6a.


Jätteknall av Roofie

Kvällens största knall kom i den sista uttagningen. Johan Untersteiner hamnade i fjärde invändigt med Roofie, men det skulle lösa sig helt perfekt; Roofie kryssade sig mellan hästar över sista bortre och fick fritt spelrum ur sista sväng. Ledande favoriten Staro McMillan blev het i ledningen och kunde inte försvara sig till slut – Roofie avgjorde lekande lätt på kvällens snabbaste tid. Pinto Bob stod för en toppinsats och gick också till final efter ett lopp hela vägen i dödens.

– Det var jävligt skoj, man får bara en chans i Derbyt. Han var dålig senast, vi chansade och anmälde ändå. Det var små marginaler, men de var på vår sida. Han hade krutet sparat till slut, sa Johan Untersteiner.

Till final: Roofie och Pinto Bob. Segertid: 1.12,5a.

Läs även: Derbystoet-kval: Activated mot nytt guld?

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:41, 26 februari

Face Time Bourbon i fokus

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:28, 26 februari

Elitloppshästen mot comeback – efter snart tre år

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:41, 26 februari

Ustinof du Vivier trivs i belgisk konkurrens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:58, 26 februari

Amatör-VM: Guld till Belgien – Svedin åtta

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Derbystoet-kval: Activated mot nytt guld?

Derbystoet-kval: Activated mot nytt guld?

Activated har vunnit både Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet i år. Nu är hon på jakt efter Derbystoet också. Fredrik Wallins kanon övertygade i uttagningarna.

Activated har varit odiskutabel drottning i kullen i år. Efter onsdagens uttagningar till Derbystoet på Jägersro talar mycket för att det kan bli en ny årgångstriumf. Segern var minst sagt övertygande. Tuffast emot kan såklart Conrads Rödluva vara – hon visade att de gamla takterna sitter där, fuxan vann enkelt efter en rejäl insats.

Fast det finns naturligtvis fler kandidater. Stosprinter-tvåan Aleppo Pine stärkte sina aktier genom att bli försökens snabbaste vinnare. Racing Brodda avgjorde med krafter kvar den tunga vägen – medan Hankypanky Rubyred och Staro Miami båda infriade favoritförväntningarna – men det satt hårt inne.

Finalfätet (efter lottning och spårval):

1 (4) Aleppo Pine – Roger Walmann
2 (1) Hankypanky Rubyred – Timo Nurmos
3 (2) Staro Miami  – Aripekka Pakkanen
4 (3) Conrads Rödluva – Daniel Redén
5 (5) Activated – Fredrik Wallin
6 (7) Adi Gallia – Nicklas Westerholm
7 (10) Fanny Chenal – Björn Goop
8 (12) Call Me Brodda – Thomas Madsen
9 (6) Racing Brodda – Mattias Djuse
10 (8) Valetta – Björn Goop
11 (9) Miss Sober – Robert Bergh
12 (11) Zeta Kronos – Björn Goop


Activated helt i sin egen klass

Efter segrar i Drottning Silvias och Stochampionatet kan Activated vara på väg att ”göra en Viola Silas”. Mycket talar för det, i alla fall efter kvällens inledande uttagning till Derbystoet. Carl Johan Jepson körde Activated till spets efter 600 meter, stack ifrån motståndet över sista bortre långsidan och bärgade segern helt ohotad. Lika klar tvåa Valetta, efter en god avslutning.

– Otroligt skönt. Det var häftigt att få se henne gå där framme en gång också. Det är en otrolig häst, sa tränaren Fredrik Wallin.

Till final: Activated och Valetta. Segertid: 1.12,9a.


Staro Miami hann dit – trots allt

Aripekka Pakkanens tuffa Staro Miami var stor favorit i den andra uttagningen, men när hon sändes till attack 700 meter kvar såg det inte alls så ljust ut. Staro Miami tog inte i alls och det verkade bli svårt att nå en finalbiljett. Men ur sista kurvan fick körande Mika Forss henne på humör igen – och precis vid målskjutsen fångade hon trots allt in hela vägen ledande Fanny Chenal.

– Hon kändes trött och konstig när vi gick ut, men sedan i sista sväng sprang hon igen och gick till mål. Det var konstigt, men hon är så bra att hon vet var mållinjen ligger, sa Mika Forss.

Till final: Staro Miami och Fanny Chenal. Segertid: 1.14,0a.


Conrads Rödluva övertygade

Conrads Rödluva gjorde första starten sedan bronset i Stochampionatet och visade med eftertryck att hon är lika fin som tidigare inför Derbystoet. Någon bra start fick hon dock inte; ”Rödluvan” landade sist utvändigt och fick en rejäl repa i tredjespår före hon nådde dödens med varvet kvar. Kort senare pressade sig också Örjan Kihlström till spets och sedan var loppet avgjort. Miss Sober säker tvåa från ledarens rygg, sedan snabbt travande Loser on Loser felat ur sista sväng.

– Hon var helt okej, tycker jag. Hästen börjar bli lite småbekväm faktiskt, jag fick vara på henne lite men allt kändes bra. Hon var avslappnad och vann enkelt, sa Örjan Kihlström.

Till final: Conrads Rödluva och Miss Sober. Segertid: 1.12,6a.


Hankypanky Rubred när trio möttes på linjen

Absolut stenhårt i fjärde uttagningen där en trio möttes jämsides på linjen – men målfotot fick avgöra att det var favoriten Hankypanky Rubyred som var först. Hon gjorde loppet i dödens på ledarinnan Felicity Shagwell och från vinnarhålet hittade Adia Gallia loss i sista sväng. Den senare avslutade allra snabbast och hade millimetrarna på sin sida i kampen om andra finalplatsen mot Felicity Shagwell.

Till final: Hankypanky Rubyred och Adi Gallia. Segertid: 1.12,8a.


Fullträff för Aleppo Pine

Det blev händelserikt på vägen mot segern för Aleppo Pine. Roger Walmann-hästen spetsade, men fick släppa för press till Zeta Kronos – för att gå ut och överta igen efter ett varv. Fram i dödens avancerade Fantasia Sisu men ledarinnan hade händelserna under kontroll hela vägen och tog här påpassligt den första segern för året. Bakom grejade Zeta Kronos andrapriset efter fritt i sista sväng.

– Hon har gått bra varje gång nu och hade ett bättre läge i dag. Det var lite bekymmersamt när Björn Goops häst blev så het, men det löste sig bra i alla fall, sa Örjan Kihlström.

Till final: Aleppo Pine och Zeta Kronos. Segertid: 1.12,2a.


Racing Brodda visade styrkan

Stabil favoritseger i avslutningen. Rikard N Skoglund körde Mattias Djuses Stochampionats-tvåa Racing Brodda och gjorde inga felaktigheter. Med varvet kvar synade man dödens och därifrån avgjorde den tuffa Prodigious-dottern med krafter kvar. Länge ledande Twinkle Face fick ge sig i sista stegen mot Call Me Brodda i kampen om andrapriset.

– Tempot var ju bra, men jag ville inte lämna något åt slumpen utan gick framåt. Hon vann väldigt lätt och hade tussarna kvar, sa Rikard N Skoglund.

Till final: Racing Brodda och Call Me Brodda. Segertid: 1.12,3a.

Läs även: Derby-kvalen: Campo Bahia hästen att slå

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bazire-stjärnor mot Bahia Quesnot på Rivieran
Nästa nyhet
Bazire-stjärnor mot Bahia Quesnot på Rivieran

Bazire-stjärnor mot Bahia Quesnot på Rivieran

Bazire-duon Valokaja Hindö och Ble Avis ställs mot bland andra Bahia Quesnot i lördagens sprinter i Cagnes-sur-Mer.

67 500 euro tillfaller vinnaren i Grand Prix du Départemens des Alpes-Maritimes, som den här lördagen körs i Cagnes-sur-Mer. Jean-Michel Bazire har goda möjligheter, som så många gånger förr.

Själv kör Bazire Bel Avis, årets Lotteria-vinnare som i sommar också vunnit Prix de Washington. Från samma stall hittar vi norskägde Valokaja Hindö som kommer från en imponerande seger i Prix Jean-Luc Lagardère där han bland andra slog just Bel Avis.

Tufft motstånd erbjuder också Bahia Quesnot. Fransyskan har gjort en rad goda insatser på nordligare breddgrader under säsongen och närmast kommer från silvret i Sto-EM på Solvalla. Räkna med är också Pierre Vercruysse sexåring Drôle de Jet som kommer med två raka.

Här är startlistan:

Grand Prix du Departements des Alpes-Maritimes, 1609 auto:

1 Tessy d’Eté – Franck Nivard
2 Bel Avis – Jean-Michel Bazire
3 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
4 Desir Castelets – David Beakert
5 Vivid Wise As – Alessandro Gocciadoro
6 Valokaja Hindö – Christophe Martens
7 Romanesque – Jean Charls Feron
8 Drôle de Jet – Pierre Vercruysse
9 Voygaer Grif – Gimapaolo Minnucci

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Six Pack och Cruzado dela Noche i Maple Leaf
Nästa nyhet
Six Pack och Cruzado dela Noche i Maple Leaf

Six Pack och Cruzado dela Noche i Maple Leaf

Six Pack och Cruzado dela Noche finns bland hästarna som tar chansen i Maple Leaf Trot. Uttagningar sker den här lördagen.

Åke Svanstedt tar sikte mot Prix d’Amérique i vinter med Six Pack men närmast väntar en resa till Kanada. Fyraåringen är en av totalt tretton hästar som anmälts till landets största lopp för den äldre eliten, Maple Leaf Trot på Mohawk.

De två uttagningarna körs nu på lördag. Där luftas också Marcus Melanders världsmästare Cruzado dela Noche, Nancy Johanssons toppsto Manchego och Guardian Angel Ås som haft en stark säsong för sin tränare Anette Lorentzon.

Uttagningarna kan nästan ses som genrep, då de fem främsta från varje går till finalen den 31 augusti. Bland övriga märks förstås Atlanta, John Cashman-vinnaren Crystal Fashion och Maple Leaf-vinnaren för två år sedan Hannelore Hanover.

Här är startlistorna till uttagningarna:

Maple Leaf Trot, uttagning 1, 1609 auto:

1 Speeding Spur – David Miller
2 Dancer Hall – James Macdonald
3 Cruzado dela Noche – Mattias Melander (Marcus Melander)
4 Atlanta – Yannick Gingras
5 Dream Together – Bob McClure
6 Guardian Angel Ås – Tim Tetrick (Anette Lorentzon)


Maple Leaf Trot, uttagning 2, 1609 auto:

1 Emotion Hanover – Bob McClure
2 Hannelore Hanover – Yannick Gingras
3 Manchego – Andrew McCarthy (Nancy Johansson)
4 Crystal Fashion – David Miller
5 Marion Marauder – Scott Zeron
6 Run Director – Sylvain Filion
7 Six Pack – Åke Svanstedt

Läs även: Six Pack till Frankrike – och Prix d’Amérique?

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
⏱️Twitter-svepet
Nästa nyhet
⏱️Twitter-svepet

⏱️Twitter-svepet

Montéstjärnor – tävlade i galopp
I Deauville mätte sju av Frankrikes främsta montéryttare sina krafter – fast i sadeln på galopphästar.


…och segern till Adrien Lamy!
Montéstjärnornas galoppbatalj såg Adrien Lamy som vinnare.


Sprintermöte på Rivieran
Grand Prix du Conseil des Alpes-Maritimes körs i Cagnes-sur-Mer på lördag och ser bland andra Valokaja Hindö och Bel Avis i möte med Bahia Quesnot.


”Då är det jag som är ute och cyklar”
1640 meter eller 2640 meter? Ibland kan det vara lurigt att hålla reda på. Något som referenten Patrick Wickman fick erfara…

 


Ryttar möter Kontio
Missa inte Tony Ryttars podcast med Jorma Kontio.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Hambo-vinnaren glömdes bort i Yonkers Trot

Travtips

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Travtips
torsdag 15.38, 27 februari
Ett vintrigt Boden och isbana väntar på oss i kväll. Jag har inte så många spetsvinnare i kväll men på isen brukar täthästarna lättare stumna till och jag är inte överdrivet orolig. Boden brukar bjuda på mycket öppna lopp men jag tycker det ser lite mer oj...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.35, 25 februari

Jägersro 25 februari: Vi spelar en riktig springare i årsdebut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 25 februari

Lunch-draget Bergsåker: Klockrent drag i går – Visst älskar vi ett nytt jättebra spel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 09.59, 24 februari

Halmstad 24 februari: Ludde får chansen i kväll

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson