Just nu:
19.10 Cyber-succé
10.22 Månprinsen är tillbaka
15.25 Spelpodden Trav: ”Norton Commander liras!”
15.11 Påskgodis på Färjestad
14.48 Jägersro 4 april: Vi börjar med att välta enoddsaren!
13.46 Ökat fokus för Dannero till påsk
10.10 ”Annus horribilis”
10.09 Bollnäs 3 april: Först intressanta spel och sedan trivsam sport
09.27 Perfect Spirit möter Ferrari B.R. på Solvalla
09.26 Lunch-draget Solvalla: Vi provar med en skräll – en stark skräll

Delicious mamma till våren

Till våren kommer ett mycket spännande föl att se dagens ljus. Det är Delicious som just nu går i väntans tider. Pappa är stallkamraten Daley Lovin.

Sommaren 2017 lade Delicious tävlingsdojorna på hyllan för gott och därmed tackade en av våra mest populära travare de senaste åren för sig. Från tävlingsbanan, det vill säga. Till våren börjar det i dag tioåriga stoet en ny karriär – den som mamma.

Daley Lovin den lyckliga pappan

Det var i februari som Stall Zet meddelade att Delicious skulle betäckas med Daley Lovin och att stoet skulle bära sitt föl själv. Att allt verkar ha gått bra för den blivande modern kunde Daniel Redén glädjande meddela på Twitter under tisdagen. Nedkomsten väntas bli i mars månad.

– I och med de problem som hon har haft var det tänkta att göra en embryotransfer, det vill säga att man stoppar in ett befruktat ägg från Delicious i ett annat sto får bära fölet. Men hon har mått så bra så vi gjorde ett försök, säger Johan Arneng som är avelsansvarig för Stall Zet till Trav365.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:10, 04 april

Cyber-succé

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 10:22, 04 april

Månprinsen är tillbaka

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:25, 03 april

Spelpodden Trav: ”Norton Commander liras!”

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 15:11, 03 april

Påskgodis på Färjestad

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 13:46, 03 april

Ökat fokus för Dannero till påsk

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:27, 03 april

Perfect Spirit möter Ferrari B.R. på Solvalla

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:21, 03 april

Åby: Fjärde raka för Encore Un Sisu

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Villiam står över Prix Ténor de Baune

Villiam står över Prix Ténor de Baune

Hur står det till med Villiam? Klart är att det inte blir någon start i Prix Ténor de Baune. Men Timo Nurmos har inte övergivit tanken på en eventuell start i Prix d’Amérique.

Villiam har besökt Vincennes en gång förut, då blev det seger i Grand Prix de l’UET efter en mäkta imponerande insats. Men efter det har Timo Nurmos tidigare Kriterie-vinnare hållit en minst sagt låg profil. Trots det är det fortfarande möjligt att femåringen kan bli en av hästarna i Prix d’Amérique om lite mer än sex veckor.

Det är i en intervju med Kanal 75 som tränaren berättar om dagsläget för hästen som i år bara gjort tre starter. Villiam blev sjuk i samband med EM för femåringar på Vermo, hästen senaste start. Efter det har det tagit tid att få honom frisk – och nu kan det konstateras att det inte kommer att bli någon start i femåringsloppet Prix Ténor de Baune som bland andra Who’s Who siktar mot, den 22 december.

PdA – om Villiam hittar formen

Men att Villiam trots allt kan stå på startlinjen i Prix d’Amérique är alltså fortfarande möjligt, menar Nurmos.

– Ja, om hästen kommer i form. Men han måste ha ett lopp innan om han ska vara med där. Det är inte omöjligt att det blir i Prix de Belgique, men det finns andra lopp också. Vi får se, men hästen måste komma till formen först, säger Timo Nurmos till Kanal 75.

Villiam har in sin karriär hittills vunnit 7 av 15 starter och tjänat 6,2 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dijon vill försvara sin titel i Elitloppet
Nästa nyhet
Dijon vill försvara sin titel i Elitloppet

Dijon vill försvara sin titel i Elitloppet

Årets överraskande vinnare i Elitloppet har inte setts sedan i somras. Men snart är Dijon tillbaka i hetluften igen. Målet är att försvara titeln på Solvalla nästa vår.

Tränaren Romain Derieux tog sitt livs seger när han i våras, till mångas förvåning, lotsade Dijon till segern i årets Elitloppet. Efter det gjorde den snabbe franske sexåringen två starter i hemlandet men har inte setts på någon tävlingsbana sedan i slutet av juli. Men snart kan han vara tillbaka.

Vill försvara Elitlopps-titeln

Dijon har under de senaste månaderna jobbat som avelshingst men är sedan en tid tillbaka i träning. Det säger Derieux till Paris-Turf och han berättar också för den franska facktidningen om hur den långsiktiga planen ser ut för stallets stjärnhäst.

Dijon väntas göra comeback i vinter och tar sikte i första hand mot Critérium de Vitesse som körs den 8 mars i Cagnes-sur-Mer; Dijon slutade tvåa bakom Readly Express i årets upplaga. Senare i vår är det stora målet att försvara sin titel i Elitloppet på Solvalla.

– Vi vill vara säkra på att hästen är i sitt bästa skick när han ska försvara sin titel i det här prestigefyllda loppet, säger Romain Derieux till Paris-Turf.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvalla: Fredrik Wallin över tio miljoner
Nästa nyhet
Solvalla: Fredrik Wallin över tio miljoner

Solvalla: Fredrik Wallin över tio miljoner

Gävletravets Fredrik Wallin har haft ett fenomenalt år som tränare. Nu passerade stallet tio miljoner kronor under året. Det sedan Xanthis Delicious spurtat hem en ny seger på Solvalla.

Fredrik Wallin kommer att kunna blicka tillbaka på ett minnesvärt 2019. Inte minst genom stallets sto(r)stjärna Activated har träningsstallet blivit ett av landets vinstrikaste under året. Vid Solvallas tävlingar på tisdagen passerade man tio miljoner kronor inkört under året – det såg duktiga Xanthis Delicious till genom sin seger i Mälardalscupens final för fyraåriga ston.

Erik Adielsson körde Xanthis Delicious (e. Never Again) till segern. Duon hittade ned i fjärde paret utvändigt, klev med i ryggar 700 kvar och styrde på till full attack mitt i sista kurvan. En virvlande avslutning talade över upploppet segerspråk; ledande Twigs Florikash och den utvändigt travande Frequency Am blev enkla byten när vinnaren passerade mål på 1.14,1a/2140.

Cedergren och Widell x två

En mycket trevlig utflykt till Solvalla hade även Bollnäs Mikael Cedergren. Tränaren hade två treåriga ston med sig till start – båda gick segrande ur striden för Kaj Widell. Det dessutom till glada odds på toton. Jeanne d’Arc Boko (e. Timoko) var först ut och noterades för karriärens första seger i åttonde starten. Widell körde till ledningen direkt och höll hela vägen, även om Greta Journey blev riktigt närgången sista biten.

Cedergren och Wallins dubbel fullbordades av Jamaica Boko (e. Zola Boko) som stod för en mycket rejäl avslutning i kvällens epilog. Trots en öppning i 09-fart valde Kaj Widell att kliva ut i dödens inför sista varvet – och avgjorde därifrån utan några större problem.

Echo Gamble i stayern igen

Apropå rejäla travare. Visbys Roger Hassborg har en tuffing i sexårige Echo Gamble. Efter att senast ha vunnit ett Klass 2-försök över långa 3140 meter var hästen nu tillbaka för att göra repris över den krävande distansen. För Ulf Eriksson tog Echo Gamble över spets efter ett halvvarv och kunde vinna stayern enkelt, särskilt sedan favoriten Marrakesh ägnat sig åt upprepade galopper.

Örjan Kihlström skulle förstås få en seger på hemmabanan. Med Cobbys Nana, tränad av Marcus Mathisen, löste det sig perfekt. Stoet befann sig i andra utvändigt och skulle precis sätta in stöten in mot upploppet – när ledande Allez Allez och utvändige Galba Ringeat båda slog på galopper. Segern blev därmed mycket bekväm.

Amatörracet gick till Axevallas Fredrik Claesson. Segervapnet Nisse Sånna, som tränas av Eric Martinsson, travade i rygg på ledande Total Recall, hittade fritt vid upploppets början och speedade ned ledaren samtidigt som han höll undan för i vida spår tungt avslutande Green Mamba.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Derby-vinnaren i comeback - efter tre år
Nästa nyhet
Derby-vinnaren i comeback – efter tre år

Derby-vinnaren i comeback – efter tre år

Conlight Ås vann Svenskt Travderby för fyra år sedan. Efter att inte ha fungerat som avelshingst i Danmark är han nu på väg tillbaka – efter en frånvaro på tre och ett halvt år.

I regi Svante Båth stod Conlight Ås som vinnare av Svenskt Travderby 2015. Men efter bara fyra starter som femåring stoppades den i dag åttaårige hästen av skador. Den senaste starten härrör sig från april 2016 på Vincennes. Fast nu kan Conlight Ås vara på väg tillbaka till tävlingsbanan igen.

Redo för kvallopp i Odense

Conlight Ås hemvist är numera i Danmark där tanken var att han skulle verka som avelshingst, men sedan det inte fungerat har hästen tränats för comeback sedan i somras. På fredag är han redo för ett kvallopp i Odense.

– Kan han hålla sig frisk och skadefri, så tror jag att han kan bli ett bra tillskott till högsta klassen i Danmark. Kvalloppet är litet av ett test för att se om allt funkar som det ska. Han har gått ett jobb efter 1.25/1600 men utöver det självklart fått mycket intervall-träning, säger tränaren Lillian Uglebjerg till travervice.dk.

Conlight Ås har hittills vunnit 7 av 25 lopp och tjänat 3,7 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hoppet lever fortsatt för Who's Who

Travtips

Jägersro 4 april: Vi börjar med att välta enoddsaren!

Travtips
fredag 14.48, 03 april
Kanonkväll blev det på liret i onsdags med träff på hela fyra av åtta ”rekar”. Mest nöjd är jag såklart med 9-taggaren Mr Creation som hade lekstuga från ledningen och det är sällan en oddsare vinner på det viset på riksspelet för han var bara överlägsen! ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 10.09, 3 april

Bollnäs 3 april: Först intressanta spel och sedan trivsam sport

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 09.26, 3 april

Lunch-draget Solvalla: Vi provar med en skräll – en stark skräll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 14.01, 2 april

Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 09.11, 2 april

Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.41, 1 april

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 10:10, 03 april 2020

”Annus horribilis”

STRÄNGNÄS: Snö här hemma på morgonen. Värme är utlovat till slutet av helgen/början av nästa vecka. Skönt, det behöver vi alla. Annorlunda tider Stora evenemang som tennisturneringen Wimbledon i England, Vätternrundan på cykel samt Almedalsveckan på Gotlan...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson