Just nu:
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt
08.39 Robert Bergh missar Derby-kval
08.16 Galopp i genrepet
15.34 Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll
11.08 Dags för korta E3-finaler
11.06 Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna
09.56 Cleangame siktar mot ny seger
09.28 Elitloppshästar i möte på Romme

Délia du Pommereux igen

Prix du Bourbonnais är något speciellt för Délia du Pommereux. Precis som i fjol var det Sylvain Rogers fina sto som plockade hem segern i det andra B-loppet – efter att ha fångat in Bold Eagle på mållinjen. Svenska hoppet Who’s Who försvann bort i en startgalopp.

Senaste gången som Délia du Pommereux vann lopp var precis för ett år sedan, då hon överraskande spurtade hem Prix du Bourbonnais. När det andra inför Prix d’Amérique kvalificerande B-loppet på söndagen kördes på Vincennes – då var det av Sylvain Roger tränade stoet tillbaka överst på pallen. Med Franck Nivard i sulkyn avslutade hon sylvasst efter sen lucka för att ta ned ledande favoriten Bold Eagle precis vid målgång.

Bold Eagle tog sig till ledningen

Délia du Pommereux tog tidigt hand om ledningen, men överlämnade in i den första kurvan till Bold Eagle som för sin kusk Eric Raffin tågat fram via tredjespår och en stund senare mötte de första 1350 meterna i 12,7-tempo. Bold Eagle gjorde här sin första start sedan sin seger i Breeders Crown och såg nu ut att vara på väg mot en säker seger i Prix du Bourbonnais. ”Örnen” hade fortsatt kontrollen när fältet stormade in över upp-loppet. Men bakom letade Franck Nivard febrilt efter en lucka…

Den kom också mitt på upploppsrakan när Bahia Quesnot tröttnade efter att ha gjort merparten av loppet i dödens. Délia du Pommereux tog sig ut i andraspår och avväpnade via en rykande finish Bold Eagle på linjen. Segertiden skrevs till 1.13,1/2850 meter, en tiondel långsammare än i fjol.

Därmed kan Délia du Pommereux, som belönades med 49 500 euro, se fram emot en ny start i Prix d’Amérique. Bold Eagle stod för en fullt godkänd insats i denna sin första start på Vincennes sedan i somras – han klockades till samma tid som vinnaren. Till Prix d’Amérique tog sig också en annan av Sébastien Guaratos hästar, meriterade stoet Billie de Montfort (13,2) avslutade fint invändigt för att bli trea sedan hon gjort hela loppet som tredje häst på innerspår.

Who’s Who borta direkt i galopp

För loppets enda svenska deltagare Who’s Who tog det dock tyvärr slut redan före det började. Who’s Who fick en bra start, men slog kort senare över i galopp med en diskning som följd. För Pasi Aikos stjärna väntar nu en möjlighet till revansch om två veckor då Prix Ténor de Baune avgörs – också då ligger en PdA-biljett i potten.

Réne Aebischers toppsto Uza Josselyn (13,3) stod för en riktigt positiv insats för Pierre Vercruysse. Hon gick på först i tredjespår i uppförsbacken och spurtade starkt in som fyra. Prix de Bourgogne (där hon var trea i fjol) lär bli nästa uppgift.

Vinnarens stallkamrat, och lillebror, Enino du Pommereux (13,3) stod för en god insats som femma. Den regerande PdA-mästarinnan Bélina Josselyn fick återigen, nu med sin tränare Jean-Michel Bazire i sulkyn, en invändig resa och gick över mål med mycket krafter sparade. Ett defensivt invändigt upplägg gällde också för Oslo Grand Prix-ettan Vitruvio som kördes av Alessandro Gocciadoro. Ett lugnt lopp i kön gavs också Prix de Bretagne-vinnaren Davidson du Pont.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
tisdag 10:06, 11 augusti

Racing Mange gästar Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:27, 11 augusti

Dubbel glädje för Svanstedt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:39, 11 augusti

Robert Bergh missar Derby-kval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:16, 11 augusti

Galopp i genrepet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:08, 10 augusti

Dags för korta E3-finaler

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:56, 10 augusti

Cleangame siktar mot ny seger

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:28, 10 augusti

Elitloppshästar i möte på Romme

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Stepping Spaceboy suverän

Stepping Spaceboy suverän

Första starten på nästan fem månader – men direkt redo för stordåd. Admir Zukanovic Stepping Spaceboy svarade allt för att hedra Legolas Minne hemma på Åbytravet.

Legolas Minne, även Gulddivisionen, var lördagens höjdare på Åbytravet – och det blev också en riktigt rivig tillställning. Sexårige Stepping Spaceboy gjorde första starten sedan i somras men visade att han nog går en mycket intressant vinter till mötes. Hästen fick inte sitta i fred en meter i ledningen – men vann ändå efter en smått heroisk insats.

– Fy fan, vilken häst! Vilken prestation! Han får ju tryckare hela vägen och får aldrig sitta i fred, så gör han ett sådant här lopp. Det ska ju inte gå, men hästen var ju grym. Det har varit stolpe ut hela året för stallet, men nu är vi på rätt väg, jublade Admir Zukanovic i ATG Live.

”Fy fan, vilken häst!”
En jublande Admir Zukanovic i ATG Live

Stepping Spaceboy höll spets från innern, men pressades till 1.08 första 500 för att försvara den. Det räckte förstås inte – med 900 meter kvar landade Slide So Easy utvändigt, efter att ha harvat ute i tredjespår, och masserade. Favoritspelade Betting Gangster kom strax senare också med en rejäl rush men föll snart tillbaka och lämnade tätduon att göra upp om guldet.

VM-tvåan Slide So Easy svarade även han för en toppinsats, utmanade hela vägen till mållinjen men ledande Stepping Spaceboy försvarade sig som ett lejon och vann till slut mycket säkert för sin kusk Stefan Söderkvist. Vinnaren, som belönades med 200 000 kronor och därmed klev över två miljoner kronor totalt i karriären, klockades till seger-tiden 1.12,0a över 1640 meter.


Martin de Bos infriade från spets

Petri Puros fine femåring Martin de Bos infriade i Silverdivisionen. Från sitt innerspår höll favoriten enkelt ledningen och kom för Peter Ingves att leda loppet från start till mål. J.H. Mannerheim bjöd upp till dans utvändigt och på ”stretchen” attackerade Island Life, men ledaren höll sitt motstånd stången hela vägen till mål för att vinna på 1.13,2/2140. Andra raka i klassen var ett faktum.


Äntligen en fullträff för Beartime

Med tre raka andrapriser stod Beartime på tur för en seger. Med Örjan Kihlström i sulkyn kom nu äntligen fullträffen för fyraåringen som tränas av Årjängs Helena Edlund. Segerkonceptet i Klass 1-försöket var ledningen från start till mål. Betrodde El Gumpert provade att utmana, men fick inte aktionen att stämma, i stället var det Eldorado Mearas som kom med en vass avslutning invändigt. Någon fara för segern var det dock aldrig för Beartime – som vann på 1.12,5a/1640.


Som tåget – från start till mål

Ledningen från början till slut var också det framgångsrecept som Take The A. Train använde sig av i treåringsloppet. André Eklundh lotsade S.J.’s Caviar-valacken direkt till front och var sedan aldrig i någon riktig segerfara. Upstate Face utmanade duktigt över open stretch, men Take The A. Train höll säkert undan på 1.14,2a/2140. Christoffer Eriksson tränar vinnaren som tog tredje triumfen i sjunde försöket.


Inspector vann Goop-duellen

Björn Goop tillbringade lördagen på Vincennes, men det hindrade honom inte att också vinna på Åby. Två hästar från stallet gjorde upp i Klass 2-försöket. Örjan Kihlström anförde med Pine Muscle, men i rygg tassade Carl Johan Jepson med Inspector som avvaktade ända till open stretch före initiativet togs. Stallkamraterna fajtades in till linjen – men Inspector satte nosen först. Fyraåringen vann på 1.16,6 över långa 2640.


Wild Love imponerade stort

Bengt Simbergs härliga Wild Love är en riktigt fin sort och att femåringen tillhör de bästa stona i landet, gav hon ett bevis på när hon för Kevin Oscarsson plockade hem stoeliten. Trots bricka tolv bakom bilen stod Love You-dottern i sin egen klass. Kevin gav Wild Love marschorder från kön med 800 meter kvar, vilade kort i andra utvändigt i sista sväng och gick snart till förnyat angrepp. Ledande Miss Sober och utvändige Stonewashed Diamant hade inget att sätta emot. En riktigt imponerande seger för Wild Love som klockades till 1.13,1a/2140.


Night Brodde – efter upploppsdrama

Eftermiddagens största dramatik utspelade sig på upploppet i Bronsdivisionen. Night Brodde gick i ledningen och Man At Work jobbade i dödens. De var också dessa båda hästar som, sida vid sida, slogs om segern över upploppet. Man At Work såg ut att ha kopplat greppet, men precis före mål krokade hästarna ihop vilket föranledde den invändige att få nosen först på linjen. Måldomarna fick granska situationen ett par minuter – för att konstatera att allt gått rätt till. Night Brodde vann för sin tränare Conrad Lugauer på 1.13,3a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bryssel-show i Paris
Nästa nyhet
Bryssel-show i Paris

Bryssel-show i Paris

Bryssel trivs kanon på Vincennes underlag. I Prix d’Hautefort tog svensken tillsammans med sin tränare Björn Goop sin andra raka viktoria – efter en mycket övertygande insats.

Björn Goop-tränade Bryssel har ett riktigt starkt facit på Vincennes – och siffrorna förbättrades ytterligare efter lördagens övningar. Sjuåringen noterades för sin andra raka i Paris sedan han varit ”bara bäst” i Prix d’Hautefort med 26 100 euro i förstapris.

Bryssel började loppet längst ut bakom vingen och fick också en tuff inledning. Svenskhästen hittade ned som tredje häst fast kvar ute i tredjespår, medan tempot hölls uppskruvat i täten (07,8 första 600). När fältet drog in i uppförsbacken steppade Björn Goop på gasen; Bryssel kom fram som första häst utan rygg, pressade sig till ledningen – och satte allt på ett kort.

Den urstarke Ready Cash-sonen skaffade sig många längders försprång och när bara upploppet var kvar stod det tidigt klart att segern aldrig var i fara. Bryssel gick i övertygande stil undan till en mycket lätt seger på 1.11,4a/2100, tre tiondelar till godo på måltvåan Big Headache. Med i loppet fanns även Jörgen Westholm-tränade Balzac du Châtelet, men här slutade äventyret med en galopp.


Stark Vincennes-debut för Empire

Tomas Malmqvists fine treåring Empire gjorde en intressant debut på Vincennes när han med Björn Goop i styrpulpeten gick ut i Prix de Mansle med 31 500 euro till vinnaren. Den danske hästen stod för en riktigt fin insats – men fick nöja sig med silvret bakom Philippe Billards segermaskin Gu d’Héripré (e. Coktail Jet).

Empire hamnade långt bak i kön från start och fann sjunde par utvändigt. Goop styrde på som första häst i tredjespår över den sista bortre långsidan, svarade för en strålande avslutning i spåren men var utan chans att kunna hota Gu d’Héripré som synat dödens med tusen meter kvar och över upploppet enkelt skaffat sig greppet för Franck Nivard. Vinnaren, som här tog femte raka, klockades till 1.12,4a över 2100 meter, medan Empire kom i mål på en två tiondelar långsammare tid.


Dubbel för Bazire – och Norge

Prix Narquois för femåringarna slutade i norsk Bazire-succé. I sin tredje Frankrike-start fick äntligen stoet Calina sätta pricken över i:et. För David Thomain gick Calina till hastig attack genom sista sväng, fick greppet om Violetto Jet som travat i dödens – och höll i en tät slutstrid undan för stallkamraten Ghazi B.R. med Jean-Michel Bazire i vagnen. Calina tjänade 36 000 euro efter seger på 1.15,2/2700.


Vass spurt i Goop-debut

NY DiamondInTheSky gjorde debut både på ”Vimpan” och för Björn Goop och levererade en riktigt fin insats i Prix de Portbail för sexåriga ston. Det norskfödda stoet var ute i vida spår genom sista kurvan men avslutade riktigt vasst för att bli tvåa. Mot tuffa Danaé de Corbery fanns dock inget att göra, för Franck Ouvrie tog hon en säker seger på 1.13,4a/2100 över lilla banan. Vinnare tränas av Yann Docquin.

Läs även: Lekstuga för Face Time Bourbon

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lekstuga för Face Time Bourbon
Nästa nyhet
Lekstuga för Face Time Bourbon

Lekstuga för Face Time Bourbon

Det blev en synnerligen lämplig uppgift då Face Time Bourbon gjorde sin återkomst på Vincennes. Efter en lugn inledning kunde Björn Goop vinna lekande lätt med hästen som av de flesta räknas som favoriten inför Prix d’Amérique.

Sébastien Guaratos fyraårige superstjärna Face Time Bourbon var tillbaka på Vincennes kolstybb vid lördagens tävlingar. Tillsammans med sin kusk Björn Goop gjordes hästen med blott tre förluster på sina nitton starter till jättefavorit i Grupp 2-loppet Prix Octave Douesnel. Några som helst problem att bärga den förväntade segern, hade Face Time Bourbon heller inte i denna första starten sedan segern i Grand Prix de l’UET.

Ingen vågade gå i närkamp

Tempot kom att hållas markant lugnt. Det sedan Björn Goop styrt Face Time Bourbon till ledningen per omgående. Med den stora favoriten i täten vågade ingen utmana och ledaren kunde avverka första 1700 meterna efter mycket moderata 16,6. Betydligt fortare gick det förstås till slut. Ledaren packade fältet genom den sista svängen och i samma veva galopperade den tuffaste motståndaren Falcao de Laurma som satt placerad i vinnarhålet.

Återstoden av loppet var en ren formalitet. Face Time Bourbon ryckte ifrån i en blixtrande tempoväxling ur sista svängen och skaffade sig på några få steg flera längder på de förgäves jagande motståndarna. I ett lopp som närmast liknade ett snabbjobb passerade vinnaren mållinjen på 1.14,6 över 2700 meter där klockorna visade 1.04 för de sista 200.

Marschen mot PdA fortsätter

Förstapriset var 45 000 euro och Face Time Bourbon tog här sin 17:e seger i 20:e starten. Större summor kommer stå på spel närmast; nästa start för Face Time Bourbon är det stora fyraåringsracet Critérium Continental som körs på Vincennes den 22 december. Därefter väntar alltså Prix d’Amérique en dryg månad senare.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Positivt kring Månprinsen
Nästa nyhet
Positivt kring Månprinsen

Positivt kring Månprinsen

Månprinsen A.M. fick strykas inför en emotsedd start i Elitkampen i våras på grund av en skada. Men nu lämnas positiva rapporter kring den svenske kallblodsstjärnan. Comebacken får dock vänta.

Med nio raka segrar i raden och som obesegrad i årets tre starter var det många som såg fram emot att få se Månprinsen A.M. i Elitkampen på Solvalla i maj. Men hästen fick lämna återbud – orsaken var en känning i ett gaffelband. Sedan dess har vi inte sett till stjärnan med över nio miljoner kronor intjänat under sin fantastiska karriär.

Men nu kommer positiva rapporter. Det är tränaren Gunnar Melander som för Travronden berättar om dagsläget för stallets kronjuvel. Allt är fint med hästen som vid årsskiftet fyller tretton, träningen är i full gång – men tävlingscomebacken får vänta traditionsenligt till mitten av mars.

– Vi har i stort sett tränat hela tiden. Första två månaderna körde vi konvalescens-träning och nu är han helt återställd. Han har varit frisk länge. Nu har jag skärpt träningen och egentligen hade han kunnat vara startklar den här hösten, men nu får han det här året, berättar Gunnar Melander för Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nicolaj Andersen slutar som tränare

Travtips

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti
Tisdag Eskilstuna Lopp: 3 Klockrent lunchdrag igår och det är bara att skjuta vidare med ny ammunition. 4 Titania I.S. är en fin modell som nu dessutom kommit i storform. Nära segern för fyra starter sedan och sparat i mål därefter. Efter dessa två starter...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson