Just nu:
15.45 Örebro 14 november: Urgent Call runt om
14.36 Klart för första PdA-testet
08.47 Lome Brage gästar Solvalla
17.08 Solvalla lyfter fram ”Tarzan” som travsportens största hot?
13.17 Jägersro/Solvalla 13 november: Longcat Hanover intressant
10.15 Who’s Who redo för Paris
09.54 Villiam mot nya äventyr på Vincennes
08.25 Äntligen fullträff för Custom Cheval
15.42 Solvalla 12 november: Nobel Amok har bra chans i spets
09.37 Nurmos i tränartoppen

En ny framtid väntar Stefan Perssons sexfaldiga miljonärska Darling Mearas – som flyttar till USA och sätts i träning hos Åke Svanstedt.

Med seger i Oaks, andraplatsen i Stochampionatet och i fjol guld i sto-EM har Darling Mearas hört till kullens främsta hela tiden. Snart väntar dock ett stort äventyr för den sexåriga Cantab Hall-dottern med 12 segrar på 28 starter och 6,5 miljoner kronor i total prissumma. I samförstånd med Stefan Persson har ägarna beslutet att flytta toppstoet till USA – där ska hon tränas av Åke Svanstedt.

– Det finns för få rena stolopp där man kör om stora pengar i Sverige och det är anledningen till att vi har tagit det här beslutet. Darling är jättebra, men inte så bra att hon matcha de allra bästa hingstarna och valackerna. Då finns det ett fåtal lopp kvar med höga prispengar för stona medan det finns stora, rena stolopp i Nordamerika som vi nu har ”stakat” henne till, säger ägarrepresentanten Calle Wihlborg till Sulkysport. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 14:36, 14 november

Klart för första PdA-testet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 14 november

Lome Brage gästar Solvalla

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:15, 13 november

Who’s Who redo för Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:54, 13 november

Villiam mot nya äventyr på Vincennes

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:25, 13 november

Äntligen fullträff för Custom Cheval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:37, 12 november

Nurmos i tränartoppen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:36, 12 november

Gimpanzee tar sikte mot ny titel

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: Tips till Örebro

Fredag: Tips till Örebro

Örebro 15/2

Örebro – Lopp 4  Spelstopp: 19.28

Spetsanalys: 3 Acorn Shell brukar komma till ledningen och med Uffe från bra startspår i litet fält så kan det mycket väl bli spets på nytt. 1 Blue Star Cantab är dock en reslig och kvick häst och kommer Rebecka rätt på det i voltningen och vill tävla så kan hon tänkas ta emot favoriten.

Loppanalys: Firma Båth/Ohlsson har flera goda chanser i dag men man ska också tänka på att det är inte stjärngänget de skickar i transporten till Örebro. Och tufft betrodda blir de i ett par lopp. Här har de 3 Acorn Shell som har två segrar i följd. Dessa är tagna efter tidig spets och spets. Kan mycket väl bli ledning runt om på nytt och hästen visade ytterligare förbättring senast. På tok för låga odds dock och inget spelläge.

Skulle de få mothugg om ledningen så känns Uffe och häst dock sårbara och det är långt ifrån någon stabil vinnare. Mycket stora favoriter är de.

1 Blue Star Cantab är intressant som motbud. Var positiv från rygg ledaren senast och med det loppet i kroppen så kan hästen säkert vara riktigt vass nu. Bricka ett är perfekt och det bör bli spets eller rygg ledaren och vi har ett spännande segerbud. Bättre odds här.

2 Our Girl är halvrejäl men formen är något diffus med tanke på de senaste insatserna. Skulle formen sitta där så bör hon hävda sig fint. Segern för tre starter sedan togs på ett halvrejält sätt.

4 Thirsty for More blev lite väl tråkig och stum sista biten senast men har fart för att kunna strida.

Spelförslag: Oddset är redan på väg ner men 4,75 på 1 Blue Star Cantab som VINNARE får duga då jag gillade intrycket senast. Läget går heller inte att klaga på.

Örebro – Lopp 5 Spelstopp: 19.50

Spetsanalys: 1 Virunga har haft spår 1 tre gånger och galopperat i två av dessa. 6 Hope of Joy är nog snabbast ut och sedan får vi se hur deras upplägg blir. 2 Khalid kan tänkas tidigt sitta i spets.

Loppanalys: Här har Båth/Ohlsson en ny chans och denna gång är hästen inte alls lika hårt betrodd. 1 Virunga har nämligen inte alls fått till det på slutet men Båth fortsätter att tokhylla träningsjobben. Senast var det galopp i såväl omstart och giltig start och hon är svår. Näst senast satt hon fast och såg mycket formstark ut. Spår ett är struligt för henne och det finns klar galopprisk. Bra chans felfri och med fritt. I ett ihåligt fält borde det bli lucka med en målmedveten kusk.

10 Global Tailwind och 11 Earn’n Burn är två hästar med fint kunnande från bakspår och
de båda bör dyka upp i striden. I den här konkurrensen tål båda att göra en del själv under slutvarvet.

2 Khalid kan nå spets och räknas. En rätt bra häst men stallformen har varit sisdär med diverse sjukdomar och även Khalid har varit struken efter senast.

4  Cikoria Frazer är också tänkbar då det finns en del frågetecken på flera andra.

Spelförslag: Lite svårt hitta kittlande odds men visst bör 11 Earn’n Burn vara på PLATS och 1,85 får duga.

Örebro – Lopp 6 Spelstopp: 20.12

Spetsanalys: 1 Maison Plage inleder i spets då han är ensam på startvolten. Troligt att 7 Felix V.M. tidigt är i ledningen då han har springspår på tillägg. Micke J är en friskus och kan vara ute i samma ärende med Bålsta Palema.

Loppanalys: Thomasz Wisniewski gör det bra med sitt lilla material och senaste tävlingsdagen på Mantorp blev det två segrar till stallet. Hans sto 5 Catch My Love är riktigt bra och rejäl och duger i klassen. Nu har hon årsdebuten avklarad och hon såg klart bra ut då. Calle Jepson sitter upp och han försitter inte en chans i onödan och de bör ha en god segermöjlighet här. Hon tål att göra en del själv och bör nu ha spring i benen så det räcker.

7 Felix V.M. har visat strålande form men senast tappade han faktiskt mark sista biten. Fick då också en rätt jobbig resa och det kan ha varit orsaken. Sitter formen där så bör han strida. Kan mycket väl tidigt vara i tät från sitt springspår dessutom.

4 Bålsta Palema är oftast med och hackar och lär vara så på nytt. En mycket gedigen pålle men det blir inte så många besök i vinnarcirkeln. Kan tänkas nå spets här och det vore en klar fördel.

2 Tarabuso Jet vann säkert näst senast och 6 O.P.Q.C. kan en hel del. De ses också med chans. 3 Orne As kan vara med där framme.

Spelförslag: 5 Catch My Love får vi 4,25 på som VINNARE och det tycker jag är bra. Vi provar en slant.

Örebro – Lopp 7 Spelstopp: 20.34

Spetsanalys: Här tror jag mig ha bra koll på spetsstiden. Favoriten 1 Optimum Concinnity står ensam på startvolten och tanken är att denne ska spåra runt om.

Loppanalys: Båth/Ohlsson i favoritposition då deras 1 Optimum Concinnity ska leda runt om.
Hon har grejat två segrar så långt och båda är över kort distans. Senast grejade hon segern från utvändigt ledaren men det var ett billigt lopp. Nu är det medeldistans och det kan bli ospänstiga ben sista biten även över Örebros korta upplopp. Tilläggshästarna kommer på henne direkt och det är inte alls säkert att det orutinerade stoet har den hårdhet som behövs. Nu var det inga märkvärdiga djur som jagar henne tjugo meter bakom men ändå…

Öppet bakom och det kan hända något konstigt. 13 Arewehavingfun duger bra men läget är krångligt. Vann från rygg ledaren senast. Många kör kanske på innerspår här och hon kan komma igenom vettigt trots läget. Är ett givet bud. Jag spelar vinnare.

2 Expona avslutade i pigg stil senast och kan få en fin resa från sitt läge. 7 Opera Avenue och 8 Livi Limit har båda bra kuskar och duger fint i detta klena lopp. Nämner också 9 Unique Amok.

Spelförslag: 13 Arewehavingfun tror jag kan runda dessa konkurrenter utan alltför mycket strul. Spelar till 4,50 som VINNARE.

Örebro – Lopp 8 Spelstopp: 20.54

Spetsanalys: 2 Ridgehead Mikko vann från ledningen för tre starter sedan och trivs i tät.
Har läget och taktiken lär vara given. 3 Fleuron d’Ormoy kan utmana.

Loppanalys: 3 Fleuron d’Ormoy har överygat vid två segrar på slutet och här har Eriksson en häst som förgylla hans tillvaro en hel del framöver. Fint läge och givet bud men hästen har fått det lite lugnare nu och det kan saknas lite skärpa.

En felfri 7 No April Fool tror jag blir svår att stå emot. Galopperade senast men kördes runt och såg formstark ut. Vann på mycket rejält sätt före det och tål tuffa lopp. Han ser ut att vara i härligt slag och nu med bilstart räknar jag med felfritt och han kan säkert även ha fin chans det tunga vägen. Bra spel.

2 Ridgehead Mikko trivs i tät och lär laddas. Kan spåra länge. Kan ta emot Fleuron d’Ormoy och det hjälper No April Fool i så fall. 5 Karissa Bo har Jorma upp och är inte alls oäven. Kan vara storskrällen i loppet. 4 Ugly Duckling får också några rader. Hakade på godkänt senast och grundkunnandet är det inga fel på.

Spelförslag: 7 No April Fool har jag mycket bra känsla för och till 5,50 vill jag vara med i matchen. Ett spännande odds. VINNARE.

Örebro – Lopp 9 Spelstopp: 21.13

Spetsanalys: 3 Prince Yoda med friskusen Paw ”påställd” Mahony kan spetsa. 4 Bottnas Easy Cash har galopperat en del bakom bilen men var mer alert senast och är mycket möjlig för spets.

Loppanalys: 4 Bottnas Easy Cash (mer Svante och Ulf) höll farten bra efter ett jobbigt slutvarv senast och Ohlsson tycker att hästen var klart mer alert än vad han känt tidigare. Kan nå spets och jag tror på en vass insats. Bara han travar iväg felfritt. Det finns liten galopprisk men Båths häst verkar stabilare nu.

Galopprisk finns det verkligen för 7 Uakari. Han var mycket rejäl vid segern näst senast men det har ofta blivit galopp bakom bilen. Styrkan är det inga fel på och felfri får de övriga hålla i sig.

10 Horatio Fortuna är också stark men oslipad. Kan springa och bryta en del men spurten är klart bra.

11 Incredible Smart kördes till tät senast och vann. Nu blir det nog ingen körning för tät men ett segerbud är det.

3 Prince Yoda kan vara skojig från spets. Var sjuk senast och är tuffare tränad inför detta.

Spelförslag: Ohlsson var klart nöjd med 4 Bottnas Easy Cash senast. 1,85 på PLATS bör vara just ”Easy Cash”.

Spelförslag:
1 Blue Star Cantab vinnare lopp fyra till 4,75
11 Earn’N Burn plats lopp fem till 1,85
5 Catch My Love vinnare lopp sex till 4,25.
13 Arewehavingfun vinnare lopp sju till 4,50.
7 No April Fool vinnare i lopp åtta till 5,50.
4 Bottnas Easy Cash plats i lopp nio till 1,85.

Stå över spel:
3 Acorn Shell i lopp fyra.
1 Optimum Concinnity lopp sju.
3 Fleuron d’Ormoy lopp åtta.

Oddsen är hämtade från Unibet.se vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför STL: On Track Piraten ute efter nya rekord
Nästa nyhet
Inför STL: On Track Piraten ute efter nya rekord

Inför STL: On Track Piraten ute efter nya rekord

Få hästar kan konkurrera i popularitet med On Track Piraten. På lördag drar han ner till Axevalla i jakten på ännu en rikstotoseger – om det lyckas blir det nummer 31 i raden.

Att elva år inte är någon ålder, har On Track Piraten redan bevisat. ”Gamlingen” med sjutton millar på kontot (hittills) jobbar outtröttligt vidare. Fajtern från Dalarna har ett rekord som lär bli tämligen så svårslaget; han har 30 segrar på rikstoton vilket inget annat varmblod mäktat med. Den här lördagen kan det där rekordet ökas på ytterligare, när han tar transporten till Axevalla för Gulddivisionen.

Det blir valackens 143:e start i karriären, fast den skulle egentligen ha kommit för två veckor sedan i finalen på Solvalla men då fick hedersmannen lämna återbud. Anled-ningen var problem med en tand.

– Han fick dra ut en tand på onsdagen då och han fick lugnande mediciner i samband med det, så han kunde helt enkelt inte starta. Men det var ingen längre konvalescens, om man säger så, utan han var ute igen i träning lördag samma vecka. Jag kan inte tro att han tappat något på det. Hästen var ute i ett banjobb här i veckan och kändes fräsch och pigg, säger tränaren Hans R Strömberg till Travnet.

”Piraten” är en ständig favorit bland spelarkollektivet. Så lär också bli fallet på lördag. Med Rikard N Skoglund i sulkyn börjar dalahästen från ett tredjespår bakom bilen över önskvärd lång distans, de flesta av de i alla fall på pappret tuffaste motståndarna har sämre utgångslägen.

– Jo, men det ser bra ut, tycker jag. Vi fick ett bra spår och jag tror att Rikard försöker ladda framåt vad som går här så får vi se vad han hamnar sedan. 2640 meter är hans bästa också, han har vunnit de flesta av sina segrar på den distansen. Jag kan inte annat säga än att jag tror att det ska vara en bra chans här.

Hur planerar ni framtiden för ”Piraten”?

– Nej, vi har inte så mycket planer med honom längre annat än att vi vill fortsätta att tävla med honom två år till; det här och så nästa. Vi fortsätter väl i Gulddivisionen framöver ock-så och är rätt så nöja med det.

On Track Piraten får sällskap av en stallkamrat till Axevalla. Fyraårige Testa di Cavolo startar i Klass 2 och kommer från en rejäl seger senast. Den starke valacken är ute på sin bästa distans, men fick kanske det sämsta läget?

– Det är en stark och rejäl häst som gått bra på sistone. Det är ett tråkigt läge nu förstås, men han har tappat från början då han startat bakom bilen varje gång nu så jag tror att han kan vara gynnad av att det är voltstart nu. Han trivs över den långa distansen och kommer starkt till slut, därför tror jag att det långa upploppet på Axevalla borde passa. Det är klart att det är tuffare motstånd nu än vad han haft i vinter, men det är en bra häst i grund och botten i alla fall och det är en platschans i alla fall, säger Hans R Strömberg. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Obesegrade Gotland kan ge Allaire storseger
Nästa nyhet
Obesegrade Gotland kan ge Allaire storseger

Obesegrade Gotland kan ge Allaire storseger

Philippe Allaire har det väl förspänt när Critérium des Jeunes är söndagens höjdpunkt på Vincennes. Tränaren har fem hästar med i loppet – däribland den obesegrade Gotland.

Philippe Allaire har två tidigare tränarsegrar i Critérium des Jeunes. De kom 2008 med Ready Cash och året senare genom stoet Sanawa. De båda kom senare att bli föräldrar till jättelöftet Gotland – som passande nog är den stora favoriten när årets upplaga av det tidiga franska kriteriet för treåringarna körs på söndag.

Förutom den i sex starter obesegrade Gotland plockar Allaire för övrigt ut ytterligare en kvartett; Granon Védaquais, Gatsby Perrine, stoet Girls Talk och den i år i två starter obesegrade Golden Bridge. Det största hotet mot en Allaire-seger kan vara Sébastien Guaratos fina Bold Eagle-dotter Green Grass. Förstapriset är 76 500 euro.

Här är startlistan:

2700 volt

1 Grisbi du Persil – Benoît Robin
2 Garibaldi – Jean-Philippe Monclin
3 Good Morning – Damien Bonne
4 Gee – Jean-Michel Bazire
5 Guerrier Royal – Guillermo Roig-Balaguer
6 Golden Bridge – Yoann Lebourgeois
7 Greenpeace – Franck Nivard
8 Gatsby Perrine – Anthony Barrier
9 Girls Talk – David Thomain
10 Général du Parc – Alexandre Abrivard
11 Granon Védaquais – Pierre Vercruysse
12 Green Grass – Gabriele Gelormini
13 Gotland – Eric Raffin

Senaste vinnarna:

2018: Folelli – Alexandre Abrivard
2017: Ecu Pierji – Mathieu Mottier
2016: Django Riff – Yoann Lebourgeois
2015: Coquin Bébé – Jean-Michel Bazire
2014: Billie de Montfort – Eric Raffin

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Schism bakom Atlanta-affären: "Är en stor skam"
Nästa nyhet
Schism bakom Atlanta-affären: ”Är en stor skam”

Schism bakom Atlanta-affären: ”Är en stor skam”

Det blev stor uppståndelse när Hambletonian-vinnaren Atlanta i veckan gick ut till försäljning på auktion. Anledningen till händelsen är en schism mellan tränaren Rick Zeron och övriga delägare.

Tidigare i veckan lades Atlanta ut på nätauktionen OnGait me utropspriset en halv miljon dollar. Det fyraåriga stoet, som är tänkt att fortsätta tävla även i år, vann Hambletonian i fjol och är en kandidat till årets häst i USA. Därför var det förstås många som höjde på ögonbrynen när hästen nu är till salu.

Anledningen till försäljningen är en schism mellan ägarna. Stoet köptes som ettåring av Rick Zeron, som är hästens tränare, tillsammans med Holland Racing Stable, Howard Taylor och Brad Grant som då hade 25 procent var. Senare, under förra året, sålde Zeron 20 procent av sin del till Crawford Farms men behöll 5 procent.

– Vi säljer för att upplösa partnerskapet. Vi har en delägare som äger fem procent som måste lämna. Enda sättet, eftersom han tycks tro att han äger och kontrollerar hästen och att vi övriga bara är med på resan, är att sälja henne på auktion. Det är en stor skam, säger Brad Grant till harnessracing.com.

Rick Zeron ådrog sig tidigare i år en avstängning på sex månader sedan han brutit mot reglementet på flera punkter, bland annat ska tränaren ha förfalskat etiketter på mediciner, inte haft giltiga recept för mediciner och försök till mutbrott. En dom som Zeron överklagat.

– 95 procent av ägarskapet vill se hästen flyttad. Rick kan inte träna eller tävla med hästen på bland annat Mohawk och Meadowlands, stoet har flera stora lopp på de banorna.

Atlanta flyttades tidigare i veckan till tränaren Tony Alagnas stall, men hämtades helt sonika tillbaka av Rick Zeron. Därefter beslöt man att låta supertravaren gå ut på auktion. Högsta bud för närvarande är på en miljon dollar.

– Vi kunde inte komma överens om priset så vi får se vad marknaden erbjuder. Vår förhoppning är att hon får stanna kvar men om priset blir tillräckligt högt, antar jag vi säljer. Jag kommer inte låta henne gå billigt. Vi fyra delägare som vill ha henne kvar har enats om ett pris för att stanna, men går det över det så, lycka till nästa ägare, säger Brad Grant till harnessracing.com.

Läs även: Hambo-vinnaren Atlanta – säljs på auktion
Läs även: Falska etiketter – Zeron stängs av ett halvår

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Claes Svensson sparkad av häst - till sjukhus

Travtips

Örebro 14 november: Urgent Call runt om

Travtips
torsdag 15.45, 14 november
Vi riktar blickarna mot Örebro (eller mot dataskärmen åtminstone). Deras tävlingar omfattar en del spelvänliga lopp och jag provar med fem vinnarlir. Örebro är känd för sitt korta upplopp men enda spetsliret får bli Urgent Call som bör spetsa hem lopp nio.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.17, 13 november

Jägersro/Solvalla 13 november: Longcat Hanover intressant

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.42, 12 november

Solvalla 12 november: Nobel Amok har bra chans i spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.48, 11 november

Halmstad 11 november: Den småfräcke lirar Ecce

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 10.03, 10 november

Eskilstuna 10 november: Nu är det dags, ”Rödluvan”!

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.53, 8 november

Eskilstuna 9 november: En Fighter i långa loppet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 17:08, 13 november 2019

Solvalla lyfter fram ”Tarzan” som travsportens största hot?

STRÄNGNÄS: I år får vi minsann igen det för gammal ost. Hösten detta år är minst sagt tuff. De senaste åren har vi ju som bekant haft milda och torra höstar. Denna höst är inte att leka med. Fuktigt, kallt och riktigt blött. I alla fall här i Mälardalen. S...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson