Just nu:
12.02 Årgångstoppar möts i Paris
11.18 Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada
10.40 Trio svenskar utmanar Polara
08.18 ”Rödluvan” toppar inför Sto-EM
15.36 Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast
14.59 Empire mot Derby-kval
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt
08.39 Robert Bergh missar Derby-kval

Där satt den, ”Rödluvan”!

I säsongens sista timme hamnade drottningkronan återigen på Conrad Rödluva hjässa. En rykande avslutning talade segerspråk när Daniel Redéns häftiga fuxa grejade segern i Breeders Crown för fyraåriga ston.

Tvåa i Drottning Silvias Pokal, trea i Stochampionatet och tvåa i Derbystoet. Men i Breeders Crown var Conrads Rödluva på tronen igen. ”Rödluvan” iklädde sig rollen som vargen – och åt upp motståndet över Sundbyholms upplopp. Med fyraåringsäsongen nu avklarad har Daniel Redén-träningen nu travat in nästan tio miljoner kronor.

– Fy fan vad skönt! Jag måste säga att jag visste nästan att hon skulle vinna, men man blir ju lite skrockfull. Men hon kändes så fin när jag ryckte tussarna i jobbet i torsdag. Vad härligt!, jublade Daniel Redén i ATG Live.

”Fy fan, vad skönt!”
Daniel Redén i ATG Live

Loppet handlade på förhand mycket om ”de drottningarnas slag”, men ingen ur favorittrion var med i spetskörningen. I stället var det Felicity Shagwell som höll upp från innern, öppnade första halvvarvet efter raska 08,4 – då tog Staro Miami sats och kom fram för att överta.

Örjan Kihlström hade landat i tredje utvändigt med ”Rödluvan” som med 700 meter kvar styrde på först i tredjespår – med klistrad i rygg fanns Activated. Ledande Staro Miami kämpade storstilat i spets och hade fortsatt greppet när man nalkades upploppet, men efter att ha putsat en liten bit i rygg styrdes Conrads Rödluva på återigen. Någon sekund senare var loppet avgjort – en sylvass avslutning avgjorde till segern värd 1,6 miljoner kronor då vinnaren var premiechansad.

Segertiden mycket fina 1.11,8a/2140 meter vilket var en förbättring av löpningsrekordet med en halv sekund. Activated, som följt vinnare i ryggen, avslutade också mycket bra för att den här gången bärga silvermedaljen. Staro Miami höll strålande för att bli trea före Racing Brodda som jobbat hela loppet i dödspositionen och fick mer än godkänt för sin insats.

Conrads Rödluva (e. S.J’s Caviar)
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Isabell Eriksson
Ägare: Stall Zet
Uppfödare: Ove Conradsson m.fl


Läs även: Dags för Forfantone Am
Läs även: Ganga Bae vägrade ge sig
Läs även: Brother Bill ohotad i spets

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
onsdag 12:02, 12 augusti

Årgångstoppar möts i Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:18, 12 augusti

Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:40, 12 augusti

Trio svenskar utmanar Polara

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:18, 12 augusti

”Rödluvan” toppar inför Sto-EM

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 14:59, 11 augusti

Empire mot Derby-kval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:06, 11 augusti

Racing Mange gästar Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:27, 11 augusti

Dubbel glädje för Svanstedt

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ganga Bae vägrade ge sig

Ganga Bae vägrade ge sig

Ganga Bae höll låg profil under säsongens början men att hon tillhör de treåriga stonas absolut topp visade hon i Breeders Crown. Från ledningen vägrade hon ge sig slaget vika för favoriten Mascate Match.

Stefan Melander-tränade Ganga Bae skrällde när hon vann en uttagning till Derbystoet, men har haft en remarkabel utveckling den senaste tiden. Muscle Hill-dottern ordnade sin tredje raka seger när hon för Jorma Kontio höll ifrån sig storfavoriten Mascate Match hela vägen till mål för seger i Breeders Crown för treåriga ston på Sundbyholm.

– Hon var jättefin. Hästen har bara gjort bra lopp, hon har haft lite otur ibland, men i dag var hon verkligen jättefin. Hon öppnade bra och höll sig lugn och fin, sa Jorma Kontio i ATG Live.

”Hon var verkligen jättefin”
Jorma Kontio i ATG Live

Öppningen blev riktigt tuff, Ganga Bae försvarade sig från sitt innerspår mot Mascate Match och Pekka Korpi som hemskt gärna ville förbi från början. Men så blev det inte – Ganga Bae höll ledningen men tvingades på köpet till 08,2 första 500.

Loppet utvecklades till en duell de båda täthästarna emellan. Mascate Match pressade på ordentligt genom sista sväng, men förbi ledarinnan skulle ingen komma. Ganga Bae höll fortsatt kommandot och mitt på upploppet stod det klart. Mascate Match fick se sig besegrad och nöjd med silvret. Vinnaren klockades till 1.13,2a/2140 och tjänade här 1,6 miljoner kronor som premiechansare.

Milday Grace, som gjort loppet som femte häst i andraspår, svarade för en sylvass spurt och kom på linje in med Mascate Match som trea, båda klockade till 1.13,3. Fyra i mål Dior Ima som avslutade invändigt men aldrig fick fritt. Semifinalvinnaren Alexi Quick femma efter en resa i andra utvändigt.

Ganga Bae (e. Muscle Hill)
Tränare: Stefan Melander
Skötare: Jenny Gustafsson
Ägare: Stall Courant
Uppfödare: Thomas Lind-Holm


Läs även: Dags för Forfantone Am
Läs även: Där satt den, ”Rödluvan”!
Läs även: Brother Bill ohotad i spets

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Brother Bill ohotad i spets
Nästa nyhet
Brother Bill ohotad i spets

Brother Bill ohotad i spets

Brother Bill dök upp som överraskande tvåa i Kriteriet och har utvecklats till en kulltopp under hösten. Segern i Breeders Crown togs mycket enkelt – Timo Nurmos-treåringen ledde varje meter.

Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker på Sundbyholm blev en enkel match för Kriterie-tvåan Brother Bill. Medan favoriten Power hade en sämre dag och Aetos Kronos blev kvar i kön – kunde Jorma Kontio anföra varje meter med Brother Bill för att vinna med krafter kvar.

– Det är en väldigt fin häst. Det blev som en liten revansch för Kriteriet det här. Han har utvecklats mycket bra under året och vi har siktat hela tiden mot hösten med honom, sa Timo Nurmos i ATG Live.

”Har utvecklats mycket bra”
Timo Nurmos i ATG Live

Loppet avgjordes redan i starten, Brother Bill öppnade kvickt från sitt andraspår och tog sig direkt före Global Adventure och till ledningen. Efter 10,0 första 500 fick Kontio lugna ned till 13,7 första varvet. I det läget tog Robert Bergh sats med Power som bytte fjärde utvändigt mot dödens in på slutvarvet. Men Kriterie-vinnaren hade ingen av sina bättre dagar och kastade handduken redan i sista svängen.

– Han rullade över ett par gånger redan i värmningen, något var det som inte helt stämde med hästen i dag, menade Robert Bergh.

Global Adventure fick fritt från vinnarhålet över upploppet men utgjorde aldrig någon segerfara; Brother Bill stormade undan med ett par längder för att ta en komfortabel seger på 1.12,5a/2140. En seger som via premiechansen var värd 1,6 miljoner kronor.

Global Adventure grejade andrapriset före Guzz Mearas som avslutade kvickt invändigt, medan Ubiquarian Face knep fjärdepriset efter en godkänd avslutning – samtliga noterades för 1.12,8. Betrodde Aetos Kronos hamnade för långt bak, provade till slut från sin position i femte par utvändigt men var utan chans att nå en tätposition.

Brother Bill (e. From Above)
Tränare: Timo Nurmos
Skötare: Fredrica Sandberg
Ägare: Stallskriket Gävle – Easy
Uppfödare: Menhammar Stuteri


Läs även: Dags för Forfantone Am
Läs även: Där satt den, ”Rödluvan”!
Läs även: Ganga Bae vägrade ge sig

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Urstark Milligan's School
Nästa nyhet
Urstark Milligan’s School

Urstark Milligan’s School

Han är tapper värre, Milligan’s School. Stefan Melander-stjärnan fick en tuff resa och såg slagen ut in på upploppet – men kontrade sig urstarkt tillbaka till seger i Smed-träffen på Sundbyholm.

Milligan’s School fick aldrig riktigt chansen i Silverhästen förra helgen, men i lördagens Gulddivision i Eskilstuna, tillika Smedträffen, tog ”Tarzans” tuffing direkt upp segerraden igen. Tillsammans med sin kusk Ulf Eriksson bjöd sexåringen med över tio miljoner kronor på kontot, på en toppinsats i det sörmländska snögloppet.

– Det blev en vid första sväng och hästen fick kriga på, vi fick aldrig chansen att vila något egentligen. Men han är otroligt tapper den här, menade Ulf Eriksson i ATG Live.

”Han är otroligt tapper”
Ulf Eriksson i ATG Live

Milligan’s School fick en dryg inledning på den svårbemästrade banan och nådde dödens efter 500 meter för att en kort stund senare ta över ledningen från Deep Sea Dream. Men den elvaårige norrmannen, körd av Erik Adielsson, skulle bjuda överraskande bra motstånd. Deep Sea Dream tog sig ut på nytt och såg ut att ha kopplat grepp på favoriten i sista sväng.

Milligan’s School är dock inte hästen som ger sig – över upploppsrakan kontrade Yankee Glide-sonen sig tillbaka och kunde till slut faktiskt vinna säkert på under omständigheterna fina 1.11,6a/1640. En seger värd 200 lakan. Deep Sea Dream grejade andrapriset före snabbt avslutande duon Disco Volante och Pastore Bob.


Överlägsen Harran Boko

Harran Boko var inte speciellt betrodd i Bronsdivisionen men Conrad Lugauers femåring visade sig helt överlägsen när det kom till kritan. Lugauer hittade ut i tredje utvändigt, placerad i rygg på Man at Work, och när denne stegade på med varvet kvar följde vinnare kloss an i rygg. Mitt på sista bortre blev det sedan full marschorder – och Harran Boko svepte fram för att skaffa sig greppet. Avståndet krympte aldrig nämnvärt – valacken vann lekande lätt på 1.13,5a/2140.


Visby-jubel i stayerloppet

Visbytravets Roger Hassborg kunde jubla med sin Echo Gamble efter Klass 2-försöket som avgjordes över saftig stayerdistans. Favoritparet kunde inte alls göra sig gällande på den blöta banan; Mellby Hoffa anförde och fick efter halva distansen Fighter Mearas, efter galopp, utvändigt om sig. Men båda var slagna i sista sväng – och då hade Ulf Eriksson fått upp farten rejält i spåren med Echo Gamble. Det hårdnade till ordentligt sista biten, men Maharajah-sonen höll tappert undan på 1.18,2a/3140 meter.


Imponerande Polly Avenue

Färjestads Berne Gustafsson har ett riktigt ämne i femåriga Chocolatier-dottern Polly Avenue, i stoloppet tog hon karriärens åttonde seger i tionde starten. Och det var ingen bluffseger direkt. Med 1100 kvar lämnade Magnus Jakobsson andra utvändigt för att tåga på i tredjespår, med halvvarvet kvar hade ekipaget klämt sig till ledningen – och lämnade motståndet att göra upp om andrapriset. Krafterna tröt något sista biten för Polly Avenue, men någon fara för segern var det aldrig tal om. 1.15,6 över 2160 var segertiden.


Istanbul först i tät slutstrid

Riktigt rivig upplösning i Klass 1. Hurricane River fick öppna underkant 1.10 för ledningen och fick inte sitta still sedan favoriten Istanbul Boko tagit sats och landat utvändigt om ledaren inför sista varvet. Ledaren kämpade emot stortstilat, men Istanbul Boko fick greppet – då kom Velasquez Gar med en sylvass slutspeed efter sen lucka. Tre hästar möttes på linjen, men det var Istanbul Boko som hade nosen först. Jorma Kontio körde Timo Nurmos-fyraåringen som vann på 1.14,5a/2140.


Whipped Eggs stark som en björn

Whipped Eggs har hittat stilen i Robert Berghs regi – och stod i sin egen klass i stayermötet Salatrofén. Per Lennartsson fick hoppa in sulkyn i stället för Örjan Kihlström och begick inga misstag bakom favoriten. Whipped Eggs avancerades framåt i spåren och tog över kommandot med två varv kvar av långloppet. Svårare än så blev det inte – femåringen drog musten ur motståndet och vann helt ohotad på 1.15,8/3160.


Esprit Sisu den tunga vägen

Svante Båth-tränade Esprit Sisu är en tuffing. Segern i Silverdivisionen togs den tunga vägen. Erik Adielsson placerade valacken utvändigt om ledande Niky Flax direkt och skulle bli kvar där hela vägen. Esprit Sisu slog klorna i ledaren när det drog ihop sig in på upploppet, men fick då i stället ta i tu med Pastor Power som liftat med i rygg hela vägen. Esprit Sisu försvarade sig dock säkert för att ta en välförtjänt seger på 1.13,6a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bra besked från Gotland
Nästa nyhet
Bra besked från Gotland

Bra besked från Gotland

Philippe Allaires treåringsstjärna Gotland var tillbaka som vinnare. Hästen gav ett fint besked inför vinterns uppgifter när han säkert speedade hem Prix Abel Bassigny.

Efter att överraskande fått se sig besegrad i sina två senaste starter, var Gotland tillbaka på kolstybben efter ett tävlingsuppehåll lite mer än två månader. Philippe Allaires treåriga jättelöfte visade fina takter när han hemförde Grupp 2-löpningen Prix Abel Bassigny under lördagens fina sport på Vincennes.

Eric Raffin kunde ge Gotland en perfekt resa i rygg på ledande stallkamraten Golden Bridge som gjorde ett ryck genom sista sväng, något som innebar sesam öppna dig från vinnarhålet för den stora favoriten. Golden Bridge gav sig inte lättvindigt, men Ready Cash-sonen Gotland var den speedigare sista biten och avgjorde säkert. 45 000 euro bärgades genom seger på 1.14,3/2175 meter. Det här var hästens 10:e seger i 14:e starten.


Rätt inställning hos Gunilla d’Atout

I Prix Reine du Corta möttes de bästa treåriga stona. Sébastien Guaratos fina Prix Uranie-vinnare Gunilla d’Atoutslog till igen i ett Grupp 2-lopp för Eric Raffin. Ready Cash-dottern visade riktigt fin inställning när hon trots en resa mestadels utvändigt om ledande Gondole Jenilou arbetade ned den samma på upploppet och samtidigt höll undan för sylvasst avslutade Girls Talk. Vinnaren visade 1.13,4/2175 meter och belönades med 45 000 euro. Här bjöds Green Grass en fin tripp som tvåa i andraspår med blev kvar i rygg på vinnaren för att gå över mål som fyra.


Gainsborough vinnare – som tvåa i mål

Prix Louis Tillaye reds för treåriga montéhästar och fick se favoriten Grâce de Faël försvinna i en galopp direkt i starten. Nu kom loppet att ledas från start till mål av Guérilla de Simm – men denna diskades för orent trav på väg mot segern. Guldet efter en smula dramatik till måltvåan Gainsborough (e. Bird Parker) som gjorde hela loppet i rygg på målettan. Yoann Lebourgeois red Romain Derieux-träningen till seger på 1.16,2/2700. Förstapriset: 45 000 euro.


Seger för stenhårda Chica des Joudes

Robert Berghs Mindyourvalue W.F. kom aldrig till start i Prix du Languedoc, hästen ströks efter värmningen. I stället var det Alain Laurents stenhårda märr Chica de Joudes som återigen visade att hon är gjord av granit. Chica des Joudes gjorde loppet som första häst i andraspår, skaffade sig greppet genom sista sväng och höll starkt undan hela vägen till mål före ettrigt uppvaktande Valokaja Hindö och Coach Franbleu. Vinnaren klockades till 1.13,3/2850 och tog här sjunde segern i elfte årsstarten. Prix de Bretagne blir nästa start.


Défi du Retz avgjorde säkert

Jean-Michel Bazire infriade favoritskapet med sin Défi de Retz i quinté-loppet Prix d’Argentan. Efter en slow start jobbade sig Défi du Retz fram mot ledningen efter tusen meter travade men fick direkt press av Be Bop Haufor som tog över. Ledaren kämpade emot berömvärt över upploppet, men Défi du Retz som gått till förnyat angrepp ur sista sväng avgjorde säkert sista biten till viktoria på 1.13,4/2700.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Readly Express rekord

Travtips

Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast

Travtips
tisdag 15.36, 11 augusti
Jägersro är vår tisdagsbana och jag letar gärna spetsvinnare. Jag provar med ett antal sådana och hoppas att någon eller några av dessa ska hinna undan. Bland annat då Southwind Queen som senast gick i mål med sparade krafter. Nu lär hon inte sitta fast.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson