Just nu:
13.37 Så körs Paralympiatravet
10.05 Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon
09.50 Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner
09.12 Readly Express syster – glänste i kvalet
23.53 ”Rödluvan” på promenad
13.41 Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!
11.12 Finske toppkusken till Sverige
10.34 Skoglund fortsatt i täten
10.33 Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets
08.17 Stekhet Sorbet

Danmark förlänger uppehållet

Det blir ingen travsport i Danmark de närmaste veckorna. Efter beslut från regeringen har samtliga tävlingstillfällen ställts in ytterligare två veckor – till efter påskhelgen.

I Danmark har trav- och galoppsporten varit inställd sedan den 13 mars. Till en början gällde det två veckor, men på måndagen beslutade man att förlänga tävlingsstoppet ytterligare två veckor – till och med den 13 april.

Den danska regeringen har i landet infört ett förbud mot folksamlingar för fler än tio personer och beslöt på måndagen att förlänga förbudet. Totalt handlar det om åtta tävlingsdagar, travsporten och galoppsporten inkluderade, som nu har blivit inställda. Det skriver Dansk Hesteväddelöb.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 13:37, 02 april

Så körs Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:50, 02 april

Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:12, 02 april

Readly Express syster – glänste i kvalet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:53, 01 april

”Rödluvan” på promenad

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:12, 01 april

Finske toppkusken till Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:34, 01 april

Skoglund fortsatt i täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:17, 01 april

Stekhet Sorbet

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Green Manalishi till Sverige – redan i vår?

Green Manalishi till Sverige – redan i vår?

Amerikanske, men svenskfödde, superstjärnan Green Manalishi ska till Sverige i år – men det kan bli tidigare än först planerat. Om allt klaffar är han med i Kungapokalen.

Green Manalishi har haft ögonen på sig från början. När han av Stall Courant ropades in på Kolgjini Sales 2017 för tre miljoner kronor, var han då den dyraste unghäst som gått under klubban på en svensk auktion. Och han har levt upp till sin dyra prislapp – i Marcus Melanders regi i USA har han tillhört de absolut bästa i årgången.

Till Sverige redan i vår

Sedan tidigare har deklarerats att Green Manalishi (e. Muscle Hill) ska återvända till Sverige i år som fyraåring, framför allt med Derbyt som det stora målet. Men som det nu verkar kan hästen med över tio miljoner kronor på kontot komma mycket tidigare än så. Det är den på grund av coronakrisen inställda travsporten i USA som fått ägarna på nya tankar – men det är också den som ännu gör det osäkert.

– Eftersom det inte körs några lopp där borta nu samt att Meadowlands håller stängt så har vi beslutat att sikta mot Sverige redan i vår. Nu får han starta i gång säsongen i Sverige och första loppet blir förmodligen uttagningslopp till Kungapokalen, säger Courant AB:s vd Sabine Kagebrandt till Travronden.

Stefan Melander ska träna

Fast på grund av den rådande osäkerheten kring resor orsakade av coronakrisen är det i dagsläget inte säkerställt när Green Manalishi kan ta sig till Sverige. Förhoppningen är första veckan i april. Finalen i Kungapokalen körs 9 maj, uttagningarna den 24 april.

När väl Green Manalishi har anlänt Sverige är det Stefan Melander som ska träna.

– Jag har såklart haft kontakter hela tiden med Marcus. Men jag säger ingenting förrän han kommit hit till mitt stall. Det är så mycket som ska stämma innan hästen står här, säger Stefan Melander till Kanal 75.


Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Halmstad: Untersteiner var hetast
Nästa nyhet
Halmstad: Untersteiner var hetast

Halmstad: Untersteiner var hetast

Halmstadtravet stod för måndagskvällens tilldragelser – och det var förstås Untersteiner i rampljuset. Johan visade upp Can Lane i härligt skick i årsdebuten.

Johan Untersteiner är ofta sedd i vinnarcirkeln på hemmabanan och var förstås på hugget också under måndagen. Stallet noterades för två vinnare – där en årsdebuterande Can Lane glänste i sin första start på lite mer än tre månader.

Can Lane snabbstartade till ledningen och kunde behålla den positionen enkelt sedan Ma Running ägnat sig galopp i spetskampen. Takten ökades återigen över sista bortre och när Zio Tom Jet kom upp utvändigt verkade det bli en tvåhästarsduell. Den duellen gick dock om inte när utmanaren försvann i fel gångart 300 kvar – och lämnade vägen vidöppen för Can Lane som stack ifrån med många längder i mycket trevlig stil på 1.12,0a/2140 efter 1.10 sista 500.

Innan det hade Johan också styrt in Explosive Class som tog sig till ledningen i första sväng och efter att sedan hållit jämnt tempo, kunde gå mot seger i ohotad stil.

…Tilläggas bör att också Untersteiner den äldre signerade två vinnare tidigare under kvällen. De båda debutanterna Radio Gaagaa och Gilmore Trot inledde karriären båda på bästa tänkbara sätt.

Devs Dragon i toppform

Fredrik Persson-tränade Devs Dragon fortsätter att visa toppform. Utrustad med Carl Johan Jepson i jollen fick åttaåringen jobba från början för att hålla upp spets, men efter 10,4 första 500 kunde storfavoriten sakta ned farten – för att kontrollerat gå undan till en ny seger.

…Aguero, körd av Jakob Smith och tränad av Mantorps Kenneth Smith fick full utdelning på sin fina form. Femåringen kunde mysa i tredje invändigt i det hårda tempot, hittade loss i sista sväng och avgjorde till seger kort före mål efter en vass avslutning.

Dansk Diesel bet bäst

Ken Ecce skickade från Danmark sin träning Diesel som av William Ekberg fick en fin start från bakspår och tryckte sig till ledningen med varvet kvar av sprinterloppet. Därmed var racet avgjort – dansken tog andra raka på säkert vis.

…Kvällens skräll kom från Stefan och Håkan K Persson. Bring Me Money bjöds en resa i tredje paret utvändigt, följde i avancemanget och ställdes på för fullt i fjärdespår över upploppet. Länge ledande Feel The Rush blev ett säkert byte för stoet som här noterade karriärens första seger.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gimpanzee kommer inte
Nästa nyhet
Gimpanzee kommer inte

Gimpanzee kommer inte

Hur det blir med Elitloppet i år är förstås ännu högst oklart, men definitivt är i vilket fall att ett av de tänkta stora dragplåstren inte kommer. Gimpanzee stannar i USA.

I Europa är det bara Sverige som fortfarande travar men läget med kommande storlopp i allmänhet och Elitloppet i synnerhet, är ovisst. Med mindre än tio veckor kvar till sista söndagen i maj, arbetar Solvalla utifrån scenariot att banans flaggskepp ska köras – men på vilket sätt är i dagsläget inte beslutat.

Klart är i vilket fall redan nu att Elitloppet mister en av sina största stjärnor. Det var i söndagens trav-sändning på TV12 som Marcus Melander intervjuades och han bekräftade att reseplanerna för den fyraårige supertravaren Gimpanzee är inställda. Följderna kring corona-pandemin gör det omöjligt för de amerikanska hästarna att lämna landet.

Kommer inte gå förbereda

– Det är nog ganska uteslutet som det ser ut just nu tyvärr. Det kommer inte gå att förbereda han, det är klart att vi kommer kunna träna hästen och så här hemma, men vi vet inte när loppen körs igång och han måste få ett visst antal lopp som vi har planerat han skulle få inför ett eventuellt Elitloppet. Det kommer nog bli svårt med det i år, tyvärr, säger Marcus Melander till TV12.

”Är nog ganska uteslutet”
Marcus Melander i TV12

Även i USA är de allra flesta travtävlingarna lagda på is; för närvarande är det enbart banan Cal-Expo i Kalifornien som tävlar vidare – fast utan publik. Övriga banor kommer att hållas stängda, i ett första skede, till mitten av april.

– Vi hade tyckt det varit kul att vara med i Elitloppet och hade siktat mot det, men nu är det som det är i världen och vi har mycket fina lopp i USA för Gimpanzee, eftersom han bara är fyra år har vi väldigt fina lopp här. Han kommer nog ha tillräckligt med lopp att starta i. Men det är klart att det var synd, jag tror att han hävdat sig redan som fyraåring, säger Marcus Melander.

Läs även: Inget beslut om Elitloppet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kulltoppar på Solvalla
Nästa nyhet
Kulltoppar på Solvalla

Kulltoppar på Solvalla

Byhthebook, Ganga Bae och Selected News. Det är bara tre av årgångstopparna som förgyller Solvalla på lördag när det åter är tid för Margaretas Tidiga Unghästserie.

Förutom STL-finaler och den första deltävlingen i Paralympiatravet bjuder Solvalla på lördag också på unghästar av hög klass. Det ska nämligen också köras Margaretas Tidiga Unghästserie för tre- och fyraåringar. 300 000 kronor är förstaprisen i vardera avdelningen.

Ganga Bae i årets första

I klassen för fyraåriga hingstar och valacker går tidigare Uppfödnings-vinnaren och förra årets Kriterie-femma Bythebook ut i årets första start. Han möter bland annat Belker och Digital Summit, den senare med tre raka.

Stefan Melander lyfter ut Ganga Bae i avdelningen för fyraåriga ston. Hon avslutade förra säsongen med fullträff i Breeders Crown och ställs nu i årsdebuten mot bland andra Oaks-tvåan Alaska Kronos och trean Dontlooseallmoney. I racet för de treåriga killarna hittar vi Hans-Owe Sundberg-tränade Selected News som inlett sin karriär synnerligen lovande i två raka.

Här är startlistorna:

MTU, treåriga ston, 2140 auto:

1 Martha Zon – Magnus A Djuse
2 Brilliant Smile – Johan Untersteiner
3 Clockwork – Ulf Eriksson
4 Hazelnut Sisu – Jorma Kontio
5 Amour Hill – Ulf Ohlsson
6 Ester Wibb – Oskar J Andersson
7 Barbro Kronos – Erik Adielsson
8 Chablis Ribb – Leif Witasp
9 Kattis J. Boko – Björn Goop
10 Malvha Ha – Markus B Svedberg
11 Nikita Sunrise – Claes Sjöström
12 Myllkärrs Medusa – Pierre Nyström


MTU, treåriga hingstar och valacker, 2140 auto:

1 Ozzy’s Melody – Erik Lindegren
2 Forever Melon – Örjan Kihlström
3 Kurri Jari Boko – Peter Ingves
4 Önas Prince – Per Nordström
5 Certainly – Jorma Kontio
6 Zack Bris – Oskar Kylin-Blom
7 Dollar Doc – Jörgen S Eriksson
8 Global Bootleg – Erik Adielsson
9 Selected News – Torbjörn Jansson
10 Västerbo Cobber – Ulf Ohlsson
11 Billions – Adrian Kolgjini


MTU, fyraåriga hingstar och valacker, 2140 auto:

1 Taxi Out – Rikard N Skoglund
2 Belker – Torbjörn Jansson
3 Ultion Face – Adrian Kolgjini
4 Surf n’Turf – Ulf Ohlsson
5 Rally Hans – Björn Goop
6 Mellby Hoffa – Jorma Kontio
7 Will I Am – Leif Witasp
8 Digital Summit – Örjan Kihlström
9 Karat Band – Åke Lindblom
10 Criterion – Carl Johan Jepson
11 Bythebook – Erik Adielsson


MTU, fyraåriga ston, 2140 auto:

1 Dior Ima – Rikard N Skoglund
2 Residual Thrust – Erik Adielsson
3 Alaska Kronos – Örjan Kihlström
4 Global Allegiance – Magnus A Djuse
5 No Limit Queen – Björn Goop
6 Dontlooseallmoney – Jim Oscarsson
7 La Plus Belle – Ulf Eriksson
8 Visual Condition – Ulf Ohlsson
9 Fuel Burn – Emilia Leo
10 Grande Diva Sisu – Per Nordström
11 Tonique – Åke Lindblom
12 Ganga Bae – Jorma Kontio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Disco Volante gör det igen?

Travtips

Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon

Travtips
torsdag 10.05, 02 april
Torsdag Rättvik Lopp: 1 4 Shadows Yankee var läcker vid segern senast (i billigt gäng i och för sig) och verkar vara rätt sort. I debuten. Det var ett år sedan så det fanns viss anledning att kolla läget med Kim Pedersen. Han låter klart nöjd. Hästen drabb...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.41, 1 april

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 10.33, 1 april

Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 31 mars

Eskilstuna 31 mars: Min häst är i alla fall bättre än favoriten

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 10.39, 31 mars

Lunch-draget Romme: En Falcon till lunch men draget blir Ivanovs

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 13.54, 30 mars

Färjestad 30 mars: Forss får förhoppningsvis fint Färjestads-flyt

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:44, 25 mars 2020

Självmål av Sundbyholms nya vd

FAGERSTA: Trots alla tråkigheter mänskligheten kämpar med för stunden så gläds jag åt att våren är på intågande. Allt varmare väder den närmaste tiden går att skönja. Enligt expertisen kommer även värmen göra att coronaviruset får stå tillbaka en smula. Lå...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson