Travnet
ANNONS
Artikelbild

Foto: ALN.se

V75Kalmar, 2024-06-23

Daniel Redén om helgens chanser - Barfota runt om på stjärnan

Skribent

Publicerad kl 12.35, 20 juni 2024

av Kanal 75

Mister Hercules, Felicia Zet och Never Mind’Em galopperade alla senast. Don Fanucci Zet underpresterade i elitloppsförsöket. I helgen jagar Daniel Redéns stjärnor revansch i Rättvik och Kalmar.

Det är högsäsong för travet och Daniel Redén är flitigt i elden hela veckan och selar ut hästar i kväll på Solvalla, Mantorp och Dannero på torsdagen, Hagmyren på midsommarafton, Rättvik och Lindesberg på midsommardagen och sedan avslutas veckan med Kalmars traditionella V75® på söndag – i år kryddad med dubbeljackpot och chans att vinna 60 miljoner på sju rätt.

På Rättvik avgörs GS75® och precis som senast i Jämtlands Stora Pris svingar sig Daniel Redén själv upp i sulkyn bakom Mister Hercules (GS75-6) på lördag.

– Jag ska ändra lite på hans hovar, raspa lite och mixtra lite till den här starten. Även detta är ett testlopp men efter det här loppet tror jag att jag ska vara klar med honom så han är riktigt redo. Han gick väldigt bra efter galoppen senast och han känns fin.

— Jag tror att han kommer göra ett väldigt bra lopp och med mina små förändringar hoppas jag att han blir ännu bättre än senast. Jag drog inte tussarna senast, de brukar han svara bra på, meddelar Daniel Redén via stallets hemsida.

Utanför GS75 kör Solvallatränaren även treåriga Date Night Tusse (lopp 2).

– Hon var inte alls i harmoni senast. Hon var dum i bilprovstarten innan. Sen la hon bort allt innan loppet och sen blev hon trött. Vi glömmer det och börjar om med henne. Jag hade satt på henne open eye senast, även hemma har hon gått med helstängt hemma, om det var det som spökade för henne. Vi går tillbaka till det helstängda nu och hon var jättefin i måndagsjobbet. Jag har svårt att tro att det inte ska vara en bra häst.

Örjans udda förklaring

På söndagen handlar det om storpublik och traditionellt midsommartrav på Kalmartravet. Daniel Redén selar ut tre hästar. Först ut är Felicia Zet (V4-4) i STL Stoeliten som alltså är placerat utanför V75.

– Örjan hade en udda förklaring till hennes galopp senast men jag köper den. Han sa att hon blev paralyserad då Gocciadoro kom ner framför henne, han hade inte färdigkört utan tyckte det gick för fort och ville inte svara i det läget. Men då han kom ner framför slutade hon att springa.

– Hon känns väldigt fin i jobben och nu får hon ju ha körspö så hon kan vara lite mer skärpt och alert. Formen räknar jag med att den är god och hon går som hon brukar.

Kvar i klassen och favorit

Never Mind’Em (V75-1) galopperade senast som favorit i STL Bronsdivisionens final under elitloppshelgen. Han står kvar i klassen och ser ut att bli favorit från spår 5 bakom startbilen.

– Han såg lite lojare ut hela dagen senast på Valla så jag vet inte var det var. De var flera hästar från det stallet som inte riktigt var som de brukar just den tävlingsdagen och Never var en av dem. Jag vet inte vad det berodde på om det var att de ätit grönt gräs den veckan.

– Nu går vi vidare, jag körde honom i dag (måndag) och han var jättefin. Han klarar att resa och har fint spår bakom bilen så han kommer nog göra ett bra lopp. Han går som han brukar, meddelar Daniel Redén.

Don Fanucci Zet utan skor

Söndagens huvudlopp är Kalmarsundspokalen där Don Fanucci Zet (V75-6) också dragit spår 5 bakom startbilen.

– Honom har jag kört i varje jobb efter elitloppsförsöket och det har känts bra så jag vet inte riktigt vad som inte var bra då. Han gick i alla fall lite tuffare i dag (måndag) och kändes som han ska så jag hoppas att han ska göra en riktigt bra prestation.

– Han möter väldigt bra hästar. Han har samma förutsättningar som i elitloppsförsöket och vi får hoppas att han levererar på ett bättre sätt, jag tror att han kommer göra det och jag litar på men häst men jag har respekt för motståndet. Nu kör vi barfota runt om för första gången på länge.

V75Daniel Reden
ANNONS
Nästa artikel