Just nu:
07.40 Gimpanzee förlängde segerraden
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud

Dahlén och Jepson igen – Vincent As i S:t Leger

Magnus Dahlén och Carl Johan Jepson är en svårslagen kombo. I klassiska S:t Leger på Åby visade Vincent As både styrka och speed när han avgjorde i ett nafs.

Halmstadstränaren Magnus Dahlén har häftig form på stallet och allt som oftast tas segrarna med Carl Johan Jepson i jollen. I lördags tog man med Vischio Holz hem Walter Lundbergs Memorial och när S:t Leger för fyraåringarna kördes på Åby under onsdagen nöp man en ny stayerklassiker.

Segervapnet stavades den här gången Vincent As, en italienskfödd Muscle Massive-valack som var belagd med tjugo meters tillägg i loppet. Jepson hade dock god tid på sig att avancera fram sin häst till vad som blev andra utvändigt. Med 700 meter kvar fick det vara nog – Vincent As sändes iväg och hade redan vid ingången av slutkurvan kommit fram till ledningen.

Favoriten Transcendence försökte sitt bästa att haka på i rycket, men kom aldrig närmare än till ett silverpris. Vincent As stegade starkt undan till segern värd 125 000 kronor. Segertiden blev fina 1.14,0 över 3160 meter. Noteringen sänkte faktiskt stallkamraten Vischio Holz svenska rekord för utländska fyraåringar över distansen från i lördags, med en tiondel. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 14:23, 18 juli

Mellby Free får lämna återbud

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Axevalla

Torsdag: V64-tips till Axevalla

V64 Axevalla 4 oktober

Omgången: Jackpot på V64 med 904 538 kronor extra i potten! Det finns flera tänkbara spikförslag, men jag nöjde mig med att spika en av dessa.

Spiken: 2 Global Viscount (V64-2) vann med gott om sparat senast. Jag tror han körs till ledningen och sedan inte släpper någon över bron!

V6-förslaget är på 1911 kronor (V6).

3-9-5-7-4-6-8-2 (10-12)
2 Global Viscount (9-12)
3/ 4-8-5-7-9 (12-2)
5-4-3 (6-1)
6/ 8-7-10-3-4-12 (11-1)
3-4-9-7-1-10-2 (11-5)

7x1x1x3x7x7 = 1029 kr
7x1x6x3x1x7 = 882 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:

6 – 3 x 1000 kr

V64-1

A: 3-9-5 B: 7-4-6-8 C: 2-10-12-11-1

Spetsstrid: Bagatelle kördes till ledningen senast men var inte jättesnabb utan det var körning mellan tre hästar. Prince Yoda utmanar då den var snabb med åttondespår.

Loppanalys: 3 Bagatelle var klart bra då man körde barfota runt om senast och från ledningen bara gled hon undan obesvärat. Nu verkar det bli skor och det är minus, även om det är aluminiumskor mot järnskor som var för tre starter sedan. Nu ska man komma ihåg att hon fick hållas till 19,6 första varvet senast och det blev inte mycket till lopp. Hon var bra näst senast då hon pressade i dödens och det gick lite för fort med 12-fart över långsidan. Bra chans att hon spetsvinner då hon står perfekt inne på pengarna.

9 Enjoy’s Top Gun gick nedåt 14 sista varvet bakom kriteriefinalisten Danilo Brick näst senast. Treåringen satt fast på innerspår bakom trötta hästar senast och det var laddat intryck. Givet bud och 4% är på tok för lite!

5 Prince Yoda har faktiskt gått bra. Jag kan köpa att han inte riktigt såg ut att fatta från ledningen och han tog nog inte i till slut. Senast var rejäl repa han gick och han är tidig. 

V64-2

A: 2 B: 9-12-3-10-6-13-14-15-1 C: 5-11-8-4-7

Spetsstrid: Global Viscount tror jag ändå sitter i ledningen i första kurvan, även om han var lite tassig första stegen.

Loppanalys: 2 Global Viscount är favorit och det kan jag köpa. Han gick över i passgång näst senast med sparade krafter, var för lätt i balansen. Fick fint lopp senast och avgjorde till synes helt okörd. Jepson är vass vad gäller voltstart och kommer treåringen till ledningen slår de honom knappast. Jag spikar!

9 Morotai Degato är under utveckling och klev undan säkert senast från ledningen, men det är andra bullar nu och han an vara svårare i ryggar. Dessutom varit struken för sårskada efter senaste vinsten. 

12 Bicc’s Lexie är inte så tokig och första gången med Björn Goop i vagnen är såklart spännande.

V64-3
A: 3 B: 4-8-5-7-9 C: 12-2-6-10-1-11

Spetsstrid: Det finns chans att Global Secrecy kan hålla ut storfavoriten Navy Blue sida-sida.

Loppanalys: 4 Navy Blue är omgångens största favorit spelad till dryga 60% av insatserna. Det är en segerstaplare som vunnit 10/20 starter, och nu kommer med fem raka vinster. Han gjorde första starten i Sverige senast och hade inga problem att gå undan från ledningen – även om det kanske inte såg ut att vara massor sparat. Nu är det en sådan typ, som avgör och sedan är det bra, liksom. Det bör vara bättre form med det loppet i sig och nu kan det bli jänkarvagn meddelar Mimmi. Dock var det knappt hästen kom till ledningen och jag litar inte helt på henne som så stor favorit.

3 Global Secrecy jagade jag en del hos Nurmos tidigare, men hästen hade problem att få till det. Nu verkar Untersteiner fått ordning på honom, och senast ska han till rappt mellan hästar på upploppet. Före det också klart bra insats och han känns bättre än favoriten för dagen. Nu är det dessutom spår invändigt och det var ändå ingen raket Navy Blue så kanske kan startraska ”Biffen” hålla ut favoriten och blir det så är det stekhett. Känns klart intressant oavsett och högt värde i att ta ställning och jag spelar utgång mot en storfavorit!

V64-4

A: 5 B: 4-3 C: 6-1-2-8

Spetsstrid: Grande Diva Sisu och Mellby Hawaii har båda visat fin startsnabbhet, fördel den första av dem med spår innanför.

Loppanalys: Silverstoet och mest spel på maffiga 5 Mellby Hawaii och det är korrekt. Här kan vi snacka om fin lunk fr att vara tvååring och den är svår att inte gilla. Kördes till ledningen senast och det var helläckert intryck då hon bara stegade undan. Visade bra startsnabbhet i debuten, som tufft anmäld under Åbergs-kvällen innan det blev galopp. Kan bli svårt att komma till ledningen mot snabb häst, men den här kan vinna oavsett ser det ut som.

Ändå tufft för tvååring om det blir mycket jobb, och det kan bli så med snabba 4 Grande Diva Sisu invändigt. Var klart startsnabb senast och pinnade till ledningen. Var slagen redan på långsidan av jättefin Kolgjini-häst men höll de andra ifrån sig och sprang ändå 14,6 i debuten. Jag köper inte riktigt hästen ändå, och tror den kan vika sig för favoriten men spets är spets.

Jag betalar för 3 Quiz Roc som fått rutin med fyra starter i kroppen. Hoppade i ledningen efter 100 meter senast, men höll bra före det då man fick ge sig trots att den visade 14,5 sista 700 i ledningen. Kan få loppet i draget nu.

Nämner 6 Mingait Tooma som travet inte stämde för på den skitiga banan senast, men den höll ihop det till vinst medan den som utmanade hoppade. Ändå lite tråkig Tooma-typ.

V64-5

A: 6 B: 8-7-10-3-4-12 C: 11-1-5-9

Spetsstrid: Minnestads Dubai mot ledningen då Dalforno säkert släpper. Kommer Aisha Simoni snabbt från tillägg?

Loppanalys: 6 Aisha Simoni tror jag har toppchans att vinna detta och jag spikar på DD och spelar utgång på V6. Hästen har svarat för två starka lopp de senaste starterna och långspurten senast då hon trots allt inte fick slag på Tropicana Ås – den var stark! Höll bra från ledningen före det då hon snabbstartade från springspår på tillägg. Det finns chans att hon körs till ledningen med få hästar på start, men hon borde avgöra lite hur de än kör.

4 Minnestads Dubai har inte startat sedan augusti 2016(!) och det är hårt att komma tillbaka mot hästar i form. Detta är en kanon som vann V75-lopp under Stochampionatet 2016 som 2-oddsare och var storfavorit till dubbla pengarna i Sommartravets final senare den sommaren. Det var senaste starten hästen gjort för sedan blev han skadad och bytte regi. Jag tror inte han vinner direkt och han är för mycket spelad. Kvalet var okej med 16,5 sista 700.

Det är jämnt lopp bakom min etta, och kanske mest intressant på spelet är 8 Global Touchdown som gått från Pihlström till Björn Goop och det borde göra mycket för hästarna går inget alls för Pihlström.

V64-6:

A: 3 B: 4-9-7-1-10-2 C: 11-5-6-8

Spetsstrid: Virgin Maiden är riktigt startsnabb och den solklara spetsfavoriten.

Loppanalys: Stor risk för att 3 Virgin Maiden spetsar hem detta inte alltför märkvärdiga stolopp. Lugauer reser upp med bara henne, och ledningen tar hon med stor sannolikhet hand om för det är jäkla driv första biten. Det är en fin sort som tar långa steg, men hon är inte lika bra som hon ser ut att vara. Gav upp från ledningen senast, men det var efter litet uppehåll och vann två raka före det. Jag spikar på DD och spelar faktiska favoritkomben, men testar att gardera på V6.

Öppet bakom. 4 Blanche håller jag upp för hon borde duga bra mot dessa. Drogs bakåt senast in mot sista kurvan, men höll sedan farten bra och var fre Virgin Maiden i mål.

1 Livi Mermaid är hårt spelad och det är spännande med Björn Goop upp i vagnen, men den har inte kunnat vara med från innerspår tidigare och det kan nog strula.

7 Olga Utca har utvecklats rejält och visade bra fart och inställning vid segrarna. Hängde med bra senast bakom Hot Chocolate i lopp med 100.000 till vinnaren och trots att tränaren kör nu finns chansen.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lekande lätt när Aubrion du Gers tog nionde raka
Nästa nyhet
Lekande lätt när Aubrion du Gers tog nionde raka

Lekande lätt när Aubrion du Gers tog nionde raka

Ingen kan stoppa segermaskinen Aubrion du Gers för dagen. I onsdagens Grand Prix Anjou-Maine tog han med sin tränare Jean-Michel Bazire nionde raka segern.

På onsdagen var det banan i Laval som fick celebert besök. Aubrion du Gers gästade ovalen i sin jakt på segrar och den stenhårde valacken gjorde inga misstag den här gången heller. Segern i Grupp 3-racet Grand Prix Anjou-Maine var hästens nionde raka – och han passerade härmed också två miljoner euro intravat i karriären.

Aubrion du Gers började loppet med 25 meters tillägg men styrdes av Jean-Michel Bazire ganska snart på för att med lite mer än varvet kvar ta plats i dödens på ledande Blues des Landiers. Ledaren stretade emot bra, men när Bazire gav sin häst order vid utgången av sista sväng svarade han direkt för att väldigt enkelt sticka undan med ett par längder.

Klockorna stannade vid 1.12,2 över 2900 meter, en tid som förbättrade löpningsrekordet med en tiondel. Förstapriset var värt 45 000 euro. Traders fick så småningom ryggen på vinnaren, provade en attack till slut, men fick bli till freds med en tredjeplats. Nästa planerade start för Aubrion du Gers är i Bordeaux den 14 oktober. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter dopningsdomen: Urlo dei Venti startar igen
Nästa nyhet
Efter dopningsdomen: Urlo dei Venti startar igen

Efter dopningsdomen: Urlo dei Venti startar igen

Efter att ha diskats från segern i Oslo Grand Prix på grund av dopning, fick Urlo dei Venti ett tre månader långt startförbud. På lördag är han tillbaka.

Den italienske stjärnan Urlo dei Venti var i början av säsongen en av Europas hetaste hästar, han vann också Oslo Grand Prix i juni men diskades i efterhand då det kom fram att femåringen tävlat i loppet med otillåtna medel. Dopningsprovet visade spår av ett kortisonpreparat.

Ett 90 dagar långt startförbud följde på dopningsdomen, men till helgen är Urlo dei Venti berättigad att starta igen. Och det gör han också – i Gran Premio Gaetano Turilli som avgörs på Capannelle-banan i Rom på lördag. Förstapriset i loppet är 39 100 euro.

Enrico Bellei ska liksom tidigare köra Urlo dei Venti som bland motståndet hittar fjolårsvinnaren Timone Ek och svenske Deimos Racing, numera i italiensk regi hos Erik Bondo. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2100 auto

1 Timone Ek – Alessandro Gocciadoro
2 Deimos Racing – Roberto Andreghetti
3 Testimonal Ok – Vincenzo P. Dell’Annunziata
4 Urlo dei Venti – Enrico Bellei
5 Superbo Capar – Francesco Facci
6 Sugar Rey – Federico Esposito
7 Showmar – Andrea Guzzinati
8 Sonia – René Legati

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goop körde Guaratos löfte till vattentät seger
Nästa nyhet
Goop körde Guaratos löfte till vattentät seger

Goop körde Guaratos löfte till vattentät seger

Sébastien Guarato har en ny mycket spännande travare i treårige Face Time Bourbon. När hästen på Vincennes tog sin sjätte seger i sjunde starten satt Björn Goop åter i sulkyn.

Björn Goop tävlade på Vincennes under tisdagskvällen och fick, för andra gången i följd, uppdraget att styra Sébastien Guaratos synnerligen lovande Face Time Bourbon. Segern i Grupp 3-loppet Prix Kurse togs retfullt enkelt.

Face Time Bourbon (e. Ready Cash) behövde inte direkt förta sig. Hästen släpptes fram till ledningen då ett varv återstod och ekipaget hade därifrån fullständig kontroll över händelserna. Goop kikade sig över axeln in på upploppet, konstaterade att segern var klar och lät Face Time Bourbon sprinta undan med några längder den sista biten.

Segertiden skrevs till 1.12,6a/2100 meter över Vincennes lilla bana. Förstapriset var 36 000 euro. Face Time Bourbon nöp här sin tredje raka seger och har totalt sex segrar på sina sju starter. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Alex Tröjborg spurtade vasst - svensktriss i Paris

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson