Just nu:
09.00 Uppvisning igen av Svanstedts löfte Captain Corey
08.01 Munsbit för Missle Hill
14.11 Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen
11.44 Lego vill köpa danska travbanan
11.03 Kriterieauktionen blir digital
08.56 18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET
08.25 Perfekt genrep för Hail Mary
15.34 Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning
15.13 Don Fanucci Zet i Derby-genrep
08.32 E3-kval: No Doubt på svenskt rekord

Cyber Lane – en av hästarna i Sweden Cup

Cyber Lane fick inte plats i Elitloppet – i stället blir det Sweden Cup. Där utmanas han av bland andra fjolårsvinnaren Arazi Boko och den tidigare vinnaren Dante Boko.

Sweden Cup, ofta refererat till som ”lilla Elitloppet”, kickar igång lördagens tävlingar på Solvalla med tre försök. Finalen, dit de tre främst placerade tar sig, avgörs senare på eftermiddagen med 600 000 kronor till vinnaren.

Cyber Lane, senast tvåa i Copenhagen Cup, var en häst många ville se i Elitloppet, däribland tränaren Johan Untersteiner. Solvallas val föll dock på stallkamraten Day or Night In, varför Cyber Lane i stället förgyller Sweden Cup. I sitt försök ställs han mot bland andra Finlandia-Ajo-trean Chief Orlando och Michelangelo Ås.

Dante Boko, som vann Sweden Cup 2016, återkommer för att försöka bärga en ny buckla efter det att han vann i Örebro senast. Han ska dock redan i försöket slåss mot mycket spännande fransmannen Dream de Lassiere som är obesegrad i årets fyra starter. Här finns förstås också Derby-tvåan Chianti.

I det tredje försöket får vi återse hedersmannen Arazi Boko, tolvåringen är ju regerande mästare och har tagit två färska segrar i Italien. I sitt heat ska han ställas sida vid sida mot förra årets finalist i Elitloppet Pastore Bob och Generaal Bianco, som senast var trea i Copenhagen Cup:

Här är startlistorna till Sweden Cup:

Sweden Cup, försök 1, 1640 auto:

1 Cyber Lane – Johan Untersteiner
2 Hesiod – Ulf Ohlsson
3 Vanesia Ek – Pietro Gubellini
4 Chief Orlando – Björn Goop
5 Probo Op – Wihelm Paal
6 Michelangelo Ås – Örjan Kihlström
7 Queer Fish – Ulf Eriksson


Sweden Cup, försök 2, 1640 auto:

1 Chianti – Björn Goop
2 Charrua Forlan – Emilia Leo
3 Ua Huka – René Legati
4 Dream de Lassiere – Romain Derieux
5 Coquin Bébé – Jorma Kontio
6 Dante Boko – Adrian Kolgjini
7 Stoneisle Ocean – Tomi Haapio


Sweden Cup, försök 3, 1640 auto:

1 Lexus Dream – Ari Moilanen
2 Arazi Boko – Alessandro Gocciadoro
3 Generaal Bianco – Peter Untersteiner
4 Eldorado B. – Torbjörn Jansson
5 Target Kronos – Adrian Kolgjini
6 Angel of Attack – Robert Bergh
7 Pastore Bob – Johan Untersteiner


Senaste vinnarna Sweden Cup:

2018: Arazi Boko – Alessandro Gocciadoro
2017: Volstead – Örjan Kihlström
2016: Dante Boko – Adrian Kolgjini
2015: Ringostarr Treb – Wihelm Paal
2014: Mosaique Face – Lutfi Kolgjini

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 09:00, 06 augusti

Uppvisning igen av Svanstedts löfte Captain Corey

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:01, 06 augusti

Munsbit för Missle Hill

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:44, 05 augusti

Lego vill köpa danska travbanan

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:03, 05 augusti

Kriterieauktionen blir digital

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:56, 05 augusti

18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:25, 05 augusti

Perfekt genrep för Hail Mary

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 15:13, 04 augusti

Don Fanucci Zet i Derby-genrep

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Face Time Bourbon tapper tvåa i Modena

Face Time Bourbon tapper tvåa i Modena

Björn Goop åkte till Modena för att köra Face Time Bourbon i Gran Premio Unione Europea, men trots en tapper insats kunde man aldrig ta sig förbi Zacon Gio.

Den av Sébastien Guarato tränade fyraåringsstjärnan Face Time Bourbon dök på söndagen upp i italienska Gran Premio Unione Europea på ovalen i Modena för att som favorit fajta om ett förstapris på strax över 1,5 miljoner kronor. Björn Goop satt som vanligt bakom fransmannen som kom till loppet med 13 segrar på 15 starter.

Till ledningen gick Holger Ehlert-tränade Zacon Gio, körd av Roberto Vecchione. Det innebar att Face Time Bourbon fick göra hela loppet i dödens, något som visade sig övermäktigt.

Zacon Gio gjorde ett ryck genom sista sväng, Face Time Bourbon samlade krafterna för att över upploppet närma sig i ett sista försök att betvinga ledaren – men kom aldrig förbi. Zacon Gio tog segern på 1.11,2a/2080 meter. Face Time Bourbon noterades för samma tid.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Enkel seger för Six Pack i årsdebuten
Nästa nyhet
Enkel seger för Six Pack i årsdebuten

Enkel seger för Six Pack i årsdebuten

”Six Pack is back”. Sedan Atlanta fått lämna återbud blev det en enkel match för Six Pack att ta hem årsdebuten på Meadowlands.

Då försök till Graduate Series kördes på Meadowlands under lördagen gjorde också Åke Svanstedts stora stjärna Six Pack sin årsdebut. Meningen var att han direkt skulle ställas mot fjolårets vinnare i Hambletonian, Atlanta, men hon fick strykas.

Därmed blev vägen mot segern en aning enklare för Six Pack. Svanstedts fyraåring kom att anföra loppet efter tidig ledning och till mål före Fiftydallarbill som var tvåa från vinnarhålet. 1.10,4a över engelska milen travade vinnaren.

Svanstedt vann även det andra försöket med Muscle M Up – och här gick det betydligt fortare. Muscle Hill-sonen som nu tog tredje raka för sin nya tränare vann på 1.09,2a/1609 i en duell mot Crystal Fashion och Mission Accepted.

Här kan du se Six Packs seger.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
ELITLOPPET: Försöken lottade - info om hästarna!
Nästa nyhet
ELITLOPPET: Försöken lottade – info om hästarna!

ELITLOPPET: Försöken lottade – info om hästarna!

Ska Propulsion få sin revansch? Blir det ett perfekt avslut på karriären för Readly Express? Eller kanske är det den franska ångvälten Aubrion du Gers som står som vinnare på Solvalla nästa söndag. Det är klart för Elitloppet – så här avgörs försöken.


HEAT 1, Söndag 26 Maj, 14:55


1 MAKETHEMARK (Sverige)
Hingst, 6 år e. Maharajah – Global Naughty
Kusk: Ulf Ohlsson. Tränare: Petri Salmela

Maharajah-sonen Makethemark utmärkte sig tidigt som en i toppen av årgången. Efter att under förra året vunnit Jubileumspokalen har sexåringen till den här säsongen till fullo växt in i kostymen. Bodens stolthet genrepade senast i Copenhagen Cup, men Elitloppet blir hästens första stora möte med den yttersta eliten. I sulkyn sitter Ulf Ohlsson, landets segerrikaste driver de senaste åren.


2 DISCO VOLANTE (Sverige)
Valack, 6 år e. Scarlet Knight – Glorify
Kusk: Jorma Kontio. Tränare: Stefan Melander

Disco Volante är hästen som gjort en riktig klassresa. Valacken har aldrig varit med i de stora årgångsloppen utan i stället arbetat sig uppåt i rikstoton. För ett år sedan fanns han med i Bronsdivisionen, i år deltar han i den stora showen. Att Disco Volante hävdar sig mot de bästa visade han senast, när han tog silvret i italienska Gran Premio della Lotteria.


3 DOUBLE EXPOSURE (Sverige)
Sto, 6 år e. Donato Hanover – K.D. Girl
Kusk: Erik Adielsson. Tränare: Daniel Redén

Nätta amerikanskan Double Exposure har utvecklats enormt sedan hon kom till Sverige och Daniel Redén. Efter att i huvudsak tampats i stoeliten tidigare har hon i visat med besked att hon inte räds någon i toppen. Inför Elitloppet ståtar mercan med sex raka segrar och den senast i Rättvik på 1.09,8 togs med gott om luft under vingarna. Erik Adielsson kör hästen för första gången.


4 NEXT DIRECTION (Finland)
Valack, 6 år e. Orlando Vici – Be my Luxx
Kusk: Iikka Nurmonen. Tränare: Timo Hulkkonen

Next Direction blir det finska hoppet i årets Elitloppet. Han har tidigare varit runner-up i det finska Derbyt och har i år som sexåringen klivit fram som landets kanske främsta vapen i eliten. Platsen i Elitloppet blev gjuten efter den berömvärda insatsen som tvåa efter Readly Express i Finlandia-Ajo senast. Unge Iikka Nurmonen i sulkyn har vi sett vinna Åby Stora Pris med Midnight Hour 2017.


5 LOOKING SUPERB (Norge)
Hingst, 6 år e. Orlando Vici – Classical Pine
Kusk: Åke Svanstedt. Tränare: Jean-Michel Bazire

Det norska hoppet Looking Superb har gjort remarkabel kometkarriär hos Jean-Michel Bazire i vinter. Efter segern i Prix Ténor de Baune fick hästen sitt stora genombrott då han helt otippad slutade tvåa i Prix d’Amérique. Det följdes senare upp med seger i Prix de l’Atlantique och platsen i Elitloppet blev definitiv. I sulkyn tar Åke Svanstedt plats – som åker från USA för uppgiften.


6 UZA JOSSELYN (Schweiz)
Sto, 8 år e. Love You – Teza Josselyn
Kusk: Gabriele Gelormini. Tränare: René Aebischer

Uza Josselyn, danskfödd på pappret, men ägd i Schweiz har Frankrike som hemmaplan. Stoet är en ofta sedd gäst i de största loppen i fransk konkurrens men har också gästat nordisk mark tidigare. I fjol var hon nära att nå final i Elitloppet, förhoppningarna är att lyckas i år. Den här säsongen har hon bland annat silver från Prix de France och Prix de l’Atlantique.


7 READLY EXPRESS (Sverige)
Hingst, 7 år e. Ready Cash – Caddie Dream
Kusk: Björn Goop. Tränare: Timo Nurmos

Readly Express är kanske den bästa svenskfödda häst vi sett någonsin. En seger i Elitloppet skulle bli det perfekta slutet på sagan – det här blir nämligen hästens sista start. Förra årets Prix d’Amérique-vinnare var tapper tvåa i Paris i år och har därefter bara radat segrarna. I sina två senaste har han visat att sprinterdistans heller inte är några problem, han kommer från seger i Finlandia-Ajo. Björn Goop är kusken, som här kan ta sin fjärde titel i Elitloppet.


8 SORBET (Sverige)
Hingst, 8 år e. Super Photo Kosmos
Kusk: Carl Johan Jepson. Tränare: Daniel Redén

Förra året slutade han som runner-up i Sweden Cup, utvecklingen har därefter pekat spikrakt uppåt. Efter flera raka segrar under vinter och våren, blev Sorbet fyra i Finlandia-Ajo och säkrade definitivt sin plats i Elitloppet efter vinst i Prins Daniels lopp. Därmed blev det klart att tränaren Daniel Redén fått fyra hästar med i loppet. I sulkyn tar den allt mer framgångsrike Carl Johan Jepson plats.

 


HEAT 2, Söndag 26 Maj, 15:22


1 AUBRION DU GERS (Frankrike)
Valack, 9 år e. Memphis du Rib – J’Arrive du Gers
Kusk: Jos Verbeeck. Tränare: Jean-Michel Bazire

Fler än en gång har Aubrion du Gers fått bära epitetet ”världens bäste valack”, sedan han närmast gjort rent hus i Frankrike i de lopp han fått starta de senaste säsongerna. Efter att tidigare gjort korta visiter i Oslo Grand Prix för två år sedan och Kymi Grand Prix i fjol, får vi äntligen se Jean-Michel Bazires tanks i Elitloppet där han räknas som en av favoriterna – han kommer med 15 raka. I sulkyn tar legendaren Jos Verbeeck plats.


2 MILLIGAN’S SCHOOL (Sverige)
Hingst, 6 år e. Yankee Glide – Tori Ann
Kusk: Ulf Eriksson. Tränare: Stefan Melander

Jänkaren Milligan’s School kom till Stefan Melander inför 2017 och fick i fjol sitt stora genombrott när han följde upp silvret i Jubileumspokalen med att vinna Sundsvall Open Trot och som grädde på moset bli tvåa bakom Propulsion i Trotting Masters. Senast var sexåringen med nästan nio miljoner kronor ute i Olympiatravet, men då blev det galopp. Hästens numera ständige partner Ulf Eriksson kör också i Elitloppet.


3 BAHIA QUESNOT (Frankrike)
Sto, 8 år e. Scipion du Goutier – Queen Ines
Kusk: Junior Guelpa. Tränare: Junior Guelpa

Årets franska bubblare är Bahia Quesnot. Stoet har som åttaåring gjort ett extra lyft och under vintern deltagit i de allra största loppen i hemlandet. Hon slutade tidigare i våras trea i Critérium de Vitesse, följde upp med samma plats i Olympiatravet och slog senast till med en fullträff i Algot Scotts Minne. Kort senare blev stoet med sin färgstarke kusk och tränare Junior Guelpa ett givet namn i Elitloppet.


4 DAY OR NIGHT IN (Sverige)
Hingst, 7 år e. Muscle Hill – Ellie America
Kusk: Johan Untersteiner. Tränare: Johan Untersteiner

Day or Night In har gått från unghäststjärna till etablerade i eliten. Som fyraåring slutade han trea i Derbyt och rönte sedan framgångar även i Frankrike med silver i prestigefyllda Critérium Continental. I vår har han visat formen genom att bli fyra i Olympiatravet och senast trea i Algot Scotts Minne efter ett tufft lopp. Johan Untersteiner har en häst med i Elitloppet även i år.


5 PROPULSION (Sverige)
Hingst, 8 år e. Muscle Hill – Danae
Kusk: Örjan Kihlström. Tränare: Daniel Redén

Få hästar är nog så sugna på revansch som Propulsion. Efter en nästan osannolik säsong i fjol som betydde elva miljoner kronor på kontot, har han fortsatt att leverera monsterinsatser i år; segern i Olympiatravet senast var i den högre skolan. Segern i Elitloppet saknas dock och efter två raka silver vore det pricken över i:et i en lysande karriär att få kröna den med en sådan. Kusken Örjan Kihlström vet hur man vinner Elitloppet – det har han gjort tre gånger tidigare.


6 MILLIONDOLLARRHYME (Sverige)
Valack, 5 år e. Ready Cash – Nursery Rhyme
Kusk: Fredrik B Larsson. Tränare: Fredrik B Larsson

Årets stora uppstickare i Elitloppet är femårige Milliondollarrhyme. Med bara lite över miljonen på kontot ger han sig i kast i sitt första möte med världseliten. Valacken har gjort kometkarriär den senaste tiden och fick sin plats efter sin lysande insats som tvåa på 1.09,2 i Meadow Road lopp. Tränaren Fredrik B Larsson har varit tvåa i Elitloppet tidigare – med Giant Superman 2005.


7 HEAVY SOUND (Sverige)
Valack, 7 år e. Ken Warkentin – Illustre November
Kusk: Kenneth Haugstad. Tränare: Daniel Redén

Heavy Sound var för tre år sedan tvåa i Derbyt bakom Readly Express. Efter en mellansäsong var valacken tillbaka med besked i fjol och hade redan då en inbjudan till Elitloppet, men valde att avstå. I år är det dock grönt ljus och den vindsnabbe sjuåringen blev klar för Elitloppet efter att han öppnat säsongen i bländande stil med 1.09,6 i The Onions lopp.


8 DIJON (Frankrike)
Hingst, 6 år e. Ganymede – Sonate d’Aunou
Kusk: Romain Derieux. Tränare: Romain Derieux

Fransosen Dijon blev tidigt klar för Elitloppet, efter sin toppinsats som tvåa efter Readly Express i Critérium de Vitesse. Karriärens hittills största seger kom när han bärgade titeln i EM för femåringar i fjol. Dijon, som tränas och körs av Romain Derieux, är blixtsnabb från start och trivs över den korta distansen som Elitloppet erbjuder, ett race som han kan sätta färg på.


Läs även: Kusk-VM: Tar Ulf Ohlsson Sveriges första guld?
Läs även: Här är höjdpunkterna under Elitlopps-dagen
Läs även: Cyber Lane – en av hästarna i Sweden Cup
Läs även: I stället för Elitloppet – Handsome Brad i Harpers

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Day or Night In - näst sist in i Elitloppet
Nästa nyhet
Day or Night In – näst sist in i Elitloppet

Day or Night In – näst sist in i Elitloppet

Johan Untersteiner har häst med i Elitloppet också i år. Efter en stark vår har Day Or Night In fått den näst sista rosa biljetten.

Han var trea i Derbyt och senare tvåa i Critérium Continental som fyraåring. Därefter har Day or Night In fortsatt att växa in i eliten. I år har det blivit ett fjärdepris i Olympiatravet och senast befästes formen som trea i Algot Scotts Minne – nu blir det Elitloppet nästa för Johan Untersteiners sjuåring.

– I årets tre starter har han svarat för mycket starka prestationer och särskilt imponerade han på mig i Olympiatravet, säger Elitloppsgeneralen Anders Malmrot på elitloppet.se.

Day or Night In har på sin meritlista 17 fullträffar på 54 starter och på kontot lite över fem miljoner kronor. Den sista hästen i Elitloppet kommer presenteras vid lottningen klockan 17.30 under söndagen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sorbet klar för Elitloppet - Redén med en kvartett

Travtips

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Travtips
onsdag 14.11, 05 augusti
Efter lite skön semester på landet i två veckor är undertecknad tillbaka med krönikan. Jag har kopplat bort travet hyfsat mycket, vilket behövs emellanåt för att ladda batteriet och jaga odds igen. Vi har ett hus utanför Gävle som vi håller på att rusta up...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 11.36, 31 juli

Rättvik 1 augusti: Heavy Sound blir svår att stoppa

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 13.12, 29 juli

Solvalla 29 juli: Kan bli kul kväll för Kihlström

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 13.05, 28 juli

Jägersro 28 juli: Vitruvio vår vinnare i superloppet

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 09:48, 31 juli 2020

Information om Propulsion innan 18 augusti?

STRÄNGNÄS: Vädret växlar här i Mälardalen. Ena dagen tungt regn och sedan varmt igen. Maken till grönska var det länge sedan jag såg så här sista dagen i juli. Åbergs Storloppet Hugo Åbergs Memorial blev kanske inte det vassa lopp som det på förhand lovade...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson