Två tunga avhopp har drabbat Copenhagen Cup i sista stund. Varken Daley Lovin eller Tycoon Conway Hall kommer till start.

Det är på tisdagen som startfältet till Copenhagen Cup lottas. Vilka tio hästar som ska vara med i det danska topploppet är nu avgjort – men Lunden fick två tunga återbud under måndagen.

Tycoon Conway Hall avstår. Foto: ALN

Det största hemmahoppet, Tycoon Conway Hall, väljer att avstå. Det efter det tuffa lopp som Steen Juuls stjärna fick så sent som i söndags när han slutade tvåa bakom Propulsion i Finlandia-Ajo.

Daniel Redéns kanon Daley Lovin skickar också återbud. Femåringen som inlett säsongen med två imponerande segrar, är inte ”helt i ordning” för dagen, uppger danska sajten travservice.dk.

Opitergium kommer. Foto: ALN

Kompletterar fältet gör i stället Robert Bergh som sänder Opitergium till Köpenhamn. Hästen som är ny hos Åbytränaren för i år slutade senast sjua i långloppet Orebro Intn’l.

De två sista platserna i Copenhagen Cup har gått till hedersmannen Spring Erom och danska elittravaren Obi-Wan. Lottningen sker klockan 12 på tisdagen.

Klara hästar är:

Dreams Take Time
El Mago Pellini
Gigant Slugger
Obi-Wan
Opitergium
Princess Grif
Solvato
Spring Erom
Trebol
Your Highness

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Solänget

Tisdag: V4-tips till Solänget

V4 Solänget 10/5

Omgången: Tunna fält och jag tror dessutom att omgångens största favorit, Google Håleryd, har en jättechans att vinna den tredje avdelningen. Därför känns det givet att spela en flerkupong och systemförslaget lämnas in 20 gånger.

Spiken

8 Google Håleryd (V4-3) Rejäl senast. Mycket enklare motstånd och en toppchans.

Bästa draget

6 Victory Va Bene (V4-4) Klart bra intryck senast i billig omgivning. Borde ha en bra vinstchans till låga spelprocent!

V4-förslag
2-4-5 (7-6)
2-3-4-6 (7-9)
8 Google Håleryd (3-1)
6-9 (7-10)

3x4x1x2= 24 rader/ 48 kronor x 20 system= 960 kronor

LD-förslag

2,3,6 – 8 300 kronor

Totalt 900 kr


Loppanalys V4-1:

Ranking: A: 4-5-2. B: 7-6-1-3. C: -.

Spetsanalysen: Spero Vincere är riktigt snabb iväg och tar sig nog förbi de invändiga. Tror sedan att Liljeqvist släpper och förhoppningsvis till Ellieann som också öppnar bra. Amerikanen Sugarmakesmecrazy är svårbedömd för mig men det är alltid svårt att ta en längd sida vid sida så min spetsfavorit är således Ellieann.

Loppanalysen: Ett fyraåringslopp som endast har lockat sju hästar och jag betalar för tre av dessa. Tipset till 4 Ellieann som har gjort tre lopp i år och varit rätt bra. Näst senast höll hon bra i dödens och senast gick hon bra via drygt 11,5 sista 800 i lite seg stil. Stoet öppnar bra och från ledningen blir hon svår att plocka ner.

Streck även för spännande jänkaren 5 Sugarmakesmecrazy som tävlade för Åke Svanstedt som tvååring. Nu befinner sig hästen hos Svante Båth och har blivit opererad samt kastrerad under uppehållet. Mycket svårbedömd och jag vågar varken ta ställning för eller emot utan valacken blir ett av tre streck.

Det sista strecket till kapabla 2 Collins som visserligen inte har varit som bäst på slutet. Lite enklare emot nu och löper han upp till sitt fulla kunnande har han en bra vinstchans.

Loppanalys V4-2:

Ranking: A: 4-6-3-2. B: 7-9-5. C: 1-11-10.

Spetsanalys: Castle Rose öppnade bra då han hade framspår bakom bilen. Survival Kit gör debut bakom bilen och är svårbedömd men känslan är att han öppnar bra och utmanar om ledningen.

Loppanalys: Svensk Travsports Grundserie och här blir 4 Survival Kit klar favorit. Going Kronos-sonen gjorde årsdebut senast och var fin vid enkel spetsseger. Debut bakom bilen den här gången men känslan är att han öppnar bra och från ledningen kommer han att sälja sig dyrt.

Det är dock ett litet frågetecken med bildebut och det är inte säkert att han kommer till ledningen så jag streckar tre hästar till.

6 Conrads Adam höll bra i dödens senast och avslutade bra i årsdebuten näst senast. Säkert ännu bättre nu och sexåringen kan även öppna rätt skapligt och borde få en fin position. Bortglömd och ett roligt streck.

3 Hawerchuk tror jag är en rätt bra häst även om han inte har visat så mycket hittills. Han är lite seg och det känns som att han springer på halvfart i loppen. Nu låter det som att det blir någon form av helstängt vilket känns intressant och jag streckar tidigt.

Sista strecket till 2 Castle Rose som inte alls är så tokig. Valacken öppnar bra och från ledningen eller rygg ledaren blir han farlig.

Loppanalys V4-3:

Ranking: A: 8. B: 3-1-6-4-9-2-10-7-5. C-.

Spetsanalys: Eastar Rapida är en bilföljare och borde enkelt ta hand om ledningen initialt. Tror sedan att ”Lalle” släpper till Google Håleryd som borde köras mot täten efter den första kurvan.

Loppanalys: En spårtrappa där 8 Google Håleryd blir befogad storfavorit. Hästen är rejäl så gott som varje gång och senast var inget undantag då han var tvåa från dödens bakom Final Oak. Motståndet är mycket enklare den här gången och jag räknar med att Linderoth tar en safetystart för att sedan köra offensivt mot spets. Jag har mycket svårt att se honom att förlora vid sunda vätskor och tvekar inte när jag spikar.

Öppet bakom men jag lägger 3 Tress Ribston som första reserv. Jag tycker att han är rätt bra och kanske kan Ove A köra sig till täten om favoriten skulle bli struken.

Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 6-9. B: 7-10-4-5-8-3. C: 1-11.

Spetsanalys: Inga startraketer men jag hoppas och tror att Victory Va Bene som öppnar skapligt laddas framåt och trycker sig till ledningen i ett tidigt skede.

Loppanalys: Jag avslutar omgången med ett halvroligt lås där jag går emot den knappa favoriten 10 Sugar Daddy som ska gå med skor och som har gått bäst i den främre träffen.

Tipset istället till 6 Victory Va Bene som var riktigt bra mot enklare motstånd senast. Intrycket var desto bättre då han avgjorde lätt från dödens i en snabb avslutning. Det var andra starten för året och hästen är säkert ännu bättre den här gången. Kanske kan Ove A också hitta till ledningen i ett tidigt skede och därifrån blir han nog mycket svårslagen.

Jag dubblar dock med 9 Le Chapeau som har tre lopp i kroppen. I den första var han fin vid spetsseger, gången efter var han rejäl från dödens och senast fastnade han med krafter kvar i ett V75-lopp på Umåker. Distansen tror jag inte ska vara något problem och kör Söderholm fram utvändigt ledaren ut på slutrundan blir jag inte förvånad om han visar sig vara tuffast till slut.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Solänget: "Lopp i kroppen - blir allt bättre"
Nästa nyhet
V4 Solänget: ”Lopp i kroppen – blir allt bättre”

V4 Solänget: ”Lopp i kroppen – blir allt bättre”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var jättebra senast och vann lätt från ledningen. Han har nu fått ett par lopp i kroppen och blir allt bättre och siktet var först inställt på Örebros V75:a men där kom han inte med. Nu tar vi nya tag mot Gävle och detta ser vi väl som ett led i matchningen mot det. Inte för att det gör honom chanslös här såklart för detta är en häst som jag tycker etablerat sig bra. Distansen är inget minus och läget ser jag inte heller som någon stor nackdel. Vi sparar hovarna till framtiden och kör med barfotaskor denna gång, säger Magnus Träff om Sugar Daddy (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Solänget. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 COLLINS – Han har inte riktigt presterat som vi vill vilket jag tycker gör honom svårbedömd. Formen är inte så tokig men det är upp till bevis nu. Loppet såg jämnt ut på förhand så när som på Svantes häst som man liksom inte vet vart man har. Skor runt om, säger Lars-Göran Söderberg.

4 ELLIEANN – Hon låg på lite för mycket senast men la aldrig ner rörelsen och hon är nära toppformen nu. Nu ändrar vi tillbaka från det halvstängda huvudlaget hon hade senast till ett öppet eller norskt. Allt för att hon ska bli lugnare. Åter barfota runt om och jänkarvagn. Hon fungerar bra såväl i ledningen som med ryggar och Collins kan vara för snabb felfri. Min häst är nog inte sämre än någon annan och jag räknar med en bra insats, säger Ingemar Söderberg.

5 SUGARMAKESMERAZY – Han har haft lite skadeproblem och blivit valack men han har tränats på sedan i julas och fått ett par banjobb inne på Solvalla bland annat. Jag såg kvalet på Youtube och det såg bra ut. Han har övernattat i Sundsvall men det bör ha fungerat fint. Det blir skor runt om och han bör prestera fint direkt och ha vettig chans då det är en fin häst, säger Viktor Lyck i Knivsta-stallet.

7 SALLY STEEL – Hon känns fin för dagen men har dragit ett sämre läge. Senast kändes hon inte lika bra som tidigare och det tog 500 meter innan hon hittade rytmen. Det har hänt tidigare i just voltstart men nu är det bil vilket är en fördel. Det blir barfota fram idag och vi får se lite hur långt hon kan räcka. Helt avsågad är hon väl inte men det krävs lite tur, säger Henrik Svensson.

Lopp 2, V4-2

1 STINA STEEL – Hon har inte startat på ett tag men satt fast med vinnarkrafter kvar när Rikard körde henne för två starter sedan. Formen ska väl ändå vara okej men läget kan innebära en fälla. Håller vi upp tredje inner är jag nöjd och därifrån kan det åtminstone bli en hygglig peng. Barfota bak, säger Henrik Svensson.

3 HAWERCHUK – Han behövde loppet som jag befarade senast men han tog inte heller i ordentligt men det är säkert bättre nu. Han får även ett halvstängt huvudlag idag samt lättas något i balansen, säger Martin P Djuse.

4 SURVIVAL KIT – Han har gjort det mesta rätt hittills och vann årsdebuten ganska enkelt från ledningen. Jag tycker att han tagit åt sig av det loppet på helt rätt sätt och detta är en häst på väg uppåt. Nu är det autostart för första gången men känslan är att han ska kunna öppna bra om han sköter sig. Vi kör med samma balans som vanligt och jag måste fortsätta tro på min häst, säger Magnus Träff.

Lopp 3, V4-3

1 GLOBAL RACECOURSE – Han var inte som bäst senast och är behandlad efter den starten. Han har nu tränat på men formen är kanske inte helt på topp. Läget är bra men det är spårtrappa och inte fullt fält så ett par av de tuffare hästarna står bra placerade i loppet. Skor runt om, säger Daniel Wäjersten i stallet.

4 EASTAR RAPIDA – Han kämpade på förbättrat senast vilket var både överraskande och positivt. Vi hade ändrat lite på skoning, och han blev lite trevande från start, men å andra sidan stred han hela vägen till mål. Det har verkligen varit hans problem tidigare men vi hoppas detta inte var en tillfällighet. 2140 meter är hans bästa distans och vi siktar mot ledningen. Där vill jag köra och presterar han som senast kan han vinna. Inga ändringar, säger Lars-Göran Söderberg.

7 PAYING GUEST – Jag var nöjd med honom i kvalet senast men han behöver nog lopp i kroppen och vi ger honom en snäll genomkörare idag. Det blir barfota fram, säger Martin P Djuse.

8 GOOGLE HÅLERYD – Han var mycket duktig senast och känns jättefin efteråt så jag tror han är tillbaka i riktigt god form. Spåret är inte bra men han är inte så snabb ut så för honom spelar spåret mindre roll. Hoppas han slipper utvändigt ledaren idag och jag är optimist i detta gäng. Det blir åter skor runt om och helstängt huvudlag och en form av custom-sulky, säger Emmy Hansson.

Lopp 4, V4-4

4 MANNE S.E. – Han blev trött i ett långt lopp senast men höll i alla fall ihop det hela vägen vilket var positivt. Han spurtade bra i starten innan det och jag tycker han är lite på gång. Nu tycker jag dock att vi möter för bra hästar och jag ligger lite lågt. Barfota runt om, säger Henrik Svensson.

7 COAL TRADER – Jag är mycket nöjd med hästen för tillfället då han är mycket piggare och bättre på alla sätt nu. Det enda jag ogillar är spåret då det lätt kan strula. Han är hyggligt startsnabb. Får han en bra resa så är han tuff att stå emot och det blir inga ändringar, säger Catarina Norqvist.

8 IPPON FUTURA – Han hade krafter kvar senast och formen är klart bra. Nu blev loppet oväntat hårt och flera hästar har V75-standard. Inga ändringar och det är en av flera halvchanser för mig idag, säger Martin P Djuse.

10 SUGAR DADDY – Han var jättebra senast och vann lätt från ledningen. Han har nu fått ett par lopp i kroppen och blir allt bättre och siktet var först inställt på Örebros V75:a men där kom han inte med. Nu tar vi nya tag mot Gävle och detta ser vi väl som ett led i matchningen mot det. Inte för att det gör honom chanslös här såklart för detta är en häst som jag tycker etablerat sig bra. Distansen är inget minus och läget ser jag inte heller som någon stor nackdel. Vi sparar hovarna till framtiden och kör med barfotaskor denna gång, säger Magnus Träff.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Uppvisning i Halmstad: Twister Bi travade 1.09,5
Nästa nyhet
Uppvisning i Halmstad: Twister Bi travade 1.09,5

Uppvisning i Halmstad: Twister Bi travade 1.09,5

Som han sprang, Twister Bi. Fyraåringen bjöd på en grym insats när han helt i eget majestät travade svenska rekordet 1.09,5 på Halmstadtravet.

I ett test till Sprintermästaren kom bara fem hästar till start och två galopperade bort sina chanser kort efter start. Men den var en kväll som Twister Bi verkligen var på löphumör.

Jerry Riordan-träningen stack till ledningen direkt för Johnny Takter och dundrade sedan på helt för egen maskin. Första 500 gick efter 08,9 och varvet fortsatte i samma fart: 08,9.

Jerry Riordan var riktigt nöjd efter Twister Bis insats. Foto: ALN

Varenne-sonen kunde vinna helt ohotad och vid målgång stannade klockorna på sensationella 1.09,5a över 1609 meter.

– Jag är riktigt exalterad. I kväll var det ingen vind och banan var fantastiskt i värmen. Hästen har knappt gått i ledningen tidigare, i kväll fick han göra det och springa på som han ville, det är en jäkla häst det här, sa tränaren Jerry Riordan i Vinnare V64.

Segertiden innebar ett nytt svenskt rekord för utländska fyraåringar. Nuncios rekord från i september i Gävle putsades med en tiondel.

Det är också noterbart i sammanhanget att tiden var två tiondelar bättre än Brad de Veluwes löpningsrekord i Sprintermästaren – ett lopp som dock Twister Bi inte är anmäld till.

Italien-födde och ägde Twister Bi tjänade 60 000 kronor på bedriften. Det här var hästens 5:e seger på 8:e starten i år. Flash Håleryd var enda felfria häst i övrigt loppet och slutade tvåa – på 1.10,0.

Du kan se loppet här. 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Joakim Sandkvist hedras med nytt stipendium
Nästa nyhet
Joakim Sandkvist hedras med nytt stipendium

Joakim Sandkvist hedras med nytt stipendium

Ett nytt stipendium som delas ut till en ung travtränare har instiftats till minne av Joakim Sandkvist.

Det var för två år sedan som den lovande Halmstadtränaren Joakim Sandkvist tragiskt avled efter att ha drabbats av hjärtstopp under en motionsrunda. Joakim blev bara 28 år.

Nu har Svensk Travsport beslutat att instifta ett nytt stipendium till Joakim Sandkvists minne. Det efter ett förslag från Halmstadtravet.

Det är Svensk Travsport, Halmstadtravet och Tränarföreningen som bidrar till stipendiet på 50 000 kronor. Det ska delas ut till en A-tränare, max 35 år som anses lovande och ses som ett framtidsnamn i svensk travsport.

– Det här är ett jättefint initiativ från Halmstads tränarförening och det kändes självklart för oss på Svensk Travsport att bidra och jag är stolt över att få vara med i juryn, säger ST:s generalsekreterare Johan Lindberg i ett pressmeddelande.

2016 års stipendiat tillkännages den 9 juli och det delas ut den 29 augusti då Halmstad genomför en tävlingsdag till minne av Joakim.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dryga böter efter omstarterna i Finlandia-Ajo

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson