Click Bait glänste – gick under 1.10

När inte ens Don Fanucci Zet kan svara då är man startsnabb. Click Bait blixtrade till spets och stal showen i Prins Carl Philips Jubileumspokal på Färjestad. Stefan Melanders femåring briljerade när han plockade hem pokalen på häftiga 1.09,9.

Don Fanucci Zet gjorde sin första start sedan han blev tvåa i Derbyt, men efter målgång i Prins Carl Philips Jubileumspokal under Färjestads klassiska långfredagstrav, var det Click Bait (e. Cantab Hall) som tagit över huvudrollen. Stefan Melanders femåring bjöd på en insats som säkert gjorde honom till en möjlig Elitlopps-bubblare då det drar ihop sig.

Tycker han platsar i de största loppen

– Han är helt magisk när man släpper iväg honom, man bara gasar och kör. Det är en fröjd att köra. Han har väl haft lite svårt med moralen ibland och tycka att det är kul, men när han är som i dag är han inte lätt att ta ned. Jag tycker nog att hästen platsar bland de hästarna i de allra största loppen; det gick galet fort till slut i dag, sammanfattade kusken Per Lennartsson i ATG Live.

Don Fanucci Zet hade ingen chans från start när Per Lennartsson sände Click Bait med en explosion till ledningen. Ledaren passerade första 500 efter 10,7 och i det läget fick Örjan Kihlström slutlig landa i dödens med Don Fanucci Zet. Den senare, i första starten på sju månader, stod verkligen för en högst berömvärd comeback, men var utan chans att ta något på anförande Click Bait. ”Tarzan”-travaren gick under 1.07 loppets sista 500 meter för att fastställa segertiden till 1.09,9a/1640 – den snabbaste tiden på svensk mark hittills i år. Förstapriset var värt en kvarts miljon kronor.


Snöplig galopp – då blev det Gina Mearas

Folke Hjalmarssons Minneslopp för femåriga ston fick en riktigt dramatisk upplösning. Fast särskilt dramatiskt var det inte inledningsvis; årsdebuterande Milady Grace lunkade programenligt till ledningen ur första kurvan och fick öppna första kilometern efter 14,7. I samma veva tog Gina Mearas platsen utvändigt. Milady Grace såg ut att ha allt under kontroll på väg mot segern värd 150 000 kronor – då hon plötsligt kastade sig i galopp tjugotalet meter från mål. Snöpligt för favoritspelarna förstås, men ingen skugga över Gina Mearas som efter sina Frankrike-äventyr nu fick en etta i raden. Björn Goop körde Johan Untersteiners Cantab Hall-dotter som noterade 1.13,3a/2140.


Utskåpningsseger av Bara du Chene

Amatörernas Påskpris gick till hemmalaget. Bengt Berg tränar Bara du Chene (e. Quarcio du Chene) som tillsammans med Markus Linryd förvandlade motståndet till statister på bortre lång. 600 kvar sändes valacken på via fjärdespår, svepte fram och hade avgjort kort senare. Körande Linryd fick god tid på sig för segergest, konstaterande att Bara du Chene tagit sin fjärde raka på 1.13,4a/2640.


Säkert från spets för Launch’Em

Daniel Redén tränar Launch’Em (e. Trixton) som utan större åthävor grejade guldmedaljen i Copiads Silverpokal för fyraåringarna. Örjan Kihlström körde Launch’Em till ledningen efter 500 avklarade och sedan årsdebuterande Bandido Gar galopperat bort sig, var det Hindenburg Am som i stället blev närgången till slut. Någon fara för segern utgjorde det dock aldrig, Launch’Em vann på 1.14,5/2140.


Trö Flax jätteskräll efter drömresa

Th Egnells Memorial för kallbloden slutade i en jätteknall. Magnus Jakobsson kunde ge elvaårige Trö Flax (e. Järvsöfaks) en drömresa i rygg på ledande Harald och när luckan uppenbarade sig mitt i den sista svängen såg man sin chans. Trö Flax kopplade snabbt greppet och då inga faror hägrade från köposition, blev segern slutligen säker. Jenny Thygesen tränar vinnaren som visade 1.23,7/1640.


Chang var vinnaren från vinnarhålet

Spets och släpp till favoriten Gerben, det blev segerreceptet för Andreas Lövdal bakom Chang (e. Donato Hanover) när duon plockade hem Lars ”Tvåan” Nilssons Minneslopp. Ledaren, som fått öppna första 500 efter i underkant 1.09, kämpade tappert men stod maktlös när Chang hittade loss i sista sväng och avslutade vassast. Maria Törnqvist tränar vinnaren som tog sin andra raka på 1.13,4a/2140.


Lätt för Witty – Berglöf bjöd på en knall

Erik Berglöf fick triumfera under hemmabanans stordag. I Diamantstoets försök bjöd han på en riktig skräll då han lotsade sjuåriga Witty (e. Maharajah) till segern. Efter en fin resa som tvåa i andraspår, blev det fullt blås halvvarvet från mål, grepp och till slut en mycket enkel seger. Witty klockades till 1.14,2/2160 meter. Loppets stora favorit Alhambra Mail galopperade bort alla sina chanser direkt i startmomentet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lugnande besked – M.T. Insider har fått komma hem igen

Lugnande besked – M.T. Insider har fått komma hem igen

Olle Alséns hedershäst M.T. Insider drabbades i helgen av allvarliga problem med magen och utgången var oviss. Men nu kommer lugnande rapporter. Hästen har fått komma hem till stallet igen.

Elvaårige hedershästen M.T. Insider med över hundra starter i karriären och känd för sina talanger över extremsprinter, skulle egentligen ha årsdebuterat på hemmabanan Gävle under torsdagen. Men efter att ha insjuknat med allvarliga tarmproblem fick han föras till veterinär i helgen. Tillståndet för M.T. Insider var kritiskt ett par dagar – men nu kommer lugnande besked.

Visade direkt vem som är kung

– Han fick snabb behandling och svarade bra på medicinen så allt var bra i tisdags och under onsdagen var han kvar för observation. Han visade direkt vem som är kung när han skrek till alla andra i stallet när han kom hem. Nu är han i hagen och har det bra, säger tränaren Olle Alsén på Gävletravets Facebook-sida.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ecurie D i årsdebut
Nästa nyhet
Ecurie D i årsdebut

Ecurie D i årsdebut

På onsdag är det dags. Årets kanske mest spännande årsdebut sker på Solvalla. Ecurie D. är tillbaka och inleder året i Dartster F:s lopp. Men det är definitivt inget enkelt motstånd som han ställs mot.

Att det är Elitloppet som tränaren Frode Hamre har sikte med Ecurie D. har inte varit en hemlighet. Kommande onsdag får vi också se demontravaren i sitt första framträdande som femåring. Björn Goop sitter vid spakarna när Ecurie D. går ut i Dartster F:s lopp med 100 000 kronor att tjäna för vinnaren. Det här blir för Ecurie D. första starten sedan han var tvåa i Solvalla Grand Prix i november; en av hans tre förluster på karriärens sjutton starter.

Elitloppshästar bland motståndet

Motståndet i Dartster F:s lopp går verkligen inte av för hackor. Ecurie D. är inte ensam att ha valt loppet för årsdebut. Sådana gör också två Elitlopps-hästar i form av Milliondollarryhme och Makethemark. För att höja kvaliteten ytterligare hittas också fjortonfaldige miljonären Milligan’s School och Roger Walmann-toppen Forfantone Am.

I övrigt kan noteras att även fjolårets Kriterie-vinnare Brambling också han gör årsdebut under kvällen. Den sker i ett fyraåringslopp som även innehåller kulltoppar som Global Badman och Selected News – samt Frode Hamres spännande jänkare Synergy.

Dartster F:s lopp, 2140 auto:

1 Balzac du Chatelet – Jörgen Westholm
2 Super Zantos – Ante Lisell
3 Milliondollarryhme – Fredrik B Larsson
4 Forfantone Am – Torbjörn Jansson
5 Lover Face – Rikard N Skoglund
6 Mr Golden Quick – Jorma Kontio
7 Ecurie D. – Björn Goop
8 Milligan’s School – Ulf Eriksson
9 Snowstorm Hanover – Örjan Kihlström
10 Makethemark – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
De har börjat 2021 bäst
Nästa nyhet
De har börjat 2021 bäst

De har börjat 2021 bäst

Ulf Ohlsson vinner flest lopp i landet – precis som vanligt. Timo Nurmos är tränaren som startat upp året allra bäst. Det första kvartalet av 2021 är i mål. Här är landets kusk- och tränartoppar efter årets första tre månader.

April är här, vilket betyder att det första kvartalet av året redan är avklarat. Då gör vi en koll bland landets kusk- och tränarelit för att se vilka som toppar efter årets första fjärdedel. När det kommer till den allsvenska kuskligan är det, som alltid, med Ulf Ohlsson i topp.

Stabil ledning för Ulf Ohlsson

Kusken som vunnit den allsvenska kuskligan de fem senaste åren innehar för närvarande en mycket säker ledning i årets liga. 88 segrar och lite mer än 7,1 miljoner kronor inkört blev det under årets första kvartal. Bakom är det Jorma Kontio, Rikard N Skoglund och Magnus A Djuse som skuggar, alla med över 50 segrar tagna i sulkyn hittills i år.

Bland vinstrikaste tränare är det Timo Nurmos som toppar efter tre månaders tävlande. Hans stall har travat in en bit över 4,4 miljoner kronor och kan skryta med över 34 i segerprocent hittills. Stall Robert Bergh ligger stabil tvåa och är även landets segerrikaste så här långt med 50 fullträffar.

Allsvenska kuskligan:

1 (1) Ulf Ohlsson, 88 – 520 – 16,9% – 7 145 100 kr
2 (3) Jorma Kontio, 55 – 355 – 15,5% – 5 335 200 kr
3 (5) Rikard N Skoglund, 54 – 387 – 14,0%- 4 838 050 kr
4 (6) Magnus A Djuse, 52 – 343 – 15,2% – 4 508 600 kr
5 (7) Carl Johan Jepson, 43 – 315 – 13,7% – 4 174 550 kr
6 (8) Mats E Djuse, 41 – 350 – 11,7% – 3 259 200 kr
7 (4) Örjan Kihlström, 40 – 221 – 18,1% – 4 598 600 kr
8 (11) Erik Adielsson, 32 – 196 – 16,3% – 4 842 500 kr
9 (10) Johan Untersteiner, 32 – 154 – 20,8% – 3 213 400 kr
10 (12) Robert Bergh, 31 – 114 – 27,2% – 2 180 600 kr

Vinstrikaste tränare:

1 (4) Timo Nurmos, 36 – 105 – 34,3% – 4 455 200 kr
2 (2) Robert Bergh, 50 – 208 – 24,0% – 3 614 300 kr
3 (6) Stefan Melander, 15 – 190 – 7,9% – 2 758 600 kr
4 (9) Jörgen Westholm, 25 – 167 – 15% – 2 663 050 kr
5 (8) Johan Untersteiner, 25 – 112 – 22,3% – 2 322 600 kr
6 (1) Daniel Redén, 28 – 76 – 36,8% – 2 175 300 kr
7 (11) Adrian Kolgjini, 21 – 85 – 24,7% – 2 011 600 kr
8 (24) Joakim Elfving, 19 – 92 – 20,7% – 1 963 800 kr
9 (12) Conrad Lugauer, 22 – 102 – 21,6% – 1 915 400 kr
10 (17) Joakim Lövgren, 19 – 122 – 15,6% – 1 876 400 kr

All statistik är hämtad från Svensk Travsport och gäller endast svenska starter. För mer statistik: klicka här. (Förklaringar: inom parentes fjolårets placering, namn, antal segrar, antal starter, segerprocent, vinstsumma).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Italienske stjärnan är klar för Seinäjoki-Race
Nästa nyhet
Italienske stjärnan är klar för Seinäjoki-Race

Italienske stjärnan är klar för Seinäjoki-Race

Den italienske stjärntravaren Vernissage Grif är klar för Norden. Seinäjoki-Race blir nästa uppgift. Till det loppet har även Hotshot Luca fått en plats.

Vernissage Grif (e. Varenne) hade en stark fjolårssäsong och vann bland annat Gran Premio Citta’ di Montecatini och Campionato Europeo. Då hästen gjorde årsdebut i Milano i början av mars tog han en högst övertygande seger och seglade upp som en kandidat till de största nordiska loppen.

Hoppas på en plats i Elitloppet

Nu är den italienske stjärnan definitivt klar för Seinäjoki-Race den 17 april. Hästens tränare Alessandro Gocciadoro har uttryckt förhoppningar att därefter fortsätta matcha sin stjärna på nordisk mark i form av Finlandia-Ajo och Elitloppet.

Totalt är sex hästar i nuläget inbjudna till Seinäjoki-Race. Förutom Vernissage Grif tillföll på onsdagen även en biljett till Hotshot Luca (e. Dream Vacation) som tränas av Pekka Korpi. Unghäststjärnan har i år tagit en seger och var i fjol bland annat tvåa i Suur-Hollola.

Inbjudna till Seinäjoki-Race:

Grainfield Aiden
Hotshot Luca
Le Gros Bill
Peanuts
Selmer I.H.
Vernissage Grif

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nej till Propulsion

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson