Just nu:
19.04 Generaal-skräll
18.33 Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka
16.30 Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web
15.47 Fullträff i Arvika för Baron Gift
15.30 Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix
15.09 Fullt ös på Tylösand
14.53 Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!
14.48 Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika
11.25 Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare
08.38 Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Cleangame tar upp raden igen?

Cleangame fick sin sju segrar lång rad bruten senast. Till helgen försöker Jean-Michel Bazires flaggskepp ta upp segerraden igen när han går ut i Prix Chambon P.

Jean-Michel Bazires monstervalack Cleangame galopperade bort sig Prix des Ducs de Normandie i början av maj, ett lopp som i stället såg Earl Simon som vinnare. Den franske stjärnan gör i helgen ett försök att återuppta segerstaplandet när han lär få favoritskapet i Prix Chambon P. Grupp 2-loppet som normalt avgörs på Vincennes, körs på lördag i Laval.

Möter flera PdA-hästar

Clenagame stöter i lördagens uppgift på flera hästar från Prix d’Amérique, då de båda stona Bahia Quesnot och Délia du Pommereux finns med i startlistan. Det gör också Enino du Pommereux som senast var tvåa i Prix des Ducs de Normandie, Bazire-tränade Valokaja Hindö samt Anzi des Liards som inte startat sedan segern i Prix du Luxembourg.

Här är startlistan:

Prix Chambon P., 2875 volt:

1 Very Joy – Vitale Ciotola
2 Vipera Killer Gar – Jérémy-Gaston van Eeckhaute
3 Clif de Pommereux – David Thomain
4 Blues des Landiers – Dominique Chéradame
5 Valokaja Hindö – Nicolas Bazire
6 Etoile de Bruyère – Charles Dreux
7 Dexter Fromentro – Thomas Levesque
8 Enino du Pommereux – Matthieu Abrivard
9 Anzi des Liards – Romain Derieux
10 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
11 Délia du Pommerwux – Franck Nivard
12 Cleangame – Jean-Michel Bazire

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:04, 04 juli

Generaal-skräll

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:33, 04 juli

Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:30, 04 juli

Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:47, 04 juli

Fullträff i Arvika för Baron Gift

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:30, 04 juli

Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:38, 03 juli

Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 22:51, 02 juli

Kung Don Fanucci

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Arazi Boko vann direkt i årsdebuten

Arazi Boko vann direkt i årsdebuten

Den trettonårige fajtern Arazi Boko fortsätter att leverera i Italien. I tisdagens comeback på banan i Bologna – blev det segern i Gran Premio della Repubblica.

Svenskfödde Arazi Boko håller sedan flera säsonger till hos Alessandro Gocciadoro i Italien. Efter att ha blivit struken ur Copenhagen Cup i maj, var det nu i stället läge för årsdebut på hippodromen i Bolgona. Den trettonårige krigaren öppnade säsongen med seger direkt.

Lätt från ledningen

I Gran Premio della Repubblica tog sig Arazi Boko till ledningen, överlämnade en bit åt stallkamraten Visa As och övertog täten igen inför slutvarvet. Därifrån var Arazi Boko sedan aldrig hotad – hästen gick undan med flera längder över upploppet för att fast-ställa segertiden till 1.11,9a/1660 över 800-metersbanan. Visa As fixade andraplatsen, medan svenskfödde Deimos Racing var trea.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dijon har tävlat klart
Nästa nyhet
Dijon har tävlat klart

Dijon har tävlat klart

Segern i Elitloppet för ett år sedan blev den sista. Den franske stjärnan Dijon har fått nya problem med skador. Nu väljer teamet kring hästen att låta honom avsluta tävlingskarriären.

För ett år sedan stod Dijon som överraskande vinnare i Elitloppet. Den segern blev inte bara hästens största, utan också den sista. På tisdagen bekräftade tränaren Romain Derieux för franska medier att den sjuårige travaren inte fått bukt på sina bekymmer med skador, varför man nu väljer att låta hästen sluta tävla.

Vill visa hästen respekt

– Vi försökte få honom i form till Prix des Ducs de Normandie, men han fick problem med samma ben som han haft tidigare. Vi har funderat ett tag och jag har diskuterat med ägaren. Vi hade kunnat göra en operation men det är svårt att komma tillbaka på topp och sedan vill jag visa hästen respekt. Han har gett oss så mycket glädje redan, säger Romain Derieux till Equidia.

Dijon gjorde sin sista start i Grand Critérium de Vitesse i mars, där han galopperade. Totalt gjorde han 55 starter av vilka han vann 13. Under sin karriär tjänade Dijon cirka 11 miljoner kronor. Nu väntar en fortsättning på arbetet som avelshingst på heltid.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Eskilstuna: Segertorkan över för Tjacko Zaz
Nästa nyhet
Eskilstuna: Segertorkan över för Tjacko Zaz

Eskilstuna: Segertorkan över för Tjacko Zaz

Efter en lång frånvaro på grund av skador var Tjacko Zaz äntligen tillbaka i vinnarcirkeln igen. Första triumfen på nära tre år kom i tisdagens stayerlopp på Sundbyholm.

2017, då i träning hos Timo Nurmos, dök Tjacko Zaz upp som ett wild card i Elitloppet. Men hästen skadade sig månaderna senare och det har tagit lång tid för den i dag åttaårige valacken att komma tillbaka till travbanan. Numera i regi Jörgen Westholm gjorde Tjacko Zaz i Eskilstuna på tisdagen sin fjärde start efter comeback – och nu blev det efterlängtad seger.

Tjacko Zaz, körd av sin tränare, provade lyckan i aftonens stayerlopp och fick en fin start från sitt tillägg. Hästen kom snabbt fram för att överta ledningen efter ett halvvarv – och i täten skulle han förbli. Tjacko Zaz skakade av sig motståndet definitivt genom sista kurvan och vann komfortabelt på 1.15,5 över 3160 meter.

Ulf Ohlsson i skrälltagen

Ulf Ohlsson såg till att favoritspelarna inte hade någon enkel kväll. Med Jan Hägg-tränade Dacning Vilma var man fältets minst spelade ekipage – men stoet lotsades ändå in till första segern på nästa två år. Efter en resa i tredje par invändigt blev det lucka 250 kvar, då tog Dancing Vilma chansen och vann till slut säkert.

Petri Salmela tränar Boiling Point som Ohlsson placerade i rygg på ledande Isa. Därifrån blev det perfekt fritt mitt sista sväng när Mellby Hawaii galopperade. Boiling Point skaffade sig strax greppet och avgjorde lätt i slutstriden.

Opalis duktig i andra raka

Sybille Tinter-tränade stoet Opalis svarade för en av kvällens mest rejäla insatser. Efter en vid första kurva tog hon sig ned i dödens efter 500 meter, vilka öppnades på 1.10. För Jorma Kontio var hon ändå bäst på plan. Opalis fick greppet in på upploppet och stegade mycket lätt undan för övertygande seger på nya rekordet 1.12,0a/1640.

Också Carl Johan Jepson kunde agera skrällkusk. Lolita Tooma, som tränas av Solvalla Anders Ahlneby, var föga betrodd i epilogen men efter en skön resa i rygg på ledaren och fritt spelrum mitt i sista sväng, kunde hon avgöra säkert i slutstriden.

Oskar J Andersson-tränade Luna Nera Doc tog första årssegern i ungdomsloppet, där körd av Lukas L Svedlund. Det åttaåriga stoet kördes resolut fram till ledningen efter 700 meter avverkade och från den positionen var hon därefter ohotad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Chock efter uppgifterna om Propulsion
Nästa nyhet
Chock efter uppgifterna om Propulsion

Chock efter uppgifterna om Propulsion

I söndags tog han i Elitloppet sin karriärs största seger. Bara två dagar senare fram-kommer uppgifter som sprider stor oro i trav-Sverige. Uppgifterna säger att Propulsion som unghäst i Nordamerika genomgått ingreppet ”nervsnittning” – något som är helt förbjudet i Sverige.

Bomben slog ned bara två dagar efter segern i Elitloppet. Det var norska Trav og Galopp-Nytt som först kom med nyheten att Propulsion kan ha blivit ”nervsnittad”, enligt uppgifter från det kanadensiska förbundet. De uppgifterna bekräftas senare på kvällen av det amerikanska förbundet. Ingreppet, som innebär att hästens känsel begränsas, är inte tillåten enligt svenskt reglemente och en häst som genomfört det är därmed inte tillåten att tävla.

Amerikanska förbundet bekräftar

Travronden har varit i kontakt med det amerikanska förbundet USTA, som bekräftar att de fått in uppgifter om att Propulsion genomgått behandlingen som fyraåring. Enligt USTA:s uppgifter ska hästen gjort operationen 27 april 2015 och ingreppet ska ha registrerats 18 augusti 2015. Propulsion köptes av Daniel Redén och Stall Zet på Tattersalls auktion den 2 augusti samma år.

Travronden har varit i kontakt med tränaren Daniel Redén som säger att han tidigare nåtts om ryktet att Propulsion varit ”nervsnittad” och att man av den anledningen låtit veterinär undersöka hästen. Vid undersökningarna har man funnit att Propulsion har full känsel.

Har undersökts av veterinärer

– Första gången jag ens fick höra om det här var för året. Då kom Steen Morten Johansen (ansvarig för utredning och säkerhet hos Svensk Travsport reds.anm.) till mig och sa att det går rykten om att hästen blivit nervsnittad under sin tid i USA. Det kom som en chock. Jag sa till honom att det låter otroligt att jag som travtränare ska ha bommat det i så fall. Och att alla mina veterinärer ska ha missat det. De går alltid igenom mina hästar som kommer från USA, säger Redén till Travronden.

Sten Morten Johansen bekräftar för Trav og Galopp-Nytt att undersökningen gjorts på Propulsion och att man då inte funnit något onormalt. Flera andra veterinärer under-stryker samma fakta.

Svensk Travsport är insatta i ärendet och kallade till ett extra möte i frågan under tisdagen. Förbundet har ännu inte valt att kommentera uppgifterna.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
STL Open ersätter Masters

Travtips

Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!

Travtips
fredag 14.53, 03 juli
Det började bra i onsdags med fin vinnare i Åke Lindbloms Karat Band som stack till ledningen och sedan bara var överlägsen. Favoriten Iggy B.R. har fortsatta problem med travet och som jag skrev i tipsen var han illa ute på Fornaboda. Jag borde sedan ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.48, 3 juli

Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 3 juli

Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.05, 2 juli

Halmstad 2 juli: Mearas och sedan mera Mearas

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.19, 2 juli

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:09, 04 juli 2020

Fullt ös på Tylösand

STRÄNGNÄS: Regnet har stundtals vräkt ner här hemma under lördagen. Den värme som fanns för några dagar sedan är nu enbart ett minne blott. Bettans Bar Det verkar gått hett till på Bettans Bar vid Tylösand i natt. En konsult på Kanal 75 och tillika profess...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson