Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Cleangame siktar mot ny seger

Efter ett par förluster var Cleangame senast tillbaka i stor stil. På onsdag tar den franske stridsvagnen sats mot en ny seger när han på Enghien ska tampas i Prix Jean-Luc Lagardère.

Jean-Michel Bazires monstervalack Cleangame hade tre raka förluster före han senast i Grand Prix du Conseil Municipal i Vichy slog till med seger på topptid. Nu på onsdag kan det blir en ny storseger för åttaåringen som lär få favorittrycket på sig i Grupp 2-loppet Prix Jean-Luc Lagardère som körs på Enghien. Vinnaren belönas med 49 500 euro.

Feliciano är huvudmotståndaren

Det är fina hästar bland motståndet. Femårige Feliciano har haft en stark sommar och utmanar, liksom Carat Williams som senast bröt sin långa segertorka. Med i loppet finns också Tony Gio, Violetto Jet och förra årets Critérium des 5 Ans-vinnare Eugenito du Noyer.

Prix Jean-Luc Lagardère, 2875 volt:

1 Eclair du Mirel – Jean-Charles Piton
2 Désir Castelets – Gabriele Gelormini
3 Divinie Mesloise – Paul Belloche
4 Eguenito du Noyer – Jean-Michel Baudouin
5 Violetto Jet – Franck Nivard
6 Blues d’Ourville – Pierre Houel
7 Feliciano – David Thomain
8 Tony Gio – Eric Raffin
9 Carat Williams – Matthieu Abrivard
10 Bel Avis – Nicolas Bazire
11 Cleangame – Jean-Michel Bazire

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
söndag 17:37, 27 september

Dubbelt Redén i STL Open

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 17:34, 27 september

Ecurie D. utan problem

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 10:44, 27 september

Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 09:55, 27 september

Venerate vass vinnare i Mohawk Million

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:09, 26 september

Brambling Kriterie-kung

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:03, 26 september

Knall av Eagle Eye

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:10, 26 september

Omöjligt stoppa Mascate Match

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Elitloppshästar i möte på Romme

Elitloppshästar i möte på Romme

Elitlopps-hästarna Milliondollarryhme och Elian Web mot Årjängs Stora-vinnaren Milligan’s School. Det finns möjligheter till en fartfest i American Trot på Romme.

American Trot är lördagens Gulddivisionen på Romme, som ju också kör de båda korta E3-finalerna. Högsta klassen har samlat ett välmeriterat sällskap i kampen om segern. Två hästar från Elitloppet i år finns med bakom bilen; Milliondollarryhme som var femma i finalen och finske storloppsabonnenten Elian Web, som nyligen vann Suur-Hollola.

Möter Milligan’s School

En tuff motståndare hittas från innerspår. Milligan’s School som vann Årjängs Stora Sprinterlopp och som faktiskt är titelförsvarare i loppet. I startlistan hittar vi också Nimbus C.D., här i fjärde starten efter sin frånvaro, Generaal Bianco och Chianti.

American Trot, 1640 auto:

1 Milligan’s School – Ulf Eriksson
2 Nimbus C.D. – Peter G Norman
3 Elian Web – Jorma Kontio
4 Milliondollarryhme – Fredrik B Larsson
5 Ural – Rikard N Skoglund
6 Vacqueyras – Thomas Åhlund
7 Generaal Bianco – Carl Johan Jepson
8 Chianti – Björn Goop
9 Globalsatisfaction – Magnus A Djuse
10 Lawmaker – Hans G Eriksson
11 Snowstorm Hanover – Örjan Kihlström
12 Speedy Face – Erik Adielsson

Läs även: Dags för korta E3-finaler

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Brenne Bas bara bäst
Nästa nyhet
Brenne Bas bara bäst

Brenne Bas bara bäst

Brenne Bas vet fortfarande inte hur det är att förlora. På söndagen blev det seger i Svenskt Kallblodskriterium på Dannero. Öystein Tjomsland ordnade ännu en stor årgångsseger.

När Derby-dagen avgjordes i Östersund dominerade Öystein Tjomsland helt och hållet. Då Dannero avverkade Svenskt Kallblodskriterium på söndagen satte norrmannen sin prägel återigen. Hans Brenne Bas (e. Horgen Tore) kom till finalen som obesegrad i tre starter – och någon förlust skulle talangtravaren inte noteras för den här gången heller. Överlägsen finalseger värd 600 000 kronor.

Svepte fältet fram till ledningen

Brenne Bas fick annars en lugn start, men betydligt snabbare skulle det strax gå. Tjomsland styrde så fort spetskörningen bedarrat på och Brenne Bas svepte runt fältet för att nå ledningen efter 700 meter. Sedan var det upp till konkurrenterna att göra upp om silverplatsen bäst de ville. Oppgårdsdrängen galopperade med en topplacering på gaffeln vid upploppets början – men då hade Brenne Bas redan börjat rycka undan. Segern togs på 1.26,8a/2140 före vinnarhålet Bäcklös Faron som därmed följde upp storebror Bäcklös Uriels Kriterie-seger från i fjol med ett silver, Oskar Kylin-Blom tränar och kör. Trea slutade Balder Odin och Tom Erik Solberg.


Hopp Karoline överlägsen i Kriteriestoet

En fortsatt obesegrad – och överlägsen vinnare även i Kriterietstoet. Ole Johan Östre tränar och körde Hopp Karoline (e. Bork Odin) till en mycket imponerande viktoria. Trots att Hopp Karoline unnade sig en kort galopp i starten var hon framme för att överta spets efter ett varv. I sista sväng var det bara Öystein Tjomsland som kunde haka på med Malifika, men den här gången fick han nöja sig med att bli tvåa. Hopp Karoline lämnade även sin sista konkurrent med flera längder över upploppet för att ta sig i mål på 1.29,6a/2140. Tredjepriset tillföll Pegasus Mia och Nicklas Westerholm. 350 000 kronor var förstapriset.


Överraskande Guldtäcke till Aas Balder

Klassiska handicapen Svenskt Travsports Guldtäcke såg Ida Brekke-tränade Aas Balder knipa en lika säker som överraskande seger. Mats E Djuse tog plats i sulkyn bakom tolvåringen som fick en bra start och körde sig till ledningen efter 700 meter avverkade. Vid ingången av sista sväng satte Djuse rubbet på ett kort, stack med flera längder och det var avgörande. Aas Balder kunde till slut komfortabelt gå ifrån till segern värd 150 000 kronor, på 1.24,4/2160.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ramona Hill gjorde det
Nästa nyhet
Ramona Hill gjorde det

Ramona Hill gjorde det

Det gick vägen – tjejen satte killarna på plats. Ramona Hill var omutbar i årets Hambletonian. Stoet släppte aldrig in konkurrenterna i matchen när hon vann världens största treåringslopp på det nya löpningsrekordet 1.08,5.

Kretsen kring Ramona Hill med tränaren Tony Alagna i spetsen valde att sätta allt på ett kort – att låta stoet Ramona Hill drabba samman med hingstarna och valackerna i Hambletonian Stakes. Ett helt rätt val visade det sig. Det nya monsterstoet, som kördes av australiern Andrew McCarthy var i sin egen klass när klassikern avgjordes under lördagen på Meadowlands.

Tangerade pappas löpningsrekord

Ledningen växlade ett par gånger under loppets inledning men strax före halva distansen var avverkad hade McCarthy gasat fram och övertagit täten med favorit-spelade Ramona Hill (e. Muscle Hill). Det var den vinnande manövern. Nancy Takters stora hopp Ready For Moni och Åke Svansteds Back of the Neck jagade över upploppet men kom aldrig i någon farlig närhet.

Ramona Hill skar mållinjen för segern värd en halv miljon dollar på strålande 1.08,5a/1609. Den tiden var en tangering av det löpningsrekord som vinnarens far, Muscle Hill, noterade redan 2009. Silvret och bronset till de båda stora svenskhoppen, Ready For Moni respektive Back of the Neck. Fyra i mål slutade Amigo Volo medan Marcus Melanders Hollywood Story var femma.


Enastående Gimpanzee – femte raka

Gimpanzee är omöjlig att stoppa. Återigen bjöd den svenskägde fyraåringsstjärna från Marcus Melanders stall på en enastående prestation när han vann den äldre elitens stora nummer John Cashman Memorial. I ledningen bombade sto(r)stjärnan Atlanta och det såg länge ut att vara för långt fram för Gimpanzee, körd av Brian Sears. Men den mäktige Chapter Seven-sonen hade en ruggig avslutning kvar och plockade till slut säkert ner skrällen Lindy the Great som skaffat sig greppet på upploppet. Gimpanzee, som här tog femte segern i femte årsstarten, klockades till löpningsrekordet 1.08,4a/1609 för en seger värd knappt 150 000 dollar. Åke Svanstedt-tränade Soul Strong trea.


Sorella gav Takter Hambo Oaks-segern

Stor seger för Nancy Takter när häftiga Sorella (e. Muscle Hill) höll för pressen i Hambletonian Oaks. För Yannick Gingras blixtrade stoet till ledningen och försvarade säkert den positionen hela vägen till mål. Marcus Melanders snabbfotade Hypnotic Am, som börjat från bakspår, gick en stark avslutning för att bli tvåa, men utan chans att på allvar hota. Extra jubel för Takter-stallet sedan Panem spurtat in som trea. Sorella, som tog fjärde segern i femte starten i år, klockades till 1.09,9a/1609. För drivern Yannick Gingras var det här hans sjätte Hambo Oaks-seger – på de sju senaste åren. Förstapriset var värt 300 000 dollar.


Jätteknall med Sears i Peter Haughton

Peter Haughton Memorial, magnum opus för tvååriga hingstar och valacker, slutade med en riktig knall. Brian Sears, som tog sin femte seger i loppet, körde in helt otippade Zenith Stride (e. Muscle Hill) till segern. Hästen, som tränas av Mark Harder, tog karriärens första seger när han avgjorde väldigt lätt över upploppet till seger på 1.11,6a/1609. Marcus Melanders Moonstone grejade silvret från ledningen, medan tredjepriset tillföll Venerate. De båda favoriterna Type A (Takter) och Plumville Prince försvann både bort med galopper. Förstapriset cirka 160 000 dollar.


Darlene överlägsen i Jim Doherty

I Jim Doherty Memorial för tvååriga ston var det inget snack om saken. Darlene Hanover (e. Chapter Seven) imponerande i försöken och var överlägsen i finalen. Andrew McCarthy rattade talangen som tränas av Brett Bittle som kom fram först i andraspår, enkelt slog klorna i ledaren ur sista sväng och försvann ifrån med flera längder till seger på 1.11,6a/1609. Bakom var Material Girl från Per Engloms stall tvåa och Marcus Melander-tränade Ineffable trea. Förstapriset cirka 175 000 dollar.


When Dovescry när Manchego svek

Riktigt tungt favoritfall i John R Steele Memorial där alla förväntade sig att få se Manchego vinna. Men Nancy Takters monstersto hade inte sin bästa dag och var mitt på upploppet slagen när David Miller kom farande med When Dovescry. Fjolårets Hambo Oaks-vinnare bärgade segern på skarpa 1.08,7a över 1609 meter, före Åke Svanstedts Plunge Blue Chip.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mäktigt, Moni Viking!
Nästa nyhet
Mäktigt, Moni Viking!

Mäktigt, Moni Viking!

Kungen av stayerdistans. Han heter Moni Viking. Harper Hanovers-vinnaren avgjorde på styrka efter en tuff duell mot Who’s Who i Åby Stora Pris – och klockades till ett nytt världsrekord.

Det ser ut som en väldigt spännande vinter nere i Frankrike för Moni Viking. Björn Goops vrålstarke norrman bärgade ännu en stor stayertriumf. Sjuåringen efter Maharajah som tidigare i år hade stor uppvisning i Harper Hanovers lopp, slog till på nytt när två miljoner kronor skulle delas ut i Åby Stora Pris. Moni Viking avgjorde efter en kunglig avslutning för att greja segern på 1.12,4a/3140 – precis som i Harper Hanovers var noteringen ett nytt världsrekord. Propulsions tid från samma lopp förra året sänktes med fyra tiondelar.

– Det var en fantastisk insats. Vi fick ett bra lopp, men det gick sakta en bit där framme och då är det svårt att ta något bakifrån. Men han var ju ruggigt bra, ”Moni”. När man drar skygglapparna på hästen så är det som att vrida på gasen i jetplan, konstaterade Björn Goop i ATG Live.

”Som att vrida på gasen i ett jetplan”
Björn Goop i ATG Live

Till ledningen var det Örjan Kihlström som hittade med Who’s Who som efter underkant 1.10 första 500 fick lugna ned till 1.14 första 1000. I det läget lurade Björn Goop i tredje utvändigt med Moni Viking och där blev han kvar till mitt på sista bortre långsidan. Men när det drogs i högertömmen svarade den norske stayerstjärnan blixtsnabbt – och tog sig i ett huj fram mot ledaren.

Det sista halvvarvet av loppet blev en ren duell mot Who’s Who (12,5) som kämpade emot starkt, men inte hade kraften att svara Moni Vikings kolossala styrka den sista biten. Segern blev slutligen så säker att Björn Goop kunde fira med segergest över mållinjen. På avstånd bakom de båda kombattanterna var det Cyber Lane som avslutade mycket starkt för att greja bronspengen, liksom Cokstile och Pacific Face, klockad till 1.12,7.


Aramis Bar tuffast i sevärd duell

Ragnar Thorngrens Minne för fyraåringarna blev en riktigt sevärd duell. Återkommande Power, som närmast laddas mot Derbyt, pressade sig till ledningen ur första kurvan – men det gick fort. Första varvet klockades till 10,4 och då hade Björn Goop synat dödens med favoritspelade Aramis Bar.

Power grillade sin motståndare rejält över sista bortre, skaffade sig några längder genom sista sväng och såg i det läget ut att kanske gå mot segern. Men Aramis Bar (e. Napoleon Bar) ville inte ge slaget förlorat, tog sig tillbaka och plockade den sista biten ändå säkert ned sin huvudkonkurrent. För att vinna krävdes 1.11,0a/2140, vilket var en tangering av det svenska rekord för utländska fyraåringar som just Aramis Bar noterade senast på Bergsåker. Power duktig i sitt nederlag, i första starten på tre månader. Sylvass avslutning på open stretch av Galantis till tredjepriset.


Ingen kunde passera Pastor Power

Hela vägen i ledningen var Pastor Power i Silverdivisionens final. För sin tränare Peter Untersteiner blixtrade ”Pastorn” till spets från sitter innerspår och då han fick dämpa till, för dagen måttliga, 14,5 första kilometern, gick sexåringen inte att passera. Zap di Girifalco gjorde sitt yttersta från dödens och Man at Work letade sig fram på innerspåret – men förgäves. Pastor Power försvarade sig till linjen för seger på 1.11,9a/2140.


Pleasure For Cash visade kapaciteten

Mäktig insats i Klass 1-finalen när Pleasure For Cash fick visa prov på sin stora kapacitet. Det var Örjan Kihlström som agerade driver bakom Oscar Berglund-träningen, som tog sig ut från sitt innerspår och gasade snart fram till spets. Tempot hölls benhårt; första varvet på i överkant 10,5 och det tog knäcken på tunga favoriten Unoicsdue Gnafa’ som kastade handduken i sista sväng. Pleasure For Cash hade emellertid mycket kraft kvar – och tog ohotad sin tredje raka på skarpa 1.11,2a/2140.


Newport Beach lattjade hem sjätte raka

Det finns mycket att hämta framöver för Josef Franzl-tränade Newport Beach. Utrustad med Peter Ingves i jollen lattjade tysken hem Klass 2-finalen. Trots en 07,8-öppning första halvvarvet fortsatte Newport Beach att pressa och fick snart överta ledningen. Därifrån var femåringen aldrig i närheten av förlust, särskilt sedan storfavoriten Champ Lane gjort bort sig med galopp. Newport Beach klockades till 1.12,4a/2140 för sin sjätte raka seger.


Argbiggan var svaret i Diamantstoet

Härligt raffel i Diamantstoets final där många hästar hade chansen när fältet styrde in på upploppet. Det längsta strået drog Rickard Svanstedt bakom Argbiggan som nu fick en välförtjänt mitt i prick. Argbiggan hade andra utvändigt men valde att kliva ned på innerspåret över den sista rakan – och avgjorde i den täta slutstriden till seger på det tangerade svenska rekordet 1.12,5/2140 före starkt avslutande Divine och Princess Kloster.


Vagabond Bi efter en smaskig resa

David Persson-tränade italienaren Vagabond Bi visar storform. Nu blev det seger också i finalen av Bronsdivisionen. Ulf Ohlsson kunde ge valacken en trevlig resa i rygg på ledande Adde S.H. som drog stenhårt genom sista sväng. Men när Vagabond Bi fick fritt på open stretch blev det aningen för mycket för den tappre ledaren. Vagabond Bi avgjorde säkert för seger på magnifika 1.10,8a/2140.


Rajesh Face riktigt ruskig under sadel

Adrian Kolgjinis Rajesh Face bjöd på en enastående prestation i Åby Stora Montépris. Med Sofia Adolfsson i sadeln fullständigt krossade valacken det svenska rekordet. Rajesh Face kom fram som första häst i andraspår efter 07,7 första 500, svepte till ledningen – och fortsatte med plattan i mattan. Motståndet kom aldrig i närheten medan stall Kolgjinis sjuåring dundrade undan till seger på 1.10,1a/1640. Den tiden förbättrade det svenska rekordet med 1,2 sekunder och är en tiondel över det världsrekord på tusenmetersbana som Torre Crepin satte i Montéeliten 2015.


Kihlströms skräll tog inga felsteg

Hopeyousteponlego (e. Donato Hanover) tog en överraskande seger i Åby Stora Treåringspris, det i den sjätte starten i Stefan P Petterssons regi. Örjan Kihlström rattade jänkaren som efter en tripp i andra utvändigt avslutade snabbast mellan hästar i en tät slutstrid före Benito Roc, A Good Point och den efter galopp tappre Custom Cheval. 1.1,34a/2140 var vinnartiden.


Hela vägen på 10,6 för Stoletheshow

Stoletheshow blev svaret i Linsons Stora Sprinterpris. Rikard N Skoglund höll upp ledningen bakom Marcus Lindgrens femåring, men tvingades till 1.07 första 500 efter att Gigant Invalley uppvaktat. Efter lite lugnare tempo mitt i loppet ökade ledaren återigen över sista bortre och då var saken klar. Stoletheshow gick på segertiden 1.10,6a/1640 säkert undan fören den på ”stretchen” kvickt avslutande Staro Leonardo.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tredje raka för Svanstedts löfte

Travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson