Just nu:
14.01 Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr
13.37 Så körs Paralympiatravet
10.05 Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon
09.50 Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner
09.12 Readly Express syster – glänste i kvalet
23.53 ”Rödluvan” på promenad
13.41 Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!
11.12 Finske toppkusken till Sverige
10.34 Skoglund fortsatt i täten
10.33 Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Christoffer till 1000

Christoffer Eriksson är det senaste tillskottet till Tusenklubben. Efter en dubbelseger i Kalmar på fredagskvällen kunde 32-årigen passera tusen segrar i kuskkarriären.

Christoffer Eriksson hade en lyckad utflykt till Kalmartravet under fredagen. Förutom att han lämnade banan med två segrar i bagaget – tog han också plats i den prestigefyllda Tusenklubben. Milstolpen passerades då han med Dan-Åke Olsson-tränade Jeans’n Passion i kvällens åttonde lopp. Eriksson blir därmed den 98:e kusken i svensk trav-historia att vinna 1000 eller fler segrar.

– Nummer 98 i Tusenklubben! Det visar att det är stort och inte så enkelt att nå den här milstolpen. Det är något som jag drömt om när jag började med trav och studerade de stora kuskarna, säger han till Svensk Travsport.

Vann VM-loppet med Twister Bi

Christoffer Eriksson har varit lärling hos Tomas Malmqvist och Lutfi Kolgjini och tog ut tränarlicens 2011 och har de senaste åren ständigt legat i toppen av den allsvenska kuskligan. Särskilt 2017 var ett högst framgångsrikt år i sulkyn. Med Jerry Riordan-tränade Twister Bi segrade han i tur och ordning i Seinäjoki-Race, Oslo Grand Prix, Ulf Thoresen Grand International – samt VM-loppet i USA.

Dessutom körde han Diamanten till segrar i såväl Kungapokalen som Sprintermästaren, blev champion på hemmabanan Jägersro och utsågs till årets kusk vid Hästgalan.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 13:37, 02 april

Så körs Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:50, 02 april

Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:12, 02 april

Readly Express syster – glänste i kvalet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:53, 01 april

”Rödluvan” på promenad

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:12, 01 april

Finske toppkusken till Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:34, 01 april

Skoglund fortsatt i täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:17, 01 april

Stekhet Sorbet

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji

Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji

Hon köptes egentligen som fölsto men fick tävla på prov. Det resulterade i en segermaskin. Men nu är tävlingskarriären till ända för Southwind Feji.

Southwind Feji köptes 2016 från USA av Stall Palema och avsikten var från början att hon skulle verka som avelssto, men då det inte fanns något föl fick hon testa på tävlingslivet. Det utvecklades till succé. I regi Pär Hedberg kom stoet att bli en veritabel segermaskin. Men nu är äventyret över. Sjuåringen har inte fungerat som tidigare i de senaste starterna – varför man nu låter henne gå till avel.

Betäcks med Father Patrick

– Som det ser ut nu är det avelsboxen som väntar för henne. Hon är sju år och tävlar i en tuff klass och hon har något i kroppen som gör att det inte fungerar nu, säger Pär Hedberg till Travronden.

Southwind Fejis karriär kan i siffror sammanfattas med 21 segrar på 35 starter och lite över 1,5 miljoner kronor på kontot. Planen är nu att hon ska betäckas med Father Patrick.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Skoglund har tagit täten
Nästa nyhet
Skoglund har tagit täten

Skoglund har tagit täten

De senaste åren har Ulf Ohlsson abonnerat på förstaplatsen i den allsvenska kuskligan. Men efter årets första två månader är det Rikard N Skoglund som vunnit flest i landet.

Redan har det hunnit förflyta två månader av 2020. Och om än året fortfarande är i sin linda, är det värt att kolla på vilka kuskar som fått en flygande start på travåret. Någon tvekan råder det inte – om att det är Rikard N Skoglund som inlett året starkast.

Skoglund har tagit täten

Rikard N Skoglund, som i fjol med 150 segrar tog sig in på en sjundeplats i den all-svenska kuskligan, toppar för närvarande den samma för i år. Efter dubbelseger på Solvalla i onsdags och samma i Boden på torsdagen ståtar han för närvarande med 46 segrar på svensk mark. Något som i dagsläget ger honom en komfortabel ledning i ligan med 15 segrar upp på Jorma Kontio.

Att året är väldigt mycket längre än två månader, vet med säkerhet Ulf Ohlsson. De senaste fyra åren har han varit kusken som vunnit flest lopp i landet; rekordnoteringen är från 2016 då han hann med att segerdefilera hela 411 gånger. Hittills i år har det dock gått en aning trögare – regerande mästaren är tredje segerrikast i landet med 28 fullträffar.

Allsvenska kuskligan (per 27 februari):

1 (7) Rikard N Skoglund, 46 – 244 – 18,9% – 3,10 milj.kr.
2 (2) Jorma Kontio, 31 – 213 – 14,6% – 3,04 milj.kr.
3 (1) Ulf Ohlsson, 28 – 340 – 8,2% – 3,07 milj.kr.
4 (9) Magnus A Djuse, 26 – 184 – 14,1% – 1,91 milj.kr.
5 (3) Carl Johan Jepson, 23 – 170 – 13,5% – 2,92 milj.kr.
6 (4) Örjan Kihlström, 23 – 138 – 16,7% – 3,11 milj.kr.
7 (8) Johan Untersteiner, 19 – 106 – 17,9% – 1,62 milj.kr.
8 (17) Mats E Djuse, 18 – 159 – 11,3% – 1,49 milj.kr.
9 (10) Erik Adielsson, 18 – 124 – 14,5% – 2,44 milj.kr.
10 (13) Kim Eriksson, 17 – 110 – 15,5% – 1,43 milj.kr.

(Statistiken är hämtad från Svensk Travsport. Förklaringar: förra årets placering inom parentes, namn, antal segrar, antal starter, segerprocent, vinstsumma.)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Boden: Rally Funny i ensamt majestät
Nästa nyhet
Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Första framträdandet på fem månader – men överlägsen vinnare. Gunnar Bertilssons Rally Funny var ordentligt på hugget direkt i årsdebuten på Bodentravet.

Det hade gått på dagen fem månader sedan Rally Funny senast kunde beskådas på tävlingsbanan men det sexåriga Jaded-stoet som tränas av Gunnar Bertilsson var rejält förberedd. Tillsammans med Rikard N Skoglund bjussade hon på en utklassningsseger när hon på torsdagskvällen gjorde årsdebut hemma på Bodentravet.

Rally Funny inledde loppet i rygg på ledaren, men efter ett halvvarv körde Skoglund till och övertog. Redan med en kilometer kvar att trava började storfavoriten att öppna upp och avståndet ned till de övriga krympte aldrig nämnvärt. Rally Funny mötte upploppet i ensamt majestät för att passera mål på 1.16,0a/2140 meter på isbanan.

Dubbel glädje för Gustafsson

Skellefteås Per Gustafsson hade en kul afton i Boden – och noterades för en dubbel-seger. Bakom den av Tage Hollström tränade Järvsögrej kom den första inteckningen. Kallblodet lämnade andra ytter 800 kvar, pressade sig till ledningen före sista sväng och kunde därefter ta sin andra raka i mycket fin stil.

I nästföljande sprinterlopp var Per Gustafsson framme igen, här bakom Ikon Zon som rusade till spets så fort bilen fällt in vingarna och även om krafterna tröt den sista biten stannade valacken där hela vägen till målgång. Det är Kenneth Larsson som tränar.

Duktig Queen skrällsegrade

Roger Nilsson bjöd på en överraskning då han lotsade in sin Queen of Knights till vinst. Stoet lämnades utan rygg på sista bortre, men svarade genom att pressa sig till ledningen 500 kvar och starkt hålla hela vägen.

Magnus A Djuse körde Grimaldi till seger genom spets och slut-principen, favoriten Sagredo Hanover var maktlös att plocka ned Gunnel Fredrikssons häst. Finsk seger i avslutande långloppet; Armani Press klev fram i dödens varvet kvar, pressade sig till täten kort senare och höll säkert till mål för Mika Jauhola.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Urstark Unique Juni
Nästa nyhet
Urstark Unique Juni

Urstark Unique Juni

Unique Juni var inte särskilt betrodd på toton men svarade för en förstklassig insats. Jörgen Westholms sto tog en efterlängtad skrällseger på Vincennes.

Inte sedan november 2018 hade Unique Juni klivit över mållinjen som vinnare, men vid torsdagens tävlingar på Vincennes var det äntligen dags. Det sjuåriga stoet i träning hos Jörgen Westholm stod för en urstark insats när hon till 25 gånger pengarna skrällde i Quinté-loppet Prix Emile Allix Courboy.

En förstklassig prestation

Någon lätt väg mot segern blev det som sagt inte. Med Matthieu Abrivard vid spakarna tog sig Unique Juni via spåren fram mot dödens där hon fick vandra merparten av loppet, utvändigt om Björn Goops Portland. När fältet travade genom sista sväng kröp svenskan ned i rygg ledaren för att samla krafterna – och satte in attacken förnyat 200 från mål. Efter en stark spurt fångade hon också in fint avslutande Diable de Vauvert till segern precis på linjen.

Unique Juni kom i mål på 1.13,3/2700 meter och belönades för det med fina 30 150 euro. Portland tog slutligen hand om fjärdepriset medan stallkamraten I Love Paris liksom loppets favorit Violetto Jet ägnade sig åt galopp.


Heart of Gold när favoriten felade

Prix Félicien Gauvreau, ett Grupp 2-lopp för hingstarna, var dagens högst doterade lopp och såg Philippe Allaires Hudson Védaquais som favorit. Denne tog direkt hand om ledningen och såg ut att gå mot segern då stallkamraten Heart of Gold (e. Bird Parker) tog upp jakten 500 meter kvar. Fast när upploppet nåddes stod det klart att det var den sistnämnde som var starkast till slut och då favoriten felade en bit före mål, var saken redan avgjort. Heart of Gold, riden av David Thomain, vann på 1.16,4/2700 och fick för det 40 500 euro.


Derieux har en segermaskin

Romain Derieux har en spännande sort i Go on Boy (e. Password). I Grupp 3-loppet Prix Vindex för fyraåringarna noterade hästen sin åttonde seger i karriärens tolfte start. Go on Boy jobbade sig via spåren fram mot dödens och tog över ledningen med kilometern kvar. I en snabb avslutning höll man behärskat undan till enkel seger på 1.14,7/2700. Förstapriset betalade 36 000 euro.

Se Unique Junis seger här:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Travtips

Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr

Travtips
torsdag 14.01, 02 april
Åby kväll och gäster i form av Westergård och Hamre-hästar i listan. Bo Westergård har laddat och han har ett par fina chanser. Roligaste spelet är emellertid Beluga West i lopp åtta. Tränas och körs av Peter Untersteiner.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.05, 2 april

Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.41, 1 april

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 10.33, 1 april

Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 31 mars

Eskilstuna 31 mars: Min häst är i alla fall bättre än favoriten

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 10.39, 31 mars

Lunch-draget Romme: En Falcon till lunch men draget blir Ivanovs

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:44, 25 mars 2020

Självmål av Sundbyholms nya vd

FAGERSTA: Trots alla tråkigheter mänskligheten kämpar med för stunden så gläds jag åt att våren är på intågande. Allt varmare väder den närmaste tiden går att skönja. Enligt expertisen kommer även värmen göra att coronaviruset får stå tillbaka en smula. Lå...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson