Många hade hoppats få se Chapter Seven i Elitloppet nästa år. Så kommer det med all sannolikhet inte bli. Superstjärnan ska gå till avel efter denna säsong.

Fyraåriga Chapter Seven var fyra i Hambletonian i fjol och har i år utvecklats till Nordamerikas bästa äldre travare. Något som sju segrar och två andraplatser på årets nio starter vittnar om. Hästen har omnämnts som en tidig men het kandidat till Elitloppet 2013 men nu väljer Chapter Seven att sluta på topp.

Southwind Farms meddelar på sin hemsida att hästen kommer stallas upp som avelshingst från och med nästa säsong.

En start återstår för Chapter Seven; det blir på lördag då han ska försöka hemföra segern även i American-National på Balmoral Park.

Totalt har Linda Toscano-tränade Chapter Seven sprungit in 1,8 miljoner amerikanska dollar. I den senaste starten slog fyraåringen Commander Crowe i Breeders Crown på Woodbine. Tidigare i år har han också tangerat det absoluta världsrekordet då han travade 1.08,5 vid seger i Nat Ray Trot.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
De jagar guldet i Halmstad

De jagar guldet i Halmstad

Det är Halmstadtravet som håller i helgens V75-sport. Omgångens clou är en relativt hyfsad Gulddivision.

Efter helgens fina Breeders Crown-meeting i Eskilstuna rullar V75-cirkusen vidare med en ”vanlig” omgång i Halmstad. 200 000 kronor väntar på vinnaren i Guld där Sweden Cup-vinnaren Neo Holmsminde gör upp med bland andra Heiskanen/Turjas Norton Ans och den dubble Åbergs-vinnaren Lavec Kronos. Det enligt följande startlista:

1640 auto

1 Prince Tagg – Ralf Karlstedt
2 Calamara Donna – Johan Untersteiner
3 Rutger Raket – Jorma Kontio
4 Lavec Kronos – Lutfi Kolgjini
5 Livi Barcelona – Tomas Johansson
6 Norton Ans – Veijo Heiskanen
7 Neo Holmsminde – Steen Juul
8 S.J.’s Photocopy – Marcus M Melander
9 Reven d’Amour – Torbjörn Jansson
10 Timetosaygoodbye – Örjan Kihlström
11 Baht Launcher – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tekno Odins ägare hotar med bojkott
Nästa nyhet
Tekno Odins ägare hotar med bojkott

Tekno Odins ägare hotar med bojkott

Faksen J:r slog överraskande Tekno Odin under lördagen. Men nu är det en annan händelse som vållar rubriker. Tekno Odins ägare överväger att inte låta stjärnan starta alls i hemlandet nästa år.

I sin tjugofemte start noterades Tekno Odin för sin femte förlust i karriären. Det efter att trots en mycket stark insats fått ge sig mot Faksen J:r på Jarlsberg under lördagen.

Men nästa år kanske Tekno Odin överhuvudtaget inte kommer starta i Norge. Ägaren Elfinn Edvartsen hotar nämligen med en bojkott.

– Risken är att han aldrig kommer starta i Norge igen. Vi ska fullfölja årsplanen men nu är det osäkert om han startar något alls under 2013, eller senare för övrigt, säger Edvartsen till norska tidningen Bergenavisen.

Och anledningen till det drastiska hotet är att Jarlsbergs travbana använt Tekno Odin som dragplåster i en reklamkampanj inför lördagens lopp. Edvartsen har nämligen varumärkesskyddat sin stjärna och kräver nu 25 000 norska kronor för banans användning av Tekno Odin med namn och bild.

Det var i norska TV2 som fakturakravet på de 25 000 kronorna först uppmärksammades. Jarlsbergs sportchef Öystein Dale och chefen för Norsk Rikstoto, Harald Dörum, anser kravet som orimligt, skriver tgn.no.

– Vi är mycket överraskade att få det här kravet när vi promotar hästen inför ett lopp den ska delta i, säger Dale.

Elfinn Edvartsen menar dock att saken kan få sitt avgörande i domstol.

– Lagen får sätta ett prejudikat för detta, men vi menar att vi har rätt. Nu har det här blåsts upp väldigt men vi är villiga att ta den här kampen. Tekno Odin är ett varumärke och jag förstår att det är nytt för folk i den här sporten och det är klart att de får lov att reagera på det, säger han till Bergenavisen.

Läs även: Faksen J:r snuvade kallblodsgiganterna

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Faksen J:r snuvade kallblodsgiganterna
Nästa nyhet
Faksen J:r snuvade kallblodsgiganterna

Faksen J:r snuvade kallblodsgiganterna

Tekno Odin eller Hallsta Lotus? Det var frågan när de båda kallblodsgiganterna möttes på Jarlsberg under lördagen. Svaret blev: Faksen J:r.

Arnt Haakestads Minneslopp hade målats upp som en jätteduell mellan de två som av de flesta anses som världens bästa kallblod för närvarande. Men både Tekno Odin och Hallsta Lotus fick stryka på foten – Faksen J:r tog bådas skalper.

Ledningen gick till Lome Mix och Dagfinn Aarum, dessa beslöt sig också för att svara ut Tekno Odin när Öystein Tjomsland kom fram i dödens efter ett halvvarv.

Måhända var det inte vad Tekno Odin hade tänkt sig men in på sista bortre pressade det fyraåriga fenomenet sig slutligen till täten. Samtidigt startade Jan-Olov Persson avancemanget från tredje ytter med Hallsta Lotus och i släptåg hade han stallkamraten Faksen J:r, körd av Jan Ove Olsen.

Hallsta Lotus tog sig fram utvändigt om Tekno Odin men kunde aldrig riktigt utmana på allvar. Det kunde emellertid Faksen J:r som hade kraftreserver sparade som kom lägligt till pass över upploppet.

Tekno Odin kämpade frenetiskt men fick vika sig mot Faksen J:r starka avslutning strax före mål. Således var det den tioårige Faksen J:r (spelad till 132 för 10) som gick segrande ur striden och tog hem förstapriset på 100 000 norska kronor. Det på segertiden 1.22,6a/2100.

Därmed har Faksen J:r inte bara slagit Hallsta Lotus vid tre tillfällen den senaste tiden – utan nu också betvingat omöjlige Tekno Odin.

Tekno Odin tvåa, en tiondel långsammare, medan Särpefanten passerade Hallsta Lotus i kampen om tredjeplatsen.

Läs även: Tekno Odins ägare hotar med bojkott

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V4-tips till Boden
Nästa nyhet
Söndag: V4-tips till Boden

Söndag: V4-tips till Boden

Omgången:
Galopp på V64 idag gör att Travnet.se lämnar tips till V4 på Bodentravet. Några plusgrader och varmt bör innebära en fin lunchomgång med för årstiden, valfri balans. Jag väljer att luta mig mot en stark spik i omgången, 1 Livi Destiny (V4-4) har perfekta förutsättningar för spets och slut.

Bästa spiken:
1 Livi Destiny (V4-4)

Dubbelspiken:
4 Rydens Hope (V4-3)

V4-förslag:
V4-1: 1,6,7,10,11 (4-5)
V4-2: 2,3,4,5,6,9,10 (1-14)
V4-3: 4,5,9,10,11 (2-8)
V4-4: 1 Livi Destiny (7-12)
5x7x5x1 = 350 kronor.

Dubbeltipset:

Spelförslag:
LD-1: 3 David Rocket, 4 M.S.Tress, 5 Cool Galax, 6 Red Bullet
LD-2: 4 Rydens Hope
4 rader x 200 kronor.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

V4-1:
Favoriten var fin senast.

Spetsanalysen:
1 Alex Marib kan inte försvara innerspåret, snabbast den första biten bör 4 Citrus T.T. vara som kan öppna snabbt. Favoriten Wired Chip lär dock köras offensivt med sikte inställt på ledningen och det bör vara bra chans att han tidigt får överta ledningen.

Loppanalysen:
Favoriten 6 Wired Chip har gjort det bra på slutet och håller fin form för dagen, näst senast avslutade han bra efter sen lucka och senast vann han lätt i ledningen. Han lär den här gången köras offensivt med sikte inställt på ledningen och jag tycker det ska vara bra chans att han tidigt släpps till spets, därifrån är han sedan hästen att slå i loppet. Det ser bra ut.

Bakom favoriten, som är klar förstahäst i loppet, väljer jag dock att gardera och totalt inleder jag omgången med fyra streck. Närmast bakom Wired Chip är det 7 Bagno, 10 Instant Karma och 11 Foolish Beat som gäller. Bagno fick det visserligen serverat senast vid seger, han avgjorde dock knappt men säkert och såg fin ut, även i starterna före det har han gjort det bra med seger från utvändigt ledaren samt en bra upphämtning efter galopp. Insats Karma är van ganska tufft motstånd och får den här gången Ulf Ohlsson upp i vagnen, får han ligga med i draget kommer han spurta bra till slut. Foolish Beat avslutade bra senast som tvåa och levererar han samma avslutning den här gången räcker det långt.

Streck också för 1 Alex Marib, han kommer bli över från start och behöver klaff under vägen, klaffar det dock för honom finns kapaciteten för seger i honom och han är bättre än vad de senaste resultaten visar.

RANKING: A: 6 B: 10-11-7-1-4-5 C: 12-9-3

V4-2:
Relativt öppet lopp.

Spetsanalysen:
Ingen direkt startraket som står på start i det här loppet, 1 Otto Misty vann från ledningen senast men körde sig till den positionen en bit in i loppet. Min feeling är att 2 Amazing Goal körs offensivt tämligen omgående och då bör det vara bra chans på tidig ledning.

Loppanalysen:
Favoriten 2 Amazing Goal står bra inne i det här loppet och normalt ska det vara bra segerchans för den fyraåriga valacken, i de två tidigare starter som han gjort på svensk mark har han fått gå den tunga vägen utvändigt ledaren och han har gjort det bra med en andra, respektive tredjeplats. Den här gången har jag feeling för att han tidigt når ledningen och då bör det vara vettig segerchans, framför allt då han visade fin formintryck vid seger senast hemma i Finland. Han får tipset i loppet, men på Dubbeltipset står jag över honom då spelvärdet med min Dubbelspik i den andra Dubbelavdelningen är lika med noll.

Bakom Amazing Goal tycker jag loppet är öppet, fyra hästar som jag tycker är intressanta rent streckmässigt och som jag spelar med på Dubbeltipset är 3 David Rocket, 4 M.S.Tress, 5 Cool Galax och 6 Red Bullet. David Rocket gör debut på svensk mark men kommer med gott rykte och ska duga gott, M.S.Tress har gjort en start på svensk mark tidigare, det var näst senast då hon efter ett fint lopp avgjorde säkert, med samma resa idag är det vettig segerchans igen. Cool Galax har visserligen varit struken inför den här starten och ett litet frågetecken för formen finns, senast vid seger var han dock mycket positiv då han vann enkelt och löser bara körsven Jarmo Saarela det något chansartade utgångsläget blir han giftig. Red Bullet fullföljde bra senast och gör för det mesta starka lopp.

Streck också för 9 El Arnold samt 10 Amaro K.S. El Arnold var duktig senast vid seger från ledningen och gör sällan en dålig insats, han går minst lika bra bakifrån. Amaro K.S. är van tuffare motstånd och får den här gången dessutom Ohlsson upp i vagnen, ekipaget är givna på kupongen.

RANKING: A: 2-5-6 B: 4-3-10-9-1-14 C: 7-8-12-11-13-15

V4-3:
Bästa hästen tippas.

Spetsanalysen:
2 Patrica Bishop och 3 Quetcho kör om ledningen.

Loppanalysen:
4 Rydens Hope är en motiverad favorit i det här loppet och jag väljer att ta ställning för henne på Dubbeltipset, jag tycker det ska vara vettig segerchans för henne i det här loppet. Hon är van betydligt tuffare motstånd än vad hon ställs mot den här gången och hon är dessutom bättre än vad resultatraden visar. Hon har den här gången lottats till något chansartat utgångsläge med innerspår på tillägg, vilket gör att jag inte singlar henne på allt. Löser kusken bara det problemet har jag dock svårt att se någon konkurrent som ska kunna stå emot henne till slut här.

Skulle innerspår på tillägg ställa till det för favoriten finns det intressanta motbud bakom, jag väljer därför att gardera med fyra streck. 5 Regal Amok vann ett billigt lopp senast och gick bra i tuffare lopp gången innan det, han har fart och form för att duga här, 9 Beauty Princess och 10 Cambria Hanover har bägge springspår på tillägg vilket dom ska kunna utnyttja till sin fördel och hamnar dom någorlunda vettigt på det duger dom gott. 11 Forsyth Action höll bra utvändigt ledaren senast och visade prov på fin form, slipper han grovjobbet den här gången är han aktuell.

RANKING: A: 4 B: 9-10-11-5-2-8-3-1 C: 15-14-12-13-7

V4-4:
Spets och slut.

Spetsanalysen:
1 Livi Destiny missar knappast ledningen med dessa förutsättningar.

Loppanalysen:
1 Livi Destiny har lottats till perfekta förutsättningar och jag tvekar inte det minsta när jag väljer att ta ställning för honom och lämna honom ensam på kupongen, det ser väldigt lovande ut på förhand. Livi Destiny har bara löpt sådär på slutet, den här gången är det dock perfekta förutsättningar för tidig ledning där han växer en klass och i ledningen har jag svårt att se honom förlora det här loppet. Han känns spännande med spets och Jan Norberg upp som kusk, jag är helt inne på att det håller hela vägen.

Tidigast bakom Livi Destiny är stallkompisen 7 Flip a Coin som är van betydligt tuffare motstånd, samt 12 Simb Frizz som gått starkt på slutet och som kommer leverera ett starkt slutvarv här.

RANKING: A: 1 B: 7-12-2-8-10-11-6 C: 15-3-9-13-14-4

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Manalapan grävde guld i Breeders Crown

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson