Just nu:
15.34 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
11.25 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert
15.36 Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Championat-kollen: Örjan champion på Solvalla

Örjan Kihlström återtog kuskchampionatet på Solvalla – efter att ha vunnit exakt 100 segrar under året. För tredje året i rad toppade Timo Nurmos tränarligan.

Örjan Kihlström satte dit Seismic Wave som årets sista vinnare på Solvalla under säsongavslutningen på banan på annandag jul. Det var kuskens 100:e seger på huvudstadsbanan under 2019 vilket också innebar att han återtog kuskchampionatet. Fjolårets topp Jorma Kontio vann 95 segrar.

För Örjan Kihlström är det här den sjätte segern i kuskligan på landets största travbana genom åren, totalt har han arton championat utspridda på tre olika banor genom åren. Kihlström körde in precis under 20 miljoner kronor på banan i år.

Nurmos säker i tränartoppen

Timo Nurmos blev med betryggande avstånd tränarchampion på Solvalla. En titel han för tredje året i följd nu säkrade. Timo Nurmos stall körde in 14,8 miljoner kronor och tog 95 segrar. Närmast följde Daniel Redén med 10 miljoner och 36 segrar, samt Stefan Melander med resultatet 8,8 miljoner samt 50 segrar under 2019.

Alla banchampions 2019:

Arvika: Niclas Benzon
Boden: Ove A Lindqvist
Bollnäs: Ulf Ohlsson
Dannero: Ulf Ohlsson
Eskilstuna: Jorma Kontio
Gävle: Ulf Ohlsson
Hagmyren: Ulf Ohlsson
Halmstad: Peter Untersteier
Hoting: Rikard N Skoglund
Jägersro: Joakim Lövgren
Kalmar: Kim Eriksson
Karlshamn: Christoffer Eriksson
Lindesberg: Kim Eriksson
Lycksele: Ove A Lindqvist
Mantorp: Carl Johan Jepson
Oviken: Per Linderoth
Rättvik: Ulf Ohlsson
Skellefteå: Jorma Särkiniva
Solvalla: Örjan Kihlström
Solänget: Mats E Djuse
Umåker: Magnus A Djuse
Tingsryd: Peter Untersteiner
Vaggeryd: Peter Untersteiner
Visby: Claes Sjöström
Åmål: Magnus Jakobsson
Årjäng: Magnus Jakobsson
Örebro: Jorma Kontio
Östersund: Mats E Djuse

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 14:57, 30 oktober

Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:30, 30 oktober

Miljoner på spel i Orsi Mangelli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:51, 30 oktober

Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:14, 30 oktober

Sänkte svenska rekordet – med två sekunder

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:12, 30 oktober

Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:53, 29 oktober

Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:13, 29 oktober

Propulsions resultat stryks

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Stepping Spaceboy vinterns stjärna

Stepping Spaceboy vinterns stjärna

Stepping Spaceboy är den nya vinterkungen. Admir Zukanovics läckre sexåring satte hela gänget på plats och vann Gulddivisionens final efter att ha spårat hela vägen.

Stepping Spaceyboy slog till som en överraskning i Legolas Minne på Åby för ett par veckor sedan, då han anförde fältet från start till mål i imponerade stil trots flera månaders frånvaro. När finalerna på Solvalla avgjordes under annandag jul – befäste sexåringen toppformen. Ingen förmådde att komma Stepping Spaceboy nära då han inkasserade 400 000 kronor i Gert Lindbergs lopp.

– Hästen var grym i dag, han satt dem på plats. Schack matt. Han har blivit morskare och har höjt sig ett snäpp. Det är så häftigt det här, att komma hit och vinna på det här sättet och ta två raka segrar i Gulddivisionen, det är få förunnat, jublade tränaren Admir Zukanovic i ATG Live.

”Han satte dem på plats”
Admir Zukanovic i ATG Live

För Stefan Söderkvist smällde Stepping Spaceboy till spets från innerspåret utan någon diskussion. Efter första 500 meterna på 11,3 landade favoriten Milligan’s School i dödens, efter en jobbig inledning ute i tredjespår. Men Milligan’s School skulle inte ha med segerstriden att göra den här gången; hästen var slagen när ledaren fick full gas genom sista sväng.

Milligan’s School fick ge vika

Pigge Digital Ink gavs fritt från vinnarhålet, avslutade godkänt men utan chans att hota. Elian Web sköt till vasst på innerspår för att bli tvåa – samtliga var dock utan chans att hota Stepping Spaceboy som tog guldet på 1.12,5a/2140 meter.

Milligan’s School slutade således i det slagna fältet efter en remarkabel höst, med flertalet segrar i den högsta klassen. Stefan Melander-träningen har nämnts som en möjlig Prix d’Amérique-häst efter det här, men ett franskt äventyr ser något mer avlägset ut efter torsdagens lopp

– Jag tycker inte han var speciellt dåligt, men det var inte samma tryck i hästen som det varit på sistone. Jag fick inte riktigt upp honom på bettet. Det har varit en lång säsong och ibland blir det sådana här lopp, sa kusken Ulf Eriksson efteråt.


Night Brodde i sin egen klass

Eftermiddagens bästa prestation fick vi nog se i Bronsdivisionens final. Loppet höll utsökt klass men då det kom till kritan var det bara en häst på banan. Marc Elias flög till ledningen med Conrad Lugauer-tränade Night Brodde som klockades till i underkant 1.09 första halvvarvet – men också blev het på kuppen. Ledaren gasade undan med flera längder, men avståndet skulle aldrig riktigt krympa. När stallkamraten Harran Boko föll över i galoppsynden ur sista sväng, var saken redan avgjord. En toppinsats på snygga 1.12,1a/2140.


Lövdala Principito efter drama

Dramatisk upplösning i Hästägarkannan som avgjordes över mastiga tre varv. Emilia Leo körde tidigt till ledningen med Lövdala Principito och fick med varvet kvar loppets storfavorit Antonio Trot utvändigt om sig. Återstoden av loppet blev en tuff duell de båda emellan, men mitt på upploppet slog Antonio Trot klorna i ledaren. Fast så enkelt var det inte – Antonio Trot gled över i passgång den sista biten och diskades. Segern, värd en kvarts miljon kronor, därmed till Lövdala Principito som tränas av Jessica Simpson. 1.15,4/3180 klockades vinnaren till.


Femstjärnigt av Esprit Sisu

Esprit Sisu har haft en stark höst i Silverdivsionen – nu kom också en finalseger i klassen. Och det var verkligen en femstjärnig insats av femåringen från Svante Båths stall. Esprit Sisu blev avlöst en bit i dödens men valde att gå fram igen med varvet kvar. Därifrån krossade han ledande Sevilla och höll samtidigt urstarkt undan för snabbt avslutande Hawk Cliff och Martin de Bos. Mycket fin prestation på segertiden 1.12,7a/2140.


Dear Friend snabbast på speed

Baroness Karsk lopp för stoeliten gick till Johan Untersteiners Dear Friend som fick en läcker resa. Vinnaren låg placerad som andra häst i andraspår och fick fritt spelrum 250 kvar när Wild Love inte kunde följa ute i tredjespår. Perfekt lösning för Dear Friend som i en rask speeduppgörelse var den klart snabbaste, tog ned Ultra Bright som jobbat i dödens och höll säkert ifrån sig den fint avslutande Hevin Boko. 1.12,8a/2140 noterade Dear Friend som här cashade in en kvarts miljon kronor.


Iggy B.R. hann fram på linjen

Team Gundersen har ett riktigt löfte i treårige Iggy B.R. (e. Trixton). Norrmannen infriade i Klass 2-finalen efter ett blytungt sista varv i spåren. I ledningen satt Odds Indicator som fått öppna underkant 1.10 första 500 för den positionen. Trots det höll han till sista steget. Iggy B.R. gick på i tredjespår med varvet kvar, blev kvar i spåren men kunde på målfoto fånga in den tappra ledaren. Toppinsatser av båda där segertiden blev 1.14,5a/2140. För Iggy B.R. var det här sjunde segern i tionde starten.


Tredje raka för Seismic Wave

Timo Nurmos fine jänkare Seismic Wave höll för trycket i Klass 1-finalen. Örjan Kihlström satt bakom, hittade tredje utvändigt och skickade på först i anfallet mitt på sista bortre. Beartime skuggade hela vägen i rygg och blev ordentligt närgången den sista biten, men Seismic Wave höll undan, trots allt säkert, till seger på 1.12,7a/2140. Segerstaplaren Giant Shadow gick en godkänd avslutning i spåren men räckte inte till segerstriden den här gången och blev fyra.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle slipar formen
Nästa nyhet
Bold Eagle slipar formen

Bold Eagle slipar formen

Ringostarr Treb och Activated finns bland de hästar som ska utmana fjolårsvinnaren Bold Eagle när det tredje B-loppet, Prix de Bourgogne, körs nu på söndag.

Sébastien Guaratos franske ikontravare Bold Eagle har siktet mot ett femte raka Prix d’Amérique, ett lopp som han ju vunnit två gånger, sedan varit tvåa i och i år slutade som sexa. Det sista genrepet för ”Örnen” sker nu på söndag – när det tredje B-loppet Prix de Bourgogne avgörs. Bold Eagle ”brukar” ta vägen via Prix de Bourgogne; han vann för tre upplagor sedan, var sedan tvåa bakom Propulsion och vann också i fjol.

Någon lycka med spårlotten hade dock inte Bold Eagle, som om han vinner på söndag, passerar fem miljoner euro insprunget i karriären. Han inleder loppet från åttonde spåret bakom bilen tillsammans med Eric Raffin i sulkyn.

Activated i intressant start

Två svensktränade hästar finns kvar i den definitiva startlistan. Fredrik Wallins fyraåriga toppsto Activated, som ju missade Critérium Continental på grund av en miss vid anmälningarna, gör här en mycket intressant debut mot den äldre eliten. Med i loppet också Ringostarr Treb som gör comeback efter två månader och en formputsning inför Prix d’Amérique – som är tänkt som hästens sista start i karriären. Däremot är inte Who’s Who med på söndag, efter sin svaga insats i Prix Ténor de Baune.

Goop kör Vivid Wise As

Andra intressanta inslag i Prix de Bourgogne är kvicka schweiziskan Uza Josselyn som drog ett fint innerspår bakom bilen, hon var senast fyra i Prix du Bourbonnais. Björn Goop har en uppsittning i loppet också, återigen som kusk bakom Alessandro Gocciadoro-tränade Vivid Wise As som senast kom tillbaka starkt efter tappstart i Prix Ténor de Baune.

Jean-Michel Bazire har hela fem hästar till start och kör själv PdA-titelförsvararen Bélina Josselyn som gör sin tredje raka B-loppsstart. Stallet luftar även redan PdA-invkalade Davidson du Pont och Looking Superb. Stall Sébastien Guarato har, förutom Bold Eagle, ytterligare två hästar; Billie de Montfort som redan är klar för PdA samt Carat Williams – båda drog perfekta spår bakom startvingen.

Här är startlistan:

Prix de Bourgogne, 2100 auto:

1 Uza Josselyn – Pierre Vercruysse
2 Carat Williams – David Thomain
3 Billie de Montfort – Gabriele Gelormini
4 Traders – Yoann Lebourgeois
5 Davidson du Pont – Franck Ouvrie
6 Ringostarr Treb – Damien Bonne
7 Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
8 Bold Eagle – Eric Raffin
9 Erminig d’Oliverie – Franck Nivard
10 Tessy d’Eté – Jean-Philippe Monclin
11 Vivid Wise As – Björn Goop
12 Activated – Carl-Johan Jepson
13 Looking Superb – Alexandre Abrivard
14 Détroit Castelets – Matthieu Abrivard
15 Valokaja Hindö – Christophe Martens
16 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
17 Calaska du Guez – Nicolas Bazire


Vägen till Prix d’Amérique:

17 november: Prix de Bretagne (Davidson du Pont, Chicha des Joudes, Looking Superb)
8 december: Prix du Bourbonnais (Délia du Pommereux, Bold Eagle, Billie de Montfort)
22 december: Critérium Continental (Face Time Bourbon)
22 december: Prix Ténor de Baune (Excellent)
29 december: Prix de Bourgogne
12 januari: Prix de Belgique
26 januari: Prix d’Amérique

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Championat-kollen: Magnus A Djuse - yngste mästaren
Nästa nyhet
Championat-kollen: Magnus A Djuse – yngste mästaren

Championat-kollen: Magnus A Djuse – yngste mästaren

Magnus A Djuse tog hand om kuskchampionatet på Umåker. Därmed blev han också den yngste kusken i Sverige någonsin att bärga en sådan titel.

När Magnus A Djuse med You Only Live Once vann årets sista lopp på Umåker, då banan avslutade säsongen under juldagen, var kuskligan redan avgjord. Totalt vann hann 21 segrar på Umåker under året – och tog därmed sitt första championat i karriären.

Magnus A Djuse, som fyller 20 år först i april nästa år, noteras därmed som den yngste mästaren på en svensk bana genom tiderna. Det tidigare rekordet hade den då 20-årige Stefan Söderkvist när han korades till champion på Dannero 1977.

Jepson på Mantorp igen

Carl Johan Jepson är en av landets flitigaste kuskar med över 200 segrar under året. I måndags säkrade han också årets första championtitel. Han försvarade sitt championat på Mantorp genom att vinna totalt 23 segrar på den östgötska banan under året. Sammanlagt var det Jepsons tionde titel så här lång i kuskkarriären.

Alla banchampions 2019:

Arvika: Niclas Benzon
Boden: Ove A Lindqvist
Bollnäs: Ulf Ohlsson
Dannero: Ulf Ohlsson
Eskilstuna: Jorma Kontio
Gävle: Ulf Ohlsson
Hagmyren: Ulf Ohlsson
Halmstad: Peter Untersteier
Hoting: Rikard N Skoglund
Jägersro: Joakim Lövgren
Kalmar: Kim Eriksson
Karlshamn: Christoffer Eriksson
Lindesberg: Kim Eriksson
Lycksele: Ove A Lindqvist
Mantorp: Carl Johan Jepson
Oviken: Per Linderoth
Rättvik: Ulf Ohlsson
Skellefteå: Jorma Särkiniva
Solänget: Mats E Djuse
Umåker: Magnus A Djuse
Tingsryd: Peter Untersteiner
Vaggeryd: Peter Untersteiner
Visby: Claes Sjöström
Åmål: Magnus Jakobsson
Årjäng: Magnus Jakobsson
Örebro: Jorma Kontio
Östersund: Mats E Djuse

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Guld igen för Silver Jossan
Nästa nyhet
Guld igen för Silver Jossan

Guld igen för Silver Jossan

Bollnäs-amatören Simon Wall har en riktig vinstmaskin i sexåriga Silver Jossan. Efter att ha utklassat sitt motstånd även i Ess Express Minne på Umåker – tog hon nu sin nionde seger för året.

Utvecklingen för sexåriga kallblodsstoet Silver Jossan har varit enorm under de senaste månaderna. Efter att ha tagit karriärens första seger i augusti i år – har hon klivit fram som en veritabel segerstaplare. När den av Simon Wall tränade Klack Jo-dottern vid Umåkers tävlingar på juldagen återigen hade show, var det hennes nionde seger på tio starter i år.

Silver Jossan gjordes såklart till stor favorit i Ess Express Minne med 100 000 kronor till vinnaren. Med sin kusk Peter Eriksson visade hon också var skåpet skulle stå. Silver Jossan kunde inte försvara innerspåret, men hittade snart ut i dödens. Därifrån pressade hon gasen i botten 800 kvar, tog över – och försvann. Förlusten var aldrig ens nära när Silver Jossan passerade mållinjen på 1.27,3a/1640.

Narold Vox tuffast till slut

En tuffing som håller i alla väder är tioårige Narold Vox. Valacken passerade fyra miljoner kronor intjänat i karriären efter att plockat hem Varma Hästägarkannan över stayerdistans. Tåget gick 1300 kvar och med Narold Vox kunde för Mats E Djuse följa i ryggar fram till halvvarvet återstod – då den egna attacken sattes in. Fajtern skaffade sig greppet på ledande Toutre och höll ifrån sig utmanade Mellby Fog till seger på 1.15,2/2680.

Bellfaks tillbaka med besked

En stark comeback levererade Bellfaks i Kalla Hästägarkannan. Jan-Olov Persson-träningen hade inte setts på tävlingsbanan på över ett halvår men var för Ulf Ohlsson segermogen på direkten. Bellfaks stod med dubbla tillägg men tog sig fint fram i andra utvändigt, synade dödens 500 kvar och avgjorde enkelt i slutstriden på 1.26,4/2180.

Global Well Off ohotad i spets

Hanna Olofsson inledde med en skrällseger. Mr Sånna travade i tredje invändigt men kom perfekt loss ut i sista sväng och kunde avgöra väldigt enkelt. Roger Nilsson visade upp rejäla stoet Arbystir som trots ett tufft utgångsläge avgjorde i god tid före mål. Skräll också signerad Gunnel Fredriksson vars Just In Time L.A. rattades till vinst av John Östman efter en tuff slutstrid mot Blue Moon Stella. Spets och slut stavades det i Vinterbjörken – Global Well Off och Daniel Wäjersten blixtrade till ledningen direkt och var sedan aldrig hotad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
God jul!

Travtips

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Travtips
fredag 15.34, 30 oktober
Örebro heter fredagens kvällsbana och som väl snudd på alla känner till så har vi ett mycket kort upplopp där. Spets gillas och de flesta av mina spelförslag idag ska förhoppningsvis vinna från just spets. Åke Lindblom och Örebro passar bra ihop och den gl...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 15.07, 30 oktober

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.25, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson