Championat-kollen: Nya titlar för Djuse och Untersteiner

Det har verkligen varit ett nytt succéår för Magnus A Djuse. Kuskens tredje championat för året säkrades i Skellefteå. Tre titlar i år kan även Peter Untersteiner noteras för.

Magnus A Djuse går mot ett riktigt toppenår i sulkyn och ses vinna på de flesta banor runt om i landet. 195 segrar och över 20 miljoner kronor inkört är resultatet med några få dagar kvar på året. Under söndagens tävlingar på Skelleftetravet säkrade han även sitt tredje kuskchampionat för året. Det blev elva segrar på banan i år, vilket var fyra fler än brorsan Mats E Djuse.

Tredje också för Untersteiner

Peter Untersteiner stormar också fram, i vanlig ordning. De senaste veckorna har han säkrat tunga championtitlar på både Åby och Jägersro och även om han blev segerlös under Halmstads lunchtrav på måndagen, var championatet där redan i hamn. 39 vinster räckte med bred marginal för att ta sitt elfte championat på hemmabanan.

Solvalla avslutade sin tävlingssäsong på annandag jul. Även där var saken redan klar på förhand. Örjan Kihlström är svårslagen på hemmaplan och vann sammanlagt 105 lopp under året. Jorma Kontio god tvåa, med 97 fullträffar. För Örjan Kihlström handlade det om tredje titeln i rad och genom karriären har han korats till kuskchampion på Solvalla åtta gånger.

Alla banchampions 2020:

Arvika: Björn Goop
Bergsåker: Ulf Ohlsson
Boden: Ulf Ohlsson
Bollnäs: Ulf Ohlsson
Dannero: Jimmy H Andersson
Färjestad: Björn Goop
Hagmyren: Mats E Djuse
Halmstad: Peter Untersteiner
Jägersro: Peter Untersteiner
Kalmar: Stefan Persson
Lindesberg: Jorma Kontio
Lycksele: Ove A Lindqvist
Mantorp: Ulf Ohlsson
Oviken: Mats E Djuse
Rättvik: Ulf Ohlsson
Skellefteå: Magnus A Djuse
Solvalla: Örjan Kihlström
Solänget: Mats E Djuse
Tingsryd: Jim Oscarsson
Umåker: Magnus A Djuse
Vaggeryd: André Eklundh
Visby: Claes Sjöström
Åby: Peter Untersteiner
Åmål: Carl Johan Jepson
Årjäng: Björn Goop
Örebro: Jorma Kontio
Östersund: Magnus A Djuse

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Face Time Bourbon i huvudroll

Face Time Bourbon i huvudroll

Face Time Bourbon genrepar och blir det stora affischnamnet i söndagens Prix de Bourgogne. Tjugo hästar finns kvar i anmälningslistan till helgen Prix d’Amérique-kval. Men inga svensktränade.

Ytterligare tre platser till Prix d’Amérique delas ut på söndag. Det är dags för det tredje av B-loppen när Prix de Bourgogne ska köras. Ett lopp som avgörs över korta 2100 meter med bilstart. Anmälan till loppet gick ut på måndag förmiddag och ser tjugo intressenter.

Face Time Bourbon stor favorit

Det stora namnet är förstås Face Time Bourbon. Tränaren Sébastien Guarato har sedan tidigare sagt att det är det här loppet som blir den regerande Prix d’Amérique-mästarens genrep och han lär förstås bli stor favorit i sedvanlig ordning. Björn Goop kommer att köra championen, men han ser också ut att bli det enda blågula inslaget i loppet – inga svensktränade hästar har anmälts.

Bland övriga anmälds märks PdA-tvåan Davidson du Pont som funnits med i de två tidigare B-loppen men ännu inte gjort något väsen av sig i vinter. Här finns även fjolårets skräll i loppet, meriterade stoet Billie de Montfort, som kommer från seger i Gran Premio delle Nazioni. Färsk seger i Italien har även Bahia Quesnot, som ju redan är inkvalad till Prix d’Amérique efter att ha varit trea i Prix de Bretagne.

En annan som har pappren i ordning för sista söndagen i januari är norske stjärnan Moni Viking, som också han är anmäld för att slipa formen i söndagens race. Landsmaninnan Calina är en ur en kvintett anmälda från Jean-Michel Bazires stall, dit också Looking Superb och Bourbonnais-tvåan Victor Ferm räknas.

Den definitiva startlistan blir klar under torsdagen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vagabond Bi hemmahoppet i Sylvesterloppet
Nästa nyhet
Vagabond Bi hemmahoppet i Sylvesterloppet

Vagabond Bi hemmahoppet i Sylvesterloppet

Sylvesterloppet på Axevalla blir den sprakande avslutningen av det svenska travåret. Grainfield Aiden och Pacific Face är två hästar som möter hemmahoppet Vagabond Bi.

Med ett förstapris om den exakta summan 337 080 kronor blir Sylvesterloppet racet med förhöjt intresse när Axevalla avslutar året på nyårsaftonen. Hemmahoppet och klass-klättraren Vagabond Bi, som tränas av David Persson, är en av hästarna som förgyller årets epilog.

Han utmanas av bland andra ständigt aktuelle Grainfield Aiden, som så sent som i lördags var med i Gulddivisionens final, stayerstjärnan Pacific Face som är ensam med 60 meters tillägg och Veijo Heiskanens intressanta nyförvärv Sahara Peyote.

Sylvesterloppet, 2640 volt:

1 Amigo Racer – Morgan Ivarsson
2 Timo Lane – Robert Bergh
3 Conrads Janne – Rikard N Skoglund
4 Bransby Juke Box – Hans Crebas
5 Oxidizer – Emilia Leo
6 Phoenix Photo – Jorma Kontio
7 Shapes – Carl Johan Jepson
2660 meter
8 Waikiki Silvio – Petter Karlsson
9 Zenzero Jet – Peter Ingves
10 Twinkle Face – Klaus Kern
2680 meter
11 Grainfield Aiden – Hannu Korpi
12 Vagabond Bi – Ulf Ohlsson
13 Sahara Peyote – Henna Halme
14 Aron Palema – Stefan Persson
2700 meter
15 Pacific Face – Thomas Uhrberg

Läs även: Sylvesterloppet rundar av året

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Avstängning för Kihlström - efter Critérium Continental
Nästa nyhet
Avstängning för Kihlström – efter Critérium Continental

Avstängning för Kihlström – efter Critérium Continental

Söndagens Critérium Continental blev ingen större framgång för svenska hästar – eller kuskar. För Örjan Kihlström blev det dessutom en åtta dagar lång avstängning.

Den franske favoriten Gu d’Héripré segrade i söndagens Critérium Continental där Aetos Kronos blev fyra och bäste svensk efter en vass avslutning. För Örjan Kihlström blev söndagens utflykt till Paris extra kostsam. Den svenske kusken vände hemåt med en åtta dagar lång avstängning.

Störde ett annat ekipage

Kihlström satt bakom Alessandro Gocciadoro-tränade Alrajah One, som inkom som femma i mål men senare diskades. Anledningen var att domarna funnit att Kihlström med sin häst störde Gelati Cut till en galopp efter den särskilda banmarkeringen som är belägen i mitten av sista kurvan. Kusken fick till följd av det en avstängning från 7:e till och med 14:e januari.

Läs även: Critérium Continental: Guldet till Gu d’Héripré

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt för Féerie Wood i Prix Ténor de Baune
Nästa nyhet
Lätt för Féerie Wood i Prix Ténor de Baune

Lätt för Féerie Wood i Prix Ténor de Baune

Europamästare i höstas, nu är han redo för Prix d’Amérique. Det blev väldigt lätt till slut när Alexandre Abrivard körde Féerie Wood till vinsten i Prix Ténor de Baune.

Förutom Critérium Continental stod det ytterligare en Prix d’Amérique-biljett på spel när Prix Ténor de Baune avgjordes någon timme senare. Det slutade i en ny triumf för Féerie Wood (e. Rockfeller Center) som tidigare i år också segrade i EM för femåringar. Hästen, som tränas av Laurent-Claude Abrivard, kördes säkert till seger av Alexandre Abrivard. För övrigt samma duo som låg bakom även fjolårets seger med Excellent.

Avgjorde väldigt lätt till slut

Ledande Fakir du Lorault hade inget att sätta emot när upploppet nalkades då i stället Jean-Michel Bazire skaffade sig greppet med Feydeau Seven. Fast bakom hade Abrivard smugit med Féerie Wood som nu fick spela ut sin fulla speed och utan några som helst problem avgjorde den sista biten. Segern, som förutom en säker PdA-plats var värd 38 250 euro, togs på noteringen 1,12,8/2700 meter.

Bakom blev det dubbelt Bazire. Feydeau Seven grejade säkert silverplatsen, medan stallets norska Rebella Matters vann klungspurten efter sent fritt mellan hästar och blev trea. Det svenska hoppet sattes till Activated, utrustad med Franck Ouvrie i sulkyn. Stoet följde fint vinnaren i rygg genom den sista svängen, men orkade inte och slutade sist av de felfria.


Succé och storseger för Helitlopet

Franck Leblanc-tränade Helitlopet (e. Un Charme Fou) har haft en strålande december. Efter två raka segrar kom också, något överraskande, den tredje när den stora montébataljen för treåringarna Prix de Vincennes avgjordes. Helitlopet, med Adrien Lamy i sadeln, tog tidigt täten men överlämnade lika snart. Det blev segermelodin när det blev fritt spelrum in på upploppet och Helitlopet enkelt kunde glida undan mot seger värd 76 500 euro. Vinnaren klockades till 1.14,2/2700. Héra Landia tvåa i mål och Hytte de Terroir trea. Favoriten Heartbreaker One syntes aldrig med någon chans.

Läs även: Critérium Continental: Guldet till Gu d’Héripré

 

Här ser du Prix Ténor de Baune @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Guldet till Gu d'Héripré

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson