Just nu:
16.12 Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll
13.44 Tunga beskedet: Månprinsen A.M. struken
12.37 Efter Lotteria: Hårdare regler för drivningar i Italien
09.45 Elitloppet: Allt du behöver veta inför travfesten
17.05 ELITKAMPEN: Det stora nordiska slaget
16.48 Två strykningar i Treåringseliten
13.22 Tips Åby/Örebro 22/5: Givet vinnarspel mot överskattad storfavorit!
10.34 Gästkrönikör Niklas Borg: Vem vann Elitloppet 2004?
08.33 Cruzado dela Noche ute efter segern i Maxie Lee
08.13 Lätt när Gotland fortsatte segerraden på Vincennes

Championat-kollen: Jepson bäst även i Årjäng

Carl Johan Jepson har ett succéår och stormar fram på den svenska travovalerna. Under söndagen säkrade han sitt andra championat för året efter att ha vunnit mest även i Årjäng.

Med för närvarande 158 segrar i år är Carl Johan Jepson landets tredje segerrikaste kusk. När Årjäng avslutade årets säsong tog Färjestads-kusken också sitt andra banchampionat för året.

Efter att ha tagit en dubbel under söndagen med hjälp av Twist Lane och Grose Photo stannade han vid totalt 13 segrar under året på banan.

Det här var Jepsons andra titel på Årjäng, efter att också ha vunnit championat 2016. Det var även det andra för året, då han för ett par veckor sedan korats till mästare i Vaggeryd. Totalt i karriären har Carl Johan Jepson sex banchampionat. (Foto: ALN).

Sveriges banchampions 2018:

Arvika: Niclas Benzon
Dannero: Ulf Ohlsson
Hoting: Ove A Lindqvist
Karlshamn: Fredrik Persson
Lindesberg: Jorma Kontio
Lycksele: John Östman
Oviken: Rikard N Skoglund
Tingsryd: Kevin Oscarsson
Vaggeryd: Carl Johan Jepson
Årjäng: Carl Johan Jepson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
onsdag 08:13, 22 maj

Lätt när Gotland fortsatte segerraden på Vincennes

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 17:15, 21 maj

SWEDEN CUP: Startlistor och odds till förfesten!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 11:50, 21 maj

Efter skada: Mofaksan tvingas sluta

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:22, 21 maj

Jepson till Tusenklubben: ”En milstolpe”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 18:19, 20 maj

KUSK-VM: Tar Ulf Ohlsson Sveriges första guld?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:47, 20 maj

Valokaja Hindö och Gretzky B.R. till Oslo Grand Prix

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:19, 20 maj

Här är höjdpunkterna – under Elitloppsdagen

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Six Pack vann Kentucky Futurity – på 1.07,9!

Six Pack vann Kentucky Futurity – på 1.07,9!

Söndagen på The Red Mile blev en stor dag för Åke Svanstedt. Efter att tidigare under dagen noterat två världsrekord kom ytterligare ett tredje då han med Six Pack vann huvudloppet Kentucky Futurity. Six Pack vann finalen på monstruösa 1.07,9.

Vid lördagens tävlingar på The Red Mile slog Homicide Hunter det absoluta världsrekordet som tidigare Sebastian K. innehaft. En dag senare var Åke Svanstedt nära på att återta rekordet med Six Pack. Han fick dock ”nöja sig” med att bli världens snabbaste treåring genom tiderna, då han noterade 1.07,9a över engelska milen i finalen av Kentucky Futurity (434 000$).

Six Pack hade tidigare på dagen vunnit det ena av försöken på 1.08,6, medan Jimmy Takter själv körde en läcker Tactical Landing till segern i det andra på samma notering.

I finalen handlade dock helt om Six Pack. Svanstedt övertog spets från Crystal Fashion efter drygt halva distansen avverkad och fortsatte sedan i ursinnigt tempo (första 1200 klockades efter 07,8).

Det absoluta världsrekordet fanns alltså inom räckhåll, men i sin ensamhet över upploppet kunde Six Pack inte hålla samma enorma tempo hela vägen, utan landade på 1.07,9, vilket slipade hans eget världsrekord för treåriga hingstar med en halv sekund, och var den tredje snabbaste tiden totalt. Jimmy Takter slutade här femma med Tactical Landing efter att ha fått för långt fram men avslutade kvickt (fick behålla platsen trots galopp över mål).

Du kan se loppet här.

*Finalen av Kentucky Futurity Filly (224 000$) gick till Hambo-vinnaren Atlanta. Det till trots att hon i försöket få ge vika mot Åke Svanstedts Plunge Blue Chip som tangerade sitt eget världsrekord för treåriga ston med 1.08,2. I finalen var dock Atlanta den bästa; hon gjorde loppet runt om i led-ningen och när Plunge Blue Chip helt kastade handduken i sista sväng kunde hon för Scott Zeron vinna klart på 1.09,1.

Du kan se finalen här.

*Åke Svanstedt hade redan i dagens första lopp i Kentucky hunnit med ett världsrekord. I Allerage Farms Filles & Mares (72 000$) noterade han bakom Ice Attraction 1.08,5a vilket innebar ett nytt världsrekord för fyraåriga ston. Ice Attraction låg placerad sist i fältet fortsatt in i sista kurvan, men av-slutade blytungt till säker seger före en tapper Caprice Hill.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Homicide Hunter slog Sebastian K:s världsrekord
Nästa nyhet
Homicide Hunter slog Sebastian K:s världsrekord

Homicide Hunter slog Sebastian K:s världsrekord

Sebastian K:s absoluta världsrekord är slaget. I en fart-fylld upplaga av Allerage Farms Open på The Red Mile spurtade Homicide Hunter till seger på 1.07,6 under lördagen.

I drygt fyra år höll Sebastian K:s absoluta världsrekord. Vid lördagens tävlingar på The Red Mile i Lexington blev Homicide Hunter den snabbaste travaren genom tiderna när han vann Allerage Farms Open (145 000$). Den sex-årige valacken efter Mr Cantab tränas av Chris Oaks och kördes till segern av Brian Sears.

Förutsättningarna blev perfekta för Homicide Hunter i värmen. Loppet kördes i stenhårt tempo, men vinnaren behövde inte delta i spetskörningen utan kunde avvakta en bit ned i kön. Det till utgången av sista sväng när Brian Sears styrde på och Homicide Hunter avgjorde enkelt via fjärdespår över upploppet. Mållinjen passerades på det nya världsrekordet 1:48,4 eller översatt i kilometertid 1.07,6.

Homicide Hunter förbättrade därmed Sebastian K:s notering från 2014 med en tiondel. Sebastian K:s tid, som sattes på Pocono Downs, gäller dock fortsatt som världsrekord över tusenmetersbana.

Anette Lorentzon-tränade Guardian Angel Ås slutade tvåa på 1.08, medan Jimmy Takters Pinkman kom in som trea på samma tid. VM-hästen Will Take Charge tröttnade från spets och slutade femma.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: "Piraten" vann styrkeprovet - tog historisk V75-seger
Nästa nyhet
V75: ”Piraten” vann styrkeprovet – tog historisk V75-seger

V75: ”Piraten” vann styrkeprovet – tog historisk V75-seger

Han är fantastisk, den gamle On Track Piraten. Det såg långt ut fram ett tag men tioåringen kunde ändå avgöra och vinna väldigt lätt i Stig Lindmarks Styrkeprov. Den här segern gjorde också honom till det segerrikaste varmblodet på rikstoton i historien.

135 starter, 41 segrar och 27 av dem på V75. On Track Piraten är en av svensk travsports främsta reklampelare. På Skellefteåtravet under söndagen slog han till ännu en gång, och rundade fältet till en enkel seger i Stig Lindmarks Styrkeprov. En seger värd 200 000 kronor.

– Det är fantastiskt, det finns inga ord för honom längre, helt otroligt. Det såg struligt ut ett tag men sedan fick vi en helt perfekt rygg, han är otrolig, sa tränaren Hans R Strömberg i ATG Live.

”Piraten” som stod med fyrtio meters tillägg såg ut att ha väldigt långt fram när ledande Sir Henry P. Hill friskt drog undan i ledningen och lämnade fältet med många längder in på sista varvet. Men Erik Adielsson kunde finna en fin rygg i Digital Ink som ledde anfallet i jakten på den undflyende ledaren. Genom sista sväng sinade krafterna för ledaren, Digital Ink fick greppet – men var utan chans att stå emot On Track Piraten som till slut avgjorde väldigt lätt på 1.13,9/3180. Adielsson unnade sig till och med en segergest.

– Det var faktiskt en tanke till Stig Lindmark. Han var en otrolig hästkarl. Vi kom varandra ganska nära mot slutet och jag är otroligt glad att jag fått vinna det här loppet, sa Erik efter sin tredje V75-seger under dagen.

*****

*Dagens största favorit var Lome Brage och det av Jan-Olov Persson tränade kallblodet visade sig vara helt ensam på banan i Steggbest Minne. Erik Adielsson körde program-enligt Lome Brage till spets och när Ingbest felade i dödens före sista sväng, försvann den sista möjliga motståndaren. Lome Brage bara stack och tog hem förstaprisets 150 000 kronor med åtskilliga längder. 1.20,4a/1640 meter var en fin vinnartid.

– Han är så underbar den här hästen, elva år och har den här löpglädjen och spänsten. Jag var nästan som ett stort leende hela jag, han är otroligt kvick alltså, sa Erik Adielsson i ATG Live.

*Att Very Kronos har en enorm kapacitet råder det ingen tvekan om. När han också är på rätt humör och visar det, brukar han också vinna. Svante Båth visade upp fyraåringen i Silverdivisionen och det var ingen match för toppämnet. Erik Adielsson tog sig lugnt fram i dödens och så fort man drog in på sista bortre långsidan gav man ledande Cab Hornline massiv press, för att över-tagit in i sista sväng. Efter det var loppet över. 1.12,2a/2140 var vinnartiden – ett banrekord.

*Sexårige Corroded har hittat stilen i regi Robert Bergh, nu kom en välförtjänt V75-seger i Klass 1. Och det var ingen bluffseger direkt; med Per Lennartsson i sulkyn fick valacken jobba hela loppet i dödens på laddade ledaren Antonio America. När stegen blev allt kortare för spetshästen ur sista sväng, tog Corroded över kommandot för att lätta gå undan till seger på 1.13,5a/2140.

*Dags för Timo Nurmos i stoloppet. Ulf Ohlsson fick iväg Roheryn bra från start och kunde trots ett tillägg kliva fram och överta ledningen efter 600 meter körda. Den maffiga finländskan skulle sedan inte bli lätt att tas med, omöjlig rättare sagt. Trots att Fame Boko höll tempot uppe i dödens och Ile Saint Louis kom med en truddelutt till slut, var ledarinnan ohotad på 1.13,9 över 2160 meter.

*Ulf Ohlsson igen i Klass 2-försöket. Segervapnet nu var Major Vici, tränad av Bergsåkers Per-Erik Ulander, som nu fick full utdelning på rikstoton. Fyraåringen var rask ut och spetsade direkt och kunde efter att ha fått dämpa tempot en bit mycket enkelt sticka undan över upploppet. Vinnaren kom i mål på 1.14,4a över 2140.

*En grymt fin vinnare fick vi se i Bronsdivisionen. Fredrik B Larsson avvaktade i kön till 900 meter kvar då han sände Milliondollarrhyme först till attack i tredjespår. Ledande favoriten Doctor Doxey Zenz stod utan chans när fyraåringen rusade fram utvändigt och fick greppet i sista sväng. Ready Cash-sonen smällde bara undan till överlägsen seger på 1.13,5a/2140. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Korvenoja igen - Lewis Ale vann finska Kriteriet
Nästa nyhet
Korvenoja igen – Lewis Ale vann finska Kriteriet

Korvenoja igen – Lewis Ale vann finska Kriteriet

Timo Nurmos var favorit att vinna Finskt Trav-Kriterium men Marrakesh fick för första gången erkänna sig besegrad. Tuomas Korvenojas Lewis Ale var för bra.

Timo Nurmos hade goda chanser att följa upp den svenska Kriterie-segern med en dito även Finland, Marrakesh kom till lördagens final i Tammerfors som obesegrad i fem starter men den här gången mötte han sin överman.

Tuomas Korvenoja noterades för sin sjätte seger i finska Kriteriet när han körde Lewis Ale till vinsten. Andover Hall-sonen kom att leda loppet från start till mål och säkert passera mållinjen på 1.14,3a över 2600 meter. Kriterie-segern var värd 112 500 euro. Marrakesh fick trava i dödens för Jorma Kontio, mattades till slut och fick nöja sig med fjärdepriset sedan även Bosses Lady och Mr Big Star passerat. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Årjäng

Travtips

Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll

Travtips
torsdag 16.12, 23 maj
Axevalla heter kvällens bana så här dan före dan före dan före dan, Åke Svanstedt gästar oss för ett Elitloppsbesök men vi ikväll är det en av sönerna som är i huvuvdrollen. Rickard Svanstedt har ett par intressanta chanser och vi provar med ett par Rickar...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.22, 22 maj

Tips Åby/Örebro 22/5: Givet vinnarspel mot överskattad storfavorit!

Spelredaktör Daniel Berglund
Travtips
tisdag 15.59, 21 maj

Tips Jägersro 21 maj: ”Jörgensen med fin spetsvinnare”

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 16.06, 20 maj

Tips Mantorp 20 maj: ”Det låter bra på Zinco Jet”

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.08, 19 maj

Tips Årjäng 19 maj: ”Norsk segeryra att vänta”

Spelredaktör Daniel Olsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13.55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
tisdag 15:01, 21 maj 2019

Propulsion vinner nog trots allt på söndag

Anders Malmrot har gjort ett bra lopp. Comeback på Elitloppet. Och han är årets stora bubblare...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Spelkrönika Berglund
Ulf Nilsson