Just nu:
19.08 Cyber Lane hela vägen
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
15.04 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
08.11 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert

Campo Bahia ställer in

Det har inte alls stämt för Campo Bahia efter återkomsten. Nu ställer Conrad Lugauer in de tänkta planerna för sin stjärna som i stället får fortsätta med avelsjobbet. Fokus blir på nästa år.

Flyfotade fyrfaldige miljonären Campo Bahia gjorde efter sina vinteräventyr i Frankrike och arbete som avelshingst sin comeback i Jämtlands Stora Pris men var där utan någon chans. Senast fick hästen lämna återbud till en tänkt start i Hugo Åbergs Memorial. Femåringsstjärnan har inte fått det att funka – nu ändrar tränaren Conrad Lugauer planen.

Nej till Jubileumspokalen

Det är för Travronden som Jägersrotränaren berättar att man ställer in planerna på Jubileumspokalen och en resa till Nordamerika och Breeders Crown i höst. För Campo Bahia blir det tidigt bokslut och i stället en ny sejour som avelshingst. Starter under det franska vintermeetinget kan fortfarande vara aktuella.

– Det blev för tufft för honom efter avelssäsongen. Han behövde mer tid på sig att vila efter det och det tog för hårt helt enkelt. Jag måste ta på mig det, jag är orutinerad när det kommer till avelshingstar. Nu har jag förstått att det inte går att träna och avla samtidigt. Och Campo är alldeles för bra för att tävla otränad. Då kan han inte använda sin kropp riktigt, förklarar Conrad Lugauer för Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:08, 31 oktober

Cyber Lane hela vägen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:57, 30 oktober

Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:30, 30 oktober

Miljoner på spel i Orsi Mangelli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:51, 30 oktober

Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:14, 30 oktober

Sänkte svenska rekordet – med två sekunder

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:12, 30 oktober

Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:53, 29 oktober

Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Uppvisning igen av Svanstedts löfte Captain Corey

Uppvisning igen av Svanstedts löfte Captain Corey

Åke Svanstedts tvååring Captain Corey fick blickarna på sig efter sin spektakulära debut nyligen. Vid onsdagens tävlingar på Harrah’s Philadelphia var hann tillbaka – med ny uppvisning.

Den av Åke Svanstedt tränade Captain Corey (e. Googoo Gaagaa) blev en omedelbar snackis sedan tvååringen öppnat sin karriär med en 1.11.0-seger på The Meadows för två veckor sedan. När grannbanan Harrah’s Philadelphia travade under onsdagen var Captain Corey tillbaka. På programmet stod en division av Pennsylvania Sire Stakes för tvååriga hingstar och valacker.

Slog banrekordet – igen

Scenariot var snarlikt det i debuten. Åke Svanstedt lät Captain Corey glida fram till ledningen med varvet kvar på tusenmetersbanan och efter det var superlöftet aldrig i förlustfara. Stallkompisen Johan Palema avslutade på ett positivt sätt och blev tvåa, om än utan chans att hota vinnaren som den här gången klockades till 1.11,5a/1609 – liksom senast också ett nytt banrekord. Förstapriset var värt cirka 50 000 dollar.

Blågult även i den andra divisionen av Pennsylvania Sire Stakes när Tim Tetrick lotsade in den av Marcus Melander tränade In Range (e. Bar Hopping) till en enkel seger. In Range tog sin tredje raka då han noterades för 1.12,2a/1609.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Munsbit för Missle Hill
Nästa nyhet
Munsbit för Missle Hill

Munsbit för Missle Hill

Daniel Redén luftade två av stallets stjärnor vid Mantorps fina onsdagstävlingar – både Missle Hill och Sorbet lämnade banan med segrar efter rejäla insatser. Obesegrade Elegant Ima avancerar vidare mot treåringstoppen.

Femåringarnas uppgörelse Kjell P Dahlströms Minne var kvällens högst doterade löpning (150 000 kronor) på Mantorp och såg Missle Hill i rollen som favorit. Elitlopps-finalisten återtog kvickt segerraden efter galoppen senast i finska Mikkeli. Örjan Kihlström styrde beslutsamt fram mot ledningen.

Det dröjde dock till 800 meter avverkade före favoriten satt i ledningen, men väl där var han omöjlig att fånga. Tuffaste motbudet Zarenne Fas synade snabbt dödens och Inti Boko svarade för en stabil långspurt från kön – men när Missle Hill fick full gas genom sista sväng fick motståndet göra upp om andrapriset. Lätt seger på spänstiga hovar noterad till 1.11,5a/2140.

Sorbet avgjorde från dödens

Före det hade Sorbet hemfört Takter-Trofén på ett minst lika tufft sätt. Från ett åttonde-spår bakom bilen blev det en jobbig inledning i tredjespår före Elitlopps-fyran kunde landa utvändigt om ledande Dreammoko. Men den stenhårde nioåringen brukar inte bekommas av den tunga vägen. När så bara upploppet kvarstod slog Sorbet klorna i anförande Dreammoko för att knappt men säkert greja segern. Båda klockades till 1.12,0a/2140.


Elegant Ima tog sjunde raka

Var ska det sluta med Elegant Ima (e. Maharajah), är frågan? Team Gundersen har en jättetalang i treåringen som tog en uppvisningsseger i Breeders Crown för hingstar och valacker. Magnus Teien Gundersen i vagnen lät aldrig konkurrenterna ens komma in i loppet; Elegant Ima kvickstartade mot ledningen och började dra ifrån redan 800 meter kvar. Hästen är efter sju starter ännu obesegrad efter att överlägset vunnit loppet på 1.13,6a/2140.


Brother Bill i Derby-form

Timo Nurmos Brother Bill (e. From Above) var tvåa i Kriteriet och vann sedan Breeders Crown i fjol. Nu är siktet inställt mot Derbyt och dit kommer han med toppform fick vi bevis för i Breeders-försöket för fyraåriga hingstar och valacker. Jorma Kontio kunde återta ledningen efter 500 meter och fick en stund senare Kungapokals-vinnaren Aetos Kronos utvändigt. Den senare närmade sig ordentligt över upploppet, men Brother Bill svarade på klassigt vis och höll ifrån sig konkurrenten med minsta marginal på 1.13,0a/2140 efter 1.10 sista 500.


Ganga Bae avgjorde snyggt

Ganga Bae (e. Muscle Hill) fick stryka på foten för Diana Zet i Stochampionatet senast men tar nu sikte mot Derbystoet och insatsen i Breeders Crown för fyraåriga ston gick inte av för hackor. Jorma Kontio hade hittat fjärde utvändigt, följde i anfallet på sista bortre och styrde på för fullt först 300 meter kvar. Då var det inte längre något snack – Ganga Bae avgjorde väldigt enkelt före fint spurtande La Plus Belle och Stosprintern Grande Diva Sisu. 1.13,5a/2140 visade Stefan Melander-stoet.


Untersteiner visade Brilliance

Barbro Kronos, som senast vann E3-finalen, var stor favorit i Breeders Crown för treåriga ston men skulle stöta på patrull från något oväntat håll. Peter Untersteiner skickade snabbt Global Brilliance (e. S.J.’s Caviar) till ledningen och efter ett varv landade Erik Adielsson men favoriten utvändigt. Fast när ledarinnan gjorde ett ryck ur sista sväng stod både Barbro och övriga gänget handfallna – Global Brilliance vann mycket lätt på 1.14,1a/2140. Det var hennes tredje seger i fjärde starten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lego vill köpa danska travbanan
Nästa nyhet
Lego vill köpa danska travbanan

Lego vill köpa danska travbanan

Danska Billund travbana kan bli nedlagt från och med 2022. Det sedan leksaksjätten och grannen Lego lagt ett mångmiljonbud för att få köpa marken.

Billund har en av Danmarks åtta travbanor men banan kan snart vara ett minne blott. Det är leksaksjätten Legos finansbolag Kirkbi A/S som lagt ett bud på det 200 000 kvadratmeter stora området där travbanan är belägen. Lego-familjen erbjuder 58 miljoner danska kronor, eller motsvarade cirka 80 miljoner svenska kronor, för att få köpa marken. Det skriver danska TV Syd.

Får fortsätta tävla under 2021

Det blir upp till aktieägarna i Billund travbana att avgöra huruvida man vill sälja banan till Lego eller inte. Frågan avgörs vid bolagsstämman den 18 augusti. I köpförslaget ingår att Billund får fortsätta sin verksamhet till och med 2021 (då travbanan firar 50 år) för att därefter stängas och rivas. Lego har försökt köpa Billund travbana också 2016 – men då blev det ett nej.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kriterieauktionen blir digital
Nästa nyhet
Kriterieauktionen blir digital

Kriterieauktionen blir digital

Auktioner på digital vis har blivit lösningen i corona-tider. Så blir också fallet för den kommande Kriterieauktionen – som dessutom hålls något senare än först planerat.

Tidigare i år har Elitauktionen och Menhammars auktion flyttat till internet och det samma gäller för Wenngarn Yearling Sales den 18 augusti och Kolgjini Sales som avgörs i samband med årets Derby-helg i början av september.

Flyttas framåt en vecka

Så blir också lösningen för Kriterieauktionen. Det skriver Travronden. Kriterieauktionen skulle först ha hållits 17-19 september men är flyttad framåt en vecka för att avgöras 24-27 september. Även om själva auktionen kommer avgöras på digital väg, hoppas man ändå kunna visa hästarna på plats på Solvalla.

– Auktionen kommer att bli digital. Men vi hoppas fortfarande att vi ska kunna genom-föra en visning av auktionshästarna. Det gör vi bara om det blir lättare restriktioner. Om det blir en visning kommer den att ske på Solvalla 17-18 september. Samma datum som auktionen skulle ha varit på, säger Sara Lennartsson, verksamhetsansvarig vid Trottex, till Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
18 svenskar kvar i Grand Prix de l'UET

Travtips

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Travtips
fredag 15.07, 30 oktober
Det var en bra onsdag på liret där vinnaren av inte mindre än fyra av åtta lopp träffades. Högst odds var på Sevilla som var häftig och 7.50 smakade fågel såklart. Becker var ”klar” som jag kunde ana då Peter Untersteiner tjoar till som han gjorde. Få trän...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.04, 30 oktober

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 08.11, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson