Travnet
ANNONS
(134223) Campo Bahia def 1 (1) (1)

Campo Bahia siktar mot en ny start i Paris. Foto: Hanold, ALN

Campo Bahia spänner bågen

Skribent

Publicerad kl 12.21, 29 december 2019

av Daniel Olsson

Det blev en snöplig förlust men intrycket var mäktigt. Efter galoppen i Critérium Continental tar Campo Bahia sats mot ett nytt lopp på Vincennes – som avslutning av säsongen.

Bara upploppet återstod av Critérium Continental då Campo Bahia fortsatt hade greppet före Prix d’Amérique-favoriten Face Time Bourbon – när det svenska hoppet plötsligt galopperade. Förlusten till trots gav Conrad Lugauers kronjuvel ett besked om vad som kan hända i en framtid.

  • Han hade känts extra fin veckorna före det och som vi trodde trivdes han också bra på banan. Jag var oerhört stolt och glad över hur han presenterade sig i loppet, jag tror aldrig att han hade förlorat. Det är helt enkelt en toppindivid, säger Conrad om insatsen i Critérium Continental i en intervju med Kanal 75.

    Nytt besök på Vincennes

    Där berättar han också att det kommer bli ytterligare en start på Vincennes inom kort. Campo Bahia siktas mot Grupp 2-loppet Prix de Croix, som körs med voltstart över 2850 meter för de nyblivna femåringarna. Loppet den 11 januari blir det sista för säsongen för Campo Bahia som därefter ska ägna sig åt avelsbestyr.

Tränaren menar också i intervjun att det är Jubileumspokalen som blir nästa säsongs stora mål, men att tankar också finns på att eventuellt ta Campo Bahia över till Nord-amerika under hösten.

Campo BahiaConrad Lugauer
ANNONS
Nästa artikel