Just nu:
13.27 Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!
12.02 Årgångstoppar möts i Paris
11.18 Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada
10.40 Trio svenskar utmanar Polara
08.18 ”Rödluvan” toppar inför Sto-EM
15.36 Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast
14.59 Empire mot Derby-kval
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt

Bythebook möter Fort Knox på Solvalla

På tisdag är det tre veckor till Kriterie-kvalen men två av landets bästa treåringar möts redan nu. Fort Knox och Bythebook drabbar samman på Solvalla.

Huvudstadsbanan kör en trevlig tisdagsomgång med bland annat The Owners Trophy på programmet, men kanske är det Ibrahim Paschas lopp för treåringarna som bjuder på aftonens mest spännande möte.

Förra årets Uppfödningsvinnare Byhthebook är tillbaka, efter att senast ha slutat tvåa i E3-finalen bakom Aetos Kronos. Svante Båths dubbelmiljonär möter Pasi Aikos guldtacka Fort Knox som hittills vunnit sex av sina sju lopp. Senaste segern kommer från Juliloppet på Örebro, liksom då är det Björn Goop som kör.

100 000 kronor är förstapriset. Här är startlistan:

Ibrahim Paschas lopp, 2140 auto:

1 Alert Kronos – Örjan Kihlström
2 Solo Flight – Carl Johan Jepson
3 Fort Knox – Björn Goop
4 Leon Zon – Kenneth Haugstad
5 Bythebook – Erik Adielsson
6 O.C. Marafato – Torbjörn Jansson
7 Galapagos Sisu – Ulf Eriksson
8 Taxi Out – Stefan Melander
9 Heads Down – Jorma Kontio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
onsdag 12:02, 12 augusti

Årgångstoppar möts i Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:18, 12 augusti

Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:40, 12 augusti

Trio svenskar utmanar Polara

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:18, 12 augusti

”Rödluvan” toppar inför Sto-EM

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 14:59, 11 augusti

Empire mot Derby-kval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:06, 11 augusti

Racing Mange gästar Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:27, 11 augusti

Dubbel glädje för Svanstedt

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Derby-kvalen: Campo Bahia är hästen att slå

Derby-kvalen: Campo Bahia är hästen att slå

Den största favoriten Campo Bahia höll – och såg lysande ut. Men uttagningarna till Derbyt bjöd också på ett par skrällar. En av dem kom från stallkamraten Ferrari Sisu.

Conrad Lugauers mästerlige Campo Bahia lär bli favoriten i Derbyt nästa söndag. Vid uttagningarna på Jägersro under onsdagen, glänste han rejält vid lekande lätt seger. Men det finns förstås fler som vill säga sitt när det är finaldags.

Lugauer fick två hästar till final – sedan Ferrari Sisu regelrätt tagit ned ärkerivalen Attraversiamo. Tillbaka med besked var också Kriterie-vinnaren Inti Boko som tog en övertygande seger. Han var en av Timo Nurmos båda försöksvinnare – Global Wise Guy vann också ohotad.

Även om Attraversiamo blev snuvad på segern, fick Svante Båth ändå en vinnare; Global Welcome kunde vinna sin uttagning utan bekymmer. Kvällens stora skräll levererade Johan Untersteiner när hans Roofie passande tog årets första viktoria.

Finalfältet (efter lottning och spårval):

1 (3) Global Wise Guy – Timo Nurmos
2 (4) Roofie  – Johan Untersteiner
3 (2) Campo Bahia – Conrad Lugauer
4 (1) Inti Boko – Timo Nurmos
5 (6) Global Welcome – Svante Båth
6 (8) Attraversiamo – Svante Båth
7 (10) Flight Dynamics – Stefan Melander
8 (11) Smokin Joe – Adrian Kolgjini
9 (5) Ferrari Sisu – Conrad Lugauer
10 (7) Kennedy – Adrian Kolgjini
11 (9) Alone – Pasi Aikio
12 (12) Pinto Bob – Robert Bergh


En strålande fin Campo Bahia

Campo Bahia hade inte startat sedan segern i Kungapokalen, men att Conrad Lugauer förberett sin jättestjärna väl inför den här uppgiften, fanns det föga tvivel om. Det fanns bara en häst på banan. Campo Bahia kunde glida till ledningen efter ett halvvarv (på 10,7) och fortsatte i jämn, god fart. När upploppet nåddes fick favoriten sträcka ut och Muscle Hill-sonen stack undan i strålande stil med flera längder. Hårdare var det bakom, men Flight Dynamics fixade silvret.

– Det var som förväntat, han vara bra. Vi har alltid en bra känsla med honom och hästen var helt underbar i dag. Det blir inte lättare i finalen, men formen kommer mer och mer för varje vecka. Är han som han ska så tror jag han blir svårslagen, sa Conrad Lugauer.

Till final: Campo Bahia och Flight Dynamics. Segertid: 1.13,1a.


Global Wise Guy har hittat formen

Global Wise Guy var finalist i Kriteriet i fjol och visade nu att formen infunnit sig på nytt. Jorma Kontio körde Timo Nurmos-hästen som snabbt tog sig till ledningen – för att stanna där till mål. Ledaren satte upp farten ordentligt på sista bortre och var sedan aldrig hotad. Bakom kirrade Kennedy den andra biljetten för en bra avslutande Betting Gangster. Favoriten Ad Hoc kom bort i en tidig galopp.

– Han var jättefin och det tycker jag att han har känts hela tiden i träningen också. En liten häst men med ett stort löphuvud, sa Jorma Kontio.

Till final: Global Wise Guy och Kennedy. Segertid: 1.13,4a.


Global Welcome före fantomspurtande Alone

Global Welcome infriade favoritskapet i tredje uttagningen. Det här var 14:e segern i 18:e starten för Svante Båths ständige kulltopp. För Erik Adielsson blev det en ohotad seger, sedan man tagit sig till täten ur första svängen. Magic Cash såg till att ge lite massage över sista bortre, men ledaren skakade av sig sällskapet och vann mycket säkert. Tvåa och till final även Alone som avslutade formidabelt efter att ha hittat loss i sista kurvan.

Till final: Global Welcome och Alone. Segertid: 1.13,5a.


Segerjubel efter Ferrari-skräll

Attraversiamo var förstås en av kvällens största favoriter – men han fick se sig överraskande slagen. Skrällen stod Ferrari Sisu för, körd av Marc Elias. Tränaren Conrad Lugauer fick därmed sin andra häst till finalen. Attraversiamo avlöste vinnaren i dödens efter ett varv och slog lätt klorna i ledande Cab Lane in på upploppet, men Ferrari Sisu hade torrast spurtkrut och avgjorde väldigt lätt den sista biten. Marc Elias firade rejält vid målgång efter knallen.

– Det är ren och skär lycka. Jag tyckte det här var det tuffaste försöket, men han överraskar mig varje gång. Jag blir nog pappas värsta motståndare i finalen…,sa Marc Elias.

Till final: Ferrari Sisu och Attraversiamo. Segertid: 1.13,0a.


Inti Boko är tillbaka med besked

Kriterie-vinnaren Inti Boko behövde bara ett lopp i kroppen för att hitta storformen igen. Att Timo Nurmos kulltopp har att göra i Derbyt också, bevisade Chocolatier-valacken verkligen i uttagningen. Björn Goop skötte spakarna den här kvällen, körde Inti Boko till ledningen och såg där till att hålla farten uppe hela vägen. Över upploppet stack Inti Boko undan till en övertygande seger. Vidare till final även Smokin Joe efter en rejäl avslutning.

– Han var mycket bra. Vi hade förhoppningar, han har känts väldigt fin i träning. Jag tycker han hör hemma i de här finalerna; han blir inte favorit men det var han inte i Kriteriet heller, sa Timo Nurmos.

Till final: Inti Boko och Smokin Joe. Segertid: 1.12,6a.


Jätteknall av Roofie

Kvällens största knall kom i den sista uttagningen. Johan Untersteiner hamnade i fjärde invändigt med Roofie, men det skulle lösa sig helt perfekt; Roofie kryssade sig mellan hästar över sista bortre och fick fritt spelrum ur sista sväng. Ledande favoriten Staro McMillan blev het i ledningen och kunde inte försvara sig till slut – Roofie avgjorde lekande lätt på kvällens snabbaste tid. Pinto Bob stod för en toppinsats och gick också till final efter ett lopp hela vägen i dödens.

– Det var jävligt skoj, man får bara en chans i Derbyt. Han var dålig senast, vi chansade och anmälde ändå. Det var små marginaler, men de var på vår sida. Han hade krutet sparat till slut, sa Johan Untersteiner.

Till final: Roofie och Pinto Bob. Segertid: 1.12,5a.

Läs även: Derbystoet-kval: Activated mot nytt guld?

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Derbystoet-kval: Activated mot nytt guld?
Nästa nyhet
Derbystoet-kval: Activated mot nytt guld?

Derbystoet-kval: Activated mot nytt guld?

Activated har vunnit både Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet i år. Nu är hon på jakt efter Derbystoet också. Fredrik Wallins kanon övertygade i uttagningarna.

Activated har varit odiskutabel drottning i kullen i år. Efter onsdagens uttagningar till Derbystoet på Jägersro talar mycket för att det kan bli en ny årgångstriumf. Segern var minst sagt övertygande. Tuffast emot kan såklart Conrads Rödluva vara – hon visade att de gamla takterna sitter där, fuxan vann enkelt efter en rejäl insats.

Fast det finns naturligtvis fler kandidater. Stosprinter-tvåan Aleppo Pine stärkte sina aktier genom att bli försökens snabbaste vinnare. Racing Brodda avgjorde med krafter kvar den tunga vägen – medan Hankypanky Rubyred och Staro Miami båda infriade favoritförväntningarna – men det satt hårt inne.

Finalfätet (efter lottning och spårval):

1 (4) Aleppo Pine – Roger Walmann
2 (1) Hankypanky Rubyred – Timo Nurmos
3 (2) Staro Miami  – Aripekka Pakkanen
4 (3) Conrads Rödluva – Daniel Redén
5 (5) Activated – Fredrik Wallin
6 (7) Adi Gallia – Nicklas Westerholm
7 (10) Fanny Chenal – Björn Goop
8 (12) Call Me Brodda – Thomas Madsen
9 (6) Racing Brodda – Mattias Djuse
10 (8) Valetta – Björn Goop
11 (9) Miss Sober – Robert Bergh
12 (11) Zeta Kronos – Björn Goop


Activated helt i sin egen klass

Efter segrar i Drottning Silvias och Stochampionatet kan Activated vara på väg att ”göra en Viola Silas”. Mycket talar för det, i alla fall efter kvällens inledande uttagning till Derbystoet. Carl Johan Jepson körde Activated till spets efter 600 meter, stack ifrån motståndet över sista bortre långsidan och bärgade segern helt ohotad. Lika klar tvåa Valetta, efter en god avslutning.

– Otroligt skönt. Det var häftigt att få se henne gå där framme en gång också. Det är en otrolig häst, sa tränaren Fredrik Wallin.

Till final: Activated och Valetta. Segertid: 1.12,9a.


Staro Miami hann dit – trots allt

Aripekka Pakkanens tuffa Staro Miami var stor favorit i den andra uttagningen, men när hon sändes till attack 700 meter kvar såg det inte alls så ljust ut. Staro Miami tog inte i alls och det verkade bli svårt att nå en finalbiljett. Men ur sista kurvan fick körande Mika Forss henne på humör igen – och precis vid målskjutsen fångade hon trots allt in hela vägen ledande Fanny Chenal.

– Hon kändes trött och konstig när vi gick ut, men sedan i sista sväng sprang hon igen och gick till mål. Det var konstigt, men hon är så bra att hon vet var mållinjen ligger, sa Mika Forss.

Till final: Staro Miami och Fanny Chenal. Segertid: 1.14,0a.


Conrads Rödluva övertygade

Conrads Rödluva gjorde första starten sedan bronset i Stochampionatet och visade med eftertryck att hon är lika fin som tidigare inför Derbystoet. Någon bra start fick hon dock inte; ”Rödluvan” landade sist utvändigt och fick en rejäl repa i tredjespår före hon nådde dödens med varvet kvar. Kort senare pressade sig också Örjan Kihlström till spets och sedan var loppet avgjort. Miss Sober säker tvåa från ledarens rygg, sedan snabbt travande Loser on Loser felat ur sista sväng.

– Hon var helt okej, tycker jag. Hästen börjar bli lite småbekväm faktiskt, jag fick vara på henne lite men allt kändes bra. Hon var avslappnad och vann enkelt, sa Örjan Kihlström.

Till final: Conrads Rödluva och Miss Sober. Segertid: 1.12,6a.


Hankypanky Rubred när trio möttes på linjen

Absolut stenhårt i fjärde uttagningen där en trio möttes jämsides på linjen – men målfotot fick avgöra att det var favoriten Hankypanky Rubyred som var först. Hon gjorde loppet i dödens på ledarinnan Felicity Shagwell och från vinnarhålet hittade Adia Gallia loss i sista sväng. Den senare avslutade allra snabbast och hade millimetrarna på sin sida i kampen om andra finalplatsen mot Felicity Shagwell.

Till final: Hankypanky Rubyred och Adi Gallia. Segertid: 1.12,8a.


Fullträff för Aleppo Pine

Det blev händelserikt på vägen mot segern för Aleppo Pine. Roger Walmann-hästen spetsade, men fick släppa för press till Zeta Kronos – för att gå ut och överta igen efter ett varv. Fram i dödens avancerade Fantasia Sisu men ledarinnan hade händelserna under kontroll hela vägen och tog här påpassligt den första segern för året. Bakom grejade Zeta Kronos andrapriset efter fritt i sista sväng.

– Hon har gått bra varje gång nu och hade ett bättre läge i dag. Det var lite bekymmersamt när Björn Goops häst blev så het, men det löste sig bra i alla fall, sa Örjan Kihlström.

Till final: Aleppo Pine och Zeta Kronos. Segertid: 1.12,2a.


Racing Brodda visade styrkan

Stabil favoritseger i avslutningen. Rikard N Skoglund körde Mattias Djuses Stochampionats-tvåa Racing Brodda och gjorde inga felaktigheter. Med varvet kvar synade man dödens och därifrån avgjorde den tuffa Prodigious-dottern med krafter kvar. Länge ledande Twinkle Face fick ge sig i sista stegen mot Call Me Brodda i kampen om andrapriset.

– Tempot var ju bra, men jag ville inte lämna något åt slumpen utan gick framåt. Hon vann väldigt lätt och hade tussarna kvar, sa Rikard N Skoglund.

Till final: Racing Brodda och Call Me Brodda. Segertid: 1.12,3a.

Läs även: Derby-kvalen: Campo Bahia hästen att slå

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bazire-stjärnor mot Bahia Quesnot på Rivieran
Nästa nyhet
Bazire-stjärnor mot Bahia Quesnot på Rivieran

Bazire-stjärnor mot Bahia Quesnot på Rivieran

Bazire-duon Valokaja Hindö och Ble Avis ställs mot bland andra Bahia Quesnot i lördagens sprinter i Cagnes-sur-Mer.

67 500 euro tillfaller vinnaren i Grand Prix du Départemens des Alpes-Maritimes, som den här lördagen körs i Cagnes-sur-Mer. Jean-Michel Bazire har goda möjligheter, som så många gånger förr.

Själv kör Bazire Bel Avis, årets Lotteria-vinnare som i sommar också vunnit Prix de Washington. Från samma stall hittar vi norskägde Valokaja Hindö som kommer från en imponerande seger i Prix Jean-Luc Lagardère där han bland andra slog just Bel Avis.

Tufft motstånd erbjuder också Bahia Quesnot. Fransyskan har gjort en rad goda insatser på nordligare breddgrader under säsongen och närmast kommer från silvret i Sto-EM på Solvalla. Räkna med är också Pierre Vercruysse sexåring Drôle de Jet som kommer med två raka.

Här är startlistan:

Grand Prix du Departements des Alpes-Maritimes, 1609 auto:

1 Tessy d’Eté – Franck Nivard
2 Bel Avis – Jean-Michel Bazire
3 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
4 Desir Castelets – David Beakert
5 Vivid Wise As – Alessandro Gocciadoro
6 Valokaja Hindö – Christophe Martens
7 Romanesque – Jean Charls Feron
8 Drôle de Jet – Pierre Vercruysse
9 Voygaer Grif – Gimapaolo Minnucci

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Six Pack och Cruzado dela Noche i Maple Leaf
Nästa nyhet
Six Pack och Cruzado dela Noche i Maple Leaf

Six Pack och Cruzado dela Noche i Maple Leaf

Six Pack och Cruzado dela Noche finns bland hästarna som tar chansen i Maple Leaf Trot. Uttagningar sker den här lördagen.

Åke Svanstedt tar sikte mot Prix d’Amérique i vinter med Six Pack men närmast väntar en resa till Kanada. Fyraåringen är en av totalt tretton hästar som anmälts till landets största lopp för den äldre eliten, Maple Leaf Trot på Mohawk.

De två uttagningarna körs nu på lördag. Där luftas också Marcus Melanders världsmästare Cruzado dela Noche, Nancy Johanssons toppsto Manchego och Guardian Angel Ås som haft en stark säsong för sin tränare Anette Lorentzon.

Uttagningarna kan nästan ses som genrep, då de fem främsta från varje går till finalen den 31 augusti. Bland övriga märks förstås Atlanta, John Cashman-vinnaren Crystal Fashion och Maple Leaf-vinnaren för två år sedan Hannelore Hanover.

Här är startlistorna till uttagningarna:

Maple Leaf Trot, uttagning 1, 1609 auto:

1 Speeding Spur – David Miller
2 Dancer Hall – James Macdonald
3 Cruzado dela Noche – Mattias Melander (Marcus Melander)
4 Atlanta – Yannick Gingras
5 Dream Together – Bob McClure
6 Guardian Angel Ås – Tim Tetrick (Anette Lorentzon)


Maple Leaf Trot, uttagning 2, 1609 auto:

1 Emotion Hanover – Bob McClure
2 Hannelore Hanover – Yannick Gingras
3 Manchego – Andrew McCarthy (Nancy Johansson)
4 Crystal Fashion – David Miller
5 Marion Marauder – Scott Zeron
6 Run Director – Sylvain Filion
7 Six Pack – Åke Svanstedt

Läs även: Six Pack till Frankrike – och Prix d’Amérique?

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
⏱️Twitter-svepet

Travtips

Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!

Travtips
onsdag 13.27, 12 augusti
Inga framgångar i lördags och det är sällan enkelt att spela V75-dagar på Åby. Nu blev det otrolig körning i loppen och häftiga lopp minst sagt! Jag trodde nog att Örjan satt på leken med min vinnare Who’s Who men Moni Viking var för snabb/bra för dagen oc...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.36, 11 augusti

Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson