Just nu:
13.27 Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!
12.02 Årgångstoppar möts i Paris
11.18 Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada
10.40 Trio svenskar utmanar Polara
08.18 ”Rödluvan” toppar inför Sto-EM
15.36 Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast
14.59 Empire mot Derby-kval
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt

Bryssel-show i Paris

Bryssel trivs kanon på Vincennes underlag. I Prix d’Hautefort tog svensken tillsammans med sin tränare Björn Goop sin andra raka viktoria – efter en mycket övertygande insats.

Björn Goop-tränade Bryssel har ett riktigt starkt facit på Vincennes – och siffrorna förbättrades ytterligare efter lördagens övningar. Sjuåringen noterades för sin andra raka i Paris sedan han varit ”bara bäst” i Prix d’Hautefort med 26 100 euro i förstapris.

Bryssel började loppet längst ut bakom vingen och fick också en tuff inledning. Svenskhästen hittade ned som tredje häst fast kvar ute i tredjespår, medan tempot hölls uppskruvat i täten (07,8 första 600). När fältet drog in i uppförsbacken steppade Björn Goop på gasen; Bryssel kom fram som första häst utan rygg, pressade sig till ledningen – och satte allt på ett kort.

Den urstarke Ready Cash-sonen skaffade sig många längders försprång och när bara upploppet var kvar stod det tidigt klart att segern aldrig var i fara. Bryssel gick i övertygande stil undan till en mycket lätt seger på 1.11,4a/2100, tre tiondelar till godo på måltvåan Big Headache. Med i loppet fanns även Jörgen Westholm-tränade Balzac du Châtelet, men här slutade äventyret med en galopp.


Stark Vincennes-debut för Empire

Tomas Malmqvists fine treåring Empire gjorde en intressant debut på Vincennes när han med Björn Goop i styrpulpeten gick ut i Prix de Mansle med 31 500 euro till vinnaren. Den danske hästen stod för en riktigt fin insats – men fick nöja sig med silvret bakom Philippe Billards segermaskin Gu d’Héripré (e. Coktail Jet).

Empire hamnade långt bak i kön från start och fann sjunde par utvändigt. Goop styrde på som första häst i tredjespår över den sista bortre långsidan, svarade för en strålande avslutning i spåren men var utan chans att kunna hota Gu d’Héripré som synat dödens med tusen meter kvar och över upploppet enkelt skaffat sig greppet för Franck Nivard. Vinnaren, som här tog femte raka, klockades till 1.12,4a över 2100 meter, medan Empire kom i mål på en två tiondelar långsammare tid.


Dubbel för Bazire – och Norge

Prix Narquois för femåringarna slutade i norsk Bazire-succé. I sin tredje Frankrike-start fick äntligen stoet Calina sätta pricken över i:et. För David Thomain gick Calina till hastig attack genom sista sväng, fick greppet om Violetto Jet som travat i dödens – och höll i en tät slutstrid undan för stallkamraten Ghazi B.R. med Jean-Michel Bazire i vagnen. Calina tjänade 36 000 euro efter seger på 1.15,2/2700.


Vass spurt i Goop-debut

NY DiamondInTheSky gjorde debut både på ”Vimpan” och för Björn Goop och levererade en riktigt fin insats i Prix de Portbail för sexåriga ston. Det norskfödda stoet var ute i vida spår genom sista kurvan men avslutade riktigt vasst för att bli tvåa. Mot tuffa Danaé de Corbery fanns dock inget att göra, för Franck Ouvrie tog hon en säker seger på 1.13,4a/2100 över lilla banan. Vinnare tränas av Yann Docquin.

Läs även: Lekstuga för Face Time Bourbon

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
onsdag 12:02, 12 augusti

Årgångstoppar möts i Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:18, 12 augusti

Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:40, 12 augusti

Trio svenskar utmanar Polara

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:18, 12 augusti

”Rödluvan” toppar inför Sto-EM

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 14:59, 11 augusti

Empire mot Derby-kval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:06, 11 augusti

Racing Mange gästar Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:27, 11 augusti

Dubbel glädje för Svanstedt

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lekstuga för Face Time Bourbon

Lekstuga för Face Time Bourbon

Det blev en synnerligen lämplig uppgift då Face Time Bourbon gjorde sin återkomst på Vincennes. Efter en lugn inledning kunde Björn Goop vinna lekande lätt med hästen som av de flesta räknas som favoriten inför Prix d’Amérique.

Sébastien Guaratos fyraårige superstjärna Face Time Bourbon var tillbaka på Vincennes kolstybb vid lördagens tävlingar. Tillsammans med sin kusk Björn Goop gjordes hästen med blott tre förluster på sina nitton starter till jättefavorit i Grupp 2-loppet Prix Octave Douesnel. Några som helst problem att bärga den förväntade segern, hade Face Time Bourbon heller inte i denna första starten sedan segern i Grand Prix de l’UET.

Ingen vågade gå i närkamp

Tempot kom att hållas markant lugnt. Det sedan Björn Goop styrt Face Time Bourbon till ledningen per omgående. Med den stora favoriten i täten vågade ingen utmana och ledaren kunde avverka första 1700 meterna efter mycket moderata 16,6. Betydligt fortare gick det förstås till slut. Ledaren packade fältet genom den sista svängen och i samma veva galopperade den tuffaste motståndaren Falcao de Laurma som satt placerad i vinnarhålet.

Återstoden av loppet var en ren formalitet. Face Time Bourbon ryckte ifrån i en blixtrande tempoväxling ur sista svängen och skaffade sig på några få steg flera längder på de förgäves jagande motståndarna. I ett lopp som närmast liknade ett snabbjobb passerade vinnaren mållinjen på 1.14,6 över 2700 meter där klockorna visade 1.04 för de sista 200.

Marschen mot PdA fortsätter

Förstapriset var 45 000 euro och Face Time Bourbon tog här sin 17:e seger i 20:e starten. Större summor kommer stå på spel närmast; nästa start för Face Time Bourbon är det stora fyraåringsracet Critérium Continental som körs på Vincennes den 22 december. Därefter väntar alltså Prix d’Amérique en dryg månad senare.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Positivt kring Månprinsen
Nästa nyhet
Positivt kring Månprinsen

Positivt kring Månprinsen

Månprinsen A.M. fick strykas inför en emotsedd start i Elitkampen i våras på grund av en skada. Men nu lämnas positiva rapporter kring den svenske kallblodsstjärnan. Comebacken får dock vänta.

Med nio raka segrar i raden och som obesegrad i årets tre starter var det många som såg fram emot att få se Månprinsen A.M. i Elitkampen på Solvalla i maj. Men hästen fick lämna återbud – orsaken var en känning i ett gaffelband. Sedan dess har vi inte sett till stjärnan med över nio miljoner kronor intjänat under sin fantastiska karriär.

Men nu kommer positiva rapporter. Det är tränaren Gunnar Melander som för Travronden berättar om dagsläget för stallets kronjuvel. Allt är fint med hästen som vid årsskiftet fyller tretton, träningen är i full gång – men tävlingscomebacken får vänta traditionsenligt till mitten av mars.

– Vi har i stort sett tränat hela tiden. Första två månaderna körde vi konvalescens-träning och nu är han helt återställd. Han har varit frisk länge. Nu har jag skärpt träningen och egentligen hade han kunnat vara startklar den här hösten, men nu får han det här året, berättar Gunnar Melander för Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nicolaj Andersen slutar som tränare
Nästa nyhet
Nicolaj Andersen slutar som tränare

Nicolaj Andersen slutar som tränare

Den framgångsrike danske travtränaren Nicolaj Andersen med bland annat två Derby-segrar på meritlistan, har valt att med omedelbar verkan avsluta sin tränarrörelse.

53-årige Nicolaj Andersen har tillhört dansk travsports mest välkända namn och har också en tid varit verksam som tränare i Sverige, med licensen vid Halmstadtravet. Bland tränarens meriter finns två segrar i det danska Derbyt och hela fyra i det danska stoderbyt.

Men nu upphör han med sin tränarrörelse. Efter fredagens tävlingar på hemmabanan Charlottenlund meddelade han att han nu slutar. Antalet hästar i träning har de senaste åren minskat och tränaren har också haft ett civilt jobb vid sidan. För Charlottenlunds hemsida uppger Andersen att orsaken är arbetsmässiga, ekonomiska och privata skäl.

– Ingen ska tvivla på att jag fortfarande brinner för travsporten, och jag vill samtidigt uttrycka ett stort tack till alla tidigare hästägare för ett gott samarbete genom åren, säger Nicolaj Andersen till travbanen.dk.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fyra hingstar fick A i betyg
Nästa nyhet
Fyra hingstar fick A i betyg

Fyra hingstar fick A i betyg

Några nya elithingstar tillkom inte vid den senaste avkommebedömningen, men väl fyra med värdebokstaven A. Till den gruppen räknas nu även Jocose.

Svensk Travsports avelsvärderingsnämnd har genomfört sin senaste avkomme-bedömning. Resultatet av de femton bedömda hingstarna redovisas på travsport.se. Fyra hingstar bedömdes ha ”mycket god förvärvning”, vilket ger dem värdebokstaven A. Till skaran räknas Muscle Mass, Prodigious och S.J.’s Caviar – men numera även Jocose. Den senare har höjts upp från att tidigare ha haft bedömningen AB.

(A) mycket god förvärvning:
Jocose
Muscle Mass
Prodigious
S.J.’s Caviar

(AB) god förvärvning:
Lavec Kronos
Muscle Massive
Pastor Stephen
The Best Madrik

(B) godtagbar förvärvning:
Hard Livin
Lucky Chucky
Timoko
Wellino Boko
Yield Boko

(C) hingstens förvärvning uppnår inte rasens medeltal:
Brioni
Farifant
Red Hot Dynamite

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Florist skrällde i Silverstoet

Travtips

Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!

Travtips
onsdag 13.27, 12 augusti
Inga framgångar i lördags och det är sällan enkelt att spela V75-dagar på Åby. Nu blev det otrolig körning i loppen och häftiga lopp minst sagt! Jag trodde nog att Örjan satt på leken med min vinnare Who’s Who men Moni Viking var för snabb/bra för dagen oc...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.36, 11 augusti

Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson