Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Bryssel bäst i Paris

Bryssel var tillbaka på fransk mark och gjorde första starten på två månader. Det slutade i succé. Sjuåringen vann för sin tränare Björn Goop torsdagens quinté-lopp på Vincennes.

Björn Goops dubbelmiljonär Bryssel har ett fint facit på kolstybben. Inför torsdagens comeback kunde hästen ståta med två segrar och fyra andraplatser på Vincennes – och lade nu till ytterligare en seger sedan han med sin tränare i vagnen på snyggt sätt avgjort till seger i det inledande quinté-slaget.

Bryssel inledde långt bak i fältet och placerades som sjua i andraspår, men tempot hölls ordentligt där framme; första 1850 meterna klockades efter 1.12. I det skedet hade Björn Goop letat ut Bryssel i ryggar i tredjespår och blev perfekt framdragen genom den sista kurvan.

Vid utgången av den samma blev det så full marschorder för den svenske sjuåringen, som snabbt skaffade sig segergreppet och gick ifrån till en säker seger. Kronometern visade på segertiden 1.13,0 över 2850 meter. Tvåan Visitor klockades till samma tid, medan favoriten Classic Haufor kom i mål som trea, på en tiondel långsammare tid. Bryssel belönades för segern med 26 100 euro,

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Hambo-finalisten från Riordan till Norge

Hambo-finalisten från Riordan till Norge

Efter en fyraåringsäsong i regi Jerry Riordan flyttar Classichap nu till Norge. Det är ägaren Tor Jan Tjosevik som tagit hem fjolårets Hambletonian-finalist.

Jänkaren Classichap (e. Chapter Seven) tävlade i årgångseliten i Nordamerika som unghäst och var bland annat finalist i Hambletonian, då i regi Trond Smedshammer. Till i år dök den norskägde fyraåringen upp i Jerry Riordans stall där han bland annat skrällvann Prix Cagnes-sur-Mer under Hugo Åbergs-kvällen.

Men nu har ägaren tagit hem Classichap till Norge, det skriver trav24.no. Efter sin start i Axel Jensens Minneslopp, som ändade i en galopp, förra lördagen stannade hästen hos Tor Jan Tjosevik. Hingsten har vunnit 3 av sina 24 starter och tjänat strax under 1,5 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elvis Madrik rejäl i Mauquenchy
Nästa nyhet
Elvis Madrik rejäl i Mauquenchy

Elvis Madrik rejäl i Mauquenchy

Franck Nivard lotsade femårige Elvis Madrik till favoritseger när den sista etappen av Grand National du Trot avgjordes i Mauquenchy på onsdagen.

Publikum i Mauquenchy fick se en rejäl vinnare när den trettonde och sista etappen av franska serien Grand National du Trot avgjordes på banan, vid onsdagens tävlingar. Franck Nivard lotsade in den av Jean-Michel Baudouin tränade favoriten Elvis Madrik till vinsten.

Elvis Madrik var tidigt framme i ledningen, men släppte snart för att med varvet kvar av loppet kliva ut i dödens. Därifrån tuggade femåringen ned sina motståndare. När ledande Black Jack From slungade sig i galopp en bit in på upploppet, var segern redan avgjord. Elvis Madrik tog här sin andra etappseger när han gick över mållinjen på 1.14,6 över 2850 meter. En seger värd 38 250 euro.

Nu återstår finalen av Grand National du Trot, som avgörs på Vincennes den 1 december. Ett lopp som lär se Cleangame i en favoritroll – och som därmed kan ge tränaren Jean-Michel Bazire sin fjärde raka i finalen.

Say That Again tog första årssegern

Även Björn Goop noterades som tränare för en seger i Mauquenchy. Matthieu Verva lotsade in Say That Again till vinsten värd 13 500 euro. Valacken avgjorde säkert till slut efter en resa mestadels i andra utvändigt och klockades till 1.16,6/2850. Det här var första fullträffen på nio starter i år för Say That Again.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Star Advisor Joli vann "gamlingarnas kamp"
Nästa nyhet
Star Advisor Joli vann ”gamlingarnas kamp”

Star Advisor Joli vann ”gamlingarnas kamp”

En tioåring i ena ringhörnan, en elvaåring i den andra. Men det var Star Advisor Joli som drog det längsta strået när ”gamlingarna” gjorde upp på Solvalla.

Evighetsmaskinen On Track Piraten åkte till Solvalla för att göra upp i kvällens snabblopp – men den här gången fick han sträcka vapen mot en annan fajter. Den ett år yngre Star Advisor Joli skulle leda varje meter av loppet med 70 000 kronor till vinnaren.

Star Advisor Joli blixtrade som så ofta förr till ledningen och när André Eklundh bakom den av Sofia Aronsson tränade fuxen fick dämpa till 1.14 första varvet, tog Torbjörn Jansson sats bakom ”Piraten” och bytte ut andra utvändigt mot dödens. Efter ett ryck in mot upploppet såg ledaren ut att ha avgjort, men On Track Piraten ger sig inte i första taget och närmade sig drastiskt sista biten.

Fast Star Advisor Joli höll undan efter 12,5-tempo sista 500 till segern på 1.13,3a/2140. Det här var hästens femte seger i den tionde starten för året.

Texan Rose jätteskräll på Bergsåker

Aftonens högst doterade lopp avgjordes på ett dimmigt Bergsåker – och slutade i en superskräll. Henrik Svensson fick förtroendet av tränaren Anders Wallin att köra fem-åriga Texan Rose i stofinalen av Norrlands Elitserie och det uppdraget kunde inte ha slutat bättre. Texan Rose placerades i rygg på den ledande Peat Chimney, kom loss 100 meter kvar och avgjorde efter en virvlande speed. 1.14,6 över 2140 klockades vinnaren till.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Miljoner på spel i USA
Nästa nyhet
Miljoner på spel i USA

Miljoner på spel i USA

Det är dags för det sista stora slaget på andra sidan Atlanten. Miljoner ska fördelas på Meadowlands. Gimpanzee möter den äldre eliten i TVG Open.

Marcus Melanders treåringsstjärna Gimpanzee har en högst imponerande säsong bakom sig, men före bokslut kan göras väntar en riktig prövning den här lördagen på Meadowlands. TVG Open ska avgöras med 175 000 dollar till vinnaren. Gimpanzee möter för första gången äldre kamrater.

Och det är inte vilka hästar som helst som treåringen ställs mot. Åke Svanstedts Six Pack gör här sin karriärs sista start och möter upp bakom bilen gör också Nancy Johanssons flyfotade sto Manchego som i år slagit världsrekord. Som bonus finns också Anette Lorentzon-tränade Guardian Angel Ås med efter en stark säsong på tävlingsbanan.

TVG för ston lockade bara fem hästar till start, men loppet håller god klass. Darling Mearas gör, liksom Hannelore Hanover sina avskedsföreställningar men för att vinna krävs det att besegra Atlanta.

Allra mest pengar körs det dock om i tvååringsfinalerna, en halv miljon dollar ska fördelas i Valley Victory för hingstarna och valackerna och nästan lika mycket står på spel i Goldsmith Maid för ston. I båda loppen är svensktränarna flitigt förekommande.

Här är startlistorna (med uppsatta kuskar):

TVG Open, 1609 auto:

1 Six Pack – Åke Svanstedt
2 Gimpanzee – Brian Sears (Marcus Melander)
3 Mission Accepted – Yannick Gingras
4 Fiftydallarbill – Corey Callahan
5 Manchego – Dexter Dunn
6 Guardian Angel Ås – Tim Tetrick (Anette Lorentzon)
7 Lindy the Great – Louis Roy


TVG Mares, 1609 auto:

1 Atlanta – Yannick Gingras
2 Emoticon Hanover – Daniel Dube
3 Beautiful Sin – Åke Svanstedt
4 Hannelore Hanover – Tim Tetrick
5 Darling Mearas – Dexter Dunn (Åke Svanstedt)


Valley Victory, 1609 auto:

1 Book Seven – Tim Tetrick
2 Amigo Volo – Dexter Dunn
3 St Martins – Brian Sears (Lucas Wallin)
4 Moveoutofmyway K – Andrew McCarthy
5 El Ideal – Andy Miller (Åke Svanstedt)
6 Ready For Moni – Yannick Gingras (Per Engblom)
7 Southwind Fulton – David Miller (Lucas Wallin)
8 Chestnut Hill – Brian Sears
9 Rome Pays Off – Mattias Melander (Marcus Melander)
10 Patriarch Hanover – Matt Kakaley


Goldsmith Maid, 1609 auto:

1 Sister Sledge – Yannick Gingras
2 Senorita Rita – Scott Zeron
3 Hall of Am – Tim Tetrick (Marcus Melander)
4 Winter Olympics – Andy Miller (Åke Svanstedt)
5 Queen of the Hill – Dexter Dunn (Per Engblom)
6 Common Sense – Åke Svanstedt
7 Musclesandmascara – David Miller (Jonas Czernyson)
8 Tricky Sister – Daniel Dube

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Schützer frias av Ansvarsnämnden

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson