Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Bra Vincennes-debut av J.H. Mannerheim

Ett stort svensklag testade lyckan på Vincennes i måndagens Quinté-lopp, men kunde inte rå på fina vinnaren Diablo d’Herfraie. Johan Untersteiner-tränade J.H. Mannerheim stod dock för en god insats som runner-up.

Inte färre en sex svensktränade hästar fanns med i måndagens Prix de Brionne på Vincennes, ingen av dem kunde dock rubba Jean-Pierre Thomain-tränade Dibalo d’Herfraie. Valacken tog första segern sedan i december 2018 när han för David Thomain efter en kraftig forcering i sista sväng kopplade greppet om favoriten Druss de Guez, som senare galopperade.

Stark Vincennes-debut

Johan Untersteiner-tränade J.H. Mannerheim gjorde dock en stark debut på kolstybben. Körd av Gabriele Gelormini tog sjuåringen täten, släppte efter en kilometer, men avslutade fint över upploppet för att bli tvåa. Det på 1.13,5/2700, en tiondel efter vinnaren som belönades med 19 350 euro.

Bland övriga svenskar var det Adrian Kolgjinis Partizan som lyckades bäst, som femma. För Very Kronos slutade det med en galopp direkt i starten, medan Mr Perfect, Tellmeastory och Uppohoppa slutade i det slagna fältet. Tidig galopp blev det även för betrodde italienaren Volnik du Kras.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Läget inför Prix d’Amérique

Läget inför Prix d’Amérique

Tolv hästar är inkvalade – men sex platser återstår att fylla. Det är knappt två veckor kvar till Prix d’Amérique avgörs. Så här ser läget ut inför sista söndagen i januari.

På söndagen gick Prix de Belgique i mål och fick se fjolårets Prix d’Amérique-vinnare Bélina Josselyn ta en lika glädjande som övertygande seger. Hon tog därmed hand om en av tre sista givna platserna till superloppet två veckor senare, och tog med sig Enino du Pommereux samt stallkamraten Davidson du Pont (som sedan tidigare redan varit klar).

Därmed är chanserna att kvala in till årets Prix d’Amérique över. Tio hästar kvalade in via de fyra B-loppen och till skaran adderas även vinnaren av Critérium Contiental, Face Time Bourbon som gäller som PdA-favorit, samt Prix Ténor de Baune-vinnaren Excellent.

Tre svensktränade?

Tolv hästar är därmed klara – men sex platser återstår att fylla före startlistan definitivt spikas nästa torsdag den 23 januari. De platserna går till de anmälda hästarna med mest pengar på kontot. Även om Björn Goop sitter bakom stekhete segerkandidaten Face Time Bourbon, saknas i dagsläget några svensktränade hästar i årets Prix d’Amérique-fält. Fast det kan bli tre.

Huruvida Propulsion gör ett nytt försök i Prix d’Amérique, i så fall fjärde raka, lär vi få ett besked om under veckan. Definitivt är i vilket fall att ”Proppen” knappast behöver bekymra sig om stålarna; hans drygt 31 miljoner kronor intjänat skulle göra honom till fältets näst rikaste, endast överglänst av Bold Eagle.

Säkra på plats i PdA kan också teamet kring Ringostarr Treb vara. Tränaren Jerry Riordan har deklarerat att det blir start den 26 januari – och att det också blir hästens sista. Oklart är ännu om Milligan’s School tar chansen, men med lite över 11 miljoner kronor är platsen, om man så önskar, i det närmaste given.

Uza Josselyn är ”inne”

Två andra hästar, som har Prix d’Amérique i siktet, är Uza Josselyn och italienske Vitruvio. Som det ser ut i dagsläget kan de också börja förbereda sig för att beträda kolstybben i världens största lopp om två veckor.

Värt att notera är att fyraåriga travare får sin vinstsumma ”uppskriven” med 30 procent om de anmäls till Prix d’Amérique. För femåringar gäller 20 procent, medan det för sexåringar är 10 procent. Anmälningar till loppets stängs nästa måndag, den 20 januari och startlistan blir klar den 23 januari.

Inkvalade Prix d’Amérique-hästar:

Bahia Quesnot (tvåa Prix de Bourgogne)
Bélina Josselyn (etta Prix de Belgique)
Billie de Montfort (etta Prix de Bourgogne, trea Prix du Bourbonnais)
Bold Eagle (tvåa Prix du Bourbonnais)
Chica de Joudes (tvåa Prix de Bretagne)
Davidson du Pont (etta Prix de Bretagne, trea Prix de Belgique)
Délia du Pommereux (etta Prix du Bourbonnais)
Enino du Pommereux (tvåa Prix de Belgique)
Excellent (etta Prix Ténor de Baune)
Face Time Bourbon (etta Critérium Continental)
Looking Superb (trea Prix de Bretagne)
Vivid Wise As (trea Prix de Bourgogne)

Tänkbara Prix d’Amérique-hästar:

Propulsion (3,13 miljoner euro)
Ringostarr Treb (1,65 miljoner euro)
Traders (1,38 miljoner euro)
Uza Josselyn (1,27 miljoner euro)
Vitruvio (1,18 miljoner euro)
Milligan’s School (1,13 miljoner euro)
Carat Williams (1,07 miljoner euro)
Erminig d’Oliverie (987 990 euro + 10%)
Tony Gio (883 865 euro)
Eridan (661 113 euro + 10%)
Falcao du Laurma (475 230 euro + 20%)
Feliciano (474 340 euro + 20%)

Läs även: Prix de Belgique: Bélina is back!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
22 hästar anmälda till Prix de Cornulier
Nästa nyhet
22 hästar anmälda till Prix de Cornulier

22 hästar anmälda till Prix de Cornulier

Det är snart klart för världens tuffaste montélopp. 22 hästar finns kvar, intresserade av att starta i Prix de Cornulier som avgörs på söndag. Dit räknas den regerande mästaren Bilibili.

Cirka tre miljoner svenska kronor väntar på vinnaren av Prix de Cornulier, som rids den här söndagen på Vincennes. Världens största montébatalj har avgjorts sedan 1931 och rids enligt traditionen veckan före Prix d’Amérique. Anmälningstiden till loppet gick ut på måndag förmiddag – då fanns 22 hästar kvar på intresselistan.

I jakten på en ny seger i Prix de Cornulier finns naturligtvis den regerande mästaren Bilibili, som ju dessutom varit bronsmedaljör i loppet två gånger. Han genrepade med seger i Prix du Calvados och visade att formen finns där även i vinter. Form är emellertid inget som 2018 års vinnare (tvåa i fjol) Traders visat ännu. Men hästen ser ut att ändå mäta sina krafter på söndag, efter att nyligen också bytt tränare till Alain Roussel.

Två tuffa femåringar

Två riktigt tuffa femåringar lär vilja utmana om den ädlaste montétiteln. Stoet Flèche Bourbon, som tränas av Sébastien Guarato, har gjort stor succé under sadel med seger bland annat i Prix de la Président de la Republique och Prix des Elites under hösten. Fem år är också Julien le Mer-tränade Fado du Chêne som genrepat med två övertygade segrar.

En intressant, möjlig joker i leken på söndag, är Franck Leblanc-tränade Erminig d’Oliverie som så sent som i söndags slutade fyra i Prix de Belgique. Stoet finns i anmälningslistan till Cornulier, vilket i så fall skulle bli första starten i monté, men hon lär också vara högaktuell för Prix d’Amérique.

Några svensktränade hästar provar inte lyckan i årets Prix de Cornulier. Den definitiva startlistan blir klar under torsdag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lesja Odin gjorde det igen - 26 raka
Nästa nyhet
Lesja Odin gjorde det igen – 26 raka

Lesja Odin gjorde det igen – 26 raka

Det var inga problem den här gången heller för kallblodet som vägrar att förlora. På Jarlsberg noterade Lesja Odin sin 26:e raka sedan debuten.

Öystein Tjomslands segerfenomen Lesja Odin gjorde första starten som sjuåring – men resultatet blev ”det gamla vanliga”. Kallblodet som aldrig förlorat ett travlopp var inte ens i närheten att göra det den här gången heller. Tjomsland öppnade raskt på Jarlsberg med valacken som sedan var ohotad från ledningen, vann på 1.25,4a/1609 och tjänade 50 000 norska kronor.

Dröjer till nästa start

För Lesja Odin innebar det här 26:e raka segern i obruten följd sedan debuten. Tränaren meddelade efteråt att det nu kommer dröja en tid innan vi får se segermaskinen igen; närmast väntar ett par månaders träning på hemmaplan. När Lesja Odin återkommer till våren, tar han upp jakten på det 30 raka segrar långa norska rekordet som Lannem Silje har.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stepping Spaceboy jagar tredje raka
Nästa nyhet
Stepping Spaceboy jagar tredje raka

Stepping Spaceboy jagar tredje raka

Stepping Spaceboy har gjort succé i Gulddivisionen under vintern. Nu på lördag är Admir Zukanovics reklamhäst på jakt efter tredje raka i högsta klassen.

Kalmartravet har hand om kommande lördags omgång av Svenska Travligan och i Gulddivisionen får vi åter stifta bekantskap med Stepping Spaceboy. Sjuåringen har gjort storstilad comeback och vunnit både Legolas Minne och senast Gulddivisionens final på Solvalla.

Skoglund blir ny kusk

När han på lördag försöker sig på att knipa tredje raka i klassen, är det med Rikard N Skoglund i sulkyn. Han ersätter tidigare kusken Stefan Söderkvist, som numera lagt körhandskarna på hyllan. Bland motståndet hittar vi stall Lugauers Gareth Boko som senast återkom med seger efter en längre frånvaro.

Här är startlistan:

Gulddivisionen, 2140 auto:

1 Monark Newmen – Erik Adielsson
2 Olle Rols – Peter Untersteiner
3 Baron Gift – Rickard Svanstedt
4 Västerboonthenews – Kim Eriksson
5 Gareth Boko – Marc Elias
6 Stepping Spaceboy – Rikard N Skoglund
7 Explosive de Vie – Jim Oscarsson
8 Emmett Brown – Johan Untersteiner
9 Stoletheshow – Christoffer Eriksson
10 Mulligan – Thomas Uhrberg
11 Shogun D.K. – Carl Johan Jepson
12 Linus Boy – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hästgalan: De kan bli årets tränare och kusk

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson