Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Borta ett halvår – Muscle Hustle glänste direkt

Trots nästan ett halvårs frånvaro avgick Muscle Hustle med segern i ett stayerlopp i Kalmar. Det fick Robert Bergh att drömma om större uppgifter i vår.

Att Robert Bergh har en riktigt fin häst i sexårige jänkaren Muscle Hustle visste vi på förhand. Han har tidigare på sin meritlista bland annat silver i Sprintermästaren och skiljeheat i Åby Stora Pris. Men när det var dags för årsdebut på Kalmartravet under söndagen – visade Muscle Mass-sonen riktigt fina takter direkt efter nästa ett halvårs frånvaro.

Muscle Hustle hade en tuff uppgift på pappret där han stod med hela 80 meters tillägg på den långa grunddistansen 3140 meter. Muscle Hustle inledde följaktligen sist i fältet men tog sig så småningom fram som trea i andraspår. När Juan sändes fram för att överta spets med varvet kvar – då fick också Robert Bergh kasta loss sin häst. Ledaren gick undan med ett antal längder, men Muscle Hustle tog sig starkt närmare och närmare. Med 100 meter kvar var också segergreppet kopplat.

Tiden i mål stannade vid 1.14,3/3220 meter efter 13,5-tempo sista 500. Muscle Hustle belönade här med 35 000 kronor men större prischeckar hämtas förhoppningsvis längre fram. I vinnarcirkeln lät tränaren meddela att siktet är ställt mot Olympiatravet – och längre fram kan Elitloppet bli aktuellt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Milligan’s School mot Rajesh Face i årsdebut

Milligan’s School mot Rajesh Face i årsdebut

Milligan’s School gjorde succé i fjol med bland annat Sundsvall Open Trot-seger. På lördag är det dags för årsdebut – och möte med Rajesh Face.

Stefan Melander-amerikanen Milligan’s School kunde summera en stark säsong i fjol efter att bland annat vunnit Sundsvall Open Trot och tagit silver i Jubileumspokalen och Trotting Masters final. På lördag är sexåringen tillbaka när Gulddivisionen körs på Mantorp – liksom tidigare är det med Ulf Eriksson i jollen.

Milligan’s School ställs mot en rad andra intressanta års-debutanter. Från innern finner vi stall Kolgjinis tuffing Rajesh Face, snabbfotade Racing Mange och Handsome Brad.

Här är startlistan:

2140 auto

1 Rajesh Face – Adrian Kolgjini
2 Ochongo Face – Rikard N Skoglund
3 Handsome Brad – Carl Johan Jepson
4 Milligan’s School – Ulf Eriksson
5 Racing Mange – Joakim Lövgren
6 Sir Ratzeputz – Jorma Kontio
7 Västerboonthenews – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Eskilstuna: "Inga feglir - vi spelar Modig"
Nästa nyhet
Tips Eskilstuna: ”Inga feglir – vi spelar Modig”

Tips Eskilstuna: ”Inga feglir – vi spelar Modig”


Tips och analyser Eskilstuna.

Eskilstuna står för kvällens utbud. Vi har haft uppehållsväder och banförhållandena borde vara goda. Jag har gott om spännande hästar till högre odds att inleda veckan med och jag chansar på en del till fina odds.

Eskilstuna. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 1 Flash Håleryd lär göra ett försök för spets. Eskilsson är ofta offensiv och 6 Baron d’Inverne öppnar bra. Baronen trivs i tät och har vettig chans att nå ledningen. Dock skor på ikväll och kanske därmed inte lika snabb

Loppanalysen: 6 Baron d’Inverne kan vara lösningen på denna gåta. Vann på bra sätt från spets för tre starter sedan och kunde inte ta något i en snabb avslutning näst senast. Senast blev det för tufft. Nu lär han laddas för tät och får han spets utan att det kostar för mycket så kan det mycket väl hålla. Det kan dock bli en kostasam inledning. Dessutom ska skorna sitta på ikväll och det är inte optimalt. Han har också pustat så det är inget jag vill lira på.

7 Tobacco avslutade bra senast och får sina anhängare ikväll. Vinner sällan och har lite häxigt läge så visst finns det minus. Med bra resa kan det vara dags.

1 Flash Håleryd trivs barfota och så kan det bli ikväll. Är ingen glänsartyp men gör sitt jobb och var rejäl vid senaste segern. Calle upp. Mycket tänkbar vinnare.

10 Evasion Boko har fått ett nyttigt lopp i kroppen och kan en del. Var hygglig senast i comebacken.

9 Drizzle C.C. har ett vettiigt läge. Hon har gått i mål med lite sparade krafter i flera lopp på slutet. Ingen vinnartyp men en bra placering bör det kunna bli. Åtminstone bland de tre.

Spelförslaget: Inte givet om/vad man ska spela men 1,90  i odds på 9 Drizzle C.C. får duga. Inget extraodds så klart men det får duga.

Eskilstuna. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 4 Ashbury Park har visat sig fungera utmärkt i ledningen och Sofia rider nog per omgående till tät.

Loppanalysen: Montélopp och de bästa hästarna har topptjejersom rider. 6 Vidivici C.C. är en mycket bra montéhäst och utan krångel så strider de med garanti. Senast förvånade hästen med att galoppera. Näst senast besegrade han Assault efter en fin resa och det är en bra skalp. Läget nu är lite lurigt och det kan bli långt fram till 4 Ashbury Park som mest troligt placeras i ledningen. Ashbury Park är bra i den positionen och har tre montésegrar av tre från tät. Sofia är säker och kan bedöma tempo bra och Ashbury Park blir nog svårfångad.

9 D’Laina är snabb men räckte ju inte mot Vidivici då de möttes nyligen. 11 Roadscanner gör debut i ny regi och det är intressant.

Spelförslaget: Jag spelar på att 4 Ashbury Park når spets och håller undan. Vinnaroddset är 3,80.

Eskilstuna. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  Stayerlopp och inga direkt startsnabba hästar. Jag är inne på att 1 Pyrolator med Tobbes hjälp kan försvara ledningen från sitt innerspår.

Loppanalysen: Ett stayerlopp dår hårt betrodde 9 Radjah d’Inverne ska lösa uppgiften från tillägg. Visst kan det gå då hästen gör det bra mest varje gång och det finns inga direkta motståndare som skrämmer. Senast avslutade han fullt bra men hann inte riktigt med sig. Det känns ändå lite bräckligt från tillägg och oddset är sådär.

Loppet kan bli låst med 1 Pyrolatar i spets och starke 7 Carla d’Eronville utvändigt och då får Oskar svårt att agera med Radjah.

Pyrolator kan ha svårt med aktionen men skulle det bli spets så borde det underlätta mycket och den dryga distansen är inga problem.

7 Carla d´Eronville riskerar få en tung inledning från springspåret längst ut men kan annars vinna på styrka.

2 Global Traveler duger bra men Eriksson ligger lite lågt. 4 Leonardo Vici kan en hel del men det är inte varje tävlingsdag vi får njuta av det direkt. Svedberg ligger också lite lågt.

Spelförslaget: Jag spelar en slant på att lägesgynnade 1 Pyrolator löser uppgiften och vinnaroddset 10,50 är bra.

Eskilstuna. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 5 Titan Journey är svårbedömf från detta spår. Har toppkusk och har sina segrar från spets. Kan komma dit. Kaj kan kanske får snurr på 4 Passa.

Loppanalysen: 5 Titan Journey är hårt spelad men känns svårbedömd. Har inte visat den gnistrande formen på slutet och det är inte alls säkert att önskepostionen spets kan nås. Inget jag vill spela på.

1 Enjoy’s  Wifi vann på bra sätt utvändigt ledaren under slutvarvet senast och kämpade på bra. Kan nog duga på nytt utan positionsstrul. Känns ändå lite tuffare nu och jag tror inte på spets.

3 Incredible Smart har lite svårt att få till det men fart finnes. 2 Duke Nukem är rätt bra i grunden. Skulle behöva loppet efter uppehåll senast och stumnade något. Säkert bättre nu.

Min lilla idé är dock 4 Passa. Hannés häst galopperade senast då det blev lite störning av stänk. Hästen är känslig. Näst senast var hon emellertid bra då hon höll farten bra hela vägen in från utvändigt ledaren. Hon gör inte mycket väsen sig men gör sitt jobb och här kan det vara dags.  Vi får hyggliga odds och jag provar.

Spelförslaget. Jag spelar 4 Passa till vinnaroddset 14,00. Jag smågillar hästen som var positiv näst senast.

Eskilstuna lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 3 All Knight är ännu vassare med bil men kan ändå öppna bra. Troligt att det är smygare som gäller och 6 Ridgehead Karisma från springen kan tidigt vara i tät.

Loppanalysen: Här har 10 Lima Mermaid en rätt så bra uppgift även om bakspår över kort distans drar ner möjlighterna. Senast öppnade hon lite för tufft för spets och orkade inte riktigt. Näst senast galopperade hon i en trång situation och var ursäktad och före det har hon svarat för flera bra insatser. Hon kan helt klart fälla alla här men på lite snabbare bana från bakspår över kort distans kan det också bli fel.

Jag är inne på att 6 Ridgehead Karisma kan nå ledningen från bästa springspåret och det är värdefullt över den kort distansen. Hon trivs bra i spets där hon ofta gör det bra. Tre av fyra segrar är tagna från spets. Ledningen och dämpa lite på lite snabbare bana vore mumma och jag provar ett lir. Formen är nog rätt bra. Hon vann säkert från just spets näst senast. Hoppas Modig träffar från start så att vi kan få upp hoppet ordentligt.

5 Show Time är rätt kapabel men spåret kan bli kruxigt.

1 Hot Point har tävlat hyggligt mot rätt tuffa konkurrenter. 4 Sethmikael Blanche har lite diffus form men Kajan upp.

Spelförslaget: Jag spelar på att 6 Ridgehead Karisma kan komma till spets och få dämpa. Oddset 20,00 som vinnare passar bra.

Eskilstuna lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 4 Syria A.T. krånglade från start senast men då var det voltstart och nu bakom bilen bör det vara lugnt. Öppnar rätt bra och det ser ut som tidig spets.

Loppanalysen:  4 Syria A.T. galopperade från start senast. Kördes sedan runt invändigt utan att plågas alltför mycket. Nu med bilstart bör det gå betydligt bättre och det ser ut som spets och vettig chans.

Min roliga idé i loppet är 9 Beauty Leg. En häst som alltid visat bra kapacitet men inte alltid fått till det. Gjort två starter nu i nygammaL regi och inte fått till det nu heller men ändå visat toppform.  Har galopperat i båda startena men gått bra. Galopp i sista kurvan näst senast och från start senast. Det borde vara dags för seger snart och varför inte här. Kunnande och form räcker gott.

13 Emmylou Love och 14 Miskos Caprea är inte bort men deras utgångslägen gör det tufft.

1 Flying Knight från fint läge är tänkbar. Avslutade bra senast. 5 Valentine Heart vann säkert näst senast. Jag nämner dessa men det är flera om budet.

Spelförslaget:  9 Beauty Leg är spännande. Dags för felfritt och seger nu tack. Vinnaroddset är 6,75. Jag vet att det är klar galopprisk men jag vill inte se den här vinna utan att ha provat. Jag hade hoppats på lite generösare odds men det får duga.

Mina samtliga spelförslag:
Eskilstuna lopp 4 – Plats 9 Drizzle C.C. till oddset 1,90.
Eskilstuna lopp 5 – Vinnare 4 Ashbury Park till oddset 3,80.
Eslistuna lopp 6 –  Vinnare 1 Pyrolator till oddset 10,50.
Eskilstuna lopp 7 – Vinnare 4 Passa till oddset 14,00.
Eskilstuna lopp 8 – Vinnare 6 Ridgehead Karisma till oddset 20,00
Eskilstuna lopp 9 – Vinnare 9 Beauty Leg till oddset 6,75

Avstå spel på:
Eskilstuna lopp 4 – 6 Baron d’Inverne
Eskilstuna lopp 7 – 5 Titan Journey

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tävlingskarriären kan vara över för Bold Eagle
Nästa nyhet
Tävlingskarriären kan vara över för Bold Eagle

Tävlingskarriären kan vara över för Bold Eagle

En epok kan vara över. Bold Eagle var skuggan av sitt forna jag i Critérium de Vitesse och nu säger ägaren Pierre Pilarski att det mycket väl kan ha varit hästens sista start.

Medan Readly Express stormade fram mot segern på 1.08,9 och gav ett kraftfullt besked inför en start i Elitloppet, kan en av travvärldens mest lysande karriärer ha sett sitt slut. Bold Eagle var tidigt slagen i sitt titelförsvar, dalade genom fältet och avslutade med att galoppera uppgivet. Nu säger kretsen kring hästen att söndagens start kanske var den sista i karriären för Bold Eagle.

Det är vi skyldiga hästen

– Om vi inte hittar några fel på hästen nu, så var det här nog hans sista lopp i karriären. Det är vi skyldiga hästen, sa ägaren Pierre Pilarski en stund efter loppet till Equidia.

– Det var inte normalt. Han orkade inte längre när de gick in i sista sväng. Något måste störa honom. Han fick inget perfekt lopp, men ändå borde han ha kämpat lite. Vi ska undersöka hästen nu, men ska inte dra några för-hastade slutsatser än, menade tränaren Sébastien Guarato för Paris-Turf.

Planerade turné

Bold Eagle var tänkt att starta i Prix de l’Atlantique till påsken nästa gång och planer fanns för en turné i Europa och kanske Nordamerika längre fram på säsongen. Fransosen är bland annat inviterad till Åby Stora Pris och Hugo Åbergs. Men nu kan alltså en av de mest karismatiska travarna de senaste åren ha gjort sin sista start. Bold Eagle har vunnit 43 av 61 starter och tjänat cirka 47 miljoner kronor.

Läs även: Beskedet från Readly Express – vann på 1.08,9

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Beskedet från Readly Express - vann på 1.08,9
Nästa nyhet
Beskedet från Readly Express – vann på 1.08,9

Beskedet från Readly Express – vann på 1.08,9

Ett starkt besked inför Elitloppet. Readly Express gjorde sin debut över sprinterdistans – och svarade med att vinna Critérium de Vitesse på sylvassa 1.08,9.

Temperaturen inför Elitloppet steg på söndagen med ett antal grader. Readly Express lämnade ett ruskigt starkt besked när han i Cagnes-sur-Mer på den franska Rivieran krigade sig till segern i den klassiska sprinteruppgörelsen Critérium de Vitesse. I denna sin första start över kort distans – tog svensken guldet genom att tangera löpnings-rekordet på magnifika 1.08,9a över engelska milen.

– Han var otroligt bra, vi visste vi hade ett tråkigt läge men han har känts så fin och jag har varit optimistisk. Allt gick bra och det löste sig under loppet, vi visste att det skulle bli ett tufft lopp för honom i dag. Nu åker han hem på onsdag och så ska vi kolla igenom. Det är Elitloppet som är det stora målet för oss, men det blir nog några lopp innan det, sa tränaren Timo Nurmos efter segern.

Tungt fall för Bold Eagle

Readly Express, utrustad med Björn Goop i sulkyn, började loppet från innerspåret och kunde därifrån inte vara med i spetskörningen, utan kom i den vindsnabba inledningen iväg som sjätte häst vilket sedermera blev till tredje utvändigt.

I stället var det Dijon som smällde till spets för sin tränare Romain Derieux. Titelförsvararen Bold Eagle laddades av Franck Nivard, pressade i ett försök att få överta, men ledaren var bestämd vilket föranledde Bold Eagle att få göra hela loppet i dödens. Det blev en övermäktig uppgift för den franske kejsaren, som redan in i sista sväng signalerade att slaget var förlorat. Bold Eagle stannade helt och galoppera-de även uppgivet på upploppet.

Utnyttjade det långa upploppet

Readly Express däremot tog upp jakten på den undflyende Dijon. I sista kurvan tog man rygg på Bahia Quesnot som stormade fram utvändigt om ledaren. Dijon hade dock fortsatt ett klart grepp om händelserna när man nådde in över upploppet. Men det är ett synnerligen långt sådant, skulle återigen bevisas. Nu blev det full fart på Readly Express – svensken arbetade sig meter för meter närmare och kort före målgång hade favoriten också kopplat greppet om den tappre ledaren.

Segertiden blev strålande. Readly Express passerade mål på 1.08,9a/1609 meter. Noteringen är en tangering av det löpningsrekord, tillika banrekord, som Bold Eagle travade förra året. Vinnaren belönades med 76 500 euro i förstapris.

Dijon strålande som tvåa

Sexårige Dijon, som vann EM för femåringar i fjol, höll strålande från ledningen som tvåa och stärkte sina aktier betänkligt inför presumtiva starter i de nordiska storloppen. Dijon klockades till 1.09,0 och samma tid noterade brons-medaljören, stoet Bahia Quesnot som också hon stod för en mycket stark insats. Uza Josselyn tog hand om fjärdepriset efter en resa i rygg på ledaren.

För det andra svenska hoppet i loppet, Jörgen Westholm-tränade Unique Juni blev det dock ingen succé. Hon var efter en resa som fyra på innerspår utan chans att blanda sig i tätstriden och gick över i galopp strax före målpassagen med diskning som följd.

Här kan du se loppet

(Foton: Scoop Dyga)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Kalmar: "Vi avslutar med en Bagatelle"

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson