Just nu:
19.04 Generaal-skräll
18.33 Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka
16.30 Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web
15.47 Fullträff i Arvika för Baron Gift
15.30 Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix
15.09 Fullt ös på Tylösand
14.53 Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!
14.48 Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika
11.25 Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare
08.38 Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Bollnäs: Grisle Odin G.L. visade vem som bestämmer

Man får tro att det kommer bli svårt att stoppa Grisle Odin G.L. när det drar ihop sig till Derbyt i år. Öystein Tjomslands fyraåring imponerande stort igen när han gick runt fältet i H.K.H. Prinsessan Madeleines Pokal på Bollnästravet.

Tolv segrar på fjorton starter är resultatet hittills i karriären för Grisle Odin G.L. En av förlusterna kom i det svenska Kriteriet i fjol, men det känns som att Moe Odin-sonen lär ha goda förutsättningar för en revansch i Derbyt senare i sommar. Vid Bollnästravets tävlingar på onsdagskvällen glänste Öystein Tjomslands kullkung stort då den senaste i raden av segrar plockades.

150 000 kronor var förstapriset i H.K.H. Prinsessan Madeleines Pokal. Grisle Odin G.L., som hade Tom Erik Solberg i styrpulpeten, placerades i tredje utvändigt men fick ordern först i tredjespår redan med 900 kvar. Där skulle ultratalangen bli kvar resten av loppet – men det verkade inte bekomma fyraåringen särskilt. Storfavoriten hade fixat greppet redan vid utgången av sista sväng och försvann ifrån sina kullkamrater på retfullt lätta steg för att fastställa segertiden till 1.23,4a/1640.

Bara Bambi på banan

Mer Tjomsland och Solberg bjöds under Bollnäs-kvällen. Grude Bambi (e. Moe Odin) gjorde andra starten i tränarens regi och tog sin karriärs första seger när hon plockade hem Hälsingehambon för fyraåriga ston. Och det såg ut som om hon nästan aldrig gjort något annat än vunnit – det blev till slut förkrossande överlägset. Grude Bambi gick till ledningen, öppnade upp tidigt och hade avgjort loppet långt före målgång. Vunnet med ett oräkneligt antal längder på 1.25,9/2140.

Flygande avslut av Whelk

Ett Klass 1-försök avgjordes under aftonen och avverkades i högt tempo. Något som gynnade Whelk, tränad av Jörgen Westholm och med Marcus Lilius som inhoppare i vagnen. Vinnaren fanns i femte utvändigt när första varvet klockades efter i överkant 1.11, men följde i ryggar och gick till full attack via fjärdespår med 300 kvar. Ledande Charlock Wiking och utmanande Cargo Door stod för starka insatser, men kunde inte stå emot den riviga avslutningen av Whelk. 1.11,9a/1640 var vinnartiden.

Hidalgo Heldia vann duellen

Patricia van der Meer har ett ämne i Hidalgo Heldia som efter fyra starter fortfarande är obesegrad efter att ha vunnit också Norrländskt Treåringsmästerskap. Raja Mirchi-sonen, körd av Kim Eriksson, attackerade mitt på sista bortre och tog precis på linjen ned ledande Ferox Brick efter en riktigt tät tvekamp de båda treåringarna emellan. 1.15,1/2140 visade klockan.

I övrigt noterades…

Vass avslutning av Reijo Liljendahls Stonecapes Superb. Ulf Ohlsson lättade ankar ordentligt genom sista kurvan, den fyraårige valacken kom snabbt fram mot täten och hade avgjort i god tid före mål.

Femåriga stoet Edrica noterades för andra raka för sin tränare Erik Lindegren. Edrica tog sig till täten ur första svängen och avgjorde via ett ryck i sista kurvan för att hålla undan säkert.

Ole Johan Östre presenterade en ny vinnare när hans Rappnor övertog 600 kvar och stack undan. Det blev dock hårt i mål när Månlykke A.M. återkom anmärkningsvärt efter en stor startgalopp och inte var långt från att hinna fram.

Euskara från Fredrik Wallins stall tog hem Bollnäs Sommarstayer. Jorma Kontio sände fram till dödens efter halva distansen, pressade sig till ledningen inför slutsvängen och var därefter aldrig hotad. 1.15,5/3160 var segertiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:04, 04 juli

Generaal-skräll

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:33, 04 juli

Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:30, 04 juli

Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:47, 04 juli

Fullträff i Arvika för Baron Gift

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:30, 04 juli

Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:38, 03 juli

Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 22:51, 02 juli

Kung Don Fanucci

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Startförbud för Propulsion

Startförbud för Propulsion

Under tisdagen lades uppgifter fram att Propulsion i USA ska ha genomgått ett ingrepp som är förbjudet att tävla med i Sverige. Nu meddelar Svensk Travsport att hästen har belagts med ett startförbud och att en utredning är påbörjad.

Det var på tisdagen som nyheten om att Propulsion ska ha genomgått en så kallad nervsnittning som unghäst i USA, slog ned som en bomb. Ett ingrepp som gör att hästen är förbjuden att tävla och att verka i avel i Sverige. Under onsdagen bekräftas av det amerikanska förbundet att Propulsion har nervsnittats 2015. Ingreppet har skett före det hästen köptes av Daniel Redén och Stall Zet på auktion.

Har fått startförbud

Med anledning av uppgifterna kring stjärnhästen medverkade Svensk Travsports vd Maria Croon i onsdagens V86-sändning i TV12. Där kunde hon berätta att Propulsion tills vidare har belagts med startförbud. Svensk Travsport har också startat en intern utredning, för att se över om förbundets rutiner.

– Skulle det visa sig att allt är hundra procent verifierat så kan det komma att påverka hästens resultat här. Jag vill inte spekulera i det mer än så, men det kan påverka resultaten då det inte är tillåtet att tävla med en nervsnittad häst i Sverige, säger Maria Croon i TV12.

Svensk Travsport har gett ärendet högsta prioritet och arbetet pågår för fullt för att reda ut vad som exakt har hänt. När utredning är klar vill man ännu inte spekulera i.

Läs även: Chock efter uppgifterna om Propulsion
Läs även: USTA:s bevis: Propulsion har nervsnittats
Läs även: Propulsions avkommor påverkas inte av beslut
Läs även: Krönika: ST har godkänt Propulsion tre gånger

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cleangame tar upp raden igen?
Nästa nyhet
Cleangame tar upp raden igen?

Cleangame tar upp raden igen?

Cleangame fick sin sju segrar lång rad bruten senast. Till helgen försöker Jean-Michel Bazires flaggskepp ta upp segerraden igen när han går ut i Prix Chambon P.

Jean-Michel Bazires monstervalack Cleangame galopperade bort sig Prix des Ducs de Normandie i början av maj, ett lopp som i stället såg Earl Simon som vinnare. Den franske stjärnan gör i helgen ett försök att återuppta segerstaplandet när han lär få favoritskapet i Prix Chambon P. Grupp 2-loppet som normalt avgörs på Vincennes, körs på lördag i Laval.

Möter flera PdA-hästar

Clenagame stöter i lördagens uppgift på flera hästar från Prix d’Amérique, då de båda stona Bahia Quesnot och Délia du Pommereux finns med i startlistan. Det gör också Enino du Pommereux som senast var tvåa i Prix des Ducs de Normandie, Bazire-tränade Valokaja Hindö samt Anzi des Liards som inte startat sedan segern i Prix du Luxembourg.

Här är startlistan:

Prix Chambon P., 2875 volt:

1 Very Joy – Vitale Ciotola
2 Vipera Killer Gar – Jérémy-Gaston van Eeckhaute
3 Clif de Pommereux – David Thomain
4 Blues des Landiers – Dominique Chéradame
5 Valokaja Hindö – Nicolas Bazire
6 Etoile de Bruyère – Charles Dreux
7 Dexter Fromentro – Thomas Levesque
8 Enino du Pommereux – Matthieu Abrivard
9 Anzi des Liards – Romain Derieux
10 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
11 Délia du Pommerwux – Franck Nivard
12 Cleangame – Jean-Michel Bazire

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Arazi Boko vann direkt i årsdebuten
Nästa nyhet
Arazi Boko vann direkt i årsdebuten

Arazi Boko vann direkt i årsdebuten

Den trettonårige fajtern Arazi Boko fortsätter att leverera i Italien. I tisdagens comeback på banan i Bologna – blev det segern i Gran Premio della Repubblica.

Svenskfödde Arazi Boko håller sedan flera säsonger till hos Alessandro Gocciadoro i Italien. Efter att ha blivit struken ur Copenhagen Cup i maj, var det nu i stället läge för årsdebut på hippodromen i Bolgona. Den trettonårige krigaren öppnade säsongen med seger direkt.

Lätt från ledningen

I Gran Premio della Repubblica tog sig Arazi Boko till ledningen, överlämnade en bit åt stallkamraten Visa As och övertog täten igen inför slutvarvet. Därifrån var Arazi Boko sedan aldrig hotad – hästen gick undan med flera längder över upploppet för att fast-ställa segertiden till 1.11,9a/1660 över 800-metersbanan. Visa As fixade andraplatsen, medan svenskfödde Deimos Racing var trea.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dijon har tävlat klart
Nästa nyhet
Dijon har tävlat klart

Dijon har tävlat klart

Segern i Elitloppet för ett år sedan blev den sista. Den franske stjärnan Dijon har fått nya problem med skador. Nu väljer teamet kring hästen att låta honom avsluta tävlingskarriären.

För ett år sedan stod Dijon som överraskande vinnare i Elitloppet. Den segern blev inte bara hästens största, utan också den sista. På tisdagen bekräftade tränaren Romain Derieux för franska medier att den sjuårige travaren inte fått bukt på sina bekymmer med skador, varför man nu väljer att låta hästen sluta tävla.

Vill visa hästen respekt

– Vi försökte få honom i form till Prix des Ducs de Normandie, men han fick problem med samma ben som han haft tidigare. Vi har funderat ett tag och jag har diskuterat med ägaren. Vi hade kunnat göra en operation men det är svårt att komma tillbaka på topp och sedan vill jag visa hästen respekt. Han har gett oss så mycket glädje redan, säger Romain Derieux till Equidia.

Dijon gjorde sin sista start i Grand Critérium de Vitesse i mars, där han galopperade. Totalt gjorde han 55 starter av vilka han vann 13. Under sin karriär tjänade Dijon cirka 11 miljoner kronor. Nu väntar en fortsättning på arbetet som avelshingst på heltid.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Eskilstuna: Segertorkan över för Tjacko Zaz

Travtips

Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!

Travtips
fredag 14.53, 03 juli
Det började bra i onsdags med fin vinnare i Åke Lindbloms Karat Band som stack till ledningen och sedan bara var överlägsen. Favoriten Iggy B.R. har fortsatta problem med travet och som jag skrev i tipsen var han illa ute på Fornaboda. Jag borde sedan ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.48, 3 juli

Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 3 juli

Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.05, 2 juli

Halmstad 2 juli: Mearas och sedan mera Mearas

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.19, 2 juli

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:09, 04 juli 2020

Fullt ös på Tylösand

STRÄNGNÄS: Regnet har stundtals vräkt ner här hemma under lördagen. Den värme som fanns för några dagar sedan är nu enbart ett minne blott. Bettans Bar Det verkar gått hett till på Bettans Bar vid Tylösand i natt. En konsult på Kanal 75 och tillika profess...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson