Just nu:
19.04 Generaal-skräll
18.33 Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka
16.30 Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web
15.47 Fullträff i Arvika för Baron Gift
15.30 Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix
15.09 Fullt ös på Tylösand
14.53 Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!
14.48 Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika
11.25 Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare
08.38 Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Fantastisk travsport under hela helgen fick vi se och det är faktiskt rent sjukt hur bra Ecurie D. är! Inte bara är han otroligt kapabel, han har allt annat med. Snygg, väldigt startsnabb visade han sig vara nu och skallen är något helt extra. Han bara klippte med öronen och joggade på såg det ut som och gick i mål på 1.09,2! Helt galet och jag kan inte minnas en liknande talang, även om jag inte är lastgammal ännu. Skulle vara en sådan som Viking Kronos på sin tid jag kan komma på.

Otroligt imponerande var om jag ska nämna två Hell Bent For Am och Moni Viking. Tufft för Ivory di Quattro att springa 13,0 på start i Harpers över tre varv och ändå vara chanslös mot vinnaren. Den 8.50-oddsaren hade suttit bra för min del.

Hell Bent verkar ha allt, och han hade växlar kvar då han från dödens retfullt enkelt avgjorde före Bolero Gar som jag satt med och hade hopp fram till upploppet då jag insåg vart det barkade… Under lördagen var även Seismic Wave (sprutade runt banan i minst sagt läcker stil (hade han en sekund sparat på sina 11,6). Och Don Fanucci Zet galet bra. Den utvecklingen Fanucci visar är rätt sällsynt.

Vi är tillbaka i vardagen och det är Bollnäs som kör kvällens lopp på egen hand då det blivit sommartrav. Det finns några vinnare som måste testas.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

3 Bollnäs – Spelstopp 19.20

Spetsstriden:

5 Easy Cash öppnade betydligt sämre i onsdags då han gick barfota. Nu blir det skor och då ska han vara lika snabb som innan den starten och bör köras till spets. Finns ändå chans att 3 Dark Roadster vill svara för den kan öppna bra.


Loppanalys:

5 Easy Cash var stort skrik på i onsdags då han gick barfota för första gången, men det gav snarare motsatt effekt. Han var inte alls så bra som jag trodde, eller som Westholm trodde och kunde inte alls öppna lika snabbt som tidigare. Han fick knalla i dödens på het ledare och höll fullt godkänt. Jag var tveksam på ”skallen” före loppet och det måste jag säga att jag är ännu, även om man kanske inte ska döma honom senast för vinnande Kinky Boots sprang 11 sista varvet och är riktigt bra. Men jag vill faktiskt se hästen kämpa och vinna lopp innan jag hakar på honom som storfavorit. Kan vara spets och slut, såklart.

Jag spelar 6 Harper Seabrook som plockade ner Bythebook näst senast sista halvvarvet och var riktigt bra. Bergh har hållit honom högt länge och det finns säkert mycket utveckling kvar i hästen. Senast var han inte alls lika bra, på samma utrustning barfota runt om och halvstängt – och han är lite speciell. Nu är det framspår och Lennartsson kan välja att köra fram inför slutvarvet och då finns chansen. att han plockar ner favoriten på hårdhet och skalle.

3 Dark Roadster kördes snällt efter uppehåll senast och fick inte chansen. Kanske vill Oskar köra i spets nu, och om inte annat blir det bra lopp i rygg på favoriten.

Jag kan nämna att 7 Bailamos kommer gå med jänkarvagn nu och är härdad mot kulltoppar. Senast vann Hail Mary. 

Rank: 5-6-3-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Harper Seabrook till oddset 4.50 hos Unibet.

4 Bollnäs – Spelstopp 19.43

Spetsstriden:

Två på startvolten och jag räknar med att 2 Grude Bambi forceras till ledningen efter en bit. ”JOP” öppnar upp för att 1 Järvsö Majlis är bättre i ryggar.


Loppanalys:

Klart bra fart visade 2 Grude Bambi upp i ”Myrens” sista lopp i fredags då hon kördes till ledningen efter drygt 500 meter och bara dunkade undan i stor stil. Det ser väl inte helt färdigslipat ut i stilen, men det var maffigt intryck och hon är helt klart kapabel för sin låga startprissumma. Det var debut för duktiga Tjomsland den starten och formen är knappast sämre nu med loppet. Här står man bra till med enbart två på start och jag räknar med att Solberg forcerar till ledningen och drar musten ur dessa med. Anmäld med jänkarvagn nu, mot vanlig vagn senast.

1 Järvsö Majlis är en ganska fin häst, som var bra vid årets båda inledande vinster. Var tuffare till senast och kördes på chans och hängde med okej men räckte inte riktigt. Hon har 3/3 i spets men Jop verkar inne på att hon är minst lika bra i ryggar läste jag och det kan bli perfekt att få rygg på Tjomslands häst som bör dra musten ur de andra så Djuse får chansen. Det skiljer för mycket på oddsen så då spelar jag Majlis till 4.50 mot bara 2.75 på Bambi.

Jag tror inte att de tar 20 på dessa, även om det är bra där bakom och en sådan som 9 Guli Anna vann stokriteriet förra året. Hon hade krafter kvar vid galoppen i årsdebuten senast och det var mot bra hingstar.

Rank: 2-1-9-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Järvsö Majlis till oddset 4.50 hos Unibet.

5 Bollnäs – Spelstopp 20.05

Spetsstriden:

Snabba hästar där 2 Krakas ses som spetsfavorit med bike på.


Loppanalys:

Här finns min bästa vinnare för kvällen i 7 Gloria Victis! Det är mycket intressant att man äntligen ska dra avalla skor på henne, jag tror det kan ge bra effekt med tanke på hennes steg. Hon har startat sporadiskt senaste tre loppen, november-mars-maj men avgjorde rejält senast i lillcomebacken. Perfekt läge nu nedstruken två spår och jag tror mycket på att Emilia Leo sätter dit henne mot ganska klena hästar. 4.00 är okej för spel.

2 Krakas har läget och kan vara ledaren av loppet. Senast kom hon med bra fart i spåren men det var som att hon stängde av motorn mitt på upploppet då hon skulle kliva förbi en trött ledare. Vann på bättre vis före det med jag tror hon har bättre ork/speed på 1600 meter. Anmäld med jänkarvagn nu är på plus-sidan.

4 Angel Ovea galopperade senast och har fått pusta lite. Visade bra fart i början av året och är inte alls borta om formen sitter där direkt. Daniel har tidigare sagt att hon går att träna i form och inte behöver lopp, och nu blir det första med helstängt.

10 Divina får alltid dåliga spår mot bra hästar, men här är det mindre kallt med två strukna på framspår och hon kommer fälla många. Klart tänkbart platsspel.

Rank: 7-2-10-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Gloria Victis till oddset 4.00 hos Unibet.

6 Bollnäs – Spelstopp 20.26

Spetsstriden:

1 Gullkongen har visat bra startsnabbhet bakom bilen men han kan inte svara 6 B.W.Prinsen om Persson släpper av.


Loppanalys:

5 Gott Klirr har varit ruskigt bra vid segrarna, och jag kan ändå köpa att han inte tände om näst senast då Mats tog upp och skulle köra snyggt i sista sväng. Han har lyft sig flera nivåer utan skor och även gått med en variant av jänkarvagn med bilstart. Senast var det imponerande hur stark han var och enkelt plockade ner en bra häst i S.T.C.C.Faksen utvändigt via 21 sista 800. Nu är det 1600 meter och det känns ändå inte som ett plus.

Jag håller 9 Månlykke A.M. väldigt högt, och det gör gamle tränaren Persson också. Han har varit skadad, hästen alltså, men kommit tillbaka i ny regi hos Gunnar Melander och inte oväntat var det trimmat där då en sådan kanon skulle ut. Tyvärr blev det galopp, men hästen gick grymt efter det och såg otroligt laddad ut. Senast var det pang till spets och en sådan kanon som Våler Nikolai högg verkligen i sten då han försökte utmana. Jag tror han städar av dessa med för det här är en riktig topphäst och utan skada hade han varit sverigeelit redan nu. Unibet bjöd inte direkt till med oddset för 2.55 var inget jag jublade över, men det får bli litet spel till det.

2 Rappnor var bara bäst senast, men det var helt andra hästar då han stod bra till med försprång till de bästa. Han sprang 22,8 sista varvet vilket räckte mer än väl men här är han väldigt överspelad.

Jag nämner 6 B.W.Prinsen som skräll. Mycket snabb häst som jag tror flyger till spets. Han har haft problem med hjärtat och inte startat på länge och det är tuffa hästar att slå direkt. Han var tvåa i Kriteriet som treåring där han spetsade från spår 8!

Rank: 9-5-6-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Månlykke A.M. till oddset 2.55 hos Unibet.

7 Bollnäs – Spelstopp 20.46

Spetsstriden:

De flesta på start kan öppna, men det lär vara 2 Mister Selfie man är mest angelägna om att komma till ledningen med.


Loppanalys:

Mycket öppet lopp över tre varv. Mycket spel på 11 Euskara som blev generad till galopp på V75 senast där Argbiggan vann. Nu har man ettan överst från montéseger i Frankrike, men här är hästen bara en av flera. Jag vill gärna se lite bättre form på Fredrik Wallins hästar.

Två tänkbara spel finnas det för mig i loppet, och jag valde 9 Kaptah som gick mycket starkt senast från att sladda bakom fältet till att spurta ner de flesta i sista biten. Det kördes i hårt tempo det loppet, och avslutningen var riktigt stark. Ohlsson nu är plus tycker jag och jag tror man kan fälla dessa sista 700.

2 Mister Selfie blir säkert loppets draghäst med positiv intervju från Bergh på atg (programmet 8 rätt) och det kan vara rätt. Hästen har gjort några lopp hos Bergh och senast var det dags då man körde till ledningen och höll undan i lagom trög stil. Kan bli svårslagen från ledningen.

Tänkbar vinnare är rejäla 12 Tsar Brodde som var för lätt senast och gick över i passgång bakom bilen. Röcklinger låter klart nöjd och så är det inte alltid och i detta gäng kan mycket väl Tsar Brodde vara starkast över passande 3100 meter. Man hade höga 12 ggr, som sänktes snabbt.

Rank: 9-2-12-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Kaptah till oddset 4.85 hos Unibet.

8 Bollnäs – Spelstopp 21.06

Spetsstriden:

4 Bäcklös Uriel tror jag tar sig förbi 1 Grisle Odin G.L. och då lär han testas i spets. 


Loppanalys:

1 Grisle Odin G.L. förlorade som megafavorit i Kriteriet vilket är en av två förluster han har på kontot. Den gången valde Tjomsland spår 8 efter försökssegern, så överlägsen tyckte man att hästen var så det bara var galopp som kunde fälla. Nu blev det lite struligt resa och han fick stryk – och var nog inte som bäst. Han var överlägsen sista starterna för 2019 och var klart bäst i kullen. I årsdebuten senast tryckte Solberg till ledaren och övertog halvvarvet kvar och hästen vann enkelt. Innerspår är lite lurigt, det är strulrisk då det knappast går att hålla ut de snabba och med tanke på det ska han inte vara så stor favorit. Jänkarvagn för andra gången i karriären.

Spelvärde hittar inte jag i honom, utan går på 4 Bäcklös Uriel som slog favoriten i Kriteriet då han ledde runt om. Han gick i andra ytter bakom Grisle Odin senast, hade svårt att hinna med i speedrycket 500 kvar, men hade matat ifatt och var på väg att försöka utmana då han galopperade. Från ledningen måste det vara kul att jobba med den här!

8 Järvsö Elling har närmat sig de bästa hastigt i år och han spurtade vasst över upploppet bakom favoriten för tre starter sedan och har två segrar efter det och han har chansen.

Rank: 1-4-8-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Bäcklös Uriel till oddset 5.75 hos Unibet.

9 Bollnäs – Spelstopp 21.26

Spetsstriden:

Lurigt. 7 No Doubt har tagit sina vinster i spets och har springspår så kanske är det ledaren.


Loppanalys:

Lovande treåringar där jag fattat tycke för 10 Ferox Brick som ser ut att vara lite extra. Han fick svar senast då nog kusken trodde han skulle få överta, men det bekom inte hästen som retfullt enkelt svarade attacker (trots dödenslöpning) och vann säkert. Jag gillar verkligen intrycket och tror att hästen har bra chans att mata ner dessa med. Tyvärr är han favorit, och oddset är gränsfall med 2.90.

Främsta utmanare är 8 Hidalgo Heldia som varit bra vid tre raka spetsvinster och läget hämmar nu. Kanske kan det ändå bli offensivt om man hittar loss direkt och då svarar de kanske inte och från tidig ledning är det givet bud. Nu är det sällan så enkelt och jag hade velat se framspår för att tro mycket.

Dessa har visat klart mest, 11 Jeppas Unplugged tar inte 20 meter på dem och det är de med bra spår som utmanar i första hand. 3 Dollar Doc gick positivt bakom kanonen Hell Bent For Am senast och är tänkbar till 9 ggr.

Rank: 10-8-3-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Ferox Brick till 2.90 hos Unibet.

10 Bollnäs – Spelstopp 21.46

Spetsstriden:

3 Charlock Wiking är spetsfavorit, före 4 Double Night och 5 Fighter Mearas.


Loppanalys:

Här tror jag att 3 Charlock Wiking sticker till ledningen och har bra segerchans. Jag håller hästen högt och trodde massor på honom under Elitloppet förra året, men då galopperade han då spetsstriden var avgjord. Nu har han kommit tillbaka i form (hästarna har ofta form samma period varje år) och senast visade han att han kan avgöra bakifrån då han avslutade starkt i vida spår till seger. Nu räknar jag med spets där han är som bäst och Magnus låter väldigt inne på sin häst, och har testat rycktussar med bra svar. Tyvärr snabbt sänkt till 3.15.

5 Fighter Mearas var tänkt testa barfota men man har redan ändrat till skor i skoinfon och då antar jag att det inte blir något med det testet. Hästen är otroligt kapabel för denna klass, men lika svår och senast med bakspår på V75 knöt det sig för honom och han galopperade då han inte kunde följa Strong Heartbeat. Jag räknar med dödens på min vinnare, och sköter sig hästen och är i full form efter en månads paus så kan han slå alla i klassen – men som favorit är det givet att hellre spela spets. Fighter Mearas har segrat 8/20 starter – men galopperat i 8 dessutom…

9 Whelk är tänkbar rysare, släppte spets och fastnade med en hel del sparat senast och den kan skrälla.

Rank: 3-5-9-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Charlock Wiking till 3.15 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!

Travtips
fredag 14.53, 03 juli
Det började bra i onsdags med fin vinnare i Åke Lindbloms Karat Band som stack till ledningen och sedan bara var överlägsen. Favoriten Iggy B.R. har fortsatta problem med travet och som jag skrev i tipsen var han illa ute på Fornaboda. Jag borde sedan ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.48, 3 juli

Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 3 juli

Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.05, 2 juli

Halmstad 2 juli: Mearas och sedan mera Mearas

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.19, 2 juli

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:09, 04 juli 2020

Fullt ös på Tylösand

STRÄNGNÄS: Regnet har stundtals vräkt ner här hemma under lördagen. Den värme som fanns för några dagar sedan är nu enbart ett minne blott. Bettans Bar Det verkar gått hett till på Bettans Bar vid Tylösand i natt. En konsult på Kanal 75 och tillika profess...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson