Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Bollnäs 25 juli: Kontio med en Fantom-vinnare

Mot snabba Bollnästravet för den här helgens lördagsgodis där jag gärna vill hålla Jorma Kontio och Örjan Kihlström i handen. De får tillsammans fem av mina spel. Dagens bästa vinnare hittar vi i Klass 1-försöket där Bottnas Fantom ska vara svårslagen över stayerdistans. Omgångens Gulddivision är riktigt lurig och jag fastnar till slut för Rose Run Sydney som jag hoppas Kihlström ska ge en angenäm resa för att sedan avgöra till slut.

Den här veckan och nästa har vi inte möjligheten att ge våra läsare dagliga tips. Vi beklagar det. Nästa tips är till Jägersro med Hugo Åbergs och publiceras på tisdag eftermiddag.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Bollnäs – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

Intressant och avgörande inledning där Goop nog lär göra sitt yttersta för att hålla upp med 1 Guillaume Boko för att i första hand svara 6 Remarkbale Feet. Även 3 Doctor Doxey Zenz vill framåt, 7 Tjacko Zaz är inte oäven från början och Örjan kan pricka springspåret.


Loppanalys:

Jag tycker att 1 Guillaume Boko har väldigt intressant förutsättningar här och han får mitt tips. Hästen har varit ute i stayerlopp på slutet och gick en klart stark avslutning i Visby senast vilket bekräftade formen. Nu är det innerspår med volt och det är få kuskar som är så skickliga i sådana lägen som Björn Goop. Jag är inne på att Guillaume Boko kan svara ut Remarkable Feet från början och stämmer den analysen blir nog inte Guillaume enkel att plocka ned.

6 Remarkable Feet var väldigt vass i vintras men fick sedan ett par månaders vila för att senast göra comeback på Solvalla. Förvisso räckte han inte till seger då men jag tycker hästen höll farten bra den sista biten, det gick riktigt fort då, varför det loppet säkert för framåt formen ordentligt. Femåringen är kvick ut och trivs ypperligt i täten. Lyckas Westholm ta sig före min tipsetta är det ombytta roller.

11 Heading Reference har gjort mycket bra lopp på senaste tiden och kommer i toppslag. Han var med i Silverfinalen senast, blev då fastlåst för länge men sköt till väldigt fint när luckan kom om än för sent. Står förstås sämre till än tidigare nämnda duo men över lång distans behöver det ändå inte vara så tokigt, särskilt om det kan bli lite fart på loppet.

9 Island Life tycker jag är en rolig outsider. Han har matchats konstant på rikstoton men har verkligen inte fått utdelning på formen; senast såg han ut att ha mycket sparat över mål. Förvisso brukar Island Life göra sina bästa lopp i täten, men jag tror absolut han kan duga med rygglopp och lite klaff också.

7 Tjacko Zaz har kanske inte visat glittrande form, men har stort kunnande och det är lite spännande här med Kihlström och springspår. Inte otänkbart han hittar till spets och då har vi ett annat läge. 3 Doctor Doxey Zenz har fått tävla i lite lättare lopp två senaste och då har också segrarna kommit. Stark sort som nog inte blygs för dödens här. 8 Jaques Noir har knepigt läge men formen går inte att klaga på; en knall med en perfekt resa.

Rank: 1-6-11-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Guillaume Boko till oddset 3.90 hos Unibet.

6 Bollnäs – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Jag tror inte 1 Gigaro Am kan hålla upp de utvändiga då 2 Arabesque öppnar bra och får gälla som favorit på ledningen initialt. Också 3 Bicc’s Avalon lär vara intresserad från ett bra läge. 8 Champ Lane lär knappast backa och kan komma farande för att försöka ta över tidigt.


Loppanalys:

8 Champ Lane är ett riktigt ämne som med tre starter i år börjar komma igång ordentligt. Det ser ut som en fyraåring med stor potential och här har Nurmos ytterligare en spännande häst för framtiden. Senast avancerades han fram mot dödens inför sista varvet och avgjorde på klassigt vis. Hade exakt samma läge då som nu varför det är sannolikt att man väljer samma upplägg i dag. Champ Lane är nog helt klart hästen att slå i det här loppet, men han kommer bli tung favorit och då det trots allt inte är helt enkelt att vinna från det här läget vill jag prova att fälla.

10 New Direction blir mitt spel. Det handlar om ett mycket fint sto som har en hel del utveckling kvar. Har fått två lopp innanför västen efter en operation nu och såg läcker ut när hon kastade loss 700 kvar och avgjorde mycket lätt på Bergsåker senast. Jag hoppas Linderoth hittar rätta ryggarna fram här, i så fall kommer hennes avslutning att bita bra, särskilt om favoriten fått en jobbig resa.

2 Arabesque har visat stort kunnande, särskilt näst senast var valacken väldigt rejäl då han fick göra sista varvet ute i spåren men som tvåa kom i mål på en 1.12-tid vilket var riktigt bra. Läget i dag är att se som perfekt då Arbesque är snabb ut och hittar man till spets här kan han bli svår att betvinga.

3 Bicc’s Avalon är också ett bud. Fick en jobbig resa senast och är ursäktad, gångerna före har valacken stått för flera riktigt goda insatser. Kan öppna rätt så bra och det är inte otänkbart att Skoglund laddar på direkt här för att försöka sno åt sig ledningen.

9 Slippery Runway har gjort ett par strålande insatser från ledningen vilket verkar vara en position som han trivs finemang i. Nu blir det knappast spets, men det behöver å andra sidan inte betyda att hästen inte funkar bakifrån också. Ska definitivt inte nonchaleras.

Vid favoritfall finns flera fidusar, särskilt 6 Ekås Future som var riktigt grym näst senast och nu återfår Goop vid spakarna. 1 Gigaro Am har inte visat toppform på sistone men kapacitet finns och läget är ju spännande. 5 Llama Tooma gör det bra varje gång och är tänkbar med full klaff.

Rank: 8-10-2-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare och plats på 10 New Direction till oddsen 20.00 respektive 3.80 hos Unibet.

  • 10 new direction, vinnare&Plats

7 Bollnäs – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Hill Street var riktigt kvick näst senast och kan kanske hålla upp. 2 Dreammoko öppnar också bra och har perfekt läge. 5 Snowstorm Hanover är en katapult när han laddas och är min favorit på ledningen. 8 Nappa Scar är också riktigt rask, men kommer knappast förbi från det här läget.


Loppanalys:

En otroligt öppen Gulddivision tycker jag man får säga där 2 Dreammoko gissningsvis kommer sluta som favorit. Han höll väldigt bra i loppet under Elitlopps-dagen och senast spurtade han väldigt vasst i vida spår i Kalmar, så formen går nog inte att klaga på. Förutsättningarna är också bra med perfekt läge där Goop antingen kan spetsa av egen maskin eller få ta över i ett andra skede. Dock har Dreammoko bara en seger på senaste två åren och som, förmodad, favorit är jag inte jättetaggad på att lira.

Kommer i stället testa 9 Rose Run Sydney som besitter väldigt mycket fart. Senast låg hon på en del i spets och orkade inte över upploppet, det var knappast en plusinsats. Däremot var intrycket riktigt fint gången före när hon vann från dödens med sträckta linor över mål. Det här läget och med Örjan upp känns smaskigt och jag har en feeling för att hon kommer bli livsfarlig till slut. Mitt drag i öppet lopp.

1 Hill Street från samma stall gör debut i Gulddivisionen nu, men det är ju heller inte den allra värsta upplagan av högsta klassen. Avslutade fint till segern senast och visade startsnabbheten gången före; nu är jag dock skeptisk till att det blir ledningen i dag, men läget är oavsett bra.

3 Queer Fish den gamle trummar vidare och nog såg det ut som att formen ändå är ordentligt på gång senast; han visade 1.08 sista 800 då utan att någon chans mot Missle Hill i ledningen. När Queer Fish jobbar på topp kan han definitivt vinna ett sådant här lopp och han är tidigt från bra spår.

Egentligen tror jag ingen är chanslös i det här racet och vill varna för 5 Snowstorm Hanover trots att han ”aldrig” vinner. Formen är bättre än raden, det är säkert och om han öppnar lika fort som i Örebro så tar han ledningen här. Det är svårt att tro på en häst som vunnit 1 lopp på senaste 32 starterna, men jag blir samtidigt inte förvånad om han spårar runt om.

10 Esprit Sisu är också en luring. Avslutade vindsnabbt i Kalmar och kan överraska med klaff. 8 Nappa Scar ser kanonfin ut för dagen, allt sparat senast bakom Heavy Sound, men läget minskade chanserna rätt rejält. 6 Erik Sting gjorde en bra comeback efter lång frånvaro senast men det känns som att han kanske behöver något lopp till innan han blir segeraktuell.

Rank: 2-9-1-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Rose Run Sydney till smaskiga oddset 8.75 hos Unibet.

8 Bana – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

1 Kos Odin kliver iväg bra och har läget för att ta ledningen. Sedan är frågan om man vill köra där hela vägen, ett alternativ är att släppa till 5 Gomnes Hans T. som jag gissar styr fram direkt.


Loppanalys:

Ett svårlöst kallblodslopp där jag tycker att hästarna på startvolten står bra till gentemot de på tillägg, varför jag försöker hitta min vinnare från första volten. Mitt val faller på 5 Gomnes Hans T. som har passande förutsättningar. Hästen har förvisso galopperat i de två senaste starterna men gjort starka upphämtningar i skymundan. Det är normalt ingen osäker häst som dessutom har mycket styrka och kommer att vara kraftigt gynnad av distansen. Jag är inne på att Kihlström gasar iväg direkt och då är chansen god att tidigt få överta täten. I så fall kommer han bli svår att fånga.

2 Spang Viktor har också hoppat en del på sistone så jag blir lite fundersam gällande formen, men är han i normal form är det här ett mycket fint vinstläge. Senast var han ute mot Odd Herakles och slog då på galoppen när denne lade press. Motståndet i dag är klart mycket enklare och kusken lär hitta ett fint läge från den här positionen. Tidigt segerbud.

8 Pyrmo känns klart hetast av tilläggshästarna, han kommer med tre raka och har glänst i sommar. Senast jobbade sjuåringen i dödens, skaffade sig greppet i sista sväng och höll säkert undan även om avståndet krympte sista biten. Spår tre här är passande då han kan skaffa sig ett bra läge direkt.

1 Kos Odin är intressant då han från innerspåret sitter på leken. Han borde hålla spets och sedan kan kusken välja mellan att köra där eller att välja rygg ledaren. Hästen avslutade piggt senast och kommer med form. Lär vara med långt fram oavsett taktiskt upplägg.

15 Gott Klirr har gått väldigt bra i år och trivs med Djuse i jollen. Senast fick han bestämma i spets mot bra hästar och vann med krafter kvar. Läget i dag är betydligt sämre än de tuffaste konkurrenterna, vilket sätter ned chanserna en aning, men det här är en häst som tål att göra mycket jobb själv.

7 Rappnor är normalt också en segerkandidat men jag tycker inte hästen sett särskilt bra ut i senaste starterna. Det låter dock positivt från stallet så lever hästen upp till sin kapacitet är han farlig här.

Rank: 5-2-8-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare och plats på 5 Gomnes Hans T. till oddsen 9.25 och 3.30 hos Unibet.

  • 5 gomnes hans t., vinnare&Plats

9 Bollnäs – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

1 Axl Brown har bra chans att hålla upp men jag tror inte man vill köra i spets på den långa distansen. 2 T. Rex Face är en möjlighet, men jag lutar åt att 4 Bottnas Fantom laddas iväg vad som går för att tidigt ta över. 7 Viscount öppnar helt okej men kan bli svårt ta sig förbi alla från början.


Loppanalys:

Klass 1-försök över 3140 meter där jag utan tvekan förordar 4 Bottnas Fantom som spelet. Timo Nurmos-valacken har mycket hög grundkapacitet och har visat tidigare att han diggar den långa distansen. Senast återkom han efter ett uppehåll men avgjorde väldigt enkelt efter sista varvet ute i spåren; det såg minst sagt starkt ut. Bottnas Fantom är ingen blixt ut men kan öppna hyggligt och över den dryga distansen är min idé att Jorma laddar framåt direkt och tidigt får överta. Stämmer det är det här en toppchans.

5 Estelle Nordique är ett kul motbud. Stoet har bara gjort bra lopp under en längre period och trivs också fint på stayerdistans. Såg kanonfin ut senast då hon avslutade med underkant 1.11 sista 800 och hade då sista sväng i fjärdespår. Ska absolut inte räknas bort i dag.

7 Viscount har gjort det väldigt bra i Oskar J Anderssons regi och har fyra raka i år. Riktigt bra var hästen senast när han pressade i dödens, fick greppet och på klasshästens vis kontrade sig tillbaka den sista biten. Samtidigt ska man ha i åtanke att det är hårdare motstånd i dag än vid de tidigare starterna och läget kan sätta käppar i hjulen. Det är dock inte det samma som att han inte kan vara vinnaren.

2 T. Rex Face är fältets stora outsider. Senast gjorde han debut för Goop och svarade för en bra insats, särskilt med tanke på att han varit ifrån en tid före det och motståndet var starkt. Borde ha gått framåt en hel del med det loppet och när läget nu är perfekt och det annonseras barfota runt om är han klart intressant.

Luringarna är 1 Axl Brown som hade mycket sparat senast (Viscount vann) efter ett uppehåll. 3 Timo Lane har gjort en rad av starka insatser, även om det är tuffare emot i dag. 6 Manuzio Hanover var rejäl från dödens senast och kan räcka med klaff. 9 Messiah har gjort duktiga lopp över distansen tidigare.

Rank: 4-5-7-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Bottnas Fantom till oddset 5.25 hos Unibet.

10 Bollnäs – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

6 M.T. Likeable är nog den raskaste men jag är skeptisk till att man vill köra i spets här. Det kan vara så enkelt att 1 Belle Reine håller upp och sedan kör. Annars är 4 Uptown Girl kvick och kan spetsa trots spåret. Frågan är om någon av tilläggshästarna kommer direkt, 12 Quarcia mest aktuell i så fall?


Loppanalys:

Stolopp där jag tycker rent allmänt att det är hästarna på första tillägg som känns hetast och jag tror mest på 13 Dixie Brick som heller kanske inte blir fullt lika hårt betrodd. Det här är en jättefin häst i grunden som började säsongen starkt med två rejäla segrar. Senast blev det en tuff resa fram mot dödens och då orkade inte Dixie till slut, men hästen låg på en del och det kan ha haft sina förklaringar. Jag tycker det här är fältets bästa häst, bortsett från Activated, och visar hon samma stil som vid segrarna kommer hon att bli jobbig för övriga till slut.

10 Anthara Bi har ett fint facit i år och gjorde det väldigt bra senast när hon kontrade sig tillbaka den sista biten. En fyraåring med fortsatt utveckling i sig som räcker långt i dag. Goop är en säker kille i sulkyn och kan säkert nyttja det här spåret på bästa sätt; det är inte omöjligt att hon sänds fram tidigt.

12 Quarcia är av den rejälare sorten och har tagit flera segrar från dödens, varför man kan tänka sig att det blir ett tidigt initiativ här också särskilt från det bästa läget i volten. Var ute mot Seismic Wave senast men avslutade fint från ryggen och bekräftade toppformen.

15 Activated tillhör våra allra bästa ston och har gjort två starter i år. Avslutade piggt i comebacken men såg sedan lite segare ut senast, så jag är inte helt hundra på dagsformen. Meritmässigt står hon i sin egen klass i det här loppet men det är verkligen ingen enkel uppgift att runda fältet heller.

Vi hittar några outsiders från startvolten och vem som tar hand om ledningen är svårt att bena ut, men det kan fälla avgörande. Pass på 3 Iceland Radio som senast var ute i ett försök till Stochampionatet och då hade mängder med krafter kvar när hon galopperade vi upploppets början. Från spets är hon en luring. 1 Belle Reine är också möjlig i ledningen, kan leda länge då. 4 Uptown Girl har ett knepigt läge men är kvick ur volten och ska inte räknas bort om Ohlsson prickar starten. 7 Bottnas Future såg jättefin ut senast vid överlägsen seger, men möter ett helt annat motstånd nu.

Rank: 13-10-12-15


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 13 Dixie Brick till oddset 8.75 hos Unibet.

11 Bollnäs – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

Såväl 3 Mr Clayton J.F. och 6 Vincent Chase sticker iväg snabbt från start men det ska mycket till att ta täten från 1 Chapuy från ett innerspår.


Loppanalys:

Det ser ut som helt perfekta förutsättningar för 1 Chapuy som knappast bommar spets från innerspåret, han är väldigt snabb ut. Senaste starten var under Elitlopps-söndagen då han öste i spets i hård fart och vann i imponerande stil på 10,3a/1640. Nu har det gått nästan två månader sedan den starten, men Chapuy är matchad helt mot den här uppgiften och han kommer i full form. Det är mycket troligt att han spårar runt om på sprinterdistansen.

Chapuy kommer nog bli tung favorit och det är tillåtet att spela emot. 10 Vae Victis Club ser väldigt spännande ut. Italienaren gör här första starten i regi Redén men har goda meriter från hemlandet. Näst senast förvisade han från spets Vernissage Grif som var favorit i S:t Michel-Ajo förra helgen till exempel (det loppet kan du se här). Hästen är givet svårbedömd i regidebuten och efter frånvaro, men kan visa sig hur bra som helst i den här klassen. Varför inte testa ett vinnarspel.

2 Merritt kliver upp i klass nu men har gjort det så pass bra på sistone att han nog ska räknas igen. Gick 1.12 sista varvet från tråkläge senast och spurtade väldigt bra bakom Vaduz Wise As (som är struken ur det här loppet). Perfekt läge nu och är långt framme om favoriten kommer bort.

9 In Line Tooma visar förträfflig form för dagen och kommer hit med två raka. Båda är tagna från spets varför det så klart inte känns lika hett från det här läget. Men å andra sidan behöver spåret inte vara så dumt då det torde bli rygg på ledande Chapuy. In Line Tooma funkar säkert bra bakifrån också och kan bli en obehaglig överraskning för Chapuy och luckan kommer i tid.

För platsspelarna vill jag varna för 7 Fonda Boko som kommer bli måttligt betrodd här, men hästen gör strålande insatser varje gång och borde få sin seger snart. Hade allt sparat senast och spurtade sylvasst näst senast. Jätterysare med överpace.

Rank: 1-10-2-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Vae Victis Club till oddset 3.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson