Just nu:
14.01 Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr
13.37 Så körs Paralympiatravet
10.05 Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon
09.50 Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner
09.12 Readly Express syster – glänste i kvalet
23.53 ”Rödluvan” på promenad
13.41 Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!
11.12 Finske toppkusken till Sverige
10.34 Skoglund fortsatt i täten
10.33 Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Bollnäs 24 mars: En Busig spelidé att starta upp kvällen med

Bollnäs heter vår bana ikväll och spelmässigt rätt roliga lopp. Öppna tillställningar att försöka lösa. Jag provar med sex vinnarspel och en del till riktigt trivsamma odds. Behöver således en del flyt i kväll men vi har oddsen på vår sida i flertalet lopp. Bäst känsla har jag för Christ Crystal i lopp åtta. Där är oddset också lite mer sansat.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Bollnäs – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Peter Eriksson vill gärna till spets med 1 Bus och borde vara mest angelägen av de två på startvolten.


Loppanalys:

Ett lopp där många ligger en aning lågt med sina betrodda hästar. 10 Gloria Victis är stark och bra men har haft problem och Benka ligger lågt och vill se ett snällt upplägg.

9 Idun A´Lir har varit skadad och dessutom haft halsproblem och är inte vässad heller. Kan duga från bra läge på tillägg men det låter lite sisådär.  Bra läge på tillägg dock. Båth har inte kommit igång till hundra än i år med sina hästar.

7 Västerbo Burberry visade inget extra senast men nu är det anmält barfota runt om.

Det kan bli så att de mest betrodda alla körs lite försiktigt och ledarhästen kan få bestämma. Jag tycker att 1 Bus är rätt så hygglig då hon håller sig till trav. Nu är förutsättningarna smaskiga och jag slog en signal till Peter Eriksson. Han berättade att hon inte var som bäst senast men betydligt finare och bättre i jobb därefter och han skulle försöka vinna loppet. Gärna från spets. Nu blir det sommarbalans och det är ett klart plus och han anser sig ha en häst som kan duga. Jag fick höra exakt vad jag vill höra från Peter och vi provar ett lir.

Rank: 1-9-10-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Bus till oddset 12.75.

5 Bollnäs – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

3 Koldemo Kristall är snabb men även osäker och lite svår att köra med. 6 Årdals Snuppa har fint läge och får gälla som favorit på spets.


Loppanalys:

Ett mycket öppet kallblodslopp där det kan hända lite av varje. 3 Koldemo Kristall är tidig då hon avslutade bra vid seger senast och har fint läge. Är dock svår och galoppen ligger på lut. Mycket osäker är 2 Dynamo Doris. Kunnandet duger och Jorma kanske lyckas. Ändå tveksamt i mina ögon. Mer stabil är 6 Årdals Snuppa som kanske spetsar hem men hon är lite svår att lura först.

10 Sigge Jodal duger fint feflfri och nu är det chefen själv som rattar.

Jag provar ett chansspel på 9 Hektor Fantastisk. En fin häst som nu fått två lopp i kroppen. Senast blev det galopp men upphämtningen var bra och fomen bör sittar där nu. Står lite hårt till denna gång men det borde bli en och annan galopp (inte på honom hoppas jag) och därmed en vettig position. Kan sedan räcka långt och vi provar.

Rank: 9-3-2-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Hektor Fantastisk till oddset 8.50.

6 Bollnäs – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

3 Sugar Beans och 5 Lyckans Quick är nog de mest angelägna om spets. Möjligt att Lyckans Quick får tät.


Loppanalys:

5 Lyckans Quick har gjort det rätt bra men blev lite seg senast. Arvidsson ändrar lite i utrustningen och här kan det mycket väl bli ledning runt om. Lång distans är oprövad och det känns väl sådär och jag vill gå emot även om loppet kan bli billigt.

Daniel Wäjersten är något av en profil i Norrlandstravet och hans 3 Sugar Beans är tidig. Är dock ingen av hans större stjärnor och kan vara lite svår att jobba in som vinnare som det såg ut näst senast.

Jag spelar 6 Hottentoy med Rikard. Senast blev det galopp och han gick sedan i mål med sparade krafter. Träningsrundorna är positiva och nu blir det barfota bak och det är intressant. Bör kunna hävda sig gott och spelas.

7 Bone Hard Flash är lite svårbedömd i form men ska räknas. 8 Euclide kan vara en storskräll i årsdebut men läget är tufft.

Rank: 6-5-3-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Hottentoy till oddset 9.00.

7 Bollnäs – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

Mycket lurig spetsstrid med flera hästar som inte är så snabba ut. 1 Tangens Lilja kanske blir av med täten direkt men har chans att tidigt krångla sig till spets.


Loppanalys:

1 Tangens Lilja är bra och speciellt med tätkänning. Nu har hon varit ifrån och haft en del problem och är inte vässad alls. Kan även bli över första biten så till halvlågt odds är det inget för mig.

10 Svärting A.C. är nog ett hetare bud. En bra och geidgen häst som  nu gör första starten för Bergh. Kan nog vara rejält trimmat och påställt och kanske bara bäst. Har dock varit struken i en start inför denna och dessutom har hästen bara en seger i karriären men betydligt flera andra och tredjepris (1-11-3). Ingen munter kurva men det kanske är ändring på gång.

Reiser har två tidiga  bud i 3 Klack Nova och 5 Nygårds Hillevi. Har snackat med tränarsambon som låter mycket nöjd med båda och hästarna är även i jobben rätt likvärdiga. Jag går på 5  Nygårds Hillevi som Mats Djuse var mycket nöjd med senast men det blev strul. Hästen såg mycket fin ut och nu blir det barfota runt om. Brorsan Magnus nu och det är inte heller fy skam. Långt ifrån.

Mats kör stallkamraten Klack Nova som är stark och också ett bud. 7 Järvsö Aron, 11 G.G.Pugh och 12 Väskinge Ruter är tre outsiders med småknepiga lägen.

Rank: 5-10-1-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Nygårds Hillevi till oddset 8.25.

8 Bollnäs – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Gola River står ensam på startvolten och streta på i spets. 3 B.B.S.Day Dream kan köras till tät.


Loppanalys:

2 Chris Crystal avslutade bra senast och Melkko har bra snurr på flertalet hästar. Även på denne och den här uppgiften tror jag häst och Kontio löser. Jorma vet vad som gäller och krånglar sig ut och då formen verkar sitta där på Melkkos häst så ser det ljust ut. Van tufft gäng och nu är det lämplig omgivning.

3 B.B.S.Day Dream har svarat för en del plusbetonda inatser och är snabb. Segrarna från spets på slutet och kanske körs dit igen.

11 Young King tål att göra en del själv och lär tugga ner många här. 12 Julian Sand gör det bra och 4 Global Trademark kan duga fint direkt.

Rank: 2-3-11-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Chris Crystal till oddset 3.85.

9 Bollnäs – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

3 Lyckans Star har bra chans på spets från sitt fina läge. 5 Tarpon är en häst som trivs mycket bra i spets och lär utmana felfri.


Loppanalys:

Ny fin chans för Melkko/Kontio och nu heter vapnet 12 Cyrius d´Ariane. En stark häst som gör det bra. Tål att mala på och utan strul är det bra chans. Ger lågt odds och Jorma från springspår är ingen höjdare. Riskerar en del spår på vägen och jag försöker fälla även om chansen är god. Är ju något speedlös och därmed sårbar.

Jag provar ett spel på 10 Hunkydory Degato. Har fin styrka men ofta i knölig stil. Beroende av fast och fin bana och det ska han få ikväll. Inför förra loppet så talade tränaren mest om kvällens lopp så man har siktat lite hit. Var fullt godkänd senast och bör vara vassare nu även om hästen inte är vässad på något sätt. Kan överraska.

11 Ippon Futura är inte alls borta. 3 Lyckans Star och 5 Tarpon räknas på startvolten. Spets är bra.

Rank: 12-10-11-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Hunkydory Degato till oddset 20.00.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr

Travtips
torsdag 14.01, 02 april
Åby kväll och gäster i form av Westergård och Hamre-hästar i listan. Bo Westergård har laddat och han har ett par fina chanser. Roligaste spelet är emellertid Beluga West i lopp åtta. Tränas och körs av Peter Untersteiner.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.05, 2 april

Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.41, 1 april

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 10.33, 1 april

Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 31 mars

Eskilstuna 31 mars: Min häst är i alla fall bättre än favoriten

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 10.39, 31 mars

Lunch-draget Romme: En Falcon till lunch men draget blir Ivanovs

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:44, 25 mars 2020

Självmål av Sundbyholms nya vd

FAGERSTA: Trots alla tråkigheter mänskligheten kämpar med för stunden så gläds jag åt att våren är på intågande. Allt varmare väder den närmaste tiden går att skönja. Enligt expertisen kommer även värmen göra att coronaviruset får stå tillbaka en smula. Lå...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson