Just nu:
10.23 Då gör Ecurie D årsdebut
09.53 Hur liten och steril är den svenska travsporten?
09.42 Ilaria Jet död – sonen Tony Gio gjorde karriärens sista start
08.30 Evaluate såld till Finland
16.05 Etonnant jätteskräll
14.05 Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!
11.11 Disco tog snabb revansch
17.08 Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!
17.07 Boden 26 februari: Höga tankar om och hos Bertilsson
09.43 Tidigare tv-profilen ny chef vid Skellefteåtravet

Bollnäs 23 januari: Jag tror mycket på Merritt!

Härlig spelkväll i onsdags och hade inte domarna varit fega (eller vad var det annars för anledning att inte Demon Ima blev nedflyttad..?) så skulle det blivit en än bättre kväll. Min rysarvinnare Mystic Mom var på väg att speeda förbi invändigt då Demon Ima bryter ner och hindrar. Jepson drar tussarna sent och får bra svar av Mystic Mom, men hinner inte förbi utan det blir dött lopp. Om Johan korrigerar sin häst finns inte i min värld att han kan hålla dött lopp, och då kan dessutom Jepson köra för fullt på sin. Nu ville han inte ner på det dåliga open-spåret.

Träff blev på läckra Millmighty som var en klaring och vann trots galopp i spets i sista sväng. Inte så vasst att dra norsken och samtidigt begära av hästen - han såg ut att bli rädd och galopperade. Men hästen räddade kusken.

Young King var fint spetsdrag, kördes till tät efter en bit och drog musten ur de andra och sedan blev även träff på Flirting Diamond. Så träff på fyra spel, det får man vara nöjd med!

Nu är det Bollnäs som gäller och min bästa vinner kommer direkt i första racet!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Bollnäs – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

Mycket snabba hästar, men jag tror ingen kan hänga på 4 Mr Clayton J.F. som jag är inne på att man vill testa i spets.


Loppanalys:

Kul sprinterlopp där det lär bli bra tryck på grejerna från start. Flera mycket startsnabba hästar med bra spår och kort distans gör att man öppnar alla spjäll och gasar. Det är mycket jämna odds på Unibet, men jag tror hårt på min vinnare 5 Merritt! Jag gillar honom och har vunnit bra på honom här i krönikan tidigare, även om jag ”gulade” mig på honom då han slog sig förbi Algot Zonett innan jul. Ja, det har jag inte kommit över än! Han gick bra i skymundan i bra V75-final näst senast och senast var det inte så aktuellt visade det sig då man packade in hästen och körde på chans, lite var känslan att man hade detta lopp i sikte. Merritt sköt till rappt då han väl kom loss, men hann bara knappt få upp farten så var de i mål. Jag gillade intrycket mycket, och över 1640 meter har hästen segrat 5/7 senaste försöken och galopperat de två förlusterna. Alla innanför är startsnabba och Daniel ska kunna ta sig ner i andraspår och får han sedan sitta till 500 kvar tror jag ingen kan stå emot honom.

3 Donners Am verkar vara ”allas” drag och han såg riktigt laddad ut i samma lopp som Merritt senast, men fick inte minsta lucka i tredje inner. Det var skönt sug i tömmarna över mål, och Ohlsson upp är inget minus direkt. Skulle man kunna överta ledningen i andravågen så kan man bli svårslagna (har varit 1-2 i spets på två försök). Nu tror jag inte på det, och räknar med att det är Donners som drar fram min vinnare. Lite oväntat att ”alla2 hamnat på Donnars istället för Merritt.

1 Remarkable Feet visar fortsatt knallform. Var hur tapper som helst i finalen i dödens på Night Brodde som man plockade ner. Senast spets, men var utan chans mot Algot Zonett även om det bliv tight i mål. Jag tror inte att han kan hålla ut snabba hästar och den känns kraftigt överspelad. Blir man över på 1600 meter är det mörkt gällande segerchanserna.

4 Mr Clayton J.F. är otroligt snabb bakom bilen och jag tror man spetsar, och faktiskt vill köra där på 1640 meter. Han satt fast senast och det är läge att testa, men han har vikit ner sig varje gång senaste försöken i spets.

2 Urgent Call var positiv i comebacken även om det inte var så snabbt upplopp och man ska inte överskatta den insatsen. Lopp i kroppen nu, vässat i jobb och med utrustningen och han duger.

Rank: 5-3-4-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Merritt till oddset 3.85 hos Unibet.

6 Bollnäs – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Det bör vara 3 Honey Journey och 7 Baula som gör upp om ledningen, fördel den senare. Spetsade enkelt i debuten trots att Steen Juul inte alls prickade och Örjan brukar inte ha problem med starten och springspår.


Loppanalys:

Oerhört öppet lopp och kan hända lite vad som helst. Unibet har sex hästar i 5.50-8 ggr som lägsta oddsen, vilket säger det mesta om hur öppet det är. 15 Lupin Håleryd har man lägst odds på (5.50) och hon var mycket stark senast då Ulf Ohlsson skickade fram i dödens och höll till andraplatsen. Nu är det lite luriga förutsättningar med springspår och dessutom springband på tillägg och det kan platt fall. Jag tror att kusken försöker öppna bra, men då är risk att man blir över i spåren. Dessutom är det skillnad med Ohlsson och tränaren i vagnen och för mig är den en av många bara.

Jag spelar 11 Krakas för det känns som loppets drag. Senast blev allt bara tok då Olsen till varje pris ville undvika dödens och hästen formligen flög fram då hon kom loss. Erik Adielsson som hoppar upp på ett snabbt sto med bra kapacitet gillar jag skarpt för han brukar ha bra kontakt med stona. Jag tror man har bra chans att speeda ner dem med klaff på vägen. Man har 5.75, lite tunt kanske men jag kör på det.

7 Baula har Unibet 6.00 på och visst kan den vinna ett lopp som detta. Ändå är jag lite skeptisk. Hann fram senast i ett rätt ihåligt lopp, men bet i bra gjorde hon. Det har gått dryg månad nu och det är aldrig bra för att hålla formen och Pasis hästar är väl inte de som levererar varje start heller. Örjan och springspår är bra, och hästen öppnade bra i debuten trots bommad start. I spets kan det gå, men jag tror det kan bli tufft.

4 Global Benefit är en talang, men detta är nog ett lopp inför ett Margareta-lopp för att vässa formen då hon var struken 26/12.

3 Honey Journey var både Melkko och Jorma inne på senast, och Kontio körde till dödens på storfavoriten Jewel River  men det var att hugga i sten. Tog inte i menar Jorma, men hästen kanske tycker det är roligare i ryggar eller om det till och med kan bli spets?

Rank: 11-15-3-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Krakas till oddset 5.75 hos Unibet.

7 Bollnäs – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

Det är mindre betrodda hästar som gör upp om ledningen, 5 G.G.Ojjdo i första sväng bör åka förbi. Sedan får någon av favoriterna överta och då tror jag att 11 Bokli Rapp N.O. är först framme.


Loppanalys:

Det är väldigt mycket ”surr” om 11 Bokli Rapp N.O. som seglat upp som storfavorit på spelet och Unibet är nere i 2.35. Man är rätt nära smärtgränsen nu måste jag säga, och den är passerad till och med.. Nu tror jag att hästen vinner för intrycket senast var nästan löjligt bra! Ulf Ohlsson lade inga fingrar emellan utan sände på och satt i spets varvet kvar och sedan vann han i joggande stil med 50 meter och det var sjukt bra intryck! Jag tycker det var bästa hittills och skor såg enbart ut att vara positivt för travet Han ser ut att ha gått upp en viktklass under vintern och blir svårstoppad lite hur de än kör loppet, men 2.35 är för klent odds.

Jag håller 4 Tekno Jerven som en oerhört bra häst för klassen, det är helt klart en häst med extra allt. Han radade segrar och två senaste vinsterna tog han trots galopp – och dessutom stor galopp och han har varit grymt bra Senast blev han bara tvåa, men det var bra upplopp och hade han vunnit det skulle han gått över tillägget här – så kanske var det inte enbart slump att segerraden bröts… Nu fick Jimmy Jonsson sämsta tänkbara spår, det är mycket stor galopprisk då han får hela fältet över sig. Hästen såg faktiskt stabilare ut senast, låt vara med innerspår på 40, men ändå bra intryck i volten. Då alla tror på galopp brukar det kunna bli tvärtom och det har blivit allt för stor skillnad på spelet. 2.35/4.65 är fel favoriterna emellan och jag spelar Jimmy!

6 Vestpol Gladiator har tänt till något otroligt i nya regin hos Anders Wallin och höll starkt bakom Våler Nikolai senast. Örjan nu är såklart spännande.

Rank: 11-4-6-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Tekno Jerven till oddset 4.65 hos Unibet.

8 Bollnäs – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

2 Disco Volante kör till ledningen när kusken så önskar om hästen travar. Ulf behöver inte maxa nu då alla snabba kommer släppa och det bör ge mindre galopprisk. 4 Västerbo Grosbois kan ta sig förbi men släpper.


Loppanalys:

2 Disco Volante har visat samma grymma vinterform som förra året och han verkar trivas jättebra denna årstid. Senast hade han bakspår, men Ohlsson svarade för en fräck och bra styrning som satte full fart mitt i loppet och kunde köra till ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Nu är det spetsläge, och jag tror det vettigaste är att inte maxa första biten, utan köra till sedan och överta. Klart han har väldigt bra segerchans. Men 1.80 kan jag inte spela Disco Volante till.

7 Sorbet är en bättre häst, han var trea i Elitloppet förra året och har faktiskt aldrig fått stryk av Disco Volante då han har 8-0 i inbördes möte! Rätt stark statistik det, även om Disco aldrig gått i spets vid dessa möten. Nu har Sorbet inte startat sedan i somras, men det verkar vara riktigt bra i jobben och på Redén verkar det som att han tycker det inte går att träna längre utan det är dags att starta. Förra året vann han på 09,8 från dödens i årsdebuten då han mosade Diamanten och Örjan svarade för sin mest offensiva styrning under hela sin karriär. Då var det mars och barfota, nu januari och skor och klart lite annat. Dock är det på tok för stor skillnad på spelet mellan dessa och 1.80 mot 4.85 känns bara fel och jag sitter i Sorbet-båten!

11 Antonio Trot är otroligt svår att vinna lopp med och det har varit fel då han varit storfavorit i guld. Men nu är han skräll och då kan man jobba med honom för han visade fortsatt form senast i spurten. Sjöström har bra stats med Nurmos hästar och det här kan bli bra.

Rank: 2-7-11-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Sorbet till oddset 4.85 hos Unibet.

9 Bollnäs – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

Om 2 Kontur öppnar lika snabbt som näst senast på Solvalla så är det bra spetschans, men 1 Kiara C.Boko är snabb vilket även Olle Alsén är, men visst släpper han? 3 Freckless kan öppna bra vilket även Magnus Djuse kan och den utmanar. 6 Power Blaster tar sig inte förbi.


Loppanalys:

Här verkar alla överens om att Tomas Pettersson ska vinna V75 med 2 Kontur för den spikas överallt under veckan har jag sett. Då blir jag lite skeptisk för även om han var klart bra vid spetssegern på Solvalla så var han 8-oddsare den gången och slog ur underläge. Satt fast senast då Tomas körde på chans, och det var krafter man behöver till denna start. Det är klart vettig spetschans och där stred han mycket bra vid segern och var rappare med nytt huvudlag till den starten. Ändå har jag svårt att jobba med Kontur till 3.35.

Bättre tror jag att 9 Certainly är för den har visat bra kapacitet för Ehlers. Nu hoppar Jorma Kontio upp vilket är stor skillnad, men läget är fel för häst som har svårt att gå i ryggar och risk det kan stänka en del i Bollnäs den här dagen. Kanske försöker Jorma köra till dödens och han kan plocka ner favoriten. Gick i dödens senast, och höll starkt.

Låga odds på dessa båda och för mig finns tre andra hästar att völja bland och jag spelar 6 Power Blaster. Han var betydligt hårdare spelad än Kontur då de möttes i nämnda Solvallastart, och Mika körde som han hade överlägsen häst och lade press i dödens, men i sista sväng gav hästen upp. Jag tror det var mentalt. Var jättefin i spets efter det då man satte på jänkarvagn för första gången, och gick undan mycket enkelt med sparat. Hoppade med svårt innerspår senast. Nu bättre läge och även om hästen mer är medium från start så borde han hitta ner i andraspår och han är nog bäst med rygglopp och med lite glid kan han absolut slå favoriterna. 8.00 är värt ett spel!

11 Madame af Djupmyra är fartfylld, men lite brydd blev jag då hon inte kunde plocka ner ledaren i lunchlopp för fyra starter sedan. Visade fin speed senast då det löste sig bra och hon kunde speeda ner Certainly. Gunnar och spår 11, det är sällan ett segerläge.

Rank: 2-9-6-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Power Blaster till oddset 8.00 hos Unibet.

10 Bollnäs – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

Jag tror nog att springspåren gör upp om ledningen, 6 Ara och 7 Daysofourlives.


Loppanalys:

Ganska mycket rundspel och två hästar i runt fyra gånger pengarna som favoriter hos Unibet. 3 Grevin Sisu står i 4.00 och han var oväntat bra senast, till och med riktigt bra. Trots att han eldade upp sig i ledningen då han fick en tryckare så kunde han vinna loppet. Nu är det voltstart vilket han bara testat en gång och det var i tävlingsdebuten! Hästen hade strul med nacken som unghäst och det gick inte att starta med volt då kuskarna skulle ta i hästen. Nu är det strulet över vad det verkar, men ändå lurigt och även hopplöst att veta hur han öppnar. Jag tror inte det blir snabbstart.

8 Marcos Gallon gillas mycket! En riktigt fin häst som är bra för denna klass och intrycket då han avgjorde näst senast var klart bra. På V75 senast löste det sig dåligt, men hästen gick bra sista 100. Nu är läget lurigt med spår 8 i volt och rygg på 1 Dugur som inte är snabb och han kan hamna en bit ner på innerspår och sedan måste han ha tur. Jag tänkte chansa med honom, men till 4.25 finns inget värde.

10 Danilo Brick är lite av Antonio Trot-light vad gäller att han alltid är betrodd men aldrig vinner lopp! Han har inte bästa biten till slut men var v75-tvåa bakom Gooner näst senast och senast var det bra finallopp. Unibet har 5.00, det är väl ganska rätt kan jag tycka.

Båda springspåren kan skrälla, 6 Ara spetsar sedan får vi se om 7 Daysofourlives kan överta. I så fall kan det vara vinnaren, men Westholm kör kanske i spets.

Svårt med spel här, men jag spelar h2h på 6 Ara (spets eller rygg ledaren) mot 12 Vicar som har spår 12 och oddsen känns fel med 2.25 på den som kommer sitta långt fram i loppet.

Rank: 8-10-3-6


Spelförslag:

Jag spelar h2h på 6 Ara mot 12 Vicar.

11 Bollnäs – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

1 Gooner verkar Daniel vilja köra i spets med och jag tror att han har bra chans att hålla upp, men han blir utmanad av 2 Marschall Match.


Loppanalys:

Ojämnt lopp där jag tror att någon av de tre med lägst odds vinner. 2 Marschall Match ”rekade” jag senast då han planenligt kördes till ledningen och stack undan på lätta fötter. Han ser ut att vara under kraftig utveckling och har vunnit med gott om sparat två senaste gångerna, och satt fast före det. Kommer han till ledningen igen så kan det bli tredje raka, eller så bör det bli tredje raka men det verkar som att det kan bli svar och då är det mer ovisst. Som 3-oddsare hade jag velat ha spets för att spela.

7 Västerbo Pokerface är upp en klass, men vinner man på 11,4 full väg med grovjobb på slutvarvet så duger man även i brons. Nu är det ändå lite ovisst med formen då hästen varit ifrån under vintern och har spår långt ut på vingen. Han gick med bike och goggles senast för första gången och verkar bli så igen – men över 3140 meter blir jag inte helt förvånad om man kommer ut med lugnare utrustning. Kanske är hästen bara bäst, men det är skor på och som helhet för många frågetecken för att spela till 3 ggr.

Jag är lite sugen på 1 Gooner som inte har sämre chans än de nämnda hästarna och här har man 5.15 vilket lockar. Han vann liknande lopp över tre varv på V75 före jul och det från ledningen. Daniel Wäjersten har härligt flow och han verkade inte tveka gällande taktiken med att köra i spets. Gooner var riktigt rask i E-tunda i november och jag tror inte att finnen tar en längd sida-sida. Då man inte bör vilja ”döda” Pokerface efter paus så kanske man kan dämpa rejält mitt i loppet och rinna undan.

Rank: 7-1-2-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Gooner till oddset 5.15 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!

Travtips
söndag 14.05, 28 februari
Det bjuds flera små, men ganska så trevliga startfält när Halmstadtravet agerar söndagsvärd. Flera av loppen är jämna och det går att hitta bra spel. De bästa hittar jag i eftermiddagens båda avslutande lopp. Nu tycker jag det är dags för Payet D.E. att få...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 17.08, 26 februari

Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.07, 26 februari

Boden 26 februari: Höga tankar om och hos Bertilsson

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 08.07, 26 februari

Lunch-draget Solvalla: En vinnare med Buller och Bang

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 12.28, 25 februari

Åby 25 februari: Eklundh – en trolig och den andre är lite mer rolig

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.41, 25 februari

Lunch-draget Kalmar: Jag fick tänka om

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 09:53, 01 mars 2021

Hur liten och steril är den svenska travsporten?

STRÄNGNÄS: Våren är redan här i Mälardalen. Vilka dagar vi haft senaste veckan. Låt oss hoppas på inte alltför många bakslag framöver vädermässigt. Bara mars ännu. Romme/STL Helt fel ute var jag när jag trodde att Romme skulle få problem med banan i lördag...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson