Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Bollnäs 16 januari: I kväll går vi på Cirkus

Bollnäs bör erbjuda gynnsamt underlag ikväll och spelmässigt ser det småspännande ut. Jag provar med flera vinnarspel och flera till rätt uppiggande odds. Bäst känsla har jag nog för en Cirkus-häst i det första spelloppet.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Bollnäs – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Moon Zappa öppnar snabbt och har bra chans att spetsa. För att vinna. William Eriksson har dock lovat att ge järnet med 6 Carmencita Majo och de kan verkligen röra till det och kanske ta sig förbi. Jag spelar på det. Nedstruken två hack dessutom.


Loppanalys:

1 Moon Zappa är tufft betrodd och på papperet ser det ut som spets och slut. I min spetsnalays här ovan kan ni se att jag har en annan fundering/förhoppning och missar favoriten spets så kan det lätt bli strul. En  bra häst men någon direkt stjärna är det inte vi talar om.

Jag har gillat vad jag sett av Röcklingers 5 Västerbo Cirkus på slutet och denne brukar avsluta vasst. Hon sköt till fint även senast och såg riktigt bra ut. Kan vinna oavsett men extra gynnsamt om favoriten får trafikstrul så klart.

10 Rally Carin har visat form och blir det körning så kan hon komma in i matchen och överraska.

4 R.K.Rapida duger fint men har varit krasslig och formen är knappast på topp. Lär smyga.

Rank: 5-1-10-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Västerbo Cirkus till oddset 3.50.

5 Bollnäs – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

6 Järvsö Fux har härligt läge med ensamt springspår och Ohlsson. Vettig chans på spets men 3 Elvis Tabac kan vara hotet då Järvö Fux kan vara lite svår och speciellt in i kurvan. Elvis Tabac är snabb och Lukas vill ha spets. Även här hoppas jag favoriten får trafikstrul.


Loppanalys:

Hårt betrodde 6 Järvsö Fux kan givetvis leda detta runt om men hästen har kämpigt med stilen titt som tätt och är ingen pålitlig sak. Farten duger dock bra och spets skulle underlätta.

3 Elvis Tabac försöker ta emot och denne höll bra från spets senast. Känns kanske lite sprinteraktig men har vunnit över lång väg och Lukas känner sig inte besegrad.

Hårt spelaf i comeback är 4 Haga Bruden. Bra häst men tränaren ligger mycket lågt och pratar om snällt upplägg. Bör klara spåret fint.

Jag går på 2 Grude Eld som höll bra senast och har nu fått lopp i kroppen. Oskar känner sig inte besegrad och Grude Eld i form hävdar sig väl i detta gäng. Kan vinna till roligt odds.

1 Kolar Ville har läget och är inte oäven. Det känns  lite tufft för tilläggshästarna. 11 Vesle Maia har i alla fall fin fart i kroppen. 7 Linda Kavat kan skrälla med klaff.

Rank: 6-2-3-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Grude Eld till oddset 25.00.

6 Bollnäs – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

Lite lurigt. Kan bli 4 Ekebys Ia till tät. Borde släppa och 2 Axl Brown kan få överta.


Loppanalys:

2 Axl Brown har jag verkligen gillat intrycken av på slutet. Var inte lika fin senast och Arvidsson tror det kan ha berott på isbanan som inte passade hästen. Det blev också lite ryckigt kört och hästen är fortsatt bra i jobben. Kan tänkas få överta spets efter ett ett tag dessutom. Jag är dock inte helt säker på att knallformen finns kvar och jag går emot. Arvidsson tränar också 11 Ediego som han varnar för. Fin i jobb och duger bra felfri.

Mitt lir i loppet blir 12 I.T.Inventor. En häst med härlig styrka och inställning. Tyvärr fungerar han inte alltid men senast var det ett bra besked och hästen verkar fräschare nu. Tål att gå en låg och rejäl repa i spåren och det kan behövas från detta läge. Kommer han fram utvändigt ledaren så blir han inte så lätt att stå emot och jag lirar.

6 Uret är hårt betrodd och kan absolut vinna. 1 Carlos Messi var positiv och stark senast och William är nöjd men tror inte på spets. Jätteskrällen kan heta 9 Julian Sand som varit fin i banjobb i ny regi.

Rank: 12-2-6-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 I.T.Inventor till oddset 5.75.

7 Bollnäs – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

5 Eigelands Fredrik brukar dra iväg snabbt ur volten och kan ta sig förbi stallkamraten 1 Häsen Räsern. Ohlsson är dock vass från innern.


Loppanalys:

Ett kallblodslopp och jag har lite svårt att ta ordentlig ställning. Det är så pass intressant odds på 11 Edbest att jag provar med denne. Med Djuse och det känns bra. Edbest har inte startat sedan slutet september så visst är det något av en chansning. Hästen blev förkyld i samband med sin senaste start och fick vila. Är nu rejält tränad med bland annat intervaller. Inte vässad alls på något sätt och det kan saknas tempo säger tränaren men hästen känns i alla fall stark och fin. Edbest är rejäl av sig och är formen någorlunda bra direkt så duger hästen fint.

7 Dånpilen har sett stark ut men tappat travet till slut i sina senaste starter. Rosén har ingen jättebra förklaring men det kan bero på att hästen gått med brodd runt om de två senaste. Nu blir det sommarskott och hästen uppträder normalt. Ska köras i ryggar ikväll. Given felfri. Det viktigaste är nog att hästen sköter sig och får upp självförtroendet igen och jag avstår.

1 Häsen Räsern får en fin resa och bör sluta i striden även om det inte är någon av mina favorithästar direkt. Var fullt godkänd senast och har läge och Ohlsson.

3 Järvsömalla räknas också från passande  läge.

Rank: 11-7-1-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Edbest till oddset 8.50.

8 Bollnäs – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

En felfri 5 Cyrius d´Ariane lär nog köras till tidig tät men spår fem kan ställa till det. 7 Pirate Broline kan spetsa initialt.


Loppanalys:

5 Cyruis d´Ariane gör debut för Melkko och hästen blir inte lätt att besegra felfri. Melkko har varit lågmåld om ett par nyförvärv i veckan men här låter hon mer nöjd och hennes häst är bra. Var med i Harpers i fjol men utan att räcka. Inget Harpers ikväll direkt. Däremot kan spår fem ställa till det och hästen hade samma spår i just Harpers. Gick då iväg men det såg trassligt ut. Lågt odds och inget jag vill hamna på.

Jag går i stället på hedershästen 12 Super Zanthos som är snudd på bra varje gång. Senast avslutade han piggt då Propulsion vann och före det vann Digital Ink. Lite skillnad på hästar här. Före det vann Super Zanthos på bra sätt och här bör han känna sig rätt morsk. En felfri favorit blir kanske för svår men övriga matchar han säkert. Kan blåsa ner allt.

4 Pikachu Face duger bra. Känns fin hälsar Croon men han hälsar också att formen är lite svårbedömd då hans hästar varit lite down ett tag.

Katja Melkko har även 11 Herrera Boko med. En hygglig häst men ingen stjärna och en av flera.

Rank: 5-12-4-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Super Zanthos till oddset 6.75.

9 Bollnäs – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

4 Chiptime öppar riktigt bra och bör spetsa.


Loppanalys:

Kaj hälsar att 4 Chiptime är hans möjlighet ikväll. Hans häst är mycket startsnabb och kan leda detta runt om. Hästen är dock vassare första biten än sista biten och det kan ta emot.

Riktigt bra form har 6 Classics Never Die som var tuffare än Chiptime nyligen. Lalles häst är tuff men ändå inte sista biten och det vimlar av andraplatser. Kan vinna detta från utvändigt ledaren men det är alltid risk att någon slår av honom sista biten. Nu blir det bike och det är plus.

De två favoriterna kan köra tufft mot varandra. Tuff körning gynnar 9 Mr Charming som kommer från seger. Fick då en vilsam resa signerad Djuse som kör igen. Det var första med honom senast. Kan få en fin resa i draget och jag chansar på Mr Charming som vinnare. Är ingen glänsare men form och kusk och tempo kan gynna.

1 Chandon har läget för en smaskig resa och är inte borta.

Rank: 6-4-9-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Mr Charming till oddset 11.00.

 


 

Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson