Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Bollnäs 15 september: Östre mot nya segrar i öster

Två vinnarspel satt fint i går kväll men två andraplatser som knappt besegrade och en tapper tjugooddsare som trea gnager. Nya tag och nu är det Bollnäs som gäller. Vi använder oss av fem vinnarspel och nyckelpersonen gästar oss från Norge. Ole Johan Östre är ständigt segerfarlig vid sina frekventa besök och han får två vinnarspel i kväll. Med ett kallblod från tät och ett från kön.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Bollnäs – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

3 Borups Tornado har mycket god chans att nå spets. Ingen lär bråka.


Loppanalys:

3 Borups Tornado har varit mycket fin vid två segrar efter tidig spets på slutet och det ser verkligen upplagt ut för ny spetsseger. Motståndet skrämmer inte och hästen är klart bra för klassen. Det bör bli spets och bestämma. Till lågt odds och inget att attackera på vinnarspelet. Vi söker vidare i andra lopp. 1.40 får vackert vara men tack ändå.

12 Perfect Dynamite och 14 Västerbo Grosbois är två bra hästar som jagar från dubbla tillägg. Perfect Dynamite har pausat och är något svårbedömd, Västerbo Grosbois kunde inte göra mycket från kön senast.

1 Ediego bör serveras en fin resa från spår ett och greja en fin placering.

Rank: 3-12-14-1


Spelförslag:

Jag står över spel.

5 Bollnäs – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

3 Ängsbrage är snabb i benen och men det blir nog tufft att komma förbi 1 Prinsen. Prinsen är dock ovan voltstart i Östres regi så osvuret är bäst.


Loppanalys:

Ole Johan Östre är het då han gästar Sverige och här har den segerhungrige norrmannen fin chans med 1 Prinsen. Denne vann överlägset från spets näst senast och har fin spetschans på nytt. Prinsen visade fortsatt fin form i uttagningslopp till Kriteriet senast och avslutade fint. Inte långt borta från finalplats. Svårfångad från tät här. Östre är mycket nöjd med sin häst och tror att körspö är klart plus men däremot vet han  inte hur hästen öppnar i volten. Kan nog vinna även med ryggresa.

3 Ängsbrage är en fin typ som säkert kan rekordsänka en del. Skulle Olsen sno åt sig ledningen och störa för Prinsen så kan det bli seger.

Perssons duo 4 Järvsö Ola och 6 Guli Em är fartfyllda och kan duga om favoriten bränner.

8 Soldhöjdens Drake har varit ute i tuffa årggångslopp och är en fin modell. Tränarkörd nu och minus på det.

Rank: 1-3-6-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Prinsen till oddset  1.85 hos Unibet.

6 Bollnäs – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

5 L.L.Royal kan öppna bra. Invändiga spetshoten är strukna och det ser ut som spets för L.L. Royal. Bara hästen är tillräckligt avslappnad i startmomentet.


Loppanalys:

Här går jag på fine 5 L.L.Royal även om formen är något oviss. Synd med strykningarna i loppet då det fina oddset dök ordentligt.Det här är en kapabel sort som dock löpt sämre i sina senaste starter. Li berättar att hästen var inte kurant men nu har valacken pustat och Li hälsar att han känns fin igen. Han är inte vässad i banjobb men känns som han ska och Li tycker att motståndet snarast ser enklare ut än vanligt. Och det sa hon innan de tuffaste motståndarna var strukna. Hon räknar med god insats och vettig chans. Jag kan köpa det och det finns ser ut som spets. Han kan vara lite spänd då starten går men är annars riktigt snabb. Fyra gånger i spets har slutat med tre segrar och vid förlusten vann Don Fanucci Zet.

6 Duglas gav ett ettrigt intryck efter att ha forcerats till spets senast och kan duga även om det ser lite tuffare ut. 11 Jackpot Band och 10 Showtimejackflower räknas från bakspåren men det borde inte det tempo som behövs för att de ska gynnas. Gynnas dock av strykningarna.

Rank: 5-6-11-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 L.L.Royal till oddset  4.75 hos Unibet.

7 Bollnäs – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

2 Optandsfröken är rask. 6 Aas Balder som är i fin form öppnar bra och har god chans att brisa till tät.


Loppanalys:

6 Aas Balder har visat mycket fin form och har god chans att leda detta från start till mål. Näst senast kördes tolvåringen tidigt till spets och vann Guldtäcket lätt.  Senast blev det startgalopp och sedan en mycket bra upphämtning. Aas Balder har öppnat bra bakom bilen tidigare och startsnabbheten lär inte vara sämre i nuvarande fina form. Har inget emot att löpa i ryggar men här över kort distans gör det inte ont att nå spets. Har fin chans även med ryggresa och det är Mats Djuse upp som vid segern näst senast. Fortsatt fin i jobb och bra uppgift. Oddset är ett gränsfall och man kan även stå över.

3 Spik Loke avslutade fullt godkänt senast och har fint läge. Vinner inte så ofta men är ett givet motbud.

5 Kaksen kördes offensivt senast och tappade stilen något till slut. Är inte ofarlig om travet stämmer.

1 Gullkongen är grundkapabel och bör få en fin resa. Vann knappt från spets senast.

Rank: 6-3-5-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Aas Balder till oddset  1.70 hos Unibet.

8 Bollnäs – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Sol Sota kan streta på ett tag i ledningen.


Loppanalys:

Östre har ny vettig chans med kallblod. Här med lånestyrningen 14 Klack Tore. Denne hade vunnit utan galopp redan näst senast men senast gick det vägen. Vann då på rejält sätt efter en löpning utvändigt ledaren under slutvarvet. Jag tror Tore har rätt bra chans att kliva runt till seger i detta gång. Han har tränat fint efter senast men det gäller att han sköter sig.

8 Klack Ymer kan också en del men har varit ifrån efter sjukdom. Har varit lite trög att få igång och man ligger lågt. Inte het nu.

JOP har 13 Järvsö Tord (duger men osäker. Tillfixad nu och fungerar kanske) samt 12 B.W,Kungen (varit ifrån men har besegrat Klack Tore tidigare). De räknas även om det finns frågetecken.

6 Reine W. var fin vid spetssegern senast. Då över kort distans och med Jansson.

Många om budet här men jag tror Klack Tore har hygglig chans och spelar.

Rank: 14-13-12-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 14 Klack Tore till oddset  4.50 hos Unibet.

9 Bollnäs – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

Flera snabba. 5 Avantis Red Witch öppnar snabbt men brukar kunna släppa. 6 Lupin Håleryd trivs i tät och Dunder lär dundra på mot tät.


Loppanalys:

Robert Dunder verkar ha acklimatiserat sig väl på sitt nya ställe i Sundsvallstrakten och hästarna visar fin form. Här har han 6 Lupin Håleryd efter uppehåll som han är nöjd med. Jag tror det kan bli spets och därifrån har hans häst gjort sitt bästa lopp. Tror de kan leda runt om och spelar.

8 Global U.S.A. har sämre läge men hon kan rätt mycket och har lopp i sig, Wäjersten är vass. Hans sto lär vara vassare nu med loppet i sig men det behövs också från detta läge.

11 First Ideal Man stånkar på bra i tuffa gäng. Farlig om det blir hårt tempo på loppet.

9 Vanilla Pod galopperade senast och har pustat. Det finns bra fart i henne. 2 Blue Star Cantab var inte långt borta från seger senast och har prima läge.

Rank: 6-8-11-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Lupin Håleryd till oddset  5.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson