Just nu:
15.17 Jägersro 16 januari: Gareth Boko är dagens bästa spetsvinnare!
15.15 Umåker 15 januari: Rurik Kjötar gillar min skrällidé
15.05 Franska toppkuskar ställer in – efter positivt covid-test
13.53 Nominerat till Hästgalan
11.17 Lunch-draget Romme: Har jag glömt att ringa någon…
09.19 Svensk Travsport skapar ny modell för uppfödarpremier
08.28 Skada för Urlo dei Venti – karriären sannolikt över
15.38 Åby 14 januari: Dansk idé i avslutningen
14.46 Golden Bridge efter vass spurt i Cagnes-sur-Mer
13.27 Inför: Prix de Belgique

Bollnäs 10 januari: Gnistrande avslutning på dagen

Det är söndag igen och årspremiären på Bollnästravet står på dagens agenda. Någon särskilt märklig omgång kanske det inte är, men flera av loppen känns öppna och att hitta spel ska ändå funka. Min bästa vinnare hittas i epilogen där jag tror Twinkle Face kommer bli riktigt svår att rubba. Det roligaste draget hittar vi i loppet före; Topnotch Liss kommer inte bli speciellt betrodd.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Bollnäs – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

1 Global Wannabe brukar öppna riktigt fort och ska vara svår att sno spets ifrån. 2 Stiernhööks Siri har dock också visat startsnabba tendenser och kan utmana, utifrån är 7 Staro Nessie en faktor om laddning.


Loppanalys:

7 Staro Nessie blir mitt bud i det här stoloppet. Det är en riktigt fin sort för klassen som fortsätter att visa fin form. Mycket lätt från spets för tre starter sedan, avslutade sylvasst efter sent fritt därefter och höll farten fullt godkänt efter att ha lett anfallet sista 850 i spåren senast. Har hamnat en bit ut bakom vingen här, men hästen är snabb ut och kommer i alla fall att kunna finna en bra position. Jag tror det är fältet bästa häst och att hon avgör till slut.

1 Global Wannabe gav sig från spets senast men hade i och för sig fått en tung väg dit och lite press på vägen. Ser man till insatserna före det har hon varit riktigt fin och hon måste vara given i segerstriden också nu. Är riktigt kvick ut och ska ses som spetsfavorit; det kan vara så enkelt att hon leder runt om.

4 Exklusiva Liss stod för en riktigt positiv insats senast. Gjorde comeback efter fem månader, men vann ändå mycket säkert trots en resa hela vägen utvändigt om ledaren. En häst som tycks ha styrkan som främsta vapen och särskilt med tanke på att hon var i avsaknad av lopp inför senast, måste hon ses som en allvarlig segerkandidat här.

2 Stiernhööks Siri ska verkligen inte nonchaleras. Hade en bra sejour i somras och visat uppåtform igen senast då hon avslutade väldigt bra från tråkigt läge. Nu är spåret i gengäld perfekt och då hon är bra ut från start, är en bra resa garanterad. Fältets andra outsider är 5 Zola T.P. som förvisso var ute mot ett enklare gäng senast, men avgjorde hur lätt som helst efter en effektiv spurt. Ska inte glömmas här.

Rank: 7-1-4-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Staro Nessie till oddset 3.00 hos Unibet.

5 Bollnäs – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

3 Klack Blixten öppnar bra och är spetsaktuell. 4 Trollskärs Alvin är också snabb ut, men har fått fel läge. Mest troliga scenariot är dock att 6 Wild Donnan kommer till spets, antingen av egen kraft eller att hon blir nedsläppt kort efter start.


Loppanalys:

6 Wild Donnan borde ses med en mycket bra chans här. Vann på ett rejält vis för tre starter sedan, galopperade därefter i invändigt läge utan att ha slutsålt mot ett bra gäng och var senast duktig bakom en mycket bra vinnare. Motståndet i dag känns mer överkomligt än på sistone och då den här startsnabba damen fått springspår talar väldigt mycket för att hon kommer tidigt till täten. Över kort distans kommer hon bli svårfångad.

3 Klack Blixten var mycket positivt senast då han spurtvann till glatt odds. Intrycket var fint; hästen avgjorde mycket lätt i vida spår. Fått ett bra läge här och brukar kunna öppna bra. Spets, eller kanske mer troligt, rygg på ledande tipsettan, är sannolikt och därifrån är han huvudkonkurrenten.

10 G.G. Qurre har inte vunnit på ett tag men står för väldigt jämna och stabila insatser varje gång. Har mött meriterade hästar i några av de senaste starterna och borde hävda sig väl i det här sällskapet. Med klaff är han med och slåss om det.

12 Nelson begåvades med ett uselt läge, men jag tycker inte vi ska räkna ut den här hästen för det. Har visat mycket bra form i flera starter nu. Var inte långt från Klack Blixten näst senast efter ett lopp i dödens och stretade emot bra från spets senast. Med lite tur och tempo kan han slå till.

5 Vårbusan är sett till kapacitet på nivå med de bästa i fältet men har visat mycket galopper på den senaste tiden och återkommer nu efter ett par månaders uppehåll; fältets stora luring. 8 Högheimsfax visade fin stil vid två raka i oktober och är tänkbar om samma form i dag.

Rank: 6-3-10-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Wild Donnan till oddset 1.85 hos Unibet.

6 Bollnäs – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

1 Procedure Turn är hygglig ut och kan tänkas prova, annars öppnade 3 Capone Vox bra näst senast och känns som favorit på ledningen i ovisst lopp. 7 Gavroche Boko är nog den allra raskaste och kan komma till spets om full laddning.


Loppanalys:

9 Global Bitcoin tycker jag känns som den givna tipsettan i loppet. Hon övertygade vid sin hittills enda seger, för två starter sedan, när hon avgjorde problemfritt från dödens. Senast felade hon på frammarsch inför sista kurvan, men återkom efteråt på piggt sätt för att bli sexa. Det känns som om det finns en hel del kunnande i den här fuxan och det ska sägas att det här inte är något direkt märkvärdigt motstånd. Står Global Bitcoin bara på benen är det en toppchans.

3 Capone Vox letar efter första segern och kanske kan den komma nu. Stretade emot på ett klart bra sätt i ledningen näst senast, men fick ge sig kort före mål. Öppnade över medel då och det finns fog för att tro att det kan bli taktpinnen igen. Lär leda länge i så fall.

12 Viggo La Ma är en av fältets mer meriterade, har bara en seger på 21 starter, men uppträder stabilt. Farten finns definitivt för att segerstrida i loppet och prickar man bara rätt från det tråkiga läget kan valacken vara med långt framme.

1 Procedure Turn har kanske inte glänst direkt ännu i karriären, men insatsen näst senast var inte så dum och läget i dag är tilltalande. Har klivit iväg hyggligt tidigare och borde kunna skaffa sig en bra position. En av många outsiders i ett lopp som blir väldigt öppet om mitt tips kommer bort. Vi ska nämna 4 Cinzano Frontline som inte har någon vacker rad, men besitter fartresurser som gör honom intressant om felfri. 7 Gavroche Boko är snabb ut men har varit ifrån länge och är mycket svårbedömd.

Rank: 9-3-12-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Global Bitcoin till oddset 2.15 hos Unibet.

7 Bollnäs – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

1 Woodline Avenue borde inte kunna svara 2 Like A Monster som har läget för att ta ledningen. 3 Topover är dock rask ut och lär laddas och kan mycket väl komma före, sedan är frågan om man också vill köra i spets.


Loppanalys:

2 Like A Monster är ingen dum fyraåring som hunnit med att visa fin kapacitet i sina starter hittills. Vid den ännu enda segern avgjorde han med en rivig speed när det väl blev fritt spelrum. På sistone har han mött rätt så hyggligt motstånd och det såg ut som om hästen gick över mål med en hel del krafter kvar senast. Like A Monster har öppnat fort tidigare och når han ledningen här får nog motståndet köra om andrapriset, i annat fall är spåret perfekt och han ska ses med bra chans från alla positioner.

1 Woodline Avenue har gjort ett par starter efter ett skadeuppehåll och närmar sig nog toppformen. Gick mer än godkänt som tvåa senast och ställs inför en intressant uppgift nu. Jag tror knappast att det blir spets här, men en fin resa borde det bli och på kapacitet är fuxen given nummer två i loppet och då Like A Monster blir tung favorit, ett intressant motspel.

10 Text Man Hörsta såg fin ut vid den hittills enda segern i karriären, i slutet av oktober, kan inte utnyttja sin startsnabbhet den här gången men läget behöver inte vara helt fel för det. Fartmässigt är hästen bland de bästa i fältet och han räknas vid favoritfall.

5 Super Hörsta är utan seger på femtio starter och känns kanske därmed inte direkt spishet i loppet, men formen är nog betydligt bättre än vad raden ger sken av. Får Rikard Skoglund upp nu och det är trots allt inget jättetufft motstånd, så man får ha med honom som en luring. 3 Topover har inte direkt rosat marknaden i de senaste starterna, men besitter startsnabbhet och är en kandidat på ledningen nu. Över kort distans betyder det mycket, ännu en luring i fältet.

Rank: 2-1-10-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Woodline Avenue till oddset 6.25 hos Unibet.

8 Bollnäs – Spelstopp 16.28

Spetsstriden:

1 Spang Jerkeld och kanske framför allt 2 Rönningseld är snabba ut men det är även 3 Lindens Prio Ett som säkert anses som en god rygg att få. Den sistnämnde är klar spetsfavorit.


Loppanalys:

3 Lindens Prio Ett blir mitt val i ett lopp som, i alla fall på pappret, ser ut som ett typiskt ”tvåhästars”. Valacken har visat riktigt fin stil i de senaste starterna och kom med två stabila segrar inför framträdandet på Bergsåker senast. Då såg han ut att från dödens ha slagit klorna i ledaren när en snöplig galopp kom 600 kvar, men hästen återkom starkt och lägger man ihop ett och ett hade han nog haft tre raka utan den galoppen. Lindens Prio Ett öppnar bra och mycket talar för ledningen nu. Då blir han inte lätt att ta ned.

5 Kattens Moddy är dock ett tufft motbud. En fyraåring med mycket utveckling som verkligen fått upp farten senaste månaden. Kommer till det här loppet med två raka segrar, båda tagna i överlägsen stil. Stämmer min analys är risken uppenbar att han får arbeta utvändigt om ledande Lindens Prio Ett den här gången, men så som hästen sett ut på sistone kan han definitivt vinna ändå.

1 Spang Jerkeld är i så fall tredje hästen i fältet. Spetsade från bricka åtta för två starter sedan och tog en komfortabel seger. Hästen kan med andra ord kliva iväg snabbt och scenariot kan nog vara rygg på ledaren den här gången. Kan slå till med lite flax.

10 Pyssel saknar ännu seger men är nog bättre än så. Hästen stretade på bra senast och formraden visar nog inte en helt rättvis bild. Förstavalet för den som vill leta skräll i loppet, men vi kan också nämna 6 Läckra Leffe och 7 Odin af Sola som i grunden är rätt så kapabla men inte visat något på en längre tid.

Rank: 3-5-1-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Lindens Prio Ett till oddset 3.00 hos Unibet.

9 Bollnäs – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

Lurig spetsstrid där 8 Åsens Boggie nog är den snabbaste, men från bricka åtta är det alltid svårt att ta täten. 2 Vickie Frontline, 4 Jonatan Trot och 6 Applejack Mile är alla snabba ut, men kanske inte vill anföra över lång distans någon av dem. Kan bli så att 3 Ingesson kommer till täten före 500 meter.


Loppanalys:

3 Ingesson har matchats i tuffare omgivningar än den här men inte haft stolpe in direkt. Senast blev det dock seger då han efter en förmånlig resa kunde avgöra väldigt lätt på Färjestad med full spänst över mål. Ingesson är knappast snabb ut, men det är inte alls omöjligt att han släpps till spets efter en bit och då är han givetvis svårslagen. Ska vara favorit i loppet, men kan nog bli lite väl mycket spelad så jag provar en roligare kantboll.

10 Topnotch Liss blir mitt spel i loppet. Valacken hade en riktigt fin sejour i somras och har nu gjort två starter efter ett uppehåll och visade senast att toppformen nog är nära annalkande. Fick då tåga på redan varvet från mål ute i spåren, men höll klart positivt. Distansen i dag är den rätta och även om läget kräver lite medgång under vägen, tror jag han kan bli väldigt farlig till slut.

5 Flame of Fortune är på uppåtgående och kommer från en fin seger; gick då en tung avslutning och hann fram kort före mål och lämnade ett fint intryck. Wäjersten har bra snurr på stallet och även om det är lite hårdare emot i dag borde den här hästen ses som en mycket tidig utmanare.

11 Unarmed Face trivdes varken med banan eller den korta distansen senast, men gjorde inget dåligt lopp. Det rör sig om en häst som gjort en räcka fina insatser ett tag nu och det måste bli en seger i raden inom kort. Distansen i dag är betydligt bättre och hästen besitter en vass avslutning; får han spara sitt krut till slut kan det räcka långt.

2 Vickie Frontline är inget att lita på, det kan bli galopp men det kan också bli ledningen då hon är rask från start. I vilket fall är formen riktigt fin och hon gick en stark återhämtning efter galopp senast. Är absolut värd att ta med i beaktan här.

8 Åsens Boggie är mycket snabb ut och det finns en möjlighet att han spetsar trots läget. Då kan han definitivt bli att räkna med, men hästen såg inte tokvass ut senast så för formen sätter vi ett frågetecken. 4 Jonatan Trot är startkvick och kan skaffa sig en bra position, en skräll. 7 Gorgeous Lime vinner sällan men är i gengäld stabil och får dessutom Ohlsson upp nu. 12 Castleman är en av fältets bättre hästar, men har varit ifrån länge och borde behöva loppet.

Rank: 3-10-5-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Topnotch Liss till oddset 17.00 och plats till oddset 3.75 hos Unibet.

  • 10 topnotch liss, vinnare&PLATS

10 Bollnäs – Spelstopp 17.08

Spetsstriden:

2 Got to Dash är snabb ut och har perfekt läge, 5 Il Mio Hooligan kan också lägga iväg men körs knappast i spets. 6 Twinkle Face har visat riktigt fina resurser från start och ska ha bra chans att komma först till plankan vid full laddning.


Loppanalys:

6 Twinkle Face borde ha en väldigt bra uppgift i epilogen. Fuxan provade Axevalla på nyårsafton i Sylvesterloppet men klarade inte voltstart och gjorde bort sig direkt. I starten före det har hon dock sett väldigt vass ut och spurten till delad seger i Guldklockan var läcker. Stoet har visat förut att hon kan öppna mycket fort och över kort distans är det min tro att man testar det som går från början för att komma till ledningen. Lyckas det, borde det bli mycket svårt för övriga att slå henne, men samtidigt är ledningen knappast något måste. Given tipsetta i loppet.

2 Got to Dash har inte startat på ett par veckor, men var positiv i senaste starten där han såg ut att gå över mål med krafter kvar. En häst av rikstoto-kaliber som ska hävda sig väl i det här sällskapet och sitter på leken från början då han är riktigt kvick ut. Ledningen eller rygg på Twinkle Face känns som de två möjligheterna; i båda fallen främsta motbudet.

1 Dexter Brick är också en segerkandidat. Gjorde bort sig med galopp senast men återkom helt okej och hade krafter kvar i kön bakom överlägsne Chapuy. I full form duger han långt här och även om man knappast kan dra nytta av innerspåret, ses han tidigt i striden.

9 Vincent Chase felade in i sista sväng senast i ett försök till Bronsdivisionen och såg inte ut att ha slut på krafter direkt då, i ett invändigt läge. Har startat frekvent på rikstoton senaste tiden och ska räcka långt i det här gänget. Det kan bli rejäl körning från början och då är ett sådant här läge inte alls dumt. Loppets outsider nummer ett.

3 I’ll Fix It kan räcka långt här och har bra läge, men formen känns dunkel. Det samma gäller för 7 Tale of Jacks och 8 Concrete Dee som båda har hög kapacitet men inte startat på väldigt länge och från de här lägena nog ska få svårt att vinna.

Rank: 6-2-1-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Twinkle Face till oddset 2.35 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Jägersro 16 januari: Gareth Boko är dagens bästa spetsvinnare!

Travtips
fredag 15.17, 15 januari
Bra spelkväll i onsdags där det blev träff på tre fina spetsvinnare. Ethoca var den med högst odds och det var en fin 6-oddsare som hann förbi favoriten helt enligt plan och spårade hem loppet. Alpha Scarlet R.R. levererade enligt plan som min bästa vin...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.15, 15 januari

Umåker 15 januari: Rurik Kjötar gillar min skrällidé

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.17, 15 januari

Lunch-draget Romme: Har jag glömt att ringa någon…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 14 januari

Åby 14 januari: Dansk idé i avslutningen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 14.32, 13 januari

Bjerke/Solvalla 13 januari: Alpha är först även till slut!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.37, 12 januari

Eskilstuna 12 januari: Djuse-bröderna de äldre – också segersugna

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:02, 13 januari 2021

Var har alla fina unghästar tagit vägen?

STRÄNGNÄS: Äntligen vinter här i Mälardalen. Ordentligt kallt. Det kommer göra gott för att ta död på ett gäng tråkiga parasiter i jordskorpan. Tyvärr enbart skarsnö. Hästar tycker inte om den typen av snö. Inte för andra djur i vår skog heller för den del...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson