Bollnäs 1 oktober: Uffe med chanser men en fyrbent Gutt fra Norge är draget

Bollnäs rattar kvällens race och jag spelar med en salig blandning av någon betrodd hästar samt flera något mindre betrodda. Goop skickar upp två hästar och båda spelas. Uffe Ohlsson kör en av dessa och han är i nyckelkuskposition i kväll. I det avslutande spelloppet hoppas jag dock på en viss Tobbe Jansson. Bakom ett drag från Norge. Tobbe och kallblod!! Det gillas!!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Bollnäs – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

3 Isa är startsnabb men har varit struken inför detta och bör kanske smygas över lång distans. 4 Jasmine de Veluwe kan tidigt vara i tät.


Loppanalys:

Goop sänder upp 9 Aper Mede S.M. till Bollnäs och Uffe får chansen. Jag tror det kan gå bra och spelar. Aper Mede har visat fin form och var enbart besegrad av en smygkörd häst senast. Goopens häst avslutade då bra och gjorde så även vid seger näst senast. Då över samma distans som nu och Goop vet som vanligt vad han gör då han skickar upp henne till Norrland över lång distans. Bra chans att hon är tuffast och avgör sista halvvarvet. Nu med bike.

4 Jasmine de Veluwe kan nå spets för att sälja sig dyrt. 3 Isa är snabb men har varit struken och smygs nog över lång distans. Formen är oviss. 1 Ies Juvel bör få en fin resa och är inte borta. 5 Love No More duger men duktiga Katja Melkko visar ingen superstallform för dagen.

Rank: 9-4-3-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Aper Mede S.M. till oddset  4.15 hos Unibet.

5 Bollnäs – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Åsasindy är snabb och med enbart två hästar på startvolten bör hon leda länge.


Loppanalys:

4 Tangen Tore är klar favorit och han gör det bra i lite stötig stil och jag är inte helt såld på honom. Vill fälla som favorit.

1 Åsasindy har visat fin fart vid segrarna och hon lär leda länge och kanske hela vägen. Hon möter dock allt tuffare och jag letar vidare.

Bra kapacitet har 8 Klack Tore som felfri kan runda allt. Senast blev det ett par galopper men två av dessa var i trånga situationer och det klarade inte Tore av. Fartmässigt duger han gott och han tränar bra. Nu blir det barfota fram och det är mycket spännande på den här hästen. Östre rekommenderade det efter senast och det kan nog vara rätt medicin. Tore var mycket bra vid segern näst senast och vi lirar.

6 Blixen visade fin fart senast och kämpar på fint.

Rank: 8-4-1-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Klack Tore till oddset  6.00 hos Unibet.

6 Bollnäs – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

5 Fiery har öppnat rätt bra tidigare och kan spetsa från spår mitt bakom bilen. 2 Excellent Liss kan vara motbudet.


Loppanalys:

12 Versace Face har inlett bra och blir bättre för varje start. Senast togs också första segern och det var på ett rejält sätt efter resa mestadels utvändigt ledaren. Redéns häst lär inte vara sämre nu och då han tål en del grovjobb i denna låga klass så hämmar läget honom mindre. Tror att Uffe kör fram tidigt och reglerar fältet.

Wäjerstens hästar vinner på i jämn ström och hans 2 Excellent Liss och 1 Berra Steel är båda tidiga bud. Excellent Liss vann från spets näst senast (kan spetsa igen) och Berra Steel testade med Kriterie-kval utan att räcka senast. Fina startspår och de räknas.

9 Figaro Brick kan en del men det kan behövas lopp i kroppen.

Rank: 12-2-1-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Versace Face till oddset 2.50 hos Unibet.

7 Bollnäs – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

2 Se På Mig kan leda ett tag.


Loppanalys:

Ett öppet kallblodslopp och knepigt att hitta draget. 10 Granetta vinner väl om hon fungerar men hon är inne i en knepig period och beter sig inte som bäst. Mycket vass på speed men hon ska sköta sig också.

11 Alfie är betydligt mer jämn och säker och duger fint men vinner inte på beställning.

7 Valle Tina var duktig vid segrarna och kan vara draget men hon var inte så vass senast och Steinseth ligger lite lågt. Låt vara att banan var svår och krävande senast och det kan ha varit förklaringen och vid normal form duger hon fint.

5 Järvsö Majlis inledde fint men hon verkar ha ledsnat något för dagen och inget jag vill gå på. Persson tycker hon verkar uppåt nu men jag vill se lite bättring.

Jag chansspelar snabba 6 Lill Brisa även om jag anser att hon är vassast över kort distans. Senast brisades hon lite väl snabbt till spets och det blev galopp med bra upphämtning därefter. Kan avsluta vasst om hon håller ihop travet och jag går på det.

Rank: 6-10-11-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Lill Brisa till oddset  8.75 hos Unibet.

8 Bollnäs – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

En felfri 4 Disco Volante bör braka till spets per omgående. Han är mycket snabb.


Loppanalys:

4 Disco Volante återkommer efter uppehåll och har bra chans direkt. Han har flera gånger gått bra direkt efter uppehåll och han gillar hösten bättre än sommaren. Det är bra rapporter från stall Tarzan och felfri lär det bli spets och då ska han vara mycket svårslagen här. Det finns en liten risk att han är för ivrig och gör bort sig dock. Anmäld barfota runt om nu är plus och i spets blir det väl lugna gatan. Disco är ändå ingen häst jag litar på och som favorit vill jag chansa emot. Han kan vara borta direkt.

2 Bucks to Burn gör det bra mest varje gång. Vann lätt senast och har utsökt läge här.

7 Chianti såg laddad ut senast via 08,5 sista 800 m. Spåret är långt ut men fältet är litet och även om Chianti sällan vinner så provar jag ett chansspel då jag gillade intrycket senast. Med rätt draghjälp och favoriten i tornet kan han avsluta bra.

1 On Track Piraten är en ju grym och härlig hedershäst som har vunnit mest rikstotolopp av alla varmblod någonsin och nu har han lopp i kroppen samt härligt läge.

6 Queer Fish gör det ofta bra. Höll fullt godkänt senast. Vill ha bra fart på loppet och det är det svårt att se här.

Rank: 4-2-7-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Chianti till oddset  7.00 hos Unibet.

9 Bollnäs – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Inge Ålj och 3 Häsen Räsern kan öppna bra. Troligt att 6 Lome Storm kan överta tidigt.


Loppanalys:

6 Lome Storm är bra och har läge för tidig spets. Vann lätt från tidig spets senast och tvåa var då 8 G.G.Ojjdo som kan vara skrällen här.  Senast avslutade Ojjdo klart bra. Segerglade Lome Storm har dock bättre chans men mitt spel blir en annan. Lome Storm har varit ifrån ett tag och behöver inte vara på topp.

Jag gillar 5 T.B.STröllgutt som varit fin vid helt ohotade segrar i Norge. Formen är stark och det är Tobbe upp. Nu är segrarna på slutet tagna i något enklare gäng och hästen kan också bli lite väl ivrig, vilket är minus över lång distans. Jag tycker ändå att hästen inte är överdrivet gåvillig och styrkan finns där. Tobbe bakom kallblod är hett och hästen har gjort så gott intryck att jag tippar denne och givetvis provar ett spel.

4 Prins C.K. har löpt bra vid segrarna hos Persson men fungerade inte senast. Persson låter dock nöjd och det kan gå. 11 S.T.C.C. Faksen är inte borta.

Rank: 5-6-8-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 T.B.S Tröllgutt till oddset  7.75 hos Unibet.

  • 5 T.B.s Tröllgutt, vinnare

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson