Bold Eagle hedras på PdA-dagen

Två gånger vann Bold Eagle själv Prix d’Amérique. Numera har den franske ikontravaren lagt sina tävlingsskor på hyllan för gott – men han kommer ändå hedras sista söndagen i januari. ”Örnen” får sitt eget lopp under PdA-dagen.

Med över 50 miljoner kronor intjänat under sin fantastiska karriär avslutade Bold Eagle karriären i somras. Bland sina otaliga segrar på Vincennes inkluderas förstås hästens båda segrar, och dessutom ett andrapris, i Prix d’Amérique. Nu kommer Frankrikes vinstrikaste häst i historien hedras under nästa Prix d’Amérique-dag.

Får sitt eget lopp på PdA-dagen

Det franska travförbundet har fastställt propositionerna för Vincennes vintermeeting och under PdA-dagen, som i år körs den 31 januari, adderas också Prix Bold Eagle. Loppet kommer ha en samlad prissumma om 85 000 euro och var öppet för femåriga hingstar och ston. Prix Bold Eagle avgörs med 2100 meter och autostart över Vincennes stora bana.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Superstoet säljs på auktion

Superstoet säljs på auktion

Den finska supertravaren Mascate Match har gjort rent hus i år och på söndag går hon ut som favorit i Breeders Crown-finalen. Men snart är hon till salu för högstbjudande. Den sjufaldiga miljonärskan måste nämligen säljas på auktion.

28 segrar på 32 starter och en bit över 7 miljoner kronor intravat så här långt och då kan det dessutom bli ännu mer efter söndagens final i Breeders Crown. Finska stoet Mascate Match (e. Muscle Mass) har fått en enastående inledning på tävlingskarriären i regi Pekka Korpi. Men om några veckor går hon ut till försäljning på auktion – även om ägarna knappast vill bli av med sin guldklimp.

Måste säljas på auktion

Mascate Match ingår i Raviliiga, en motsvarighet till Rikstravet som tidigare funnits i Sverige. Här ägs hon av 1000 supportrar till finska hockeylaget HIFK från Helsingfors. Dessutom tillfaller hälften av de pengar som hästen springer in den finska Barncancerfonden. Men regelverket säger att efter avslutad fyraåringssäsong måste hästarna säljas på auktion.

Totalt handlar det om åtta hästar som ska gå under klubban – varav Mascate Match förstås är den som tilldrar sig mest uppmärksamhet. Nu är det också klart hur auktionen ska förrättas i corona-tider. De övriga sju hästarna säljs via en digital auktion, men för superstoet väntar ett annat upplägg.

Skulle medföra överbelastning

– Sedan, när de andra hästarna är sålda, kommer Mascate Match att säljas separat i en liveauktion som hålls på Vermo som också ska tv-sändas. Vi är väl medvetna om att det här är en häst med ett mycket stort intresse. Det skulle kunna överbelasta nätauktionen och ställa till med tekniska problem och vi vill göra försäljningen av en sådan här häst så öppen som möjligt, säger Tomi Himanka på det finska förbundet till Hevosurheilu.

Den digitala auktionen kommer att påbörjas den 23 december och avslutas en vecka senare den 30 december. Det är detta datum som också Mascate Match ska säljas. Enligt uppgifter hoppas de redan befintliga ägarna kunna samla ihop pengar för att behålla stjärnan i sin ägo.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Full pott för Nordström
Nästa nyhet
Full pott för Nordström

Full pott för Nordström

Per Nordström vann Svensk Uppfödningslöpning i fjol med Revelation och efter kvalen till årets final sitter han onekligen i pole position. Jägersrotränaren hade tre hästar till start – trion dominerade i de båda uttagningsloppen.

Går Per Nordström ”back to back” i Svensk Uppfödningslöpning? Hemmatränaren som skrällvann i fjol med Revelation, dominerade i vilket fall med sina tvååringar då uttagningarna avverkades på Jägersro under onsdag kväll. Nordströms adepter plockade hem båda uttagningsloppen.

Good Vibes säker från ledningen

Först ut var Good Vibes (e. Django Riff) som påbörjade sin karriär med två raka och som senast blev tvåa i Breeders Course-finalen. Nu var talangen tillbaka överst i prislistan. Det blev en säker väg mot guldet för Good Vibes som snabbt tog sig till ledningen och fick varva på strax under 1.16. Good Vibes försvarade sig enkelt mot Icicle som över upploppet hittat fritt från vinnarhålet. Här blev segertiden 1.14,5a över 1640 meter.

Svante Båth hade två hästar i uttagningen, båda tog sig in bland de sex främsta och därmed vidare till final. Favoritspelade Match’Em dock med nöd och näppe som sjätte häst efter en resa i dödens och här galopperade Adrian Kolgjinis Aquarius Face med en finalbiljett på gaffeln på upploppet.

Stallkamraterna gjorde upp

Per Nordström hade två hästar i den andra uttagningen – duon gjorde till slut upp om segern i en tuff duell. Tränaren själv satt bakom Felix Orlando som anförde loppet i betydligt tuffare tempo än i det tidigare kvalet. Favoriten Mellby Jinx pressade på i dödens efter en dryg inledning, men var slagen då ledaren drog ifrån genom sista sväng.

Stallkamraten Islay Mist Sisu (e. Beer Summit) hade dock fått loppet i ryggen, fick fritt spelrum och kunde för Peter Ingves precis före mål fånga in Felix Orlando. Båda klockades till 1.13,2a/1640. Här blev Mellby Jinx femma och därmed också vidare till final, sista biljetten till Conrad Lugauer-tränade löftet Manual Flight.

Finalfältet i Svensk Uppfödningslöpning:

1 Good Vibes – Per Nordström
2 Islay Mist Sisu – Per Nordström
3 Icicle – Jasmine Ising
4 Midas Mirakel – Nicolina Moxness
5 Ain’t Missbehavin – Jerry Riordan
6 Lilliannes Love – Jerry Riordan
7 Cool Kronos – Svante Båth
8 Mellby Jinx – Svante Båth
9 Felix Orlando – Per Nordström
10 Dowhatyoudodowell – Peter Rudbeck
11 Manual Flight – Conrad Lugauer
12 Match’Em – Svante Båth

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Harrisburg-auktionen: Takter ropade in drygrip
Nästa nyhet
Harrisburg-auktionen: Takter ropade in drygrip

Harrisburg-auktionen: Takter ropade in drygrip

Harrisburg-auktionen Standardbred Horse Sale startade på tisdagen. Nancy Takter var på hugget redan den första dagen och ropade in Muscle Hill-stoet Tippet för cirka 3,5 miljoner kronor. Det var öppningsdagens näst högsta pris.

Årets Harrisburg-auktion, eller Standardbred Horse Sale, är förlagd till Maryland State Fairgrounds och pågår under hela veckan, fram till och med lördag. Under tisdagen hölls auktionens första dag och det var ettåringar efter Muscle Hill som kom i fokus.

Takter ropade in dyrgrip

Nancy Takter ropade i kommission in stoet Tippet (e. Muscle Hill u. Ilia) för 400 000 dollar, eller 3,5 miljoner kronor. Tippet är en helsyster till Marcus Melanders tidigare unghäststjärna Long Tom. Hon var dock inte öppningsdagens dyraste travare. David McDuffee fick betala 440 000 dollar (nästan 4 miljoner kronor) för Delilah Hanover (e. Muscle Hill u. Danielle Hanover). Stoet är halvsyster till Darlene Hanover, som tidigare i år vann Jim Doherty Memorial.

Totalt såldes det hästar för 12,8 miljoner dollar med ett snitt på 83 201 dollar under första dagen. Det är en minskning mot förra årets rekordstart av auktionen då det den första dagen såldes för 19,2 miljoner dollar.

Här kan du se alla resultat.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Aetos Kronos mot italienskt topplopp
Nästa nyhet
Aetos Kronos mot italienskt topplopp

Aetos Kronos mot italienskt topplopp

Nästa söndag avgörs det stora italienska fyraåringsloppet Gran Premio Unione Europea i Modena. Loppet har potential att bli en riktig höjdare, sedan både Aetos Kronos och Ecurie D. finns i den preliminära anmälningslistan.

När Gran Premio Unione Europea kördes i fjol (då i maj) vann Zacon Gio före Face Time Bourbon. Sett till den ännu preliminära anmälningslistan, kan loppet med en samlad pris-summa om 400 000 euro, bli ett kanonlopp också i år när det körs nästa söndag i Modena.

Aetos Kronos i anmälningslistan

29 hästar finns fortsatt anmälda till loppet där Ecurie D. utmärker sig. Fenomenet som fick segerraden bruten i Grand Prix de l’UET är också aktuell för Axel Jensens Minneslopp på Bjerke som körs en dag tidigare. En häst som definitivt matchas mot det italienska loppet är Jerry Riordans Aetos Kronos som var trea i Svenskt Travderby och närmast fyra i Grand Prix de l’UET. Anmälningslistan innehåller också inhemska toppnamn som Axl Rose och förra årets Derby-vinnare Alrajah One. Den definitiva startlistan blir klar i mitten av nästa vecka.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Championat-kollen: Rättvik blev Ohlssons första för i år

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson